Dublin Gezilecek Yerler Listesi | En Turistik ve İlginç 31 Yer

Dublin Nerede? Dublin, İrlanda’nın doğu kıyısında Liffey Nehri’nin kenarına konumlanmıştır. Bu şehir ülkenin en büyük şehri olmakla beraber, İrlanda’nın başkentidir.

Dublin Hakkında: Avrupa’nın en çok ziyaretçi çeken şehirlerinden biri olan Dublin; Vikinglerin hüküm sürdüğü topraklarda, günümüzde doğu ve batı kısımlarına ayrılmış olarak Orta Çağ’dan günümüze kadar önemli bir yerleşim yeri olarak gelmektedir. Şehrin tarihi dokusunun yanı sıra eğlence noktaları, kültürel özellikleri ve sanatın kalbinin attığı noktalara sahip olmasıyla İrlanda’nın en turistik şehridir diyebiliriz.

Ortalama Gezi Süresi: Dublin’i 3-4 günde rahatlıkla gezebilirsiniz.

Dublin Pahalı Mı? Evet, Dublin pahalı. Şehri gezerken özellikle Dubin’de nerede kalınır? veya Dublin’de ne yenir? diye düşünebilir, bu ihtiyaçların günlük hesaplamasını yapabilirsiniz. Bu durumları göz önüne aldığımızda Dublin’in diğer Avrupa şehirlerine göre pahalı olduğunu söyleyelim. Ancak bu pahalılığı kalacağınız yerlerin lüksünden vazgeçerek ya da dışarda yemekleri azaltarak bir şekilde önüne geçmeye çalışabilir ve seyahatinize daha fazla bütçe ayırmaktan kurtulabilirsiniz.

Ziyaret İçin En İyi Zaman: Soğukluğuyla meşhur İrlanda’yı sıcak havalarda ziyaret etmek isterseniz Haziran-Ağustos ayları ziyaret için en iyi zaman olacaktır. Bu dönemlerde ortalama sıcaklık 20 derece civarında olup, aşırı sıcak olmadığını unutmamalısınız.

Yardımcı Uygulamalar: Ulaşımdan geziye yardımcı olacak uygulamaları gitmeden önce indirip, nasıl kullanıldığını çözmenizde fayda var.

Ulaşım için:

Yemek için: Groupon / AndroidİOS

Ulaşım: Hiçbir ülkeyle kara bağlantısı bulunmayan Dublin’e ulaşımda sadece havayolu seçeneği vardır. Bu yolda da şehir merkezine sadece 10 km uzaklıkta bulunan Dublin Havalimanı tercih edilmekle beraber, 747 ve 700 hatlı otobüslerle şehir merkezine ulaşmak oldukça basit olmaktadır.

Dublin Tasarruflu Kartlar: Dublin’de ulaşımda tasarruf sağlamak için DoDublin Kart / Leap Card , şehirci gezilerde indirimli veya ücretsiz geçiş sağlamak için Dublin Pass kartlarını edinebilirsiniz. Bu kartları web sitesinden online sipariş etmenin yanında Dublin Havalimanı’nda veya şehir merkezindeki acentalarına uğrayarak satın alabilirsiniz.

İstanbul-Dublin Saat Farkı: Dublin saati, İstanbul saatinden 2 saat geride bulunmaktadır.

Dublin’de Ne Yenir? Ne İçilir? Kuzey Avrupa’nın damak tadını keşfedebileceğiniz, kendine has yemekleri ve farklı lezzetlerin bulunduğu Dublin’de et yemeklerinin ağırlıkta olduğunu belirtelim. Et, sos ve kızartma ürünlerin dikkat çektiği mutfağın detaylarına Dublin’de Ne Yenir? Ne İçilir? yazımızdan ulaşın.

Restoran Bahşiş Oranları: İrlanda’da bahşişler adisyona yansıtılmamakla birlikte, hesabın %10’u kadar bahşiş bırakılması uygun görülüyor. Taksilerde ise genellikle taksimetre tutarı yuvarlanarak üstü bahşiş olarak bırakılıyor.

* Dublin Gezilecek Yerler Videosu

* Dublin’de Gezilecek En Önemli Yerler

-Sembolik Noktalar

1. Guinness Storehouse

Guinness Storehouse

Burası Neresi? Eski bir üretim merkezi, günümüzde turistik bir gezi noktasına dönüşmüş olan Guinness Storehouse, meşhur siyah biraların yapımını keşfedebileceğiniz merkezlerden biridir.

Neden Gitmeliyim? 1759 yılından beri aynı yerde hizmet veren Guinness Bira Fabrikası, günümüzde İrlanda’yı ziyaret edenlerin ilk gezi noktalarından biridir. Dublin’in kalbinde, halkın çok sevdiği biranın üretimini, içme kültürünü ve farklı çeşitlerini keşfedebileceğiniz bu nokta yedi katlı bir merkez olup 200 yılından beri hizmet veriyor.

Bira sanatının detaylarıyla anlatıldığı bu depoda bira ve yemek tadımları yapabilir, en üst katta bulunan Gravity Bar’ı ziyaret edip burada hem şehir manzarasının hem de siyah biranın tadını çıkartabiliyorsunuz. İçeride saat başı düzenlenen turlara da tercihen katılabilirsiniz ancak 25 €’dan başlayan fiyatlar pahalı gelebilir. İrlandalıların bayıldığı Guinness birasının tadına baktıktan sonra dilerseniz hediyelik eşya kısmından sevdiklerinize veya kendinize bira altlıklarından magnetlere kadar çok çeşitli üründen hediye alabilirsiniz.

2. Ha’penny Bridge

Ha’penny Bridge

Burası Neresi? İrlanda’nın en eski dökme demir yapısı olma özelliğine sahip yapı günümüzde hala kullanılmakta olup, Dublin’in sembolik yapıları arasında anılmaktadır.

Neden Gitmeliyim? Köprü, kısa bir süre öncesine kadar aşk kilitleri asabildiğiniz çiftlerin uğrak noktalarından biriyken köprüye zarar verdiği gerekçesiyle hepsi kaldırılmış ve artık sadece iki cadde arasında bağlantı amacıyla kullanılmaktadır. Yine de akşam saatlerinde buradan geçerseniz ışıklandırmalarla çok şık hale gelen köprüde bir fotoğraf çekilip, Dublin seyahatinizi ölümsüzleştirmeyi unutmayın.

3. Spire of Dublin

Spire of Dublin

Burası Neresi? Spire Of Dublin ya da bilinen diğer adıyla Işığın Anıtı, O’Connell Caddesi’nin içerisinde yer almaktadır. Yapının uzunluğu 120 metre olup, gökyüzüne doğru sivrilen bir mimariye sahiptir.

Neden Gitmeliyim? Şehrin popüler sokaklarından olan O’Connell, gezerken planlamasanız da denk geleceğiniz yerlerden biri. Buraya geldiğinizde meydanın daha şık durması amacıyla yapılmış olan Işığın Anıtı’nı da yakından inceleme şansı bulabiliyorsunuz. Yapı, alt kısmında hafif ışıklandırmalar bulunan üst kısma doğru incelen ve ışığı yansıtan bir maddeden yapılmıştır.

Bu yapının içerisine ne yazık ki giremediğimiz için en üst kısma ulaşıp şehir manzarası izleme gibi bir durumumuz olmuyor. Ayrıca bazı rüzgârlı havalarda sallanması da ziyaretçileri tedirgin eden durumlardan biri ancak korkmanıza gerek yok, her bu uzunluktaki yapıda olabilecek sarsıntıdan daha fazlası yaşanmamaktadır.

-Tarihi Yerler

4. St.Patrick’s Katedrali

St.Patrick’s Katedrali

Burası Neresi? İrlanda’nın önemli tarihi noktalarının başında gelen Aziz Patrick Katedrali, İrlanda’ın koruyucu azizinin adına inşa edilmiştir. 1220-1260 yılları arasında inşat devam eden katedral ülkenin Orta Çağ döneminden kalma binalarından biri olmakla beraber ziyaretçilerine kültürel bir deneyim de sunmakta.

Neden Gitmeliyim? Dublin’deki katedrallerin en büyüğü olan St.Patrick’s, 140 metre boyunda olup Orta Çağ mimarisinin en iyi örneklerinden biri olarak günümüzde hala ziyaretçi kabul ediyor. İçerisindeki sayısız anıtı gezebileceğiniz gibi birinci katında bulunan zengin kütüphanesi de görülmeye değer noktalar arasında.

  • Konum: 5th Ave, New York, NY 10022, Amerika Birleşik Devletleri
  • Çalışma Saatleri: 07:00–20:30
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

5. Dublin Kalesi

Dublin Kalesi

Burası Neresi? İrlanda’da, önce İngiltere sonra Britanya Hükümeti’ne ev sahipliği yapmış yapı olarak bahsedebiliriz. İrlanda için hizmet vermeye Kral John zamanında başlayan kompleksin büyük bir bölümü 18.yy’da yapılmıştır.

Neden Gitmeliyim? Dublin Kalesi, etkileyici büyüklüğünün yanı sıra misafirlerine Dublin tarihi anlatan anıt ve mini turlara ev sahipliği yapıyor. Ülkenin bağımsızlığını nasıl kazandığını, yaşanan savaşları ve anlaşmaların anlatıldığı bir tura katılarak sadece kaleyi değil, İrlanda tarihini de keşfetme şansı bulabilirsiniz.

  • Konum: Dame St, Dublin 2, İrlanda
  • Telefon: +353 1 645 8800
  • Çalışma Saatleri: 09:45- 17:15
  • Giriş Ücreti: 6,50 €
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

6. Christ Church Cathedral

Christ Church Cathedral

Burası Neresi? Burası, Dublin’in en eski binası olmakla beraber yapımı 1030 yılına kadar dayanan tarihi bir noktadır. Gotik ve Romanesk olarak bilinen mimari unsurlarıyla dikkat çeken yapı dini öneminin yanı sıra şık görüntüsüyle de şehre şıklık katıyor.

Neden Gitmeliyim? Dublin’in tarihi yerleri arasında kesinlikle görülmesi gereken bu katedral, kabartma işlemeleri ve heykellerle süslenmiş çok önemli anlara tanıklık etmiş duvarlara sahiptir. IV. Edward’ın taç giyme töreni bunlardan biri olurken, 16.yüzyıldan kalma eserler de hala bu katedral içerisinde muhafaza ediliyor.

Aklınızda Bulunsun! Christ Church Katedrali, içerisinde dönem dizisi olan The Tudors’un kostümlerine yer vermekte olup, katedral gezisi esnasında ücretsiz şekilde gezebilirsiniz.

  • Konum: Christchurch Pl, Wood Quay, Dublin 8, İrlanda
  • Telefon:+353 1 677 8099
  • Giriş Ücreti: Yetişkin: 7,50 € / 65 yaş üstü: 6 €
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

**Dublin’in tarihi yerleri yazımız en kısa sürede güncellenip, sizleri daha fazla tarihi noktayla tanıştıracak.

-Müzeler

7. The Little Museum of Dublin

The Little Museum of Dublin

Burası Neresi? İrlanda’nın ilk ve tek halk müzesi olan Little Museum, şehirde yaşayanların vermiş olduğu objelerle oluşmuştur. Bu sivil müze, 18. Yüzyıldan kalma bir Gürcü evinde sergilenmekle beraber sosyal ve siyasi olayları inceleyebileceğiniz bir alandır.

Neden Gitmeliyim? Dublin gezilecek yerler arasında yapılacak en iyi şeylerden biri de bu şirin müzeyi keşfetmektedir. Halkın sivil girişimiyle oluşmuş bu müzenin her noktasında faklı bir anıyı keşfedebiliyor ve Dublin’in önemli anlarına tanıklık edebiliyorsunuz. 5.000 kadar eserin sergilendiği müze zaman aralığı olarak 1900-2000 yıllar arasına ışık tutuyor diyebiliriz. Saat başı ücretsiz turların bulunduğu mekânda ilginç ve eğlenceli bir geziye hazır olun.

  • Konum: 15 St Stephen’s Green, Dublin 2, İrlanda
  • Telefon: +353 1 661 1000
  • Çalışma Saatleri: 09:30-17:00
  • Giriş Ücreti: 15 €
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

8. The National Wax Museum Plus

The National Wax Museum Plus

Burası Neresi? Dublin’de balmumundan yapılan heykellerin bulunduğu eğlenceli bir müzedir Tanınınmış kişilerden, fil figürlerine çok sayıda hayranı olduğunuz kişinin birebir boyutlardaki heykellerini Dublin Ulusal Balmumu Müzesi’nde keşfedebilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Dünyanın birçok yerinde bal mumu müzesi olmakla beraber Dublin’deki müzede sevilen film karakterlerine daha fazla yer verildiği göze çarpıyor. Milyonlarca izleyicisi olan Yüzüklerin Efendisi serisi veya finaliyle sevenlerine şok yaşatan Game of Thrones karakterlerini burada canlıymış gibi karşınızda görmeye hazır olun! Ayrıca kült filler arasında bulunan; Dracula, Frankenstein, Kurt Adam, Hannibal ve Mumya gibi yapımların yer aldığı korku odası da ziyaretçilerin en çok ilgisini çeken noktalardan biri.

  • Konum: The Lafayette Building, 22-25 Westmoreland St, Temple Bar, Dublin 2, İrlanda
  • Telefon: +353 1 671 8373
  • Çalışma Saatleri: 10:00–22:00
  • Giriş Ücreti: 16,50 €
  • Yol Tarifi Al >

9. İrlanda Ulusal Müzesi

 İrlanda Ulusal Müzesi

Burası Neresi? 1857 yılından beri hizmet veren İrlanda Ulusal Müzesi, doğa tarihini yakından tanıtmayı amaçlayan ülkedeki en kapsamlı müzedir.

Neden Gitmeliyim? Doğaya ve canlılara ilginiz varsa size daha da hoş gelecek olan müzede 10.000’den fazla parça sergilenmektedir. Memeli canlılardan en küçük canlılar olarak gördüğümüz böceklere kadar çok sayıda türün sergilendiği müzede tavandan sarkan balina iskeleti de görülmeye değer.

  • Konum: Merrion St Upper, Dublin 2, İrlanda
  • Telefon: +353 1 677 7444
  • Çalışma Saatleri: 10:00–17:00
  • Ücretsiz Giriş 
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

10. EPIC The Irish Emigration Museum

EPIC The Irish Emigration Museum

Burası Neresi? Müze, dünya üzerinde İrlandalıların etkilerini her alanda görebileceğiniz büyük bir kompleks. İrlanda kültürünün dünyaya yayılışı ve yıllar boyunca devam eden etkileşimini video galeri ve fotoğraflarla Irish Museum’da ziyaret edebilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Müze, 2019 yılında ‘’ Avrupa’nın Lider Turistik Cazibesi’’ olarak seçilmiş olan EPİC Irish Museum, İrlandalı olmanın nasıl bir his olduğunu tüm ziyaretçilerine hissettiriyor. Sınırların ötesine taşan ülke kültürü ve adadan ayrılan 10 milyondan fazla insanın neden gittikleri gibi ilginç konuların cevabını da burada bulabiliyorsunuz.

  • Konum: The Chq Building, Custom House Quay, North Dock, Dublin
  • Telefon: +353 1 906 0861
  • Giriş Ücreti:16,50 €
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

11. Dublinia

Dublinia

Burası Neresi? Dublinia, Christchurch’te herkesin Orta Çağ tarihindeki eski anları yaşayabilmesi amacıyla kurulmuştur. Dört farklı serginin bulunduğu alanda Vikinglerin yaşamlarına dair ayrıntıları keşfedebileceksiniz.

Neden Gitmeliyim? Orta Çağ’dan şehir manzaralarına şahitlik edebileceğiniz ,700 yıllık bir yolculuğa Dublinia’da çıkabilirsiniz. Özellikle şehrin tarihinde oldukça önemli yere sahip olan Vikinglerin yaşamı ve evlerinin tüm detaylarıyla gösterdiği müze içerisinde, bugün gezdiğiniz Dublin sokaklarının geçmişte kimlere ev sahipliği yaptığını göreceksiniz. Etkileneceğinize emin olduğumuz Dublinia’yı Dublin gezilecek yerler listenize kesinlikle ekleyin!

  • Konum: St Michaels Hill Christ Church, Dublin 8, İrlanda
  • Telefon: +353 (01) 679 4611
  • Çalışma Saatleri: 10:00 – 18:30
  • Giriş Ücreti: €6–10
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

12. Irish Whiskey Museum

Irish Whiskey Museum

Burası Neresi? İrlanda viskisinin 2000 yıllık geçmişine adanan müze, tüm çeşitleriyle İrlanda viskisini tanıtmayı amaçlıyor.

Neden Gitmeliyim? Viskiye adanmış bir müze, viski sevenler için cennet gibi gelebilir. Tadım turlarıyla güzelleşen müze gezisinde 19. Yüzyıldan kalma imalathaneden günümüz teknolojisine viskinin üretimini görebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra viski içme kültürünün tüm detaylarını öğrenebilir ve enfes İrlanda viskilerinin birçok çeşidini deneme şansı bulabilirsiniz.

  • Konum: 119 Grafton Street, Dublin, D02 E620, İrlanda
  • Telefon: +353 1 525 0970
  • Çalışma Saatleri: 10:30–19:00
  • Giriş Ücreti: Yetişkin € 23 // Aile (2 yetişkin ve 2 çocuk) € 56
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

13. Kilmainham Gaol

Kilmainham Gaol

Burası Neresi? İrlanda’da 20. Yüzyıla kadar hapishane işlevi görmüş olan Kilmainham Gaol, günümüzde sergilerin bulunduğu bir müzeye çevrilmiştir.

Neden Gitmeliyim? Ülke tarihinin acıyla hatırlanan olaylarına ev sahipliği yapan hapishane, duvarlarında idamlardan işkencelere kadar çok fazla hüzün barındırıyor. Hapishane olarak kullanılmayı bırakılmasıyla beraber sergilere ev sahipliği yapan bir müzeye dönüştürülmüş olması, artık birçok ziyaretçinin burayı turlarla beraber gezmesine olanak sağlıyor. İçerisinde mahkumlar olmasa sahip hapishane yapısı, kilitli odalar ve avlusunda bir değişiklik bulunmayan Kilmainham Gaol, size hem işitsel hem görsel tatmin sağlayacak popüler müzelerden.

  • Konum:
  • Telefon: +353 1 453 5984
  • Çalışma Saatleri: 09:30–18:00
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

-Meydanlar/Sokaklar

14. St. Stephen’s Green

St. Stephen’s Green

Burası Neresi? William Sheppard tarafından tasarlanan park, 1880 yılından beri halkın doğa içerisindeki kaçamak noktası. Grafton Street’e oldukça yakında bulunan park aynı zamanda Gürcü bahçelerinin en büyüğüdür.

Neden Gitmeliyim? Şehrin en güzel ve en büyük parklarından biri olmasının yanı sıra, aslında burası İrlanda’nın tarihinde acı olayların yaşandığı noktalardan biridir. Eskiden idamların gerçekleştirilmesi için kullanılan bu alanın etrafı duvarlarla çevriliyken, sonrasında etrafı açılarak halkın ziyaretine uygun hale getirilmiştir.

Aklınızda Bulunsun! Yaklaşık 22 dönümlük araziyi kaplayan bahçenin içerisinde mini bir şelale ve Pulham kaya çalışması olduğu gibi yaz aylarında ziyaret ederseniz, konserlere de denk gelebileceğinizi unutmayınız!

15. Phoenix Parkı

Phoenix Parkı

Burası Neresi? Avrupa’nın en büyük parkı olan Phoenix Parkı,1,752 dönümlük arazi boyunca yeşilin tüm tonlarına ev sahipliği yapıyor. Heykeller, Wellington Abidesi, hayvanat bahçesi ve çeşitli heykelleri içinde barındıran bu park, İrlanda’nın başkenti Dublin’de temiz hava isteyenlerin ilk adresi.

Neden Gitmeliyim? İrlanda’daki halka açık alanlar arasında en çok ziyaretçi çekeni olan Phoenix Park, doğayla iç içe gürültüden uzak, huzurun hissedildiği nadir ortamlardan biri. Burada dilerseniz göldeki kuğuları besleyebilir, geyikleri gözlemleyebilir, kuş sesleri ve minik sincaplarla çimlerde oturmanın tadını çıkarabilirsiniz.

Restore edilmiş alanlarıyla modern bir görünüme sahip olan parkta yürüyüş ve bisiklet alanlarına ayrılmış olup, spor imkânı sunan alanlara da sahip. Yıl boyunca açık olması da önemli bir artı olan parkta aynı zamanda Dublin Hayvanat Bahçesi de bulunmaktadır.

16. Merrion Square

Merrion Square

Burası Neresi? Dublin’de birçok ünlünün evlerinin bulunduğu Merrion Meydanı, tarihi binalara ve popüler bir parka ev sahipliği yapmaktadır.

Neden Gitmeliyim? Dublin gezilecek yerler listesinin birçok noktasını içerisinde barındıran Merrion Meydanı, halka açık bir park ve çok sayıda tarihi noktaya yakınlığıyla bilinmektedir. Dinlenmek için tercih edebileceğiniz Merrion Meydan Parkı başta olmak üzere, civarında bulunan; Ulusal Galeri, İrlanda Ulusal Müzesi, Arkeoloji ve Doğa Tarihi Müzesi gibi görülmesi gereken noktaları da oldukça yakın.

Aklınızda Bulunsun! Şehrin en popüler noktalarından biri olan Merrion Meydanı’nda ünlü yazar Oscar Wilde, George Russell ve Daniel O’Connell gibi ünlü şahsiyetlerin evleri yer almaktadır. Meydanda bulunan Oscar Wilde heykeline göz atmayı unutmayın.

  • Konum:
  • Telefon: +353 1 222 5278
  • Çalışma Saatleri: 09:00–17:00
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

-Plajlar

17. Dollymount Strand Plajı

Dollymount Strand Plajı

Burası Neresi? Dublin’in kuzeyinde yer alan Dollymunt Strand Plajı,5 kilometrelik kum plaja ve yer yer Kumtepelerine sahip büyük bir alanı kapsamaktadır.

Neden Gitmeliyim? Dublin Körfez’inden Bull Walk’a doğru nefis birdeniz manzarası eşliğinde yürümek isterseniz, Dollymunt Strand en iyi tercihlerden biri. Plajda bulunan ufak kafelerden sandviç ve kahve alıp, yürüyüşünüze ufak bir mola da verebilirsiniz. Şehrin en sevilen noktalarından olan bu plajı kesinlikle ziyaret etmelisiniz.

-Sanat Galerileri

18. The Doorway Gallery

The Doorway Gallery

Burası Neresi? Doorway Gallery, İrlanda’nın seçkin yeteneklerinin sanata yapmış olduğu katkıların ve eserlerin sergilendiği sanat galerilerinden biridir.

Neden Gitmeliyim? Sanata olan ilgilinizi seyahatinizde de aksatmak istemiyorsanız, İrlandalı sanatçıların bakış açılarını görebileceğiniz, yeni akımları tanıyabileceğiniz Doorway Gallery iyi bir seçenek olacaktır.

Kalıcı eserlerin yanı sıra zaman zaman düzenlenen etkenliklerle yeni eserlere göz atma şansı yakalayabileceğiniz galeri aynı zamanda genç yeteneklerin de eserlerine yer veren öncü noktalardan biri. Aynı zamanda burada beğendiğiniz eserler olursa, galeriyi gezerken veya aşağıda vermiş olduğumuz web sitesinden alışveriş yapabileceğinizi unutmayınız.

  • Konum:
  • Telefon: +353 1 764 5895
  • Çalışma Saatleri: Pzt – Cmt: 10.30 – 18:00
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

-Seyir/Manzara Noktaları

19. Howth Head Peak

Howth Head Peak

Burası Neresi? İrlanda’nın gözü olarak kabul edilen Dublin’de en iyi manzara izlenebilecek noktaların başında Howth Head Peak geliyor. Yüksek bir alandan yürüyüş imkânı sunan Howth Head Peak, muhteşem İrlanda Denizi’ni en yakından görebileceğiniz popüler bir alan.

Neden Gitmeliyim? Şehri keşfetmenin sadece kalabalıklara karışmak olmadığı bilen bir seyahat severseniz, doğaya en yakın olabileceğiniz ve şehrin muhteşem manzarasını seyredebileceğiniz Howth Head Peak’a ne dersiniz?

Yürüyüş yollarının başladığı noktaya gelene kadar arabayla sonrasında sadece yürüyerek devam edebileceğiniz Head Peak’in tamamını yürümek yaklaşık iki saatinizi alabilir. Bu kadar uzun bir yürüyüş dize göre değilse deniz fenerinin olduğu kısma kadar ilerleyerek yine de güzel manzaralarla karşılaşmanız mümkün.

Aklınızda Bulunsun! Burada yürüyüşün biraz yorucu olabileceğiniz aklınızda bulundurup, rahat kıyafetler ve yanınıza su almayı unutmamalısınız.

*Doğa İçerisinde Gezilecek Yerler

-Parklar & Bahçeler

20. Powerscourt Arazisi

Powerscourt Arazisi

Burası Neresi? Powerscourt Arazisi, dünyanın en güzel 10 bahçesi arasında yer almakta olup, Dublin’in güneyinde bulunuyor. Dublin’de doğa içerisinde gezilecek yerlerin en çok ziyaretçi çeken noktası bu bahçeler olmakla beraber içerisinde farklı gezi noktalarını da barındırmakta.

Neden Gitmeliyim? Doğa güzelliklerine merakınız varsa, burası kesinlikle görmeniz gereken yerler arasında yer alıyor. İçerisinde bulunan birbirinden farklı bahçeler, heykeller, yürüyüş alanları ve oturma alanlarıyla fazlasıyla hoş alanlar sunan arazinin bir de süs göletlerinden oluşan bir kısmı var.

Yaklaşık olarak 47 dönümlük araziyi gezerken yorulacağınızı düşünüyorsanız, arazi içerisinde yer alan Avokado Teras Kafe’yi önerebiliriz. Muhteşem manzaraya karşı yiyebileceğiniz atıştırmalık ürünler, size gereken enerjiyi geri kazandıracaktır.

Aklınızda Bulunsun! Buraya doğa içerisinde vakit geçirmeye gelmiş olabilirsiniz ancak hazır gelmişken alışveriş de yapmak isteyenlere özel mağazalarda bulunuyor. Giyim ve küçük hediyelik eşya mağazaları Powerscourt’a alışveriş yapabileceğiniz noktalar arasında.

-Hayvanat Bahçeleri

21. Dublin Zoo

Dublin Zoo

Burası Neresi? 1830 yılından beri faaliyette bulunan Dublin Hayvanat Bahçesi, nesli tükenmekte olan türlerin ve birçok canlıya ev sahipliği yapmaktadır. İrlanda’da canlı yaşamanı gözlemlemek isteyenlerin ilk durak noktası olan bu hayvanat bahçesi, Phoenix Park içerisine yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Parklar kısmında yer verdiğimiz Phoenix Park içerisinde 28 hektarlık bir alanda Dublin’in en özel noktasına yer verilmiştir. Nesli tükenmekte olan canlıları, doğal ortamlarında kolayca göremeyeceğiniz birçok türün evi olan Dublin Hayvanat Bahçesi, İrlanda gezilecek yerler listesinin en sevilen noktaları arasında yer alır.

Birkaç farklı bölümden oluşan hayvanat bahçesinde; Asya Ormanları, Orangutan Ormanı, Kaziranga Ormanı, Kuzey Kutu Saçakları, Deniz Aslanı Koyu, Afrika Ovaları, Roberts Evi ve Sürüngenler Evi olarak çok sayıda alana sahip. Bu alanlara ait canlıların yanı sıra nesli tükenmekte olan Şili flamingoları ve kırmızı pandalarda parkın en çok ziyaretçi çeken canlılarından bazılarıdır.

Hayvanat bahçesinden bahsederken sadece hayvanlardan bahsetmek olmaz. Burada çeşitli bitkilerde koruma altında olup, 2.000’den fazla bitkiye ev sahipliği yapmaktadır. Canlı yaşamı için oldukça önemli olan bitkiler de Dublin Hayvanat Bahçesi içerisinde gezilebiliyor.

*Dublin’de Yapılacak Şeyler

-Turlar/Geziler

22. The Old Jameson Distillery

The Old Jameson Distillery

Burası Neresi? Dünyanın en çok ziyaret edilen viski deneyim noktası The Old Jameson Distillery, İrish Whiskey’in ikonik doğum noktalarından birinde hizmet veriyor.

Neden Gitmeliyim? Viskiyi seviyor, ya da hiç tüketmiyor olabilirsiniz ancak burada 5 farklı duyusal deneyimle beraber size ülkenin en popüler içkisinin tanıtımı sağlanıyor. Turlarla katılabileceğiniz bu deneyim yıl içerisinde 350.000’den fazla kişiyi ağırladığı için rezervasyon yaptırmak oldukça önemli. Ayrıca 2018 yılında 25. Dünya Seyahat Ödülleri’nde ‘’ En iyi Damıtım Turu’’ ödülünü aldığını da belirtelim.

İrlanda viski turunda viskinin olgunlaşması için bekletilen depoları gezerken, buradaki fıçılardan lezzet dolu viskilerin tadımları yapılabiliyor. Viski karıştırma sınıfları ve özel kokteyl yapma fırsatları sunan Jameson Viski Turu’na katılmanızı ve bu eşsiz içki deneyimine katılmanızı şiddetle öneriyoruz.

  • Konum: Bow St, Smithfield, Dublin 7, D07 N9VH, İrlanda
  • Telefon: +353 1 807 2355
  • Çalışma Saatleri: 10:00-18:30
  • Tur Ücreti: 30- 60 €
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

23. Book of Kells Tour

Book of Kells Tour

Burası Neresi? Dünyaca ünlü Kells Kitabı, dünyanın en eski 10 kitabı arasında olmakla birlikte, İrlanda’nın en lüks kütüphanesinde sergilenmektedir.

Neden Gitmeliyim? Orta Çağ’ın en ünlü el yazması kitabı Dublin’in kalbinde sergilenirken, gezinize bu kısmı eklememek olmaz… 9. Yüzyıldan kalma el yazması kitap incilin bazı bölümlerinin ilk halini içermekte olup Trinity College içerisinde koruma altına alınmıştır. Orta Çağ’ın bir dönemine uzanan bu tura katılmak için bir yılda 700.000 başvuru olurken, Dublin’de bu fırsatı kaçırmamak için öncesinde rezervasyon yaptırmanızı öneriyoruz.

  • Konum: The University of Dublin Trinity College, College Green, Dublin, İrlanda
  • Telefon: +353 1 896 2320
  • Çalışma Saatleri: 08:30 – 17:00
  • Giriş Ücreti: 11 € – 28 €
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

24. Viking Splash Tour

Viking Splash Tour

Neden Gitmeliyim? İrlanda’yla özdeşmiş olan Vikinglerden adını alan turda, tur rehberleri eşliğinde şehirdeki Viking izlerini tüm detaylarıyla öğrenebilirsiniz. Bunun yanı sıra; Trinity College,St Patrick, Christchurch Ketedrali ve Hükümet Binaları gibi popüler turistik noktaları tanıtmaktadır. Her gün saat 10’da başlayan turların ilk noktası St.Stephen’s Green’den başlarken, Liffey Nehri’ndeki  bot turuyla son buluyor.

  • Konum: St Stephens Green North, Dublin 2, İrlanda
  • Telefon: +353 1 707 6000
  • Çalışma Saatleri: 09:30-16:00
  • Giriş Ücreti: 21,25 € – 28,00 €
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

*Dublin’de Çocukla Gezilecek Yerler

-Aquaparklar

25. AquaZone

AquaZone

Burası Neresi? Avrupa’nın en büyük kapalı su parkı olan AquaZone, su eğlencelerini içeren popüler biz cazibe merkezidir.

Neden Gitmeliyim? Dublin seyahatinizi çocuğunuzla beraber planladıysanız gezilecek yerler listenize AquaZone’u kesinlikle eklemeniz gerekiyor. İrlanda’nın en büyük yüzme havuzuna ev sahipliği yapan merkez aynı şekilde çok sayıda su atraksiyonunu da içinde barındırarak özellikle çocuklar için çok eğlenceli anlar sunuyor. Tabi ki bu alan sadece çocuklara yönelik olmamakla beraber yetişkinler için de çok hoş ve temiz yüzme alanı olanakları sunmaktadır.

  • Konum: National Aquatic Centre, Snugborough Rd, Deanestown, Co. Dublin, İrlanda
  • Telefon: +353 1 646 4300
  • Çalışma Saatleri: 10:00-18:00
  • Giriş Ücreti: Yetişkin: 16,50 € / Çocuk: 14,50 €
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

*Dublin Gece Hayatı

26. Temple Bar

Temple Bar

Burası Neresi? Dublin’de Liffey Nehri’nin güney kıyısında yer alan bölge Tepmle Bar Meydanı olarak anılmaktadır. Dublin gece hayatı dendiğinde akla gelen ilk nokta olmakla beraber şehrin en popüler turistik alanlarından biridir.

Neden Gitmeliyim? Dublin gece hayatı içerisinde gecenin tadını çıkartacağınız, İrlanda eğlencesini keşfedeceğiniz yegâne yer, burasıdır. Temple Bar eskiden sessi bir semtken, günümüzde sessizliği bir kenara bırakıp sabahın ilk ışıklarına kadar hareketlerin devam ettiği bir nokta halinde.

Burada sayısız bar, gece kulübü ve pub bulunmakla beraber fiyatlar ortalama birbiriyle aynıdır diyebiliriz. Dilediğiniz herhangi bir barı tercih edebileceğiniz gibi, dilerseniz Dublin’in geleneksel yemeklerini keşfedebileceğiniz şık restoranlarda buradaki publara eşlik etmekte. Şarkıların yazıldığı, filmlerin çekildiği birçok aşk hikayesinin başlangıcı olan bu meydan sizin de hayatınızda unutulmaz bir anı bırakabilir gibi görünüyor…

*Dublin gece hayatı hakkında daha fazlası için tıklayınız.

Yol Tarifi Al >

27. 10 Fleet Street Restoran ve Bar

10 Fleet Street Restoran ve Bar

Burası Neresi? Ödüllü İrlandalı mimar Nikki O’Donnell tarafından tasarlanmış bu restoran, Dublin gece hayatı içerisinde hoş yemeklerin ilk adresi oluyor.

Neden Gitmeliyim? Dublin turunuza lezzetli bir anı bırakmak istiyorsanız İrlanda mutfağının en lezzetli yemeklerini deneyebileceğiniz bu restoran size önerimiz. Diğer mekânlardan sıyrılmasını sağlayan tasarımının yanı sıra, İrlanda mutfağına ek olarak deniz ve et ürünlerindeki başarılı yemekleriyle ziyaretçilerinden tam puan alarak İrlanda yemeklerini denemek isteyenlerin favori tercihi olmayı başarmıştır.

  • Konum: 9 Fleet St, Temple Bar, Dublin, D02 AT86, İrlanda
  • Telefon: +353 1 643 7000
  • Çalışma Saatleri: Öğle yemeği 12.00 – 16.00 arasında,akşam yemeği 17.00 – 22.00 arasında servis edilir.
  • Yol Tarifi Al >

*Alışveriş Noktaları

-Caddeler/AVM

28. Stephen’s Green AVM

Stephen's Green AVM

Burası Neresi? Grafton Caddesi’nin başında yer alan Stephen’s Green AVM, kapalı bir alışveriş merkezidir. İçerisinde 100’den fazla mağazayı barındıran alışveriş merkezi, mimari şıklığıyla da ön plana çıkmaktadır.

  • Konum: St Stephen’s Green, Saint Peter’s, Dublin, D02 HX65, İrlanda
  • Telefon: +353 1 478 0888
  • Çalışma Saatleri: 08:30-19:00
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

29. Henry Caddesi

Henry Caddesi

Burası Neresi? İrlanda’da alışverişin kalbinin attığı caddelerden biridir Henry Caddesi. Ülkenin popüler alışveriş merkezi olmakla beraber global birçok markaya ev sahipliği yapıyor.

Neden Gitmeliyim? Henry Caddesi, küçük büyük birçok dükkânın içerisinde bulunduğu yaklaşık 200 kadar alışveriş dükkanına ev sahipliği yapan uzun bir caddedir. Global markalardan İrlanda’ya özgü eşyaların sunulduğu küçük mağazalara geniş bir yelpaze sunakla beraber Dublin’den hediyelik eşya ne alınır? diye merak edenler için birçok ürün sunuyor.

İçerisinde Marks & Spencer, Body Shop, Levi’s ve Envy gibi büyük markaları barındıran sokakta hiç bitmeyen bir hareketlilik olduğunu bilmelisiniz. Ayrıca köşelerde bulunun sokak sanatçılarıyla bir yandan mağazaları incelerken, bir yandan Kelt müziğinin tadını çıkartabilirsiniz.

Yol Tarifi Al >

30. Grafton Street

Grafton Street

Burası Neresi? Dublin’in iki ana alışveriş caddesinden biri olan Grafton Sokağı, dünyaca ünlü markaların ve yerel butiklerin yer aldığı şehrin alışveriş kalbidir.

Neden Gitmeliyim? Dublin’de alışveriş yapılacak yerler arıyorsanız burada hem yerel motifli, tahminen daha ucuz ürünlerin ve dünyaca ünlü pahalı markaların bir arada bulunduğu bir sokaktır. Yani aradığınız şıklıkta ve her bütçeye uygun ürün alıverişini tek bir yerden yapmanıza olanak sağlıyor. Henry Caddesi’nin alternatifi sayılabilecek Grafton Caddesi, araç trafiğine kapalı olmakla beraber cuma-cumartesi günleri normalden daha kalabalık oluyor.

*Dublin alışveriş noktaları hakkında daha detaylı bilgi için tıklayınız.

Yol Tarifi Al >

*Yakınındaki Tatil Yerleri

-Turistik Şehirler

31. Galway

Galway

Burası Neresi? Batı İrlanda’da yer alan Galway ülkenin altıncı büyük şehri olup, 2020 yılının Avrupa Kültür Başkenti seçilmiştir.

Neden Gitmeliyim? Dublin yakınında gezilecek yerler arayanlar için en iyi seçenek ülkenin batı kısmında yer alan Galway’e seyahat etmek olacaktır. Diğer bölgelere göre daha canlı yaşam tarzı ve daha faza etkinliğe ev sahipliği yapması aynı zamanda Galway gezilecek yerler listesindeki çeşitlilik, ziyaret edenlerin asla sıkılmamasını sağlayan bir ortam sunuyor.

Galway’de görülecek noktalar arasında; Eyre Meydanı, İspanyol Kemeri, Galway Sanat Müzesi, Kızıl İnci ve Galway Katedrali gibi sembolik noktalar bulunmaktadır. Burayı ziyaret ettiğinizde Galway turlarına katılıp şehrin birçok noktasını bir gün gibi kısa bir sürede gezebileceğiz gibi, bar ve publarıyla ünlü şehirde akşam saatlerinde yapılacak birçok şey için kendinize vakit ayırabilirsiniz.

Eğlencenin kesintisiz devam ettiği Galway gece hayatı içerisinde Crane Bar, canlı müzik ve bira eşliğinde bir akşam için tercih edilebilir. Tabi tercihiniz Galway’de daha saki bir gün geçirmekten yanaysa, şehrin en ünlü restoranı olan The Dough Bros’a giderek,Galway yemeklerinin tadına bakma şansı yakalayabilirsiniz.

Aslında bu şehir çok fazla anlatılmakla tanıtılacak değil, daha çok gezerek ve yaşayarak bilebileceğiniz yerler arasında. Canlılığıyla seveceğiniz, biraları ve müziğiyle ayrılmak istemeyeceğiniz Galway gezinize vakit ayırmanızı öneriyoruz.

Yol Tarifi Al >

*Şehir içi Ulaşım

Toplu taşıma araçlarının çok olduğu, trafiğin ve korna sesinin olmadığı huzurlu bir şehir içi ulaşımı dendiğinde akla Dublin gelmeli. Otobüs, tren, tramvay, taksi ve bisiklet gibi çok seçeneğin bulunduğu şehirde ulaşım ucuz ve rahattır. En önemli üç ulaşım aracından bahsetmek gerekirse;

Otobüs: Dublin’de otobüsler genellikle çift katlı olmakla beraber tam zamanında duraklardan hareket eden lüks araçlardır. Wi-Fi ulaşımı sağlayabileceğiniz araçların nerede, hangi duraktan hangi araç geçiyor öğrenmek için Dublin Bus uygulamasını indirmeniz yeterli oluyor.

Neredeyse ülkenin her yerine ulaşım sağlayabileceğiniz ulaşım ağı sayesinde gitmek istediğiniz tüm noktalara otobüsle ulaşım sağlamanız mümkün. Yalnız aklınızda bulunması gereken 23:00-03:00 arasında otobüs seferlerinin oldukça azalarak devam ettiğidir. Dublin otobüs bileti fiyatları mesafeye göre değişse de ortalama 2,10 – 3,65 € arasındadır.

Tren: Dublin’in kıyı şeridinde hareket eden trenle şehirlerarası yolculuk ve şehir içi yolculuk gerçekleştirebiliyorsunuz. Diğer yollara göre biraz daha pahalıdır ancak Leap Card edinerek daha hesaplı seyahat edebilirsiniz. Gideceğiniz mesafeye göre ücret ödeyeceğiniz için tren istasyonundaki haritalardan gitmek istediğiniz noktayı ve durakları inceleyerek buna göre bilet almalısınız. Şehir içi tren ulaşımında 10-15 € ödeyecekken, farklı bir şehre geçerseniz 25 € civarında bilet fiyatı ödemeniz mümkün.

Tramvay: Dublin’de şehir içi ulaşımın en çok tercih edilen yollarından olan tramvay, yeşil ve kırmızı 2 ana hat üzerinden hizmet vermektedir. Yeşil hat daha çok yerleşim yerlerine uğrayan bir hat olurken, kırmızı hat popüler turistik noktalardan geçen hattır. Tramvaya binişlerde bazen turnikelerle karşılaşmayabilirsiniz ancak bu durumdan yararlanıp biletsiz binmeniz durumunda 100 € civarında bir ceza ödeyeceğinizi unutmayınız.

*Dublin’e Yakın Havalimanları

  • Dublin Havalimanı (10km)
  • Anglesey Havaalanı (115km)
  • Ronaldsway Havaalanı (129km)
  • Belfast City Havaalanı (134km)
  • Belfast International Havaalanı (135km)
  • Knock Havaalanı (177km)

*Temel İrtibat Bilgileri

-Konsolosluk Bilgileri

Dublin Türk Konsolosluğu
  • Konum: 8 Raglan Road Ballsbridge Dublin 4. Ireland
  • Telefon:+353 1 614 45 90 +353 1 668 52 40
  • Çalışma Saatleri: 09:00 – 12:30 // 14.00 – 17.00
  • Yol Tarifi Al >

-Acil Durum Numaraları

İrlanda’da tüm sağlık ve güvenlik durumları için 112 veya 999 numaralarını aramanız yeterli.

-Turistler için Telefon Kullanımı

-Yurtdışında Arama Nasıl Yapılır?

En çok kafa karıştıran durumlardan biri de aslında yurtdışında telefon kullanımıdır. İşin içine çok fazla rakam girmesi kafa karıştırabilir ancak yapacağınız tek şey, arayacağınız numaranın başına ülkenin kodunu eklemektedir.

Örneğin, İrlanda’nın ülke kodu ” +353 ” olduğu için, oradayken yapacağınız aramalarda +35305390000000 şeklinde, yani numaranın önüne sadece kodu getirerek arama tuşuna basmanız yeterli olacaktır. Tabi bunun için Türk operatörü kullanıyorsanız, öncelikle hattınızı yurt dışında kullanıma açtırmanız gerekiyor.

-Hattımı Yurtdışında Nasıl Kullanabilirim?

Bu fiyatlar size pahalı geldiyse Türk hattınıza yurt dışı kullanım paketi yükleterek belki daha uygun fiyatlara konuşmaya devam edebilirsiniz. Konuşmaya devam edebilmek için her şeyden önce bu adımları takip etmelisiniz;

TurkcellTürk Telekom ve Vodafone, Türkiye hattına sahip vatandaşlar yurt dışı seyahatlerinde hattını kullanıma açtırmak isterlerse GSM şirketlerinin mobil uygulamalarından bu işlemi gerçekleştirebilirler. ( Ayarlar > işlem merkezi > Yurt dışı işlemleri > Yurt dışı kullanımı /açık olarak seçmeniz yeterli olacaktır.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin