Dubrovnik Alışveriş Hakkında Herşey

Hırvatistan‘ın ve Balkanların parlayan yıldızı Dubrovnik, alışveriş konusunda ziyaretçilerine güzel fırsatlar sunuyor.

Hazırladığımız Dubrovnik alışveriş rehberi ile şehrin alışveriş dünyasına derinlemesine daldık ve edindiğimiz bilgileri yazımızda sizlerle paylaştık…

1- Dubrovnik Alışveriş Rehberi

Dubrovnik’in genel olarak birçok konuda pahalı bir şehir olduğunu söyleyebiliriz. Bu pahalılık özellikle turizm sezonlarında talepten dolayı daha fazla hissedilmektedir. Kentte hayli fazla alışveriş olanakları olsa da burada diğer Balkan ülkelerine nazaran biraz bütçenizi zorlayabilirsiniz. Gene de şehirden eli boş dönmemek için bütçeye uygun bir şeyler bulacağınızdan emin olabilirsiniz.

Dubrovnik’te “Kuna” para birimi kullanılıyor ve Mayıs, 2018 verilerine göre 1 ₺ yaklaşık olarak 1,5 Kuna’ya denk geliyor. Yani etiketteki fiyatı 3 ile çarpıp 2’ye böldüğünüzde fiyatın Lira cinsinden değerini bulabiliyorsunuz. Eğer siz de yurt dışındayken her fiyatı Türk Lirası’na çevirenlerdenseniz bu bilgi hayli işinize yarayacaktır 🙂

Döviz bozdurmak için Dubrovnik alışveriş noktalarını veya Dubrovnik Havaalanı’nı kullanabilirsiniz. Döviz bozdururken komisyon almayan döviz bürolarını tercih etmenizde fayda olduğunu da belirtmemiz gerek.

#1 Dubrovnik’ten Ne Alınır?

Dubrovnik alışveriş rehberini elbette ki hediyelik eşyalar oluşturuyor. Pek çok turistik yerde bulabileceğiniz magnet, anahtarlık, biblo gibi artık klasikleşmiş hediyelik eşyaları Dubrovnik’te de birçok mağazada bulabiliyorsunuz. Bunun dışında Dubrovnik’teki en meşhur hediyelik eşyanın lavanta torbaları olduğunu söylememiz

gerek. Şehrin civarında bulunan pek çok lavanta tarlası sayesinde hemen her dükkanda bu torbalardan bulabiliyorsunuz. Fiyatlar iste torbaların büyüklüğüne göre değişmekle birlikte 1€’dan başladığını söyleyebiliriz.

dubrovnik hediyelik eşya

Dubrovnik alışveriş denince akla lavanta torbaları geliyor.. Bizden söylemesi.. 🙂 İlginizi çekmediyse şehirde bolca takı, zeytinyağı başta olmak üzere reçel, kuru meyve gibi çeşitli gıdalar da tercih edebileceğiniz şeyler arasında bulunuyor.

#2 Dubrovnik’te Nerede Alışveriş Yapılır?

dubrovnik zeytinyağı

Dubrovnik alışveriş yapılacak yerler çoğunlukla Old Town bölgesinde bulunuyor. Bu da şehri gezenler için büyük bir avantaj çünkü Dubrovnik gezilecek yerlerin büyük çoğunluğu da aynı bölgede bulunuyor. Özellikle Old Town’daki Stradun Caddesi alışveriş yapmak isteyenlerin mutlaka uğraması gereken yerlerin başında geliyor.

Küçük hediyelik eşyalar ve ev yapımı lezzetler için ise Gundulica Pazarı es geçilmemesi gereken keyifli bir mekan. Pazar kentte pazarlık konusunda esnek olan ender yerlerden aynı zamanda. Tasarım ürünler satan butik dükkanlar arıyorsanız uğramanız gereken yer St. Dominic Caddesi olacaktır. AVM’lerden vazgeçemiyorsanız SubCity Dubrovnik içindeki pek çok ünlü markanın mağazası ile hizmetinizde!

Dubrovnik’e gelip de kaybolmak istemiyorsanız şehrin ulaşım olanaklarını incelemek için Dubrovnik ulaşım rehberimizi inceleyebilirsiniz. Peki, karnınız acıktığında? Açlığınızı dindirecek yemek tavsiyelerimiz için de Dubrovnik’te ne yenir? Ne içilir? yazımıza ışınlanabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin