Düsseldorf’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 9 Nefis Yemek

Avrupa’nın fuar şehri olan Düsseldorf’un denenmesi gereken tatlarını sizler için derledik.

Düsseldorf’da ne yenir, ne içilir isimli yazımızı inceleyerek, şehrin popüler ve geleneksel lezzetlerini keşfedebilirsiniz.

#1 Düsseldorf’da Ne Yenir ?

Listemizin ilk sırasında;

1- Halve Hahn

Halve Hahn

Düesseldorf’da ne yenir sorusuna oturduğunuz bir kafe de veya restoranda halve hahn sipariş ederek cevap bulabilirsiniz. Bu yemek tabağında sizlere çavdar ekmeği ve peynir gelecektir. Yanında ek olarak soğan, biber ve turşu gibi malzemelerin de eklendiği bu lezzeti sabah kahvaltılarınız için tercih edebilirsiniz.

2- Rheinischer Sauerbraten

Rheinischer Sauerbraten

Kırmızı şarap ve ahududuyla marine edilen etlerin lezzeti Almanya’da dillere destan. Rheinischer sauerbrateni denemeden giderseniz oldukça üzülürsünüz.

3- Westfälischer Pickert

Westfälischer Pickert

Yumurta, süt, tuz ve yağla birlikte yapılan westfalischer pickerti denemelisiniz. Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan bu lezzeti ister tatlı ister tuzlu olarak tüketebiliyorsunuz. Çikolata sosuyla veya sade bir şekilde kahveyle de tercih edebilirsiniz.

4- Himmel und Erde

Himmel und Erde

Daha önceki Avrupa lezzetlerini derlediğimiz yazılarımızda black pudding adının geçtiğini görmüşsünüzdür. Domuz etinden yapılan black pudding bu yemeğin ana malzemelerinden biridir. Himmel und erde, sıklıkla tercih edilse de herkesin sevebileceği bir lezzet değil.

Yeni tatlara alışığım ve her şeyi denemeyi severim diyorsanız, domuz etinden yapılan bu yemeğin tadına bakabilirsiniz.

5- Grünkohlessen

Grünkohlessen

Almanyada sıklıkla tüketilen sosisinin, lahana ve patatesle birlikte servis edildiği bu yemek, hem pratik yapımı hem de hızlı servisiyle tercih ediliyor. Oldukça sevilen lezzetlerden biri olan grünkohlesseni denemenizi öneriyoruz.

6- Döppekooche

Döppekooche

Patateslerin, soğan ve baharatla birleştirildiği, biraz katı bir kıvama getirildiği döppenkooche, pastırmalı bir lezzettir.Fırın içerisinde pişirilen bu lezzeti atıştırmalık olarak da tercih edebilirsiniz.

7- Miesmuscheln

Kuzey Amerika ve Avrupa’da sıklıkla çıkartılan mavi karideslerin haşlanıp tuz ve limonla servis edildiği miesmuscheln, ülkenin sevilen yemeklerinden biridir. Değişik tatlar denemek isterseniz bu yemeği hiç düşünmeden sipariş edebilirsiniz.

8- German Cream Puffs

German Cream Puffs

Bu güzel yemeklerin üstüne canınız tatlı çekerse ülkenin geleneksel lezzeti olan Alman pastasını deneyebilirsiniz. Düselldorf’da ne yenir endişesini ortadan kaldıran bu lezzet kesilmiş tatlı pufların arasına sıkılan vanilyalı krema ve pudra şekeriyle birlikte servis ediliyor.

9- Grog

Grog

Genellikle kış aylarında tercih edilen grog, su ve rom karıştırılarak yapılan alkollü içeceklerden biridir. Özel günlerin yanı sıra yemeklerden sonra da tercih edebilirsiniz.

*Duesseldorf’un gezilecek yerleri yazımızı incelediniz mi?

Düsseldorf’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin