Edinburgh’da Nerede Kalınır? 5 Otel Tavsiyesi

Britanya’nın kuzeyinde kalan İskoçya’nın soğuklarıyla ünlü başkenti, üzerine sinen tarih kokusuyla ziyaretçilerini kendisine hayran bırakıyor.

Yazımızda Edinburgh’da nerede kalınır? sorusunun cevabına ve Edinburgh otel tavsiyelerimize ulaşarak Edinburgh tatilinizin konaklama bölümünü planlayabilirsiniz.

1- Edinburgh’da Nerede Kalınır?

Edinburgh’da otel fiyatlarının İskoçya’nın geneline göre pahalı olduğunu söyleyebiliriz. Bunda Edinburgh’un ülkenin en önemli turizm merkezlerinden biri olmasının büyük etkisi vardır. Eğer yaz aylarında ve önemli tatillerde Edinburgh’u ziyaret etmek isterseniz de otel fiyatlarının normalden çok daha fazla olduğunu göreceksiniz. Eğer şehirde uygun fiyatlı konaklama seçenekleri arıyorsanız 15€ gibi ücretlerle hostellerde kalmayı da tercih edebilirsiniz.

Edinburgh’da ucuz otel arıyorsanız bakmanız gereken yerlerin başında Newington Road ve Minto Street bölgelerini tercih edebilirsiniz. Bu bölgeler şehir merkezinin biraz dışında kalsa da yürüyerek yaklaşık 20 dakikalık bir yürüyüşle şehir merkezine ulaşmanız mümkün olmaktadır.

UNESCO Dünya Mirası Listes’inde bulunan Edinburgh Old Town ve New Town bölgeleri şehrin konaklama bakımından en çok tercih edilen yerler arasında bulunuyor. Özellikle Old Town bölgesi Edinburgh’un gezilecek yerlerine yakın olmasından dolayı çok rağbet görmektedir. Bunun dışında Leith, Stockbridge ve Canonmills bölgeleri de sıklıkla tercih edilen konaklama bölgelerindendir.

2- Edinburgh Otel Tavsiyeleri

Edinburgh Otel Tavsiyeleri

Sizin için şehirde tercih edebileceğiniz bazı otelleri listeledik:

#1 Safestay Edinburgh

Tren istasyonuna sadece 400 metre yürüme mesafesinde bulunan konaklama seçeneği, bir hostele göre sunmuş olduğu oldukça yüksek hizmet kalitesi ile dikkat çekiyor. Şehirdeki en çok tercih edilen hostellerden biri olan bu konaklama seçeneğini tercih etmek için buradan yerinizi ayırtabilirsiniz.

#2 Destiny Scotland – Chisholm Hunter Suites

New Town bölgesine çok yakın bir konumda bulunan bu apartman dairesi, evinin konforunu tatilde de bulmak isteyenler için oldukça ideal. Mutfaklı odalarda evinizin salonundaki rahatlığı hissedecek ve binadan çıktığınız anda Edinburgh’u keşfetmeye başlayabileceksiniz. Hemen buradan rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.

#3 4KT 3*

Bir aile işletmesi olarak 1865 yılında inşa edilen bir binada hizmet veren bu otel, şehir merkezine 2 km. mesafede bulunuyor. Murrayfeld’de bulunan bu güzel otelde konaklamak için buradan rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.

#4 CODE – POD Hostel Edinburgh 4*

Şehrin New Town bölgesinde bulunan bu konaklama seçeneğini Edinburgh’un yeme içme ve eğlence olanaklarına yakın olmayı düşünenlere tavsiye ediyoruz. Eğer siz de bu bölgede konaklamak istiyorsanız bu otel sizin için Edinburgh’da nerede kalınır? sorusunun cevabı olabilir. Rezervasyonunuz için burayı tıklayabilirsiniz.

#5 Old Town Chambers 5*

Waverley Tren İstasyonu’na sadece 2 dakikalık yürüme mesafesinde bulunan otel, ilgili personeli ve merkezi konumu ile ziyaretçilerin en çok tercih ettiği oteller arasında bulunuyor. Siz de bu güzel otelde konaklamayı düşünüyorsanız rezervasyon için tıklayınız.

**Edinburgh otelleri hakkındaki fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin