Dublin Gece Hayatı | 5 Eğlence Mekanı

İrlanda’danın başkenti Dublin, etkileyici bir şehir olmasının yanı sıra renkli gece hayatı ile de dikkatleri üzerine çekiyor.

Bar kültürünün oldukça yaygın olduğu şehirdeki gece yaşamına dair merak ettiklerinize ve mekan önerilerine Dublin gece hayatı yazımızın detaylarını inceleyerek ulaşabilirsiniz.

1- Dublin Gece Hayatı

Öncelikle Dublin’in pahalı bir şehir olduğunu belirtelim. Bu pahalılık şehrin gece yaşamına da yansımış bulunuyor. Bu nedenle bu şehirde gece eğlenmeye çıkacaksanız bütçenizin bunun için yeterli olduğundan emin olmanızda fayda var.

İrlanda genel olarak dünyada barlarıyla nam yapmış bir ülke. Bunu Dublin’de de rahatlıkla hissedebiliyorsunuz. Şehrin pek çok noktasında birbirinden keyifli barlarda insanlar içkilerini yudumlayarak çok eğlenceli zamanlar geçirmektedir. İrlanda halkının sıcakkanlı olması da şehirde insanların çok keyifli zamanlar geçirmesinde etkili olmaktadır.

Dublin gece hayatı çoğunlukla Temple Bar bölgesinde yaşanmaktadır. Burada bulunan pek çok bar, pub ve gece kulübü hem yerli halk hem de turistler tarafından tercih edilmektedir. Bunun dışında Stephen’s Green bölgesi de insanlar tarafından gece eğlencesi için sıklıkla tercih edilen noktalar arasında bulunuyor.

2- Dublin’de Gece Hayatı İçin Gidilebilecek Yerler

Dublin’de gece gidebileceğiniz o kadar fazla mekan bulunuyor ki… Bu mekanların hepsini buraya sığdırmamız imkansız… Ancak sizin için şehirdeki gözümüze çarpan önemli mekanlardan bazılarını listelemek istiyoruz. Listemize eklenmesini istediğiniz yerler olursa bize yorum kısmından yazmanız yeterli olacaktır.

#1 Lillie’s Bordello

Lillie’s Bordello

Grafton Street’te bulunan mekan pek çok önemli organizasyona ev sahipliği yapmasıyla biliniyor. Hizmet kalitesinin üst düzey olduğu bu gece kulübünde çok eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz.

#2 The Merry Ploughboy Irish Music Pub

The Merry Ploughboy Irish Music Pub

Eğer geleneksel İrlanda müziği ile farklı bir akşam geçirmek istiyorsanız bu mekanı önerebiliriz. Harika bir atmosfere sahip olan bu barda, sakin bir şekilde müziğin ve içkilerin tadını çıkarabilir, lezzetli yemekleri midenize indirebilirsiniz.

#3 Mulligan’s

Mulligan's

Poolbeg Street’te bulunan mekan, turistlerin çok fazla uğramadığı bir bölgede yer aldığından klasik İrlanda pub kültürünü tatmak isteyenlerin listesine alabileceği keyifli durakların başında geliyor.

#4 The Temple Bar

The Temple Bar

Temple Bar bölgesiyle aynı adı taşıyan bu bar, bunun faydasını çokça görüyor. Şehrin gözde mekanlarından biri olan bar, verdiği hizmetle bunu sonuna kadar hak ediyor. Tavsiyemiz Dublin’den ayrılmadan önce bir gece bu barda vakit geçirmeniz yönünde olacaktır. Yalnız burada fiyatların oldukça yüksek olduğunu bilmenizde fayda var.

#5 Oliver St. John Gogarty’s Pub

Oliver St. John Gogarty's Pub

Temple Bar bölgesinin girişinde bulunan bu pub, ziyaret eden pek çok kişi tarafından en beğenilen publardan biri olarak gösterilmektedir.

Dublin gece hayatı ile ilgili bildiğiniz mekanları aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin