Dünyanın En Ünlü 10 Alışveriş Durağı

Seyahatlerin olmazsa olmazlarından biri de alışveriş…Gezilip görülen yerler bir yana bölgenin kültürel özelliklerini yansıtan pek çok ürün, seyahat severlerin dikkatini çeken unsurlar arasında.

Çoğu turistik seyahatin temel amacı yalnızca alışveriş de olabiliyor zaman zaman..Sizlere dünyanın en iyi alışveriş destinasyonlarını derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Dünyanın En Ünlü Alışveriş Durakları

#1 Budapeşte

Budapeşte

Budapeşte alışveriş için akla gelen en iyi kentlerden biri. Kentin en önemli özelliklerinden biri tek mağazadan minimum 50 bin Forint’lik alışveriş yaptığınızda KDV iadesi hakkınız oluyor. KDV muhafiyeti formunu ise havalimanında yer alan IBUSZ Ofisi’ne vermeniz yeterli. Kentte dikkat çeken diğer konulardan biride Pazar günleri mağazaların açık olmaması.

Kentin pek çok mağazayı aynı anda bulabileceğiniz alışveriş caddeleri ise Vaci Ucta, Andrassy Utca, Fashion Street, Grand Boulevard… ‘’ En keyifli alışveriş AVM’de yapılandır!’’ diyenlere şehrin belli başlı alışveriş merkezleri ise şöyle; Westend City Center, Lurdy Haz, Corvin Plaza, Arena Plaza..

Alışverişin merkezi Budapeşte hakkında daha detaylı bilgi için ‘’ Budapeşte Alışveriş Rehberi’’ yazımızı okuyun!

#2 Amsterdam

Amsterdam

Yurt dışı alışveriş rotaları arayanlara gösterilebilecek en doğru adreslerden biri de Amsterdam! Tam bir alışveriş cenneti olarak tanımlayabileceğimiz kentte para birimi Euro olduğu için hesaplamanızı gitmeden önce doğru yapmakta fayda var. Amsterdam seyahatinde mutlaka satın almanız gereken şeyler arasında elbette ki meşhur Hollanda peynirleri, tahta ayakkabılar ve lale figürlü objeler geliyor.

Kentte alışveriş caddeleri ise hem temel ihtiyaçlarınızı karşılayabilmeniz adına hem de turistik alışveriş yapabilmeniz adına oldukça başarılı. Kentte yer alan Damrak Caddesi, Haarlemmerdijk, Kalverstraat, Leidsestraat, Nieuwendijk Caddesi bu konuda tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek niteliklere sahip.

”Amsterdam Alışveriş Rehberini” inceleyerek kendinize kentte muhteşem bir alışveriş haritası oluşturabilirsiniz!

#3 Floransa

Floransa

Floransa, alışverişin kalbinin attığı İtalyan kentlerinden biri.. Fiyatlar da bir hayli yüksek.. Ancak yine de alışveriş tutkunlarının bağımlısı olduğu kentlerden biri Floransa

Alışveriş, şehirde sabah 09:00 ‘da başlamakta ve akşam 20:00’a kadar dolu dizgin devam etmekte. Pinokyo şehri olarak anılan Floransa’da yer alan hediyelik eşya dükkanlarında kente özgü hediyeliklerden satın alabilirsiniz. Diğer yandan alışveriş konusunda kentin en canlı noktaları Viatornabuonui Caddesi, Via del Corso, Santa Croce Meydanı, Duomo Meydanı ve Ponte Vecchio geliyor.

Kentte dünyaca ünlü markaların ürünlerini çok daha uygun fiyatlarla satan outlet mağazalar hakkında bilgi almak için buyrun Floransa Alışveriş Rehberi yazımıza.. 🙂

#4 Lizbon

Lizbon

Alışveriş severler için güzel adreslerden biri de Portekiz’in Lizbon kenti..  Sıcak kanlı esnafıyla pazarlığa açık alışverişler yapabileceğiniz kentte Baxia Bölgesi, Feira da Ladra, Bairro Alto ve Avenida da Liberdade pek çok dünyaca ünlü markanın ve yerel mağazaların yer aldığı alışveriş noktaları arasında gösteriliyor.

Lizbon’da alışveriş hakkında daha detaylı bilgi için ise ‘’Lizbon Alışveriş Rehberi’’ yazımızı mutlaka inceleyin!

#5 Londra

Londra

Alışveriş konusunda dünyanın önde gelen şehirlerinden biri olarak gösterilen Londra, dünyanın en ünlü ve lüks mağaza zincirlerine ev sahipliği yapıyor. Konaklama ve turistik ziyaretlerin oldukça Türk lirasını düşündüğümüzde oldukça yüksek tutarlara mal olduğu kentte, alışverişte maliyet gerektiren bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor.

Lüks mağazaların yanı sıra kentin yerel dükkanlarında uygun fiyatlara hediyelikler satın alabilirsiniz.

Londra hakkında detaylı bir alışveriş listesi için ‘’Londra Alışveriş Rehberi’ yazımıza..

#6 Barselona

Barselona

İspanya’nın sevilen kentlerinden biri olan Barselona, şirin alışveriş sokaklarıyla alışveriş severlerin bağımlısı olduğu kentlerden biri. Yine de Barselona’da para biriminin Euro olduğunu belirtelim. Alışveriş yapmak çok da uygun fiyatlara mal olmayacaktır.

Yalnız kentin artı özelliklerinden biri ise alışverişlerinizden vergi iadesi alabilmenizdir. 90,15 Euro’nun üzerinde alışveriş yaptığınızda, alışveriş yaptığınız mağazadan vergi iadesi formu alabilir, ülkeden ayrılırken alışverişiniz için ödediğiniz vergilerin iadesini talep edebilirsiniz.

”Barselona’dan ne alınır?”, ”Nerelerde Alışveriş Yapılır?” gibi sorularınız için ise ”Barselona Alışveriş Rehberi” adlı yazımızı okumanızı şiddetle tavsiye ederiz.

#7 Dubai

Dubai

Dubai, dünyanın alışveriş cenneti kentlerinden biri. Binlerce seçeneğin yer aldığı kentte bundan kısa bir süre önceki alışverişlerde hiçbir vergi ücreti alınmıyordu. Günümüzde bu durum değişmiş olsa da alışveriş severlerin ilgisinin azalmadığını belirtelim.

Dubai’de alışveriş için seçeneklerin oldukça fazla oluşu turistik ziyaretlerde alışverişin kaçınılmaz olmasını sağlıyor. Kentte geleneksel çarşı ve pazarlarda alışveriş yapabileceğiniz gibi muhteşem mimarileriyle görenleri etkisi altında bırakan alışveriş merkezleri de olmazsa olmazlar arasında.

Dubai çarşılarında dükkanlar 13:00 – 16:00 saatleri arasında genellikle kapalı. Akşam alışverişlerinin meşhur olduğu kentte dükkanlar 16:00- 22:00 arası hizmet veriyor. Ülkede Cuma günleri alışveriş merkezleri genellikle açık değil.

Dubai’de alışveriş hakkında daha detaylı bilgi için ‘’Dubai Alışveriş Rehberi’’ başlıklı yazımızı mutlaka okuyun!

#9 Tokyo

Tokyo

Teknoloji devi Tokyo’da alışveriş seçenekleri oldukça fazla… Kentin büyüklüğü alışveriş olanaklarını da bir hayli arttırıyor. Elektronik eşya meraklıların uğrak noktası olan kentte bu anlamda pek çok marka devi ve dükkan yer almaktadır.

Ginza, Akhiabara, Shibuya, Harajuku, Tsukiji Balık Pazarı, Asakusu gibi bölgeler alışveriş için gösterilen önemli noktalar arasındadır. Diğer yandan Tokyo’da oldukça büyük ve mimarisiyle dudak uçuklatan alışveriş merkezleri de bir hayli fazla..

Tokyo’da alışveriş hakkında detaylı bilgi için ‘’Tokyo Alışveriş Rehberi’’ yazımızı incelemenizi tavsiye ederiz.

#10 Berlin

Berlin

Almanya’nın sevilen kentlerinden biri olan Berlin, alışveriş konusunda karşınıza yüzlerce seçenek sunan başkentlerden biri. Dünyaca ünlü markaların mağaza zincirleri ve birbirinden renkli yerel dükkanlara sahip kentin en popüler bölgeleri ise Kurfürstendamm, Tauentzienstrasse, Potsamerplatz, Alexanderplatz, KPM, Hackescher Markt …

Berlin’de alışveriş hakkında daha detaylı bilgi için ise ‘’Berlin Alışveriş Rehberi’’ yazımızı mutlaka okuyun!

## BONUS : PARİS

Paris

Dünyanın en romantik şehri Paris’te alışveriş de bir tutku olarak çıkıyor karşımıza.. Pek çok turistin alışveriş amaçlı seyahat ettiği kentte en çok satılan ürünlerin içerisinde ise envai çeşitteki parfümler geliyor.

Şehrin alışveriş anlamında yararlı yönlerinden biri de 175 Euro üstü alışverişlerde vergi iadesi sağlaması. Alışveriş yaptığınız mağazaya göndereceğiniz vergi iade formuyla ödediğiniz ücreti geri alabiliyorsunuz. Diğer yandan kentte mağazalar 10:00 – 19:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Perşembe günleri ise kapanış saatinin 21:00’a kadar uzatıldığı bilgisini verelim.

Paris’te alışveriş yapılacak yerler ve detaylı bilgiler için ise buyrun ’Paris Alışveriş Rehberi’’ yazımıza…

”Dünyaca Ünlü Alışveriş Kentleri” listemizi önerilerinizle genişletmeye ne dersiniz? Peki ya sizin için dünyanın en şahane alışveriş şehri hangisi?

Konu ile ilgili bilgi ve birikimlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin