Dublin’de Ne, Nerede Yenir? | 12 Nefis Lezzet ve Lezzet Durağı

İrlandanın başkenti olan Dublin seyahatinizde mutlaka denemeniz gereken yöresel yemekleri derledik..

Dublin’de ne yenir, nerede yenir yazımızı inceleyerek, şehrin birbirinden lezzetli ve popüler yemeklerini keşfedebilirsiniz.

#1 Dublin’de Ne Yenir ?

Listemizin ilk sırasında;

1- Irish Stew

irish Stew

İrlanda’nın geleneksel yemeklerinden biri olan Irish stew, kuzu etinin patates ve soğanla birlikte uzun sürede pişirilmesiyle oluşuyor. Dublin’de ne yenir endişesini ortadan kaldıran bu lezzet; kuzu etinin üzerine dökülen baharatlarla birlikte daha lezzetli bir yemek haline gelen Irish stew,özellikle kış aylarında hastalıklardan korunmak için sıklıkla tüketiliyor.

2- Galway Oysters

Galway Oysters

İrlanda’nın batısında en güzellerini bulabileceğiniz istiridyeler, ülkenin en meşhur deniz ürünlerinden biridir. Atlantik Okyanusu’nun derinliklerinden çıkartılan bu istiridyelerin tadına bakmadan geçmeyin. 🙂

3- Soda Bread

Soda Bread

Sodalı ekmek, Dublin’de ne yenir sorusuna verilebilecek en lezzetli cevaplardan biri. Tuzlu ve sodalı olan bu ekmek, İrlanda yemeklerinin yanında oldukça iyi gidiyor.

4- Cockles and Mussels

Cockles and Mussels

İstiridyeyi denemeye ön yargılı bakıyorsanız o zaman bir başka deniz ürünü olan midyeyi deneyebilirsiniz. Sarımsak ve maydanozla beraber buharda pişirilen midyeler hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle popüler yemekler arasında yer alıyor.

5- Coddle Dublin

Coddle Dublin

İrlanda’ya özgü sosislerin, soğan ve patatesle birlikte kaynatıldığı coodle, en sevilen lezzetlerden biri. Bir kasede doyacağınız bu yemeği dilediğiniz her restoranda bulabilirsiniz. Domuz eti yemek istemezseniz bu yemeği yemeden önce sosis çeşidini sormanızı öneriyoruz.

6- Colcannon

Colcannon

Patates püresinin lahanayla birlikte kavrulduğu colcannon, et yemeklerinin yanında vazgeçilmez bir garnitürdür.

7- Boxty

Boxty

Dublin’de yapılan meşhur patates krebi olan boxty, kahvaltı araştırmasında olanlar ve Dublin’de ne yenir diye düşünenler için birebir.  Yanında diğer garnitürlerle birlikte servis edilen bu krebi, sıcak bir çayla tüketip güne enerjik bir başlangıç yapabilirsiniz.

8- Guinness Cake

Guinness Cake

Daha önce hiç biralı kek denediniz mi? Tadında çok büyük değişikler olmasa da Guinness cake, çikolata ve kremanın harika buluşmasından oluşuyor.

9- Barm Brack

Barm Brack

Kuru meyvelerle yapılan tatlı bir kek olan barm brack, yemeklerin sonrasında yada lezzetli kahvelerin yanında tüketebileceğiniz geleneksel bir İrlanda tatlısıdır. Dublin’de ne yenir endişesini ortadan kaldıran bu lezzetli keke, ülkedeki restoranlarda veya kafelerde sıklıkla rastlayabilirsiniz.

10- Carrageen Moss Pudding

Carrageen Moss Pudding

Dublin soğuklarında sıcacık kahvenizin yanına alabileceğiniz enfes bir tatlı moss puding. Vanilyalı pudingin üzerine taze böğürtlen sosu dökülerek hazırlanan bu tarif, tatlı sevmeyenleri bile tatlıya alıştıracak güzellikte.

11- Irish Whiskey Truffles

irish Whiskey Truffles

Özel günlerin ve hediyeliklerin vazgeçilmez tatlısına geldi sıra. Irish whiskey truffles, çikolatanın lezzetli İrlanda viskisiyle buluştuğu enfes bir tat. Küçük yuvarlak toplar haline getirilen bu toplar, Dublin’de ne yenir sorusuna lezzetli mi lezzetli bir yanıt veriyor.

12- Irish Coffee

Irish Coffee

Tatlıların yanında sürekli denemenizi önerdiğimiz kahve Irish coffee, sıcak kahve ve viskinin birleşiminden oluşuyor. Üzerine çırpılmış krema dökülerek sunulan kahve oldukça lezzetli.

İrlanda denince akla elbette birbirinden keyifli barlar geliyor. Bu barlarda iş çıkışlarında insanlar toplanarak biralarını yudumlayarak çok keyifli zamanlar geçirebiliyor. Eğer siz de Dublin’e veya İrlanda’nın başka bir şehrine giderseniz bu barların tadını sonuna kadar çıkarın deriz.

Dublin, yeme içme konusunda ziyaretçilerini hayli memnun eden bir şehir. Burada özellikle et ve tavuk ürünleri hayli revaçta. Ülke genelinde besicilik oldukça başarılı gerçekleştirildiği için çok lezzetli etleri ve tavukları yemeniz mümkün. Ülkemizdeki güvece benzeyen “stew” ismi verilen yemekleri hemen hemen her restoranın menüsünde bulunuyor.

Restoran Önerileri

1- Brother Hubbard

Brother Hubbard

İki ortak tarafından işletilen bu cafe özellikle kahvesi ve kekiyle bir hayli meşhur. Yemekleri de oldukça başarılı olan mekanda vaktiniz yoksa en azından kahve ve kek molası vermenizi öneriyoruz.

2- Bobo’s Gourmet Burgers

Bobo's Gourmet Burgers

Eğer hamburgerin sadece fast food zincirlerinde yenen halinden ibaret olduğunu düşünüyorsanız bu mekana mutlaka uğramanızı öneriyoruz. Burada bir hamburgeri hayal edemeyeceğiniz pek çok şekilde görebilirsiniz. Biraz sıra olsa da sonunda karşılaştığınız lezzete kesinlikle değdiğini göreceksiniz!

3- Elephant & Castle

Elephant & Castle

Özellikle tavuk kanadıyla meşhur olan bu mekana gitmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırmanızı öneriyoruz. Aksi halde 2 saati bulan bekleme süreleri sizi bunaltabilir.

4- Las Tapas de Lola

Las Tapas de Lola

Wexford Street’te bulunan mekan, İspanyol mutfağına ait esintileri tatmak isteyenler için iyi bir seçim olacaktır. Mekanda birbirinden lezzetli tapasları deneme imkanına sahip olabilirsiniz. Mekanın kalitesinden dolayı çoğunlukla kalabalık olduğunu da belirtmemiz gerek.

5- Murphy’s Ice Cream

Murphy's Ice Cream

İrlanda’da çok lezzetli dondurmalar yiyebileceğinizi söylemiştik değil mi? İşte size dondurma yiyebileceğiniz muhteşem bir mekan. Burada birçok farklı ve doğal yapım dondurmayı deneyerek hangisinin en iyisi olduğuna kendiniz karar verebilirsiniz. Bizce burası mutlaka Dublin gezilecek yerler listenize dahil etmeniz gereken bir yer.

6- The Boxty House

The Boxty House

Geleneksel İrlanda mutfağına hızlı bir giriş yapmak istiyorsanız gitmeniz gereken yer kesinlikle burası olmalı. Burada çok çeşitli stewleri deneyebilir, özel üretim olan şarapları yudumlayabilirsiniz.

7- Klaw

Klaw

Aradığınız şey lezzetli deniz ürünleriyse sizi Klaw’a alalım. Burası küçük bir yer olmasına rağmen sunduğu zengin lezzet dünyası ile sizi kendisine hayran bırakıyor.

Dublin’ de ne yenir  ve nerede yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin