Dubai Gezilecek Yerler – En Güzel 85 Görülmesi Gereken Nokta!

Dubai gezisine çıkmadan önce birlikte keşfedelim;

Şehir Hakkında; Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri’ni oluşturan yedi emirlikten biridir. Eski bir liman kasabası olan şehir çok popüler değilken, bölgede bulunan petrolle beraber şehir hızla gelişmeye başlamıştır.

Bu yükselişle beraber Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’yi bile gölgede bırakan Dubai, modern dünyanın en gözde seyahat noktalarından biri haline gelmiş bulunuyor. Orta Doğu’da bulunan Dubai’de doğunun gelenekselliğini hissetmediğiniz gibi; kültür, yemek, alışveriş, giyim ve yaşam tarzı olarak daha çok Amerikanlaşmanın izlerine rastlayabilirsiniz.

Gidilecek En İyi Zaman? Aşırı sıcaklardan kaçmak için Kasım-Şubat arasını tercih edin. Diğer aylarda yükselen sıcaklıklar nefes almanızı bile zorlaştıracak.

Ortalama Gezme Süresi: Dubai’yi popüler gezi noktalarını 4-5 günde gezebilirsiniz. Tümünü gezmek için en az 1 haftalık zamana ihtiyacınız var.

Dubai ziyaretçiler için güvenli midir? Dubai, 2023 yılında, gezginler tarafından dünyanın en güvenli şehirlerinden biri olarak değerlendirilmiş Basra Körfezi’nin önemli vahalarından biridir. Bu nedenle Dubai’yi ziyaret ederken aklınızda şehrin güvenli konusunda herhangi bir soru işareti olmasına gerek yoktur. Bununla birlikte özellikle batı kültüründen gelen ziyaretçilerin yerel yasa ve geleneklerden haberdar olması da önemlidir.

Kullanabileceğiniz Yardımcı Uygulamalar: Dubai gezilecek yerleri keşfederken; otobüs saatleri, uçak saatleri, taksi çağırmak ve Dubai acil durum numaraları gibi çok sayıda ihtiyacınıza tek uygulamayla ulaşabiliyorsunuz. DubaiNow , şehrin en çok kullanılan uygulamalar arasında yer alıyor. Diğer yardımcı uygulamaları aşağıdan inceleyebilirsiniz.

Ulaşım: Türkiye’den Dubai’ye, Pegasus ve Türk Hava Yolları firmaları aracılığıyla her gün düzenli seferler bulunmaktadır. Aktarmasız uçuşların bulunduğu Abu Dabi’ye uçuş süresi yaklaşık 4 saat 30 dk. sürmektedir.

Dubai Ulaşım Kartları: Dubai’de otobüs, deniz otobüsü ve metro kullanımında NOL isimli toplu taşıma kartını kullanarak ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Metro istasyonlarından veya şehirde gezerken görebileceğiniz kart duraklarından temin edebiliyorsunuz. Günlük ve aylık olarak kullanım seçeneği bulunan kartların en ucuzu 14 AED’den satışa sunuluyor.

Gold ve Silver kart seçeneklerinin bulunduğu duraklarda, dilediğiniz kartı edinebilirsiniz. Gold Card seyahat ücretleri daha pahalı olurken, metrolarda bu karta özel ayrılmış noktalar ve vagonlar bulunması kartın avantajlarından biridir. Ancak konfor yerine ucuzluk arıyorsanız Silver Card’ı tercih etmenizde fayda var.

Havalimanı’ndan Merkeze Ulaşım: Dubai Uluslararası Havalimanı’nda şehir merkezine ulaşım için; Metro, otobüs ve taksi seçenekleriniz bulunuyor.

  • Metro: Dubai Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşmanız en hızlı seçeneği metrodur. 3 farklı terminale sahip olan havalimanından, terminal 1 ve terminal 3’ten direk metroya ulaşabilirken, terminal 2’den direkt metro ulaşımınız bulunamıyor. Yani avantajlı metro kullanımı sadece 1 ve 3 numaralı terminal için geçerlidir.

Silver ve Gold kartlardan herhangi birini aldığınızda metroyla ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Silver Card ile ulaşım 3 ve 5 AED arasında değişirken, Gold Card’larda 6-10 AED arasında değişmektedir. Bu arada kartları aldığınızda içerisinde 19 AED yüklü oluyor.

  • Otobüs: Havalimanından şehir merkezine ulaşımın en ekonomik yolu, otobüsler. Terminal 1 ve 3’ten merkeze ulaşmak için C01, Terminal 2 için 31,  32C,33 ve 43 numaralı otobüsleri tercih edebilirsiniz. Fiyatlar gideceğiniz mesafeye göre değişecektir ancak en uygun otobüs bileti fiyatı 5 AED’den başlıyor.
  • Taksi: Havalimanında sürekli kullanabileceğiniz taksiler hazırda beliyor. Erkek şoförlerin olduğu taksiler karma yolcu alırken, tavanı pembe olan kadın şoförlerin kullandığı taksiler sadece kadın yolculara hizmet vermektedir. Taksi açılık ücretleri ise 25 AED’den başlarken, kilometrede 2,00 AED artıyor. (Ücretler yıllar içinde değişkenlik gösterebilir)

Dubai’de Ne Yenir? Ne İçilir? Orta Doğu’nun geleneksel lezzetlerini bulabileceğiniz Dubai’nin lezzet dolu yemekleri, damaklarınızı yeni aromalarla tanıştırıyor. Baharatın ve etin bolca kullanıldığı yemeklerde genellikle kuzu,dana ve farklı olarak deve eti kullanılmaktadır. Domuz etini bazı otel restoranları dışında pek bulamayacağınız şehirde; Mandi, Manousheh, Chelo Kebabı gibi Dubai’ye özgü lezzetleri keşfetmenizi şiddetle öneriyoruz. 🙂

İstanbul Dubai Saat Farkı: Dubai saati, Türkiye’den 1 saat ileride bulunmaktadır. İstanbul’da saatler 13:00’ü gösterirken, Dubai’de 14:00’ı gösterecektir.

*Dubai’de Gezilecek En Önemli Yerler

-Sembolik Yapılar

1. Palmiye Adaları (Palm Cumeyra)

Palmiye Adaları (Palm Cumeyra)

Burası Neresi? Palmiye Adaları, Bae’de Basra Körfezi içerisinde oluşturulmuş yapay takım adalardan biridir. Palm Deyra ve Palm Cebel Ali ile 3 tane olmakla birlikte, şekli sebebiyle Palmiye Adaları olarak da anılmaktadır. Her iki yanda 8 adet, toplamda 16 adet yaprak şeklindeki adanın toplam büyüklüğü 800 futbol sahası büyüklüğündedir.

Neden Gitmeliyim? İnsan eliyle yapılmış en büyük ada olan Palm Jumeirah, Dubai gezilecek yerler listelerinin olmazsa olmazı. Dünyanın en pahalı evlerine ve otellerine ev sahipliği yapan bu adadaki evlerde sayılı zenginler otururken, günü birlik etkinlikler için ada içerisindeki oyun ve aktivite noktalarını ziyaret edebiliyorsunuz.

Eğlence kısmında detaylıca bahsedeceğimiz, dünyanın en büyük su parklarından biri olan Aquaventura Water Park burada bulunurken, Palmiye Adası harika bir yürüyüş alanına da sahiptir. Dubai’de alışverişin ve yürüyüşün keyfini çıkartmak için 1,7 km uzunluğundaki sahil şeridinde de keyifli bir gezi yapabilirsiniz.

Kaçırmamalısınız! Palm Jumeriah’ı gezmek kadar kuş bakışı seyretmek de ayrı bir keyif… Bunun için önceden rezervasyon yaptırarak Palmiye Adaları’nda yaklaşık 3 saat süren Skydive yapmanın tadını çıkartabilirsiniz. Detaylı bilgi için tıklayınız.

2. Dubai Fountain

Dubai Fountain

Burası Neresi? Burj Khalifa Gölü üzerinde yapılmış olan Dubai Fıskiyesi, dünyanın en büyük su çeşmesi olarak bilinmekte. 275 metreye kadar uzanan sular, aydınlatmalarla birlikte göz kamaştırıcı bir güzelliğe sahip oluyor. Günün belirli saatlerinde düzenlenen gösteriler 5 dakika kadar sürmekte ve günde 2 defa yapılmaktadır.

Neden Gitmeliyim? Devasa boyutlarıyla ve su gösterileriyle büyüleyen çeşme, Dubai Mall’ın hemen önünde, yapay göl üzerinde bulunmaktadır. AVM önünde bulunduğu için biletsiz bir şekilde giriş yapabildiğiniz gibi sadece performans saatlerinde şovları izleyebiliyorsunuz.

-Dubai Fountain Performans Saatleri
  • Gündüz: 13:00-13:30 (Cuma /13:30-14:00)
  • Akşam-18:00-23:00

Kaçırmamalısınız! Dubai Çeşmesi şovlarını izleyecek en iyi yer neresi? diye merak edenler için; en iyi mekan Dubai Mall’ın zemin katı olduğunu belirtelim. Buradan en iyi fotoğrafları çekebilirsiniz. 🙂

  • Adres: Downtown Dubai – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Yol tarifi al >

3. Deira Saat Kulesi

deira saat kulesi

Burası neresi? 1965 yılında inşa edilen ve Deira Saat Kulesi olarak da bilinen Dubai Saat Kulesi, ticaretin, ulaşımın, ticari faaliyetlerin ve çeşitli havayolu ofislerinin simgesi konumundadır. Anıtsal yapı, mimar Edgar Bublik tarafından yaratılmıştır ve Dubai’nin en eski anıtlarından biridir. Kule Dubai’deki önemli anıtlardan biridir ve Doğu Dubai’de, Deira’da bulunan bir kavşak görevi görmektedir.

Neden gitmeliyim? “Dünya’nın en güzel 17 saat kulesi” arasında bulunan Dubai Saat Kulesi, Dubai’ye gelenler için görülmesi gereken önemli anıtsal yapılardan biridir. Anıt, Dubai’nin son 50 yılda geçirdiği inanılmaz değişimin bir kanıtı olması nedeniyle de önemli bir anıttır ve kesinlikle fotoğraf çekmeye değer bir yerdir.

  • Adres: Umm Hurair Rd – Deira – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Ziyaret saatleri Gün boyu görebilirsiniz.
  • Yol tarifi al >

4. Cayan Tower

cayan tower

Burası neresi? Benzersiz bir yapıya sahip olan Cayan Kulesi’nde her kat saat yönünde 1,2 derecelik bir açıyla konumlandırılmış ve bu muhteşem formdaki yapının ortaya çıkması sağlanmıştır. “Sonsuzluk Kulesi” olarak da bilinen bu devasa kule, dünyanın en yüksek “bükülmüş formdaki binası” olarak kabul edilmektedir.

75 kattan oluşan binada 495 lüks daire bulunmaktadır. Bina Dubai’nin kurak çöl iklimi göz önünde bulundurularak tasarlanmıştır. Beton kolonlar üzerine yerleştirilen metal paneller, ünitelere gelen doğrudan güneş ışığını filtreleyerek evlerin güneş ışığından doğrudan etkilenmesinin önüne geçmektedir.

Neden gitmeliyim? Kule kıvrımlı bir şekle sahip olduğundan Dubai’nin en eğlenceli turistik yerlerinden biridir ve insanlar kuleyi görerek fotoğraflamak için can atmaktadır. Aynı zamanda kulede ziyarete açık olan birkaç noktadan Dubai Yat Limanı ve Basra Körfezi gibi noktaların muhteşem manzarası görülebilmektedir.

  • Adres: Dubai Marina – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Telefon: +971 4 259 7692
  • Ziyaret saatleri: Pazar-Perşembe 08.00-18.00
  • Yol tarifi al >

5. Jumeirah Camii

jumeirah camii

Burası neresi? Jumeirah Camii, birçok kişi tarafından Dubai’nin en güzel camiisi olarak kabul ediliyor. İslam mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan yapı, Kahire’deki El Ezher Camii’nin sekiz katı büyüklüğünde bir kopyası olarak inşa edilmiştir ve yaklaşık 1200 kişi aynı zamanda camide ibadet edebilebilmektedir.

Taş yapı, Orta Çağ Fatımi geleneklerine göre inşa edilmiş olup, taş işçiliğindeki muhteşem detayları gösteren iki minareye sahiptir. Bu minareler özellikle akşam saatlerinde aydınlatıldığında oldukça dikkat çekici olmaktadır. Cami aynı zamanda göz kamaştırıcı bir kubbeye sahiptir ve bu da ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görmektedir.

Neden gitmeliyim? Jumeirah Camii, özellikle Müslüman olmayan ve cami ziyaret etmek istyenler için Duba’nin önemli ziyaret noktaları arasında bulunmaktadır, çünkü burası Gayrimüslümlere açık olan tek cami olma özelliğine sahiptir. Camiyi ziyaret eden ziyaretçiler İslamiyet ve ibadetler hakkında daha fazla bilgi edinme şansına sahip olabilmektedir.

  • Adres: Jumeirah Beach Road – Jumeirah 1 – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Telefon: +971 4 353 6666
  • Ziyaret saatleri: Rehberli turlar belirli bir ücret karşılığında 10.00 ve 14.00 saatlerinde gerçekleştirilmektedir. Rehberli turlara katılmayı düşünmeyenler ise Sabah 09.00 ile akşam 17.00 saatleri arasında, namaz vakitleri harici camiyi kendi başına ziyaret edebilmektedir.
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

6. Ulu Cami (Grand Bur Dubai Mescidi)

grand bur dubai mescidi

Burası neresi? Havaalanından 8 kilometre mesafede bulunan Ulu Cami, Dubai’nin tarihi Al Fahidi mahallesinde yer alan çok değerli bir ibadethanedir. Dubai Müzesi’nin hemen karşısındaki Ulu Cami, Dubai’nin popüler yerleri söz konusu olduğunda mutlaka görülmesi gereken bir yerdir.

Grand Bur Dubai Mescidi olarak da bilinen cami, 1900 yılında Kur’an öğretmek amacıyla bir okul olarak inşa edilmiş ancak başka bir camiye yer açmak amacıyla 1960 senesinde yıkılmıştır. 1998 senesinde ise İslami tarza daha yakın bir şekilde yeniden inşa edilmiştir.

Caminin girişinde beş büyük Kur’an kitabesi bulunmaktadır. Dokuz büyük kubbesi ve üzerlerinde ince geometrik oymalar olan 45 küçük kubbesi ile cami oldukça heybetli görünmektedir. Caminin 70 metre yüksekliğe sahip minaresi ise deniz fenerini andırmaktadır. Ulu Cami içinde aynı anda yaklaşık 1.200 kişi ibadet edebilmektedir.

Neden gitmeliyim? Dubai’nin dini ve kültürel açıdan merkezi olan cami, Dubai’nin en büyük camilerinden biridir ve etrafındaki muhteşem mimari unsurlarla ziyaretçilerini kendisine hayran bırakmayı başarıyor. 82 tonozlu ve 24 ayar altın kaplamalı armatürler ise caminin ihtişamını arttıran unsurlardan sadece birkaçıdır.

Aklınızda bulunsun! Namaz kılınan camiye Gayrimüslimlerin girişine izin verilmiyor, ancak binanın mimarisine hayran kalmak isteyen Gayrimüslimler minarenin içine girebilirler.

  • Adres: Opposite Dubai Museum, Near Rulers Court Office – 67 Ali Bin Abi Taleb St – Al Fahidi – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Yol tarifi al >

7. Zabeel Sarayı

şeyh said al maktoum evi

Burası neresi? Zabeel kelimesi Arapça’da “Teşekkürler” anlamına gelmektedir. Dubai Frame’e 6 kilometre ve havalimanına 14 kilometre mesafedeki Zabeel Palace, aynı isimdeki bölgede yer alan görkemli bir saraydır. Burası Dubai’nin popüler simge yapılarından biridir ve Dubai’de mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır. Burası çok gelişmiş elektronik cihazlarla korunmaktadır ve dünyanın en güvenli saraylarından biri olarak kabul edilmektedir.

Zabeel Sarayı, BAE’nin eski başbakanı olan Şeyh Raşid’in evidir. Sarayın inşa edildiği yer eskiden sadece kumla kaplı çıplak bir araziydi ve günümüzde Dubai’nin bütün gösterişli binalarıyla çevrelenmiştir. Saray 1960’lı yıllarda inşa edilmiş ve 90’lı yıllara kadar konut olarak kullanılmaya devam etmiştir. Binanın tasarımı Saat Kulesi’ni de tasarlayan Otto Bulart tarafından gerçekleştirilmiştir.

Neden gitmeliyim? Sarayın bahçesinde çok sıkı güvenlik önemleri vardır ve belli bir noktadan daha ileriye gidilmesine izin verilmiyor. Bununla birlikte yaklaşık 30 dakika süren rehberli turları tercih ederek saray hakkında çok daha detaylı bilgiler edinebilirsiniz.

  • Adres: 2nd Za’abeel Rd – Za’abeel – Za’abeel 2 – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.00-17.00
  • Yol tarifi al >

8. Dubai Frame

Dubai Frame

Burası Neresi? Zabeel Park’ta 2018 itibariyle inşası tamamlanan Dubai Frame, modern Dubai’yi yansıtmak amacıyla inşa edilmiştir. Şehrin her yerinden görülebilecek şekilde tasarlanmış olan çerçeve 150 metre uzunluğunda ve genişliğinde olup, Dubai’nin; geçmişini, şu anını ve geleceğini temsil ediyor.

Neden Görmeliyim?  ‘’ Gezegendeki en büyük resim çerçevesi’’ olarak ün salmış Dubai Çerçevesi, Dubai’nin sembolü haline gelmiş popüler yapılar arasındadır. Ülkenin gelişimine açılan bir pencere olarak düşünülen yapı, şehrin her noktasından görülebilecek şekilde konumlandırılmıştır.

Dubai’ Frame, her gün 09:00-21:00 saatleri arasında şehir manzarasını izlemek isteyenler için açık ancak ziyaret etmek için bilet almanız gerekiyor. Yetişkinler için 50 Dhs ve 20 Dhs olarak ücretlendirilmiş çerçeveyi ziyaret ettiğinizde, ilk olarak Dubai’nin tarihini anlatan küçük bir müze görüyorsunuz.

Müze gezisi sonrasında, asansörü kullanarak en tepe noktaya 75 saniyede ulaşabilir ve cam panelden bir yandan yükselirken, bir yandan muhteşem Dubai manzarasını izleyebilirsiniz. En yukarı ulaştığınızda geniş bir izleme alanından şehrin tüm noktalarına hakim olabiliyorsunuz. Teknolojiyle donatılmış Dubai Frame’in en üst katında camlara tıkladığınızda dokunmadık ekranlar sayesinde şehrin hangi noktasına baktığınızı öğrenebiliyorsunuz. Ayrıca ayağınızın altındaki cam panel siz basmadan önce buğuluyken, siz bastıktan sonra netlik kazanıyor.

Dikkat Edin! Yükseklik korkunuz bulunuyorsa, burayı ziyaret etmek size kendinizi kötü hissettirebilir. Ayağınızı altındaki panelin cam olması da korkunuzu tetikleyecektir.

Kaçırmamalısınız! Muhteşem manzarayı izlerken şehrin en çok tercih edilen gıdalarından Yamanote Atelier fırın ürünleri ve Godiva çikolatalarını kiosklardan satın alabiliyorsunuz.

  • Adres: Zabeel Park Jogging Track – Za’abeel – Al Kifaf – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.00-21.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

9. Burj Al Arab

Burj Al Arab

Burası Neresi? Basra Körfezi’nde bulunan Burj Al Arab, dünyanın ilk 7 yıldızlı oteli olma özelliğine sahiptir. Yapısı sebebiyle yelkeni andırmasıyla ‘’Yelken Otel‘’ olarak da anılan Burj Al Arab, Dubai’nin en çık ziyaretçi çeken cazibe merkezidir.

Neden Gitmeliyim? Yapay bir ada üzerinde inşa edilmiş olan Yelken Otel, her noktasında en iyinin hedeflendiği bir tasarım harikası. Odaların yapımından kullanılan eşyalara kadar en kaliteli ürünlerin seçilmesine özen gösterilmesi, Dubai otel tavsiyeleri arasında ilk sıralarda yer almasının nedenlerinden biridir.

Odaların içerisindeki detaylarda karşınıza çıkan altın eşyalardan tutun da, kullanılan sabunlarda bile en lüks markaları görmeniz mümkün. Tabi burayı ziyaret etmek için otelde konaklamak gerekmiyor. Burj Al Arab’ın içerisinde bulunan; Al Mahara ve Al Muntaha Restoran’da BAE’nin lezzetli yemeklerini denerken oteli gezme şansına da sahip olabilirsiniz.

Oteldeki restoranlar bunlarla sınırlı değildir ancak otelin en alt katında bir akvaryum içerisinde yer almasıyla muhteşem bir konsepte sahip olan Al Mahara ve çatı katında muhteşem bir manzarada servis veren Al Muntaha en popülerleridir. Orta Doğu, Akdeniz ve Fransız mutfağının birbirinden enfes yemeklerini sunduğu için restoranlarda aradığınız her şeyi bulmanız mümkün.

Burj Al Arab’ı Nasıl Ziyaret Ederim?

Oteli ziyaret etmek için içeride hizmet veren restoranlardan birine rezervasyon yaptırıp, rezervasyon kodunu girişte belirtmeniz turistik bir gezi için yeterli olacaktır. Burj Al Arab rezervasyon için öncelikle restoran kısmına tıklayarak, sağ- sol tuşlarıyla beğendiğiniz restoranı seçmekle başlıyoruz.

İkinci kısımda restoranı seçtikten sonra, sağ üst köşedeki rezervasyon durumuna tıklayarak rezervasyon yaptırmak istediğiniz saati seçip onaylamanız gerekiyor.

Üçüncü ve son adımda ise rezervasyon yaptırmak istediğiniz bilgileri girdikten sonra onaylamanız yeterli. Rezervasyon sonrasında mailinize bir bilgi mesajı geliyor ve içerisinden rezervasyon koduna ulaşabiliyorsunuz. Bu kodu göstererek otel içerisine rahatlıkla girebilirsiniz.

  • Adres: Umm Suqeim 3 – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Telefon: +971 4 301 7777
  • Yol tarifi al >

Hap Niteliğinde Bilgiler !

  • Burj Al Arab’ta kıyafetler ‘’smart casual’’ yani klasik günlük tarz tercih edilirken, katı kurallar esnekleştirilmiştir. Havuz kısmında bikinili ve şortlu insanlar görebileceğiz gibi, restoran kısımlarında daha çok kumaş pantolon ve gömlekle gidilmesi önerilmektedir.
  • Burj Al Arab’daki Royal Süit, dünyanın en pahalı otel süitlerinden biridir ve gecelik 28.000 ABD doları faturalandırılır, diğer süitlerin maliyeti gecelik 1000 $ ‘dan başlar.
  • Odaların içerisinde el yapımı halılar, altından yapılma aksesuarlar ve Hermes marka sabunlar kullanılmaktadır.
  • Otelde konaklayanların ayağına anında Rolls Royce marka bir araba geliyor. Havalimanı transferi için kullanılan arabalar sayesinde, otel içerisinde dünyanın en büyük Rolls Royce araba filosu bulunuyor.

10. Madinat Jumeirah

Madinat Jumeirah

Burası Neresi? Madinat Jumeirah, gerçek bir Orta Doğu havasını yansıtan, mini bir kapalı çarşı görevi gören kompleks olarak adlandırılabilir. İçerisinde; alışveriş noktaları, oteller, kafe, restoranların birleştiği geleneksel konseptli Jumeirah, palmiye ağaçları ve ışıklandırmalarla otantik bir havaya bürünüyor.

Neden Gitmeliyim? Cazibe noktası Madinat Jumeriah, Jumeriah Plajı ve Burj Al Arab gibi Dubai gezilecek yerler listelerinin olmazsa olmaz iki noktasını içerisinde barındırıyor. Kanalların geçtiği sokakların arasında ‘’Abra’’ isimli teknelerle kısa bir tur imkânı bulunan bölgede, palmiyelerin gölgesinde sessizliğin ve huzurun tadını çıkartabiliyorsunuz. İnanın Dubai’nin kalabalığında bu sessizlik size çok iyi gelecek.

Bölgenin en dikkat çeken yerleriyse, rüzgâr kulesi evlerinden esinlenerek yapılmış otellerdir. Çölü andıran renkleriyle ilham veren oteller, eski Arap mahallelerinin ruhunu tekrar Dubai’ye taşımış diyebiliriz. Özellikle bu otellerin teraslarında yapacağız çekimler veya arka planda çıkacak olan bu yapılar, fotoğraflarınıza muhteşem bir dokunuş yapmanızı sağlayacak.

Kaçırmamalısınız! Buraya kadar gelmişken Jumeriah Plajı’nı ziyaret etmeden dönmemelisiniz. Ücretli olan bu plajın tüm detaylarını keşfetmek için yazımızı okumaya devam edin.

  • Adres: Al Sufouh 1 – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Telefon: +971 4 366 8888
  • Yol tarifi al >

-Müzeler

11. Dubai Müzesi

Dubai Müzesi

Burası Neresi? Yıllar önce bir savunma kalesi olarak hizmet veren bu savunma binası, günümüzde Dubai tarihini aydınlatan bir müze haline çevrilmiş. 1787 yapımı bu bina Dubai Körfezi’nde bulunup, bölgenin tarihinin yansıtılması ve arkeolojik öğelerinin sergilenmesi amacıyla hizmet veriyor.

Neden Gitmeliyim? Yeni yapıların süslediği şehirde sadece modern yapılar yok… Tarihine sahip çıkan Dubai’de, geçmişten günümüze kadar gelmiş zengin bir birikim vardır. Zaman içerisinde şehrin kırsaldan kent haline dönüşümünü, insan yaşamlarındaki değişimini ve çöl yaşamını gözler önüne seren müze, en ince detayına kadar eski zamanları yansıtmak amacıyla dizayn edilmiş.

Antik anıtlarında sergilendiği müzede Arap kültürünü daha yakından tanıyabilmeniz için alışveriş noktalarından eski ev düzenine kadar farklı noktalarda sergileniyor. Böylelikle bir tarih müzesi olan Dubai Müzesi içerisinde, etnik-kültürel öğeleri de görmüş oluyorsunuz. Bunun yanı sıra savunma araçlarının, silahların ve topların bulunduğu farklı alanlarda müzenin diğer bölümlerini oluşturuyor.

Kaçırmamalısınız! Fahidi Kalesi’nde bulunan müzede, o dönemde kullanılan teknelerin birer maketi bulunuyor. Avlu kısmını ziyaret ederek görme şansını yakalayabilirsiniz.

  • Adres: Al Fahidi Fort – Al Fahidi – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Telefon: +971 800 33222
  • Ziyaret saatleri: Geçici olarak ziyarete kapalı.
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

12. Coffee Museum

Coffee Museum

Burası Neresi? Dubai Kahve Müzesi, Etiyopya’da başlayan kahve tarihinin 100 yıllık yolculuğunu inceliyor. Kahve çekirdeklerinin Arap Yarımadası’na ilk getirilişi ve tüketiliş tarzlarına dair çok detaylı bilgilere müze içerisinde ulaşabiliyorsunuz.

Neden Gitmeliyim? Dünyanın birçok yerinde kahve kültürü oldukça gelişmiş ve sevilen bir içecektir. Küçük kahve çekirdeklerinin kavrulması ve öğütülmesiyle devam eden hikayeni tüm ayrıntılarını müze içerisinde görebiliyorsunuz. En hoş yanlarından biri de müzeyi gezerken tüm gün burnunuza gelecek muhteşem kahve kokuları olacak…

Kaçırmamalısınız! Müzenin üst katında şık bir kafe ve okuma odası bulunmaktadır. Kitap ve kahve ikilisini sevenlere duyurulur.

  • Adres: Historical Neighborhood, Bastakiya, Villa 44 – Al Hisn St – Al Fahidi – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Telefon: +971 4 353 8777
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.00-17.00, Cuma günleri kapalı.
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

13. Gelecek Müzesi (The Museum of The Future)

Burası Neresi? Dubai’ Şeyh Zayed Yolu üzerinde bulunan Gelecek Müzesi, iklim değişikliklerinden tıbbi atılımlara kadar birçok konuda değişen ve gelişen global dünyanın teknolojik keşiflerini barındırıyor. Yeni keşifler yapılması ve teknolojilerin denenmesi için oluşturulan müzenin sloganı ‘’Geleceği gör, geleceği yarat’’ olarak belirlenmiştir.

Neden Gitmeliyim? BAE’nin 2020 yılının Eylül ayında acıkmasını beklenen müzesi, ziyaretçilere zamanın ötesinde bir yolculuk deneyimi sunmaya hazırlanıyor. Kültürel, felsefi, yapay zeka, teknoloji ve bilim yanı kısacası her alandaki gelişimin yansıtılacağı müze içerisinde gezegenimizle ilgili hayal eden her şeyin tasarıma dökülmüş hali bulunacaktır.

Dubai Geleceğin Müzesi’nin altında yatan 3 farklı tema var.

  • İlk olarak, robotların ve yapay zekanın, insanların zihinsel ve fiziksel yeteneklerini nasıl geliştirdiğini ele alıyor.
  • İkincisi ise müze, insanlar ve robotlar arasındaki ilişkiye odaklanıyor. Merak edilen sorular arasında ‘Yaşlılar için robotların bakımı nasıl olur?’, ‘Robotlar ve insanlar arasındaki ilişki, insanlar arası ilişkilere benzer hale gelecek mi?’  gibi soruların tüm cevapları Museum of the Future içerisinde.
  • Son olarak, yapay zeka teknolojilerinin gelişimini, yönetim ve karar verme süreçlerini nasıl etkileyeceğini ortaya koyuyor. AI sistemlerinin paranızı ve kariyerinizi yöneteceği bir geleceği tahmin ediyorlar. Kulağa ilginç geliyor, değil mi?

Özellikle ‘’İklim Değişikliği: DUBAİ 2050‘’ ve ‘’HUMANS 2.0‘’ yayınlanan tanıtım videolarıyla şimdiden büyük merak uyandırdı.Bize oldukça ilginç gelen HUMANS 2.0 sergi içeriğiyle alakalı tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

  • Adres: Sheikh Zayed Rd – Trade Centre – Trade Centre 2 – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Telefon: +971 800 2071
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-19.30
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

14. Sharjah Art Museum

Sharjah Art Museum

Burası Neresi? Kapılarını 1997 yılında açan Sharjah Sanat Müzesi, yaratıcılığı ve sanatı temsil eden koleksiyonların bulunduğu ilgi çekici bir nokta. Yerel ressamların ve Arap sanatçıların eserlerinin ağırlıkta olduğu müze içerisinde geçici sergiler ve sanat etkinlikleri de düzenlenmektedir.

Neden Gitmeliyim? Güzellik ve yaratıcılık ilgilinizi çekiyorsa, Arap kültüründe bu iki olgunun nasıl yansıtıldığı da ilginizi çekecektir. Üç katlı olan müzenin ilk katında kalıcı eserlere yer verilirken, diğer katlarda genellikle geçici sergiler ve sanat etkinlikleri düzenlenmektedir.

Kaçırmamalısınız! 2023 yılında kadar müzede sergilenecek olan Flux A Century koleksiyonuna göz atmayı unutmamalısınız. Buradan, müzenin güncel koleksiyonlarını gitmeen önce inceleyebilirsiniz.

  • Adres: Shuwaihiyeen – Sharjah – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Telefon: +971 6 568 8222
  • Ziyaret saatleri: Her gün 08.00-20.00, Cuma 16.00-20.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

15. Classic Cars Museum

Classic Cars Museum dubai

Burası Neresi? Dubai yakınındaki şehirlerden biri olan Sharjiah’da bulunan Klasik Araba Müzesi, klasik araba ve motosikletlerin tek çatı altında toplatılmasıyla oluşmuştur. Müze içerisine geçmişten günümüze kadar uzanan yaklaşık 100 yıllık bir sürede arabaların değişimini ve farkını inceleyebiliyorsunuz. 2008 yılından beri hizmet veren müze, 2013 yılında yenilenmiş ve koleksiyonunu geliştirmiştir.

Neden Gitmeliyim? Klasik otomobil bir tutku olmakla beraber, dünyanın dört bir yanından bu müzeyi ziyaret etmek için gelenler bulunuyor. 100 yıllık bir değişimin gözler önüne serildiği müzede en eski arabanın tarihi 1915 yılına kadar dayanmakta. Modeller arasında; Rolls Royce, Ford, Mercedes, Chevrolet, Bentley gibi otomotiv firmalarının klasikleşmiş ve başyapıt olarak görülen arabalarının örnekleri bulunuyor.

Kaçırmamalısınız! Arabaların tarihini keşfettikten sonra hediyelik eşya dükkanından, klasik araba tutkusu olan sevdiklerinize buradan minik hatıralıkları alabilirsiniz.

  • Adres: Airport Rd، between the 4 th and 5th intersections، next to Sharjah International Airport – Sharjah – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Telefon: +97165580222
  • Ziyaret saatleri: Her gün 08.00-20.00, Cuma 16.00-20.00
  • Yol tarifi al >

16. Women’s Museum

Women’s Museum

Burası Neresi? Kadınlar Müzesi, Arap ülkelerindeki kadınların; bilim, sanat ve teknoloji alanındaki başarı ve çalışmalarını gösteren, Emrati kadınlarını tanıtmayı amaçlayan bir müzedir. Kadınların ülkeye yapmış oldukları katkıların fotoğraflarla anlatılmaya çalışıldığı müzede BAE’de yaşayan kadınların yaşamlarının farklı yönleri yansıtılıyor. Müze, Gold Souq’ta oldukça merkezi bir konumda bulunmakta.

Neden Gitmeliyim? BAE’de kadınların birçok haktan mahrum olması ülkede kadınlara verilen değerin ve kadının öneminin tam olarak anlaşılamamasına sebep oluyor. Bu durumu tersine çevirmek amacıyla Emrati kadınlarını başarılarını ve bu başarıları desteklediğine müze sayesinde vurgu yapıyor.

  • Adres: Al Sabkha, Gold Souq, Near – Al Khor Street – Deira – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Telefon: +971 4 234 2342
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-17.30, Cuma günleri kapalı.
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

17. Etihad Müzesi

etihad müzesi

Burası neresi? 21. yüzyılın dinamik müzelerinden biri olan Etihad Müzesi, BAE’nin kuruluş öyküsüyle ilgili ilham vermek amacıyla 2016 senesinde ziyarete açılmıştır. 25.000 m²’lik Dubai’nin bu simgesel yapı, 1968 ile 1974 yılları arasındaki döneme vurgu yapmaktadır ve BAE’nin 1971 senesinde kurulduğu yerde bulunmaktadır.

Neden gitmeliyim? 1971’de Emirliklerin birleşmesiyle sonuçlanan olayların kronolojisini araştıran deneyim odaklı sergilere, etkileşimli programlara ve eğitim çalışmalarına ev sahipliği yapan Etihad Müzesi, BAE’nin kuruluşuyla ilgili detaylı bilgi edinmek ve o zamandan günümüze BAE’nin muhteşem ekonomik gelişimini gözlemlemek isteyenler için Dubai’de görülmesi gereken yerler arasında yer almaktadır.

  • Adres: 1 Jumeirah St – Al Mina – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-20.00
  • Giriş ücretli
  • Yol tarifi al >

18. Dubai Sokak Müzesi (Street Museum)

dubai sokak muzesi

Burası neresi? Satwa bölgesinde bulunan Sokak Müzesi, ülkenin en önemli küresel grafiti merkezlerinden biridir. Yerel Emirlik sanatçıları ile uluslararası sanatçıların ortaya çıkarmış olduğu etkileyici duvar resimleri, boyalı binalar ve duvarlar, BAE’nin sanatını, mirasını ve kültürünü yansıtmaktadır.

Müzenin oluşum hikayesi 2016 yılına dayanmakktadır ve aralarında Hua Tunan, Ashwaq Abdulla’nın da bulunduğu 16 yerel ve uluslararası sokak sanatçısının öncülüğündeki girişimlerle oluşmuştur.

Neden gitmeliyim? Dubai Sokak Müzesi, sanata ve uluslarına tutku duyan tanınmış, ünlü ve hatta yeni sanatçıların ortak bir çabası olarak ortaya çıkmış bir oluşumdur. Bu açık müze, Arap kültürüne odaklanıyor ve çok sayıda ziyaretçi tarafından ziyaret edilmektedir. Buraya gelenler sanat eserlerinin oluşturduğu mekanın güzelliğine dalmakta, selfie çekmekte ve ülkenin mirasına daha da yakınlaşma şansına sahip olmaktadır.

  • Adres: Dubai Caddesi Müzesi, Dubai
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-17.00
  • Yol tarifi al >

-Meydanlar, Popüler Sokaklar, Yürüyüş Noktaları

19. The Walk Dubai JBR

The Walk Dubai JBR

Burası Neresi? Jumeirah Beach Risidence (JBR)’ın şık sahil şeridi boyunca uzanan yürüyüş yoludur. Burada yürüyüş yapmanın yanı sıra alışveriş ve yeme noktalarını kullanabilirsiniz. Mağazaların ve butik dükkanların yer aldığı yürüyüş noktası, bölgesel tasarımcıların ürünlerini bulabileceğiniz popüler bir moda noktası. Dubai’de alışveriş için sıklıkla tercih edilir.

Neden Gitmeliyim? Bir kahve alıp, Arap modasını keşfetmek isterseniz Dubai’nin bu popüler şeridini tercih edebilirsiniz. Ayrıca burada Birleşik Arap Emirlikleri’nin geleneksel yemeklerini deneyebilirsiniz. Restoranların hepsinde leziz yemekler yiyebilirsiniz ancak Qurtoba Restoran bizden size ufak bir öneri.

Kaçırmamalısınız! Dubai’de süper lüks otomobilleri görebileceğiniz en iyi yer Walk Jbr! Özellikle cuma günleri lüks otomobil görmeye doyacaksınız. 🙂

  • Adres: Dubai Marina – Dubai Emirliği – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Yol tarifi al >

20. Dubai Körfezi

dubai korfezi
Dubai Körfezi

Burası neresi? Dubai’de yürüyüş yapmak için değerlendirilecek en iyi yerlerden biri de Dubai Körfezi’dir. Burası, özellikle geleneksel atmosferi ve çekiciliğiyle öne çıkan, Emirlikler’in en güzel bölgeleri arasında bulunuyor. Dubai Körfezi, tarihi açıdan Hindistan ve Afrika ile ticaret konusunda önemli bir nokta anlamına geliyordu. Tuzlu suya sahip bu dere, 3 kilometreden fazla bir uzunluğa sahiptir ve sahip olduğu yaşam enerjisi sayesinde birçok farklı kuş türünün beslenmesine imkan sağlıyor.

Dubai Körfezi şehri ikiye böler ve güneybatı kısmındaki Bur Dubai bölgesi şehrin geleneksel merkezi konumundadır. Burada Ortadoğu mimarisinin güzel örneklerini görmek mümkündür. Körfez’in kuzeydoğu kısmında gittiğinizde ise sizi Deira Dubai karşılıyor. Burası ise Dubai’nin bütün modern tatlarını deneyimlemenize olanak sağlıyor.

Neden gitmeliyim? Dubai Körfezi geleneksel ile modernliği aynı çizginin iki yanında gözlemlemeniz için önemli bir fırsat olmasının yanı sıra şehrinin parıltılı gece yaşamını tatmak isteyenler için de keşfedilmesi gereken bir yerdir.

21. Dubai Water Canal

Dubai Water Canal

Burası Neresi? 2016 yılında açılmış olan su kanalı, 3.2 kilometre uzunluğunda Şeyh Zayed Yolu’ndan başlayarak Basra Körfezi’ne kadar devam etmekte. Çok büyük bir alanı kaplayan kanal etrafından yürüyüş ve bisiklet parkurları bulunurken, otel ve restoranlarda bu bölgenin etrafında toplanmıştır.

Neden Gitmeliyim? Oldukça hareketli bir noktaya kurulmuş olan Dubai Su Kanalı boyunca yürüyüş yapabilir ya da kanal taksileri sayesinde kanalı baştan sona gezebilirsiniz. Yat turlarının da bulunduğu kanalda yapabileceğiniz en iyi şey, turlardan birine katılıp ışıklar eşliğinde bir akşam yemeği yemektir.

Ziyaret İpuçları! Dubai Kanalı’nda yapılacak en iyi şey kanal turuna katılıp akşam yemeğinin tadını çıkartmaktır. Dhow Cruise turları yaklaşık 2,5 saat sürmektedir.

Kaçırmamalısınız! Kanalda her gün 20:00-22:00 saatleri arasında şelale şovu yapılmaktadır. İzlemesi çok keyif verici olan şovu kaçırmayınız.

  • Adres: Dubai Water Canal cruise Behind D 1 Tower No 3 – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Telefon: +971 56 937 2369
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

22. Al Fahidi Mahallesi

al fahidi mahallesi

Burası neresi? Dubai’nin bu tarihi müzesi 18. yüzyıldan kalma tarihi Al Fahidi Kalesi başta olmak üzere, Kahve Müzesi’ne, Shiekh  Saeed Al Maktoum’un Evi’ne ve Dubai Müzesi İnci Dalış Sergisi’ne ev sahipliği yapması nedeniyle, Dubai’nin önemli yürüyüş ve gezi noktaları arasında bulunuyor.

19. yüzyılın ortalarında eski Dubai’deki yaşamın nasıl olduğunu gösteren bu mahallede orjinal altyapının büyük bir kısmının korunmuş ve sağlam olması burasyı önemli bir kültürel miras alanı haline getirmiştir. Kumtaşı, tik ağacı, alçıtaşı, palmiye ağacı ve sandal ağacından inşa edilen geleneksel rüzgar kuleleri, Al Fahidi’nin tarihi yönünün sadece küçük bir bölümünü temsil etmektedir.

Neden gitmeliyim? Eski Dubai’nin kültürünü kaleler, çamur evler, resimler ve el sanatları gibi önemli detaylarla korumayı sürdüren Al Fahidi Mahallesi, kültürel gezilerden hoşlananlar için Dubai’de mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. Mahalle çeşitli kültürel etkinliklere ev sahipliği yapması nedeniyle de Dubai’deki önemli kültür merkezlerinden biri olarak kabul edilmektedir.

  • Adres: Al Fahidi – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Yol tarifi al >

23. Al Seef Bölgesi

al seef bolgesi

Burası neresi? Dubai Koyu üzerindeki bu eğlenceli yürüyüş bölgesi, Dubai’nin büyük oranda Emirlik kültürüne sahip, tarihle dolu yerlerinden biridir ve hareketli Dubai Koyu’nun hemen yanında bulunuyor. Dubai’nin görülmesi gereken bölgelerinden olan Al Seef, Dubai’deki yaşamın çağdaş unsurlarına dayanıyor, ancak aynı zamanda burada nostaljik dokunuşları görmek de mümkün olabiliyor. Özellikle Eski Dubai mimarisini incelemek ziyaretçiler için etkileyici bir deneyim oluyor.

Neden gitmeliyim? Al Seef bölgesi, ziyaretçilerine geziden alışverişe kadar yapılabilecek birçok alternatif şey sunuyor. Bu da Al Seef bölgesini ziyaretçiler için BAE’nin özgün mirasına uygun, büyüleyici bir atmosfer bulabilecekleri bir nokta haline getiriyor.

  • Adres: Al Seef St – Umm Hurair 1 – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Ziyaret saatleri: Sabah 10.00’dan gece yarısına kadar ziyaret edilebilir.
  • Yol tarifi al >

24. Şeyh Zayed Yolu

sheikh zayed road
Şeyh Zayed Yolu

Burası neresi? Dubai’nin merkezindeki gökdelen manzaralarını en iyi şekilde seyredebileceğiniz Şeyh Zayed Yolu, Dubai’nin iş bölgesinden geçen ana caddedir. Bu geniş, sekiz şeritli otoyol, bütün uzunluğu boyunca çelik, cam ve kromlardan yapılmış yüksek binalarla kaplıdır.

Yol boyunca birçok ilgi çekici yer ve Duba’inin ünlü alışveriş merkezlerinin çoğu yer alıyor. Bu da ziyaretçiler için burasını Dubai’deki en eğlenceli ve baş döndürücü yürüyüş yerlerinden biri haline getiriyor. Dubai Dünya Ticaret Kulesi’nin üst katındaki gözlem güvertesi ise ziyaretçilere muhteşem panoramik manzaranın tadını çıkarma imkanı sunuyor.

Neden gitmeliyim? Dubai’nin ünlü gökdelen manzaralarını izleyebilmek için bu etkileyici ve lüks yolu ziyaret edebilirsiniz. Altın ve Elmas Parkı ise 118 üretici ile 30 perakende satıcıya ev sahipliği yapıyor ve burası mücevher tutkunları için en önemli durakların başında geliyor.

25. Bastakiya (Eski Dubai Bölgesi)

Bastakiya

Burası Neresi? Dubai’nin en eski yerleşim yerlerinden biridir Bastakiya. El Fahidi Tarihi Bölgesi olarak da anılan Bastika, petrolün keşfinden önce bir popüler bir balıkçı şehriydi. Baharat ve İpek Yolu’nun da durağı olan şehir günümüzde, geleneksel Dubai yerleşim yerlerini yaşatmakta ve etnik yapısını korumaktadır.

Neden Gitmeliyim? Dar ve dolambaçlı sokakların, koyu sarı renkli evlerin ve rüzgâr kulelerinin sardığı Bastakiya, Orta Doğu’nun geçmiş mimarisine yapılabilecek en güzel gezidir. Eski görüntüsünün korunması adına sokaklarını keşfedebileceğiniz Bastika bölgesinde; Mawaheb Galerisi,Arap Çay Evi Kafesi, Kahve Müzesi ve Art Cafe gezilecek yerler arasındadır.

Kaçırmamalısınız! Dubai’nin 1690’lı yıllardaki görüntüsüne sahip olan şehirde, sarı renkli binaları arka fona alarak muhteşem fotoğraflar çekilebilirsiniz.

  • Adres: Al Fahidi – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Yol tarifi al >

26. Hatta Miras Köyü

hatta köyü

Burası neresi? Hatta Heritage Village, ziyaretçilere eski Emirlik köylerinin neye benzediğine dair fikir vermek için yeniden inşa edilen ve kapsamlı bir şekilde yenilenen eski bir dağ köyüdür. Hatta’daki El Hacer Dağları’nın ortalarında konumlanmış olan köyün tarihi yaklaşık 3000 yıl öncesine dek uzanmaktadır.

Bir dağ köyünün özgünlüğüne sadık kalınarak Hatta Köyü’ndeki her yapı, Emirlik köylerinin neredeyse tamamında bina yapımında kullanılan çamur, yapraklar, palmiye ağaçları, taş ve kamış gibi malzemeler kullanılarak yenilenmiş ya da sıfırdan inşa edilmiştir. Köyün yenilenmesi görevini Dubai Kültür ve Sanat Kurumu tarafından üstlenilmiş ve 2001 senesinde halkın ziyaretine açılmıştır.

Miras Köyü, yerel olarak meclis odası olarak bilinen bir resepsiyon odasına, avluya ve palmiye yapraklarından yapılmış çeşitli köy evlerine ev sahipliği yapmaktadır. Geleneksel evler, kaleler ve şatolarda yerel müzikler çalmakta, silahlar, palmiye ağacından elde edilmiş ürünler, geleneksel kıyafetler, el sanatları koleksiyonları ve eski köy halkına ait antikalar ve çeşitli eşyalar sergilenmektedir.

Neden gitmeliyim? Muhteşem kırsal manzaralar sunan köy, geçmişteki Emirlik köy yaşamını yakından tanımak isteyenler için büyük bir fırsattır. Köyde aynı zamanda geleneksel miras koleksiyonu ile ilgili çeşitli eşyalar satan ilginç dükkanlar ve arkeolojik mezarlık da köyü ziyaret etmeyi zorunlu kılmaktadır. Buraya gelerek siz de her gece gerçekleştirilen gösterilerin, folklorun ve şarkıların tadını çıkarabilirsiniz.

  • Adres: Unnamed Road – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Telefon: +971 800 33222
  • Ziyaret saatleri: Her gün 08.00-20.00
  • Yol tarifi al >

27. Dubai Parfüm Çarşısı (Parfume Souk)

dubai parfüm çarşısı

Burası neresi? Parfüm Çarşısı’na daha varmadan yeni aromaları keşfedebiliyorsunuz. Yüzlerce farklı tezgahın bulunduğu Dubai Parfüm Çarşısı’nda dikkatiniz birden fazla yöne çekilecek ve değişen her esinti sizi muhtemelen onun esin kaynağına yönlendirecektir.

En ünlü uluslararası parfümlerden, Dubai’deki parfüm sektörünün en iyi uzmanları tarafından Dubai’de üretilen ev yapımı parfümlere kadar, daha önce hiç yaşamadığınız birçok olağanüstü parfümün deneyimini yaşayabilirsiniz. Sikkat Al Khail Caddesi üzerinde bulabileceğiniz çarşıda çoğu koku hafif ve çiçeksidir. Bu da çarşıyı gezerken ziyaretçilerin rahatsız olmasını engeller. Çarşı içinde Bu nedenle çarşıyı dolaşırken aceleci davranmadan, keyfini çıkararak gezmenizi öneriyoruz.

Neden gitmeliyim? Tegazhlarda bulunan çeşitli kokuları tütsü yoluyla test edebilir ve daha önce hiç koklamadığınız kokularla tanışabilirsiniz. Hatta çubuk, toz, kristal, kaya ya da ahşap unsuru olarak satın alabileceğiniz binlerce geleneksel Arap kokusunu bu muhteşem çarşıda keşfedebilirsiniz.

  • Adres: Sikkat al Khali – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Telefon: +971 54 402 9088
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-13.30 ile 17.00-21.00, Pazar günleri ise kapalı.
  • Yol tarifi al >

28. Meena Bazaar ve Tekstil Çarşısı

Meena bazaar
Görsel Kaynak

Burası neresi? Güney Asya modası ve el sanatlarını uygun fiyatlarla sunan Meena Çarşısı, Bur Dubai semtindeki uğranması gereken yürüyüş ve alışveriş noktalarından biridir. Bur Dubai semtinde tek bir sokak boyunca uzanan bu turistik pazar, Al Fahidi Sokağı ile Khalid Bin Al Waleed yolu arasında bulunuyor.

Pazar yerinin adını, ilk mağazalarından birinin 1973’te sokağın girişine asılan tabelasından aldığı rivayet ediliyor. Çoğunlukla “Bur Dubai’nin Küçük Hindistanı” şeklinde adlandırılan Meena Çarşısı, renkli vitrinleri ve tarihi Dubai Koyu manzarası ile ziyaretçilerini Dubai’nin geçmişine götürüyor.

Neden gitmeliyim? Meena Çarşısı’nda çok keyifli bir yürüyüş yapabilir ya da dilerseniz geleneksel ürünleri inceleyerek kendiniz ya da sevdikleriniz için bu ürünlerden satın alabilirsiniz. Özellikle giyim ürünleri buraya gelenler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

  • Adres: 26 43c St – Al Fahidi – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-13.00 ve 16.00-22.00
  • Yol tarifi al >

29. Deira Çarşısı (Aziz Saffron)

Deira Çarşısı

Burası Neresi? Arap yemek kültürünün önemli bir parçası olan baharatların tümünü burada bulabiliyorsunuz. ‘’Spice Souk’’ olarak da anılan çarşıda sadece baharatlar değil etnik motifli hediyelik eşyaların satıldığı dükkanlarda bulunmaktadır. Deira bölgesinin en popüler alışveriş noktalarının başında burası gelmektedir.

Neden Gitmeliyim? Şehirden dönerken kendinize ya da arkadaşlarınıza hediyelik eşyalar almak isteyebilirsiniz. Dubai’de alışverişin pahalıya patlamasından korkuyorsanız burada anahtarlık, magnet gibi veya geleneksel tatlardan olan hurma, kahve, baharat paketlerinden satın almak iyi bir tercih olacaktır. Bölgede 50 seneden beri hizmet veren çarşı içerisinde kakule ve tarçın kokuları eliğinde dolaşmak harika olacaktır.

Aklınızda Bulunsun! Burada Euro ve dolar genellikle kabul edilmemektedir. Bir şeyler almadan önce pazarlık yapmayı da unutmamalısınız.

Deira Bahar Pazarı’na Nasıl Giderim?

Pazara en kolay ulaşım yolu metrodur. Yeşil hatlı metro hattını kullanarak ‘’Al Ras‘’ durağında inerek kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ayrıca Dubai Su Kanalı kenarında bulunan çarşıya su taksileriyle de cüzi bir ücretle ulaşımınızı sağlamak mümkün.

  • Adres: 41 34th St – Deira – Al Ras – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Telefon: +971 50 222 3627
  • Ziyaret saatleri: Pazartesi-Cuma 07.30-21.55, Cumartesi-Pazar 07.30-23.00
  • Yol tarifi al >

30. Dubai Gold Souk

Dubai Gold Souk

Burası Neresi? Dubai’nin en ünlü çarşısı olan Gold Souk, 380’den fazla altın mağazasına ev sahipliği yapan çok büyük bir merkezdir. Deira bölgesinin en önemli alışveriş noktalarından olan çarşı içerisinde sadece altın değil; pırlanta, elmas ve az da olsa gümüş ürünler satan dükkanlar da bulunmaktadır.

Neden Ziyaret Etmeliyim? Türkiye’de ki Kapalı Çarşı’ya benzer bir nokta olan Gold Souk, aslında alışkın olduğumuz bir yer. Ülkemizde bir kez dahi Kapalı Çarşı’yı ziyaret ettiyseniz burada hiç yabancılık çekmeyeceksiniz. Fiyatlardaki benzerliklerin yanı sıra ürünlerde her zaman pazarlık yapma şansınız bulunuyor. Altından yapılmış her türlü ürünü bulabileceğiniz çarşı, altın ürünleri sevenler için bir cenneti andırabilir. Buradaki herkesle rahatlıkla İngilizce konuşabileceğiniz gibi bir şeyler almadan önce birkaç dükkândan fiyat almayı unutmayın.

Unutmamalısınız! Çarşının çalışma saatlerini detaylıca aşağıda bulabilirsiniz, ancak cuma günlerine özel olarak 16:00-22:00 saatleri arasında hizmet verdiğini unutmayın.

Gold Souk’a Nasıl Giderim?

Şehrin en hızlı ulaşım aracı olan metro yine imdadınıza yetişiyor. Dubai Metro’sunda yeşil hattı seçerek ‘Al Ras Metro İstasyonu’nda inmeniz yeterli olacak.

  • Adres: Deyra – Al Ras – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.00-21.00
  • Yol tarifi al >

-Plajlar, Sahiller

31. Jumeirah Sahili

Jumeirah Sahili

Burası Neresi? Eski bir balıkçı şehri olan Dubai’de, günümüzde sahil kesinleri turistlerin en uğrak noktaları haline gelmiştir. Birçok otelin kumsalının bulunduğu Jumeirah Sahili, şehrin en popüler kumsalıdır.

Neden Gitmeliyim? Sadece bir kumsaldan ibaret olmayan Jumeriah Sahili içerisinde; şemsiye, şezlong, voleybol, basketbol sahası ve çocuk oyun alanları gibi birçok ayrıcalık bulunmakta. Tekli evlerin sıralandığı sahilde restoran ve kafeler de bulunduğu için çok uzaklaşmadan her türlü ihtiyacınıza ulaşabiliyorsunuz. Dubai’nin simgesi olan Burj Al Arab’ın da bulunduğu sahilde, ayrıca sanılanın aksine kadın erkek fark etmeksizin dilediğiniz gibi denize girebilir ve güneşlenebilirsiniz.

Unutmamalısınız! Yayalar ve araçla giriş için ücret ödemesi yapmanız gerekmektedir.

Jumeriah Sahiline Ulaşım

En rahat ulaşım yolu taksi olurken, daha uygun fiyatlı ulaşım için metro tercih edilebilir. Jumeriah Sahili’ne en yakın metro durakları ‘’Jumeriah Lake Towers‘’ ve ‘’Dubai Marina‘’ olmaktadır. Buradan yürüyerek çok kısa sürede ulaşabilirsiniz.

32. Al Mamzar Beach Park

Al Mamzar Beach Park

Burası Neresi? Kendileri Dubai’nin en popüler park alanıdır.  106 hektar alan üzerine kurulmuş olan Mamzar Beack Park, palmiye ağaçlarının gölgesinde piknik yapma ve su sporları imkanlarıyla çok seviliyor.

Neden Gitmeliyim? Muhteşem beyaz kumlar eşliğinde dilerseniz kendi ızgaranızı yakabilir, şezlonglarda uzanırken bir yandan oyun alanındaki çocuklarınızı gözlemleyebilirsiniz. Özellikle Dubai’de çocukla seyahat edenler için muhteşem bir alan çünkü hem çocuklar için ayrı bir alan var hem de sürekli bir can kurtaran hizmeti sunuluyor.

Kaçırmamalısınız! Al Mamzar Park’ı akşam saatlerine doğru ziyaret edip, gece yüzme havuzunun sularına kendinizi bırakabilirsiniz. Akşam karanlığı, yıldızlar ve ay eşliğinde muhteşem bir aktivite olacak.

Bilmelisiniz! Bu parkın plaj ve havuz kısımlarını kadın-erkek karışık kullanamıyor. Kadın ziyaretçiler için pazartesi ve çarşamba günleri aktif!

33. Al Sufouh Plajı

al sufouh plaji
Görsel Kaynak

Burası neresi? “Saklı Plaj” ya da “Gizli Plaj” gibi isimlerle de bilinan Al Sufouh Plajı, Burj Al Arab ile Palm Jumeirah Adası arasında konumlanıyor. Plaj, adını Al Sufouh’un kraliyet sarayları arasından geçen dar kumlu patikayla ulaşılan gizli konumundan alıyor.

Neden gitmeliyim? Gizli bir konumda bulunmasına karşın bu plaj, rahat bir tatil geçirerek kaliteli zaman geçirmek, ailesiyle denize girmek isteyenler için oldukça idealdir. Palm Jumeriah, Burj Al Arab ve Madinat Jumeirah gibi konaklama seçenekleri ile Dubai gün batımının muhteşem panoramik manzarası da plajı cazip kılan şeyler arasında bulunuyor.

Yetişkinler için suyun tadını çıkarabilecekleri muhteşem bir güzellik olan Al Sufouh Plajı, aynı zamanda sığ suları nedeniyle çocukların hem yüzmesi hem de su altındaki dünyayı keşfetmesi için Dubai’de çocuklarla gidilebilecek ideal yerler arasında bulunuyor.

  • Adres: Al Sufouh – Al Sufouh 1 – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Yol tarifi al >

34. La Mer Plajı

la mer beach

Burası neresi? Jumeirah’taki palmiye ağaçlarıyla çevrili La Mer Plajı, güneş ve denizle dolu harika bir gün geçirmek için gelebileceğiniz güzelliklerden biridir. La Mer, sakin sulara sahip bir koy olması nedeniyle hem çocuklu aileler hem de acemi yüzücüler için denize girilebilecek güvenli bir seçimdir. Her ihtimale karşı, Duba’nin diğer ana plajları gibi La Mer Plajı’nda da gün boyu cankurtaranlar gün boyu devriye gezmektedir.

Burada bulunan su sporları operatörleri, kumdan çıkmak isteyen plaj tutkunları için Jet Ski gezileri, tekne gezintisi, sörf ve kano gibi imkanlar da sunuyor. Tabi yüzme dışında sadece plajda pineklemek ve dinlenmek isteyenler için sahil boyunca şezlong kiralama ve çeşitli eğlence seçenekleri de bulunuyor. Atıştırmalıklar ve sağlam bir öğün için kafe ve restoranlar için kumdan sadece birkaç adım uzaklıkta bulunuyor.

Neden gitmeliyim? Dubai’de denize girilebilecek en güzel yerler arasında bulunan La Mer, ister tek başınıza isterseniz ailenizle gelerek hem denizin hem de su sporlarının keyfini çıkarabileceğiniz güvenli bir sahildir.

  • Adres: Jumeirah 1 – Dubai Emirliği – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Yol tarifi al >

35. Kite Plajı ve Umm Suqeim Plajı

suqeim plaji

Burası neresi? Kite Beach, hem suyun tadını çıkarmak hem de su sporlarını tecrübe etmek isteyen ziyaretçiler için Dubai’nin en yeni plajlarından biridir. Plaja gelenler wakeboarding, kitesurf ve paddleboarding başta olmak üzere birçok adrenalin dolu su sporunu deneyebilmektedir. Plaj özellikle hafta sonları aşırı turist akınına uğramaktadır. Plaj Burj Al Arab’a 5 kilometre ve havalimanına 21 kilometre mesafede bulunmaktadır.

Al Manara Yolu karşısında bulunan Kite Plajı, ismine yakışır bir şekilde oldukça rüzgarlıdır. Bu da burasını rüzgarla gerçekleştirilen sporlar için muhteşem bir cazibe merkezi haline getirmektedir. Plaj boyunca bulunan 14 kilometrelik parkur sayesinde ziyaretçiler burada çok keyifli bir şekilde yürüyüş de yapabilmektedir.

Neden gitmeliyim? Su sporları, temiz plajı, macera dolu seçenekleri ve herkesin hizmetindeki dinlenme olanakları ile Kite Plajı ve Umm Suqeim, yerli halkın ve turistlerin favori plaj destinasyonlarından biri olmayı başarmıştır. Oldukça temiz ve konforlu olması sayesinde Kite Beach, tam bir aile dostu destinasyondur ve aileler burada çok keyifli bir şekilde zaman geçirebilmektedir.

Kaçırmayın! Uçurtma Plajı’na gelmişken, plaja sadece 3 kilometre mesafede bulunan Majlis Ghorfat Um Al-Sheef’i de ziyaret etmenizi öneriyoruz. 1955 senesinde inşa edilmiş olan bina, merhum Şeyh Raşid bin Saeed el Maktum’un yazlık evi olarak kullanılmıştır. Alçıtaşı ve mercan bloktan yapılmış olan ev, restore edilmiştir ve Dubai şeyhlerinin zengin yaşam tarzlarını daha iyi anlamanıza yardımcı olacaktır.

-Parklar, Yeşil Alanlar

36. Safa Park

Safa Park

Burası Neresi? Dubai Su Kanal’ı hattında bulunan Safa Park, şehrin yeşil alanları arasındadır.  1975 yılında kurulmuş olan kent parkı, Burj Halife ve Emirates Kuleleri’ne oldukça yakın bir konumda, gökdelenlerin arasında yer almakta.

Neden Gitmeliyim? Gökdelenlerin kapladığı kentin ortasında yeşilliklerde uzanmak, gölde kısa bir gezintiye çıkmak kim istemez? Eğlence sahaları, restoranları, su bisikletleri ve amfi tiyatro gibi çok aktiviteli bir alan olan Safa Park’ta biraz kafa dinlemek iyi gelecektir.

  • Adres: Sheikh Zayed Rd – Al Safa – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Telefon: +971 800 900
  • Ziyaret saatleri: Her gün 08.00-23.00
  • Yol tarifi al >

37. Mushrif Park

Mushrif Park

Burası Neresi? Dubai kent parkları arasında en sık ziyaret edilenlerden biri Mushrif Park’tır. Her yaş grubuna hitap eden park içerisinde spor aktiviteleri ve eğlence alanlarına yönelik çalışmalar, parkı diğerlerine göre ön plana çıkartmıştır.

Neden Gitmeliyim? Dubai gezilecek yerler listenizin büyük kısmında çok ihtişamlı yerleri keşfettiniz, şimdi sıra daha küçük ancak keyif verici noktalarda. Arkadaşlarınızda bir akşam yürüyüşü veya bisiklet sürebileceğiniz bu park bolca yeşillikle süslenmiştir. Mini oturma ve ızgara alanlarının yanı sıra, çok sayıda kuşa ev sahipliği yapan parktaki tek gürültü, kuş sesleri oluyor.

Kaçırmamalısınız! Park içerisinde geleneksel evlerin yansıtıldığı bir kısım vardır. Burayı ziyaret edip Thai House’un mimarisini inceleyebilirsiniz.

  • Adres: Al Khawaneej St – Mushrif – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Telefon: +971 4 288 3624
  • Ziyaret saatleri: Pazar-Çarşamba 08.00-22.00, Perşembe-Cumartesi 08.00-23.00
  • Yol tarifi al >

38. Zabeel Park

Zabeel Park

Burası Neresi? Zabeel Park, Körfez’de kurulmuş ilk teknoloji parkıdır. Kriket Stadyumu ve botla gezinti gibi farklı aktiviteleriyle ön plana çıkmaktadır.

Neden Gitmeliyim? Yapay göle sahip olan Zabeel Park içerisinde kısa bir gezintiye çıkabiliyorsunuz. Gölde gezerken bir yandan da ücretsiz wi-fi bağlantısıyla internette dolaşmanın rahatlığını çıkartabilirsiniz. Bu arada gölde botla seyahatler 20 dakika ile sınırlandırılmış olup, 2 ve 4 kişilik fiyatları farklılık göstermektedir.

Kaçırmamalısınız! Zabeel Park içerisinde; Dubai Frame ve Dubai Garden Glow gibi iki ünlü gezi noktası bulunmaktadır.  Hazır gitmişken, ziyaret etmelisiniz.

  • Adres: Zabeel Area, Near Al Jafiliya Metro Station – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Telefon: +971 50 725 2994
  • Ziyaret saatleri: Pazartesi-Perşembe 08.00-22.00, Cuma-Pazar 08.00-23.00
  • Yol tarifi al >

39. Creek Park

Creek Park

Burası Neresi? Dubai’de Maktoum ve Garhoud köprüleri arasında bulunan Creek Park, Dubai’nin en ünlü parklarından biridir. 1994 yılında inşa edilmiş ve 96 hektarlık bir alanı kaplayan park içerisinde her şeyin düşünüldüğü bir dinlenme tesisi bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Dinlenmek ve sakin bir ortam arayanlar için idealken, park içerisinde; restoran, teleferik, tren, bisiklet gibi aktivite alanlarından faydalanabilirsiniz. Özellikle parkın en popüler uygulaması olan teleferik sayesinde hem parkı hem de Dubai manzarasını kuş bakışı görebiliyorsunuz.

  • Adres: Umm Hurair 2 – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Telefon: +971 4 336 7633
  • Ziyaret saatleri: Pazar-Çarşamba 08.00-22.00, Perşembe-Cumartesi 08.00-23.00
  • Yol tarifi al >

40. Ras al Khor Wildlife Sanctuary

Ras al Khor Wildlife Sanctuary

Burası Neresi? Dubai şehir merkezine birkaç kilometre uzaklıktaki Doğal Koruma Alanı, 6,2 metrekarelik büyük bir alanda kurulmuştur.

Neden Gitmeliyim? Canlıları doğal yaşam alanları içerisinde gözlemleyebileceğiniz bu park tamamen ücretsiz. Ayrıca muhteşem görüntüsü, pembe tüyleriyle büyüleyen flamingoları da burada yakından inceleyebilir, harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

41. The Green Planet by Meraas

The Green Planet by Meraas

Burası Neresi? Dubai’de kapalı bir ekosistem örneği olarak tasarlanan Yeşil Gezegen, şehrin ortasında tropikal bir ortam yaşatıyor. Doğanın dengesini ve ekosistemin güzelliğini gözler önüne seren Green Planet’i keşfetmek büyüleyici bir deneyim olarak adlandırılıyor.

Neden Gitmeliyim? Tropikal bir orman gezintisini, eskiden bir çöl olan Dubai’de hissetmek ister misiniz? Orman içerisindeki sürüngenlerden bitkilere kadar her şeyin birebir canlandırıldığı yeşil gezegen içerisinde birçok farklı bölüm ve yapılacak şey vardır. Gezebileceğiniz yerler arasında; Avusturalya Walkabout, Sürüngenler Dünyası, Miskin Hayvanlar, Piranalar, Kuş Dünyası ve Yarasalar gibi farklı bölümler bulunuyor. Vaktiniz varsa hepsini ziyaret etmeden Yeşil Gezegen turunuzu tamamlamayın.

Kaçırmayınız! Green Planet’in biletlerini kapıdan da alabilirsiniz ancak internetten yapacağınız online bilet alımları çok daha avantajlı fiyatlara sunulmakta.

  • Adres: City Walk – Al Wasl – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-18.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

42. Dubai Mucize Bahçesi 

Dubai Miracle Garden

Burası neresi? Dünyanın en büyük binalarını ve alışveriş merkezlerini inşa eden Dubai, aynı zamanda dünyanın en büyük bahçesini de inşa etti. Bahçe, “dünyanın en büyük bahçesi” ünvanıyla birkaç defa Guinnes Rekolar Kitabı’nda da listelendi. 72.000 m²’lik bir alana yayılmış olan Dubai Mucize Bahçesi içinde 150 milyon civarında ünlü çiçek bulunuyor. Çiçeklerin bakımı, günde ortalama 750 bin litre su ile arıtılmış atık suyun damla sulama yöntemiyle yeniden kullanılmasıyla sağlanıyor.

Burası, ziyaretçilerine bir bahçeden çok daha fazlasını sunuyor. Bahçe, Burj Al Arab’a 14 kilometre ve Dubai Uluslararası Havalimanı’na 30 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Bu da ziyaretçilerin bahçeye ulaşım konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağı anlamına geliyor.

Bahçe içinde İngiliz tarzında inşa edilmiş kulübelerden yel değirmenlerine ve kamyonlara kadar aklınıza gelebilecek birçok şeyin çiçeklerle kaplanmış versiyonu bulunuyor. Hatta Burç Halife’nin bile çiçekli versiyonunu görmek mümkün. Bunun yanı sıra Göl Parkı, Şemsiye Tüneli, Dev Oyuncak Ayı ve Çiçekli Saat gibi etkileyici kısımları da ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görmektedir.

Neden gitmeliyim? Dubai Miracle Park, Dubai’nin ve dünyanın en yaratıcı bahçelerinden biridir ve birbirinden renkli ve eğlenceli fotoğraflar çekmek için Dubai’de gidilmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır. Mevsimlere göre renkleri ve görünümü değişen birbirinden harika işçiliklerle ortaya çıkarılmış muhteşem eserler arasında yürüyüş yapmak sizin için harika bir deneyim olacaktır.

Mucize Bahçesi içinde, aynı zamanda 50’nin üzerinde eşsiz kelebek türünden 15.000’den fazla kelebeğe ev sahipliği yapan Dubai Kelebek Bahçesi de yer alıyor. Burası dünyadaki en büyük kelebek bahçelerinden biridir ve kelebekleri incelemek isteyenler için es geçilmemesi gereken bir duraktır.

Aklınızda bulunsun! Bahçeyi hafta sonları ziyaretçi sayısı açısından çok bunaltıcı olabileceğinden hafta içi ziyaret etmeniz daha mantıklı ve keyifli olacaktır.

  • Adres: Street 3 – Al Barsha – Al Barsha South – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Telefon: +971 4 422 8902
  • Ziyaret saatleri: Yenilenme nedeniyle geçici olarak ziyarete kapalı.
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

-Seyir Terasları

43. Burc Halife

burj halifa

Burası Neresi? Burj Khalifa, dünyanın en yüksek yapısıdır. 828 metre yüksekliği ve 160 katı bulunan yapı, çelikten inşa edilmiş ve rüzgârın etkileri en aza indirilmek için oval köşelere sahiptir.  Birçok ilke sahip olan Burj Khalifa, aynı zamanda dünyanın en hızlı asansörü ve en yüksek camisini de içerisinde barındırıyor.

Neden Gitmeliyim? Bae’nin turizm kenti haline gelen şehri Dubai’nin sembolü haline gelen Burj Halifa, herkesin Birleşik Arap Emirlikleri’nde gezilecek yerler listesinde olmazsa olmazıdır, çünkü dünyadaki birçok şehir en uzun yapıya sahip olma yarışında olsa dahi, hiçbiri henüz bu binadan daha büyüğünü inşa edebilmiş değildir.

Uzun bir yapıdan daha fazlası olan Burj Halifa içerisinde; otel, restoran, cami, gece kulübü, seyir terası gibi birbirinden farklı o kadar çok nokta bulunuyor ki, konaklama yapmasanız bile ziyaret edecek nokta bulabilirsiniz. İlklerin kulesi olan Burj Halifa’nın 144. katında gece kulübü, 122. Katından dünyanın en yüksek restoranı ve 158. Katında dünyanın en yüksekte bulunan camisi yer alıyor. Dilerseniz çıkabileceğiniz seyir teraslarını inceleyelim;

-Seyir Terasları

At the TOP: İki farklı seyir terası bulunan kulenin ‘’ At the Top ‘’ terası 124. ve 125. Katta yaklaşık 452 metre yükseklikten şehri izlemenize olanak sağlıyor. Şehir manzarasının en iyi gözlemlenebildiği 14:00-19:00 saatleri arasında giriş ücreti daha pahalı olup, ücretler farklılık göstermektedir.

SKY Lounge: İlk seyir terasına göre daha yüksekte bulunan SKY Lounge, kulenin 148. Katında bulunmaktadır. Burası, şehri izleyebileceğiniz en yüksek noktadır.

İpucu: Uzun asansör sıralarını beklemek istemiyorsanız, Burj Halife hızlı geçiş bileti alarak kuyruğu atlayarak en üst kata çıkma şansına sahipsiniz. Tabi bu artı yönü sebebiyle bilet fiyatları daha pahalıdır.

Burç Halife’ye Nasıl Gidilir?

Burj Khalifa, Dubai Alışveriş Merkezi’ne oldukça yakın, iş bölgesinden çok uzakta değil. Popüler bir lokasyonda olmasının faydasıyla çok sayıda otobüs ve kırmızı metro hattıyla ulaşabiliyorsunuz.

Metro: Dubai Metrosu’nu kullanıyorsanız, Kırmızı Hat’ı tercih ederek Burj Khalifa İstasyonu’nda iniyorsunuz. Buradan F13 numaralı otobüslerle Dubai Mall otobüs durağında inerek, Burj Halifa’ya yürüme mesafesinde bir konuma ulaşabilirsiniz.

  • Adres: 1 Sheikh Mohammed bin Rashid Blvd – Downtown Dubai – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Telefon: +971 4 888 8888
  • Ziyaret saatleri: Her gün 24 saat
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

Hap Bilgiler!

  • At the Top’ı ziyaret etmek için en iyi zaman gökyüzünün kızıla büründüğü gün batımı saatidir. Büyüleyen bu görüntüye 16:30-18:00 saatleri arasında kavuşabilirsiniz.
  • Burj Khalifa’yı ziyaret etmek için kendinize fazladan zaman ayırın! Çünkü, güvenlik önlemleri ve uzun kuyruklar derken, üst katlara çıkmak tahmin ettiğinizden daha fazla zaman alacaktır. Az yoğunluk için sabah saatlerini tercih edin.
  • Sabah saatlerine yetişemediyseniz kulenin en yoğun olduğu öğlen saatlerinde, SKY Lounge Seyir Terası, At the TOP’a göre daha az kalabalık olmaktadır.
  • Burj Halifa biletinizi internetten ve merkez içerisindeki kiosklardan satın alabilirsiniz. Ancak internetten alacağınız bilet, kule içerisindeki bilet fiyatlarına göre çok daha uygun fiyatlıdır.

44. Aura Skypool

aura skypool dubai
Görsel Kaynak: tripadvisor

Burası neresi? Aslında bir yüzme havuzu olan Aura Skypool, Dubai silüetinin 360 derecelik muhteşem manzarasını sunması nedeniyle, Dubai’deki en özel seyir noktalarından biridir. 200 metrelik bir havuz için rekor yüksekliğe sahip olan Aura Skypool, Nakheel Palmiye Kulesi’nin 50. katında bulunuyor ve havuz dünyanın en yüksek 360 derecelik sonsuzluk havuzu olarak kabul ediliyor.

Havuz, oturma alanları ve şezlonglarla çevrili olduğundan, serinletici bir havuz keyfi yaptıktan sonra konforlu bir şekilde dinlenebilirsiniz. Havuzda aynı zamanda içki ve şarapların yanı sıra yerel yemeklerin ve uluslararası mutfağın tadını çıkarabileceğiniz iyi donanımlı bir salon da bulunuyor.

Neden gitmeliyim? Aura Skypool, etrafınızda parıldayan ufkun güzelliğinin tadını çıkarmanızı ve aynı zamanda muhteşem havuzda yüzmenizi sağlıyor. Özellikle gün batımı manzarası için tercih edebileceğiniz havuzda bu manzaranın tadını çıkarmak istiyorsanız 15.00’dan sonraki zaman dilimini ziyaret düşünebilirsiniz.

  • Adres: Palm Jumeirah, The Palm Tower – 50th Floor – The Palm Jumeirah – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Değişken ziyarte saatleri için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

45. Sky Views Dubai

sky views dubai

Burası neresi? Sky View Hotel’in 52. ve 53 katlarında bulunan Sky View seyir balkonu, sizi sınırlamayan yeni bir tarzda gözlem alanıdır. Buradı Dubai’nin ünlü turistik yerlerine yeni eklenmiş macera dolu bir yerdir. Mekan Sky Gözlemevi turu, Sky Edge yürüyüşü ve Sky Glass Slide olmak üzere üç adrenalin pompalama deneyimi sunuyor.

Otelin ikiz kule özelliğinden yararlanan Gözlemevi, konuklarına 52. kadar panoramik bir cam asansör yolculuğu imkanı sunuyor. Buradan bitişikteki binaya 46 metre uzunluğunda büyüleyici bir cam yürüyüşle heyecanı doruklarda yaşamanızı sağlıyor.

Neden gitmeliyim? Dubai’de çok sayıda gözlem noktası bulunsa da, 220 metre yüksekliğe sahip olan bu gözlem noktası, büyüleme manzarayı izleme şansı sunmasının yanı sıra, tamamen camdan oluşan kaydırakta katlar arası kayarak eğlenceli bir deneyimini tadını çıkarmanızı da sağlıyor.

  • Adres: Area Downtown, Standard Chartered Tower – Address Sky View – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-22.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

-Kültür ve Sanat Merkezleri

46. Dubai Opera Evi

Dubai Opera Evi

Burası Neresi? Şık mimarisiyle dikkat çeken Dubai Opera Evi; tiyatro, bale, konser ve konferans gibi etkinliklere ev sahipliği yapan, şehrin sanat evidir. 2016 yılından beri hizmet veren bina ayrıca geleneksel yelkenli gemileri andıran dış mimarisiyle şehrin siluetine şık bir hava katmaktadır.

Neden Gitmeliyim? Geziniz içerisinde kültürel ve sanatsal aktiviteleri de eklemek isterseniz Dubai Opera Evi’nde zevkinize uygun bir etkinlik bulacağınıza eminiz. Buradan, bulunduğunuz dönemlerde etkinlik olup olmadığını kontrol edebilir, rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Dikkat Etmelisiniz! Opera salonunda resmi bir kıyafet kuralı yoktur ancak koyu renk kıyafetler ve erkekler için kapalı ayakkabı, kadınlar için topuklu ayakkabıların tercih edilmesi daha şık sayılmaktadır.

  • Adres: Sheikh Mohammed bin Rashid Blvd – Downtown Dubai – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Telefon: +971 4 440 8888
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

47. Green Art Gallery

Green Art Gallery

Burası Neresi? 2010 yılında Dubai’de çağdaş sanat eserlerinin sergilenmesi için kurulmuştur. Sanatta geri kaldığı düşünülen Orta Doğu’nun sanatsal bakış açısını gelecek nesillere aktarmayı ve dünyaya tanıtmayı amaçlıyor.

Neden Gitmeliyim? Burada sadece Dubaili sanatçıların değil, Güney Asya ve Türkiye’yi temsil eden sanatçıların da eserlerini inceleyebiliyorsunuz. Geleneksel yönün çağdaş sanatla birleşiminden oluşan bu galeri, bakış açınızı ve ufkunuzu genişleteceğine eminiz. Alserkal Caddesi’nde bulunan galerinin ilk temelleri Suriye’de atılmışken günümüzde Dubai’de birçok farklı koleksiyonu sergileyerek ziyaretçilerini bekliyor.

Kaçırmamalısınız! Müzeyi ziyaret ettiğinizde İranlı sanatçı Nazgol Ansarinia tarafından oluşturulan meşhur koleksiyona bir göz atmalısınız.

  • Adres: 8 17th St – Al Quoz – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Telefon: +971 4 346 9305
  • Ziyaret saatleri: Her gün 11.00-19.00, Pazar günleri kapalı.
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

48. Üçünc Hat (The Third Line)

the third line
Görsel Kaynak

Burası neresi? The Third Line, Alserkal Bulvarı’nda bulunan Dubai’nin en eski ve en ünlü sanat galerinden biridir. Sanat galerisi içinde yerel ve bölgesel sanatçıların yanı sıra uluslararası üne sahip sanatçıların eserleri sergilenmektedir. Galeri içinde sergilerin yanı sıra interaktif bir oda, kütüphane ve bir de kitapçı bulunmaktadır.

Bir depo içerisinde yer alan sanat galerisi iki kattan oluşmaktadır. 2005 senesinde kurulan galeri, profesyonel sanatçıların yanı sıra amatör sanatçılara da destek olmakta ve onlara kucak açmaktadır. Galeri içinde bütün dünyadan insanları tek çatı altında toplamak amacıyla çeşitli bağış toplama etkinlikleri de gerçekleştirilmektedir.

Neden gitmeliyim? Bölgesel sanatçılara destek olmak, yeni sanatçıları ve onların eserlerini keşfetmek isteyenler için Üçüncü Hat, Dubai’deki önemli sanat galerilerinden biridir. Abbas Akhavan, Sara Naim, Youssef Nabil başta olmak üzere galeride birçok önemli sanatçının eserleri görülebilmektedir.

  • Adres: Unit H 78, Alserkal Avenue – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Telefon: +971 4 341 1367
  • Ziyaret saatleri: Her gün 11.00-19.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

49. Alserkal Avenue

Alserkal Avenue

Burası Neresi? Alserkal tarafından 2008 yılında kurulmuş olan bu sokak, Dubai’de kâr amacı gütmeyen kuruluşların bulunduğu kültürel bir noktadır. 500.000 metrekarelik alanı kaplayan Alserkal Avenue içerisinde çağdaş sanat, organizasyon ve sahne gösterileri gibi alanlarda hizmet veren farklı topluluklar bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? BAE’de sanatsal üretimleri keşfetmek için gidebileceğiniz en iyi yer bu cadde. Sürekli var olan sergiler, orijinal tasarımlar, farklı moda akımları ve sahne şovları gibi sayısız etkinliği içerisinde keşfedebiliyorsunuz. Zaten buraya adım attığınız andan itibaren sokaklarının, binaların dış cephelerinde bile farklılığı hissedeceksiniz. Ayrıca buradaki etkinlikler yardım amaçlı yapılmadığı sürece ücretsiz girişlerle ziyaret edilebiliyor.

Kaçırmamalısınız! Dubai’de bulunduğunuz esnada Alserkal Avenue etkinlik takvimini inceleyip, bu dönemlerde yapılan organizasyonlara katılabilirsiniz.

  • Adres: 17th St – Al Quoz – Al Quoz Industrial Area 1 – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Telefon: +97143333464
  • Ziyaret saatleri: Pazartesi-Cuma 10.00-18.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

50. Infinity des Lumieres

infinity des lumieres
Görsel Kaynak

Burası neresi? Burası, Dubai Mall içinde yer alan bir dijital sanat merkezidir ve son teknolojik unsurları kullanarak halkın sanat algını değiştirmeyi hedefliyor. 2.700 m²’lik bir alanda kurulmuş olan bu sıra dışı sanat merkezi içinde 130 projektör ve 58 adet hoparlör kullanılıyor. Alışveriş merkezinin 2. katında yer alan müze, 2021 yılında ziyarete açılmıştır.

Dijital sanat galerisinin en önemli kısımlarını Van Gogh, Dreamed Japan ve Verse gibi üç farklı sergi oluşturuyor. Bu önemli sergileri detaylı bir şekilde inceleyebilmek için ziyaretçilerin ortalama 1,5-2 saatlik bir zaman dilimi ayırması gerekiyor.

Neden gitmeliyim? Toplamda 3.000 civarında dijital hareketli görüntü ile ziyaretçiler ikonik ve çağdaş sanatın hayata geçmiş halini inceleme fırsatını yakalıyor. Siz de bu büyüleyici dijital galeriyi ziyaret ederek ışık, ses, renk ve ritmin muhteşem birleşimiyle hayat bulan sanat eserlerini inceleyebilirsiniz.

  • Adres: Financial Center Road – Downtown Dubai Dubai Mall Level 2 Opposite Galerie Lafayette – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Ziyaret saatleri: Galeri geçici olarak ziyarete kapalı. (Yeniden ne zaman açılacağı ile ilgili bir bilgi bulunmuyor)
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

51. Madinat Tiyatrosu

madinat tiyatrosu
Görsel Kaynak

Burası neresi? Bu muhteşem Orta Doğu şehri sadece bir alışveriş cenneti değildir, aynı zamanda son teknolojiyle donatılmış etkileyici bir tiyatro salonuna da ev sahipliği yapmaktadır. Dubai’de gece gezilecek en iyi yerlerden biri olan Madinat Tiyatrosu, sanata meraklı ziyaretçiler için oldukça ilgi çekicidir.

Neden gitmeliyim? Tiyatro salonu, dünyanın dört bir yanındaki sanatçıların sayısız müzik performansının uyumlu melodileriyle ziyaretçilerin eşsiz bir gece geçirmesine olanak tanımaktadır. Salonun, izleyiciyle sanatçı arasında bağlantı kurmasına olanak sunan samimi ortamı ise ziyaretçiler için etkileyici bir sanat deneyimi yaşamasını sağlamaktadır.

Aklınızda bulunsun! Madinat Tiyatrosu’ndaki gösterilerin bilet fiyatları değişkenlik göstermektedir. Bu nedenle fiyat konusunda bir sorun yaşamamak adına biletinizi haftalar önceden ayırtmanızı öneriyoruz.

  • Adres: Madinat Jumeirah – King Salman Bin Abdulaziz Al Saud St – Al Sufouh 1 – DU – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Telefon: +971 4 366 6380
  • Instagram Sayfası
  • Yol tarifi al >

-Doğa Güzellikleri

52. Al Qudra Lake

Al Qudra Lake

Burası Neresi? Eskiden çöl kumarının kapladığı şehirde hala bazı noktalarda çöl vahalarını görebiliyorsunuz. Bu vahanın ortasında insan eliyle yapılmış olan Al Qudra Gölü, 2015 yılından beri şehrin en popüler gezi noktalarından biri. Vaha içerisinde dolaşmak ve kamp yapmak için oldukça uygun.

Neden Gitmeliyim? Birleşik Arap Emirlikleri’ni ziyaret edip, beklediğiniz çöl ruhunu yaşamadıysanız tam size göre bir nokta. Tabi burası da insan elinin değip değiştirilmiş noktalardan biri ancak oldukça şık bir gezi alanı haline gelmiş.

Buradaki en hoş şeylerden biri de irili ufaklı göllerin yanında adını şeklinden alan Kalp Gölü… Aşk Gölü çevresinde en iyi fotoğrafı yakalayabilmeniz için selfie noktaları tabelalarla belirtilmiş. Bunun yanı sıra göl etrafında bir de yürüyüş parkuru bulunuyor.

Al Qudra büyük bir alan olduğu için içerisinde araçla veya genellikle daha çok tercih edilen bisikletlerle dolaşabiliyorsunuz. Aracınızı otoparka bıraktıktan sonra Seih Al Salam’ın yanındaki Teck Bisiklet Mağazası’ndan kiralık bisiklet ve ekipmanlarına ulaşabilirsiniz. Mağaza 06:00-22:00 saatleri arasında hizmete açık.

Kaçırmamalısınız! Al Qudra içerisinde yaban hayatı gözlemleme şansınız bulunuyor. Göl civarında 170’den fazla hayvan türü bulunmakla beraber bunların çoğu kuş türleridir. Ancak bazı noktalarda ceylan ve tilkilerle karşılaşabilme durumunuz da bulunuyor.

Al Qudra’da Bunlara Dikkat Etmelisiniz!

  • Al Qudra içerisinde hayvanları beslemek yasaktır. Para cezasına maruz kalabilirsiniz.
  • Aşk Gölü haricinde, Al Qudra çöl alanı çevresinde restoran, duş veya tuvalet gibi olanaklara sahip değildir, bu yüzden önceden bilmenizde fayda var.

53. Hummer Desert Safari Dubai

Hummer Desert Safari Dubai

Neden Gitmeliyim? Büyük kum tepeleri arasında yaşanabilecek en iyi heyecanlardan biri Hummer araçlarla çöl safarisidir. Bölgede çok fazla tur şirketinin düzenlediği bu etkinlikte, öncesinde kısa bir bilgilendirme yapılarak çölde safariye çıkılıyor, sonrasında develerle yola devam ediliyor.

Hem modern hem de nostaljik bir deneyim yaşamanızı sağlayan bu etkinliklerde Arap rüzgarını hissetmeniz için her türlü ayrıntı düşünülmüş. Arap kıyafetleriyle, Orta Doğu yemekleri eşliğinde muhteşem bir heyecanı yaşamak istiyorsanız, kesinlikle bu turlardan birine dahil olmalısınız.

Bilmelisiniz! Bu turlar genel olarak VİP ve temel paket olmak üzere 2’ye ayrılmaktadır.

  • Adres: Near Al tayar Motors, Samhan Building – Office 201 Samhan Building Al Garhoud – Deira – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Telefon: +971 55 727 2545
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

*Dubai’de Gezilecek Alternatif Yerler

-Eğlenceli Yerler

54. Ski Dubai

Ski Dubai

Burası Neresi? Mall of Emirates’in içerisinde bulunan Ski Dubai, çöl iklimi içerisinde kayak yapma imkanı sunan çok büyük bir merkez. Farklı 5 eğime sahip kayak alanlarında snowboard yapma ve karın tadını çıkartma şansına sahipsiniz.

Neden Gitmeliyim? 2005 yılından beri şehrin en çok ziyaret edilen noktalarından biri olan Ski Dubai, 85 metrelik bir kar dağına sahiptir. Dağın tepesine çıkmak için var olan asansörler kullanılabilir ve sonrasında zirveden aşağıya doğru snowboard gerçekleştirebilirsiniz. Tabi kar üzerinde bu kadar iyi değilseniz dev kar topları yapabileceğiniz alanlar ve buz mağazası içeren farklı bir alan da vardır. Çok üşürseniz Dubai AVM içerisinde bulunan içinizi ısıtabilirsiniz. 🙂

Kaçırmamalısınız! Alan içerisinde dünyanın en şirin hayvanları olarak bilinen penguenler bulunuyor. Önceden rezervasyon yaptırarak bu muhteşem canlıları yakından görme şansını yakalayabiliyorsunuz.

  • Adres: Sheikh Zayed Rd – Al Barsha – Al Barsha 1 – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Telefon: +971 4 409 4000
  • Ziyaret saatleri: Pazartesi-Cuma 10.00-23.00, Cumartesi-Pazar 09.00-00.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

55. Dubai Otodromu

Dubai Autodrom

Burası neresi? 2004 senesinde ziyarete açılan Dubai Otodromu, Dubai’nin ilk motor sporları bölgesidir ve Dubai’de motorlu araçlarla ilgili ziyaret edilebilecek en iyi yerdir. Motorcity Geliştirme Merkezi’nin içinde yer alan Otodrome’da yarış için 5,9 kilometre uzunluğa sahip bir pist bulunuyor.

Bahsettiğimiz bu pist, birçok yerel ve birinci sınıf motor sporları etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. Jacques Villeneuve ve Jenson Button dünyanın önde gelen birçok isimleri de bu zorlu parkurda antrenman yaparak becerilerini geliştiriyor.

Neden gitmeliyim? Dilerseniz sürücüsüz araçları tercih edebilirsiniz. Ya da heyecanı doruklarda yaşamak istiyorsanız arabayı kendiniz sürebilirsiniz. Karting için iç mekan ve dış mekan pistleri olmak üzere iki seçeneğiniz bulunuyor. Alanda karting dışında motorlu araçlara dair farklı etkinliklerle de çok keyifli vakit geçirmek mümkün olabilmektedir.

  • Adres: Motor City – Dubai Emirliği – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Telefon: +971 4 367 8700
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.00-17.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

56. Palace Downtown’da Spa Keyfi

palace downtown spa

Burası neresi? Kendiniz biraz şımartmak ve dinlendirici bir gece geçirmek istiyorsanız Palace Downtown isimli otelde sunulan spa hizmetinden mutlaka yararlanmalısınız. Aromaterapi, çikolatalı vücut peelingi, badem yağı masajı ve daha birçok farklı seçeneğin sunulduğu spa hizmeti, gece saatlerinde Dubai’de yapabileceğiniz en iyi şeyler arasında bulunuyor.

Oteldeki spa bölümünün hizmetleri, hamam döşemeli Osmanlı hamamlarından jakuzilere, muson duşlarından buhar odalarına, dinlenme salonlarından çok iyi bir şekilde donatılmış 24 saat boyunca hizmet veren fitness merkezine kadar çeşitlilik göstermektedir.

Neden gitmeliyim? Palace Downtown’a gelerek kendinizi bedeninizi, zihninizi ve ruhunuzu yeniden canlandırmaya yardımcı olan rahatlatıcı kokulara ve yetenekli sihirbazların ellerine teslim edin. Burası ruhunuzu canlandırmak için Dubai’de gelebileceğini en iyi yerlerden biridir.

  • Adres: Sheikh Mohammed bin Rashid Blvd – Downtown Dubai – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Telefon: +971 4 428 7888
  • Yol tarifi al >

57. Al Marmoom Deve Yarışı Pisti

al marmoom

Burası neresi? Develer ilk başta hantal hayvanlar olara görülebilir, ancak bu hayvanlar aslında çok daha atiktir ve çölde saatte ortalama 65 kilometre hıza kadar ulaşabilir. Bu nedenle deve yarışları tahmin ettiğinizden çok daha eğlenceli geçiyor. Yarış pisti, içerisinde bir deve hastanesi ve deve laboratuvarının da bulunduğu Dubai Deve Yarış Kulübü içinde yer alıyor.

Dubai çöl kumlarının derinliklerinde, Al Marmoom Deve Yarışı Pisti, eski deve yarışı geleneğinin modern bir versiyonununa tanıklık etme imkanı sunuyor. Al Marmoom Heritage Village ile Al Lisaili bölgesinin yanında yer alan bu pist, Dubai’nin en büyük deve yarışı pistidir.

Neden gitmeliyim? Dubai’de yüzyıllar boyunca süregelen bir gelenek olan deve yarışlarını izlemek istiyorsanız, Dubai’nin bu ünlü yarış pisti Al Marmoom’u kış boyunca ziyaret edebilirsiniz. Bu piste gelerek siz de birçok turist gibi, 60 devenin kapılardan taşmasına, bacaklarının farklı yönlere uçmasına ve pistte hızla ilerlemesine tanıklık edebilirsiniz.

  • Adres: Dubai – Al Ain Road, Al Marmoom – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Telefon: +97147188888
  • Ziyaret saatleri: Çoğu yarış sabah 6 gibi başlamakta ve akşam 9 gibi sonlanmaktadır.
  • Yol tarifi al >

58. Dubai Polo ve Binicilik Kulübü

Polo ve binicilik kulubu

Burası neresi? Dubai’nin en muhteşem turistik yerlerinden olan Dubai Polo ve Binicilik Kulübü, kondisyon depolamak, ata binmek, yüzmeye gitmek, kendinizi şımartmak gibi güzel olan her şeyin ortasında size rahat bir tatil ve heyecan verici bir zaman geçirmeyi vadediyor. Kulüp, ilk kez binecek olanlardan ve hevesli polo oyuncularından ciddi binicilere ve polo sporcularına kadar beş yaş ve üzeri her düzeyden sporcuyu ağılıyor.

Neden gitmeliyim? Dubai’yi rahat bir şekilde ziyaret eden ve burada geçirebileceği bolca zamanı olanlar için Dubai Polo ve Binicilik Kulübü, keyifli vaki geçirilebilecek eğlenceli yerlerden biridir. Kulüp aynı zamanda ahır turları ile atların yaşadığı yerleri görme imkanı da sunuyor.

  • Adres: Al Qudra Rd – next to 7477 – Arabian Ranches – Dubai Studio City – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Telefon: +971 4 361 8111
  • Ziyaret saatleri: Her gün 06.00-00.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

59. Xpark Jr Dubai

xpark jr dubai
Görsel Kaynak

Burası neresi? Ailenizle birlikte Dubai’ye geldiyseniz, bakımlı bahçelerle çevrili ve çok güzel çiçeklerle süslenmiş Xpark Jr., Dubai’de mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Xpark Jr. Dubai’nin Mizmelah Caddesi’nde ve Kite Plajı’nın açıklarında yer alan doğal orman temalı eğlenceli bir oyun alanıdır.

Orman temalı bu park, çocuklara doğal ortamda oyun oynamayı ve doğayı sevmeyi öğretmek, onlara doğayı koruma içgüdüsünü aşılamak amacıyla ortaya çıkarılmıştır. Buraya gelen çocuklar ahşap köprülere ve ağaç evlere tırmanabilir ve risk almadan eğlenmenin tadını çıkarabilir.

Neden gitmeliyim? Özellikle çocuklu aileler için ilgi çekici ve eğlenceli yerlerden biri olan Xpark Jr. içinde çocuklar çamurla oynayabilir ya da ağlara tırmanarak becerilerini test ederek kendilerini geliştirme fırsatını yakalayarak açık havada oyun oynamayi deneyimleyebilir. Bunun dışında çocuklar parkın en güzel yerlerinden biri olan evcil hayvanat bahçesinde de çok güzel öğretici bir gezi gerçekleştirebilir.

  • Adres: Kite – 35A Mizmelah Street – next to XDubai Kite Beach, Skatepark – Umm Suqeim – Jumeirah 3 – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Telefon: +971 54 582 5561
  • Ziyaret saatleri: Her gün 08.00-18.00
  • Yol tarifi al >

60. Dubai İllüzyon Müzesi

illuzyon muzesi

Burası neresi? Sizi güç dolu bir eğlence yolculuğuna çıkaracak İllüzyon Müzesi ile gözlerinizin ve beyninizin yanılmasına izin verin. 450 m²’lik bir alana yayılan Dubai İllüzyon Müzesi, ziyaretçilere duygusal ve optik bir yanılsama sunan 80’in üzerinde etkileşimli ve etkileyci seçenek sunuyor.

Müzedeki başlıca sergilerden bazıları Hologram, Belirsiz Silindir, Klon Masa, Tabaktaki Kafa, Sandalye Yanılsaması şeklinde sayılabilir. Müzede aynı zamanda hem yetişkinlerin hem de çocukların bulmacaları ve zeka oyunlarını çözmeye süreç boyunca öğrenmeye teşvik edildiği özel bir oyun odası da bulunuyor.

Neden gitmeliyim? Müze sunduğu sergilerle hem çocuklara hem de yetişkinlere aynı anda hem eğlenme hem de öğrenme imkanı sunuyor. Bu nedenle müzeden en yüksek verimi almak için bütün odaları ziyaret etmenizi öneriyoruz. Dileyen misafirler müzede sunulan oyunların ve bulmacaların küçük bir versiyonunu ve taklitlerini buradaki küçük bir mağazadan satın alabilmektedir.

  • Adres: Al Seef – Dubai Creek – Dubai – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Telefon: +971 4 357 3999
  • Ziyaret saatleri: Cuma-Pazar 10.00-23.00, Pazartesi-Perşembe 10.00-22.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

61. MOTIONGATE™ Dubai

MOTIONGATE

Burası Neresi? Motiongate, Hollywood’un gerçek film setlerinin birer kopyası olarak karşımıza çıkıyor. Film çekim alaları, gerçek atraksiyonlar ve tiyatro şovları sayesinde oldukça eğlenceli.

Neden Gitmeliyim? Hayranlıkla izlediğimiz Hollywood yapımı filmlerin nasıl çekildiğini sorusunun cevabı, tam olarak burada. Aksiyon dolu arazilerde kendinizi film setinin içinde hissedebilmeniz için bazı oyunlar düzenleniyor. Örneğin, birdenbire ortaya çıkan vampirlerden kaçıp, kendinizi bir vampir savaşçısı olarak bulabilirsiniz.

Tabi, bu merkezin en sevilen noktalarından biri de çocukluğumuzun veya çocuklarımızın en sevdiği işlerin yaratıcısı Dreamworks noktası! Madagaskar, Shrek, Kung Fu Panda gibi gişe rekorları kırmış çizgi filmlerin yaratıcısı olan Dreamwork’te multimedyalar sayesinde interaktif oyun bölgeleri bulunuyor. Yaşınız kaç olursa olsun, bu eğlenceye hayır diyemeyeceğinize eminiz.

Kaçırmamalısınız! Motiongate’in film kısmını keşfettikten sonra, heyecan sevenlerin bayılacağı Roller Coaster deneyimine ne dersiniz? Gezi sonrası Capitol Mermi Treni’ne binmeyi unutmayın.

  • Adres: Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Telefon: +971 4 820 0000
  • Ziyaret saatleri: Pazar-Perşembe 11.00-20.00, Cuma-Cumartesi 11.00-21.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

62. Global Village

global village dubai

Burası neresi? Ekim ayından Nisan ayına kadar açık olan bu muhteşem eğlence parkı, adından da anlaşılacağı üzere ziyaretçileri dünya çapında bir yolculuğa çıkarma imkanı sunan ve ailece gidilebilecek bir eğlence mekanıdır. Global Village Irak’tan Japonya’y, Rusya’dan Güney Kore’ye kadar uzanan 26 ülkenin kültürü, eğlencesi ve mirasına ilişkin eğlenceli bireysel deneyimler sunuluyor.

Eğlence duraklarının yanı sıra tesis bünyesinde çok sayıda yemek ve alışveriş seçeneği de bulunuyor. Ailenin genç üyeleri çarpışan arabalar, atlı karıncalar, İsviçre salıncakları ve hızlı trenler gibi birçok eğlencenin bulunduğu lunapark tarzındaki karnavalın keyfini çıkarabiliyor. 1996 yılında bu yana hizmet veren eğlence merkezi içinde, bugün 31 sürüş, 34 beceri oyunu ve 100’den fazla atari oyunu bulunuyor.

Neden gitmeliyim? Global Village, BAE’nin ve dünyanın en önemli turizm ve eğlence projelerinden biri olduğu iddie ediliyor. Burası hem hediyelik eşyalar satın almak hem de dünyanın dört bir yanındaki insanlara ait eğlence kültürünü, mutfağı ve sanatsal çalışmaları keşfetmek için gelinebilecek yerler arasında bulunuyor ve Dubai’de gezilecek en iyi yerlerden biri olarak kabul ediliyor.

Aklınızda bulunsun! Köyün büyüklüğü nedeniyle ziyaretçilerin en az 3 saatlik bir zaman dilimi ayırması gerekiyor. Bu arada cuma ve cumartesi günleri köyün en kalabalık olduğu zamanlardır.

  • Adres: 38C5+F57 – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Telefon: +971 4 362 4114
  • Ziyaret saatleri: Güncel tarihler için web sitesini takip edebilirsiniz.
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

63. Legoland® Dubai

Legoland

Burası Neresi? Dubai’de çocukların hayal güçlerini canlandıracak, renkler ve eğlence üzerine kurulmuş bir parktır. Legoland Dubai ve Legoland Su Parkı olarak iki kısımdan oluşan park içerisinde çocuklar için tüm aktiviteler düşünülmüş ve güvenli oyun alanları oluşturulmuştur.

Neden Gitmeliyim? Burası, tamamen çocuklara hitap eden, 12 yaş altı çocuklara uygun bir alandır. Dubai’de çocukla gezilecek yerler arıyorsanız listenizin ilk sırasına yerleştirebilirsiniz, çünkü buna bayılacaklar! İçerisinde 13 adet farklı oyun alanı olduğu için çocukların sıkıldıkça farklı bir bölüme geçebiliyor. Biraz daha büyük çocuklar içinse lunapark kısmı veya 4D sinema kısmı bulunan parkta ebeveynler bile keyifli vakit geçirebiliyor.

  • Adres: Parks & Resorts – Sheikh Zayed Rd – Abu Dhabi – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Telefon: +971 4 820 3123
  • Ziyaret saatleri: Pazartesi-Perşembe 10.00-18.00, Cuma-Pazar 10.00-19.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

64. Xline Dubai

xline-dubai
Görsel Kaynak: tripadvisor

Burası neresi? Dubai’nin macera ustaları tarafından yaratılan Xline Dubai, dünyanın en uzun kentsel zip-line’ı olma özellliğini taşıyor ve kesinlikle deneyimlenmesi gereken heyecen dolu bir deneyim sunuyor. Dubai Marina’da bulunan Xline aynı zamanda bugüne kadarki en hızlı ve en dik zip-line olma konusunda dünya rekoru da kırdı. 16 derecelik eğimle 1 kilometre kadar uzanıyor ve 80 km/saat hıza ulaşabiliyor.

Zip-line, Dubai Marina Alışveriş Merkezi’nin terasına inmeden önce yaklaşık 170 metre yükseklikte gökdelenlerin ve su kütlelerinin arasından geçerek yolunu buluyor. Bu şekilde aynı anda çalışan iki adet zip-line hizmet veriyor. Kaskınıza takılmış go-prolar sayesinde yaşadığınız heyecanı ölümsüzleştirebiliyorsunuz.

Neden gitmeliyim? En uzun kentsel çelik halat hattı, ziyaretçilere 5 yıldızlı otellerin, alışveriş merkezlerinin, yatların ve Dubai’nin muhteşem pitoresk manzaralarının arasına dalmasını sağlıyor. Xline muhteşem manzaraların yanı sıra adrenalin patlamasını da garanti ediyor. Bu anları kameraya almak ve muhteşem fotoğraflar çekmek ise ziyaretçiler için unutulmaz anılar biriktirme olanağı sunuyor.

  • Adres: Dubai Marina Mall – Dubai Marina – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Telefon: +971 56 507 6366
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.20-17.40, Salı günleri kapalı.
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

65. Deep Dive

deep dive dubai
Görsel Kaynak: tripadvisor

Burası neresi? NAS Spor Kompleksi içinde yer alan derin dalış havuzu, 60 metre derinliğe sahip olup 14 milyon litre tatlı su kapasitesi ile dünyanın en derin havuzu olarak kabul ediliyor. Deep Dive Dubai, aynı zamanda bir restorana, hediyelik eşya dükkanına ve bir dalış ekipmanları mağazasına da ev sahipliği yapıyor. Su altı film stüdyosu da gerçeğe çok yakın batık duvarları, arabaları ve ortamıyla son derece görülmeye değer.

Deep Dive dalış merkezine güvenliğe son derece önem verilmektedir. Bu nedenle sahadaki 56 güvenlik kamerasının yanı sıra, eğitmenler ve cankurtaranlar da havuzu sürekli gözetlemektedir. Temmuz 2021’den bu yana hizmet veren havuz ile ilgili şimdiye kadar kayıtlara girmiş herhangi bir güvenlik problemi olmamıştır.

Neden gitmeliyim? İstiridye şeklindeki ilgi çekici bina tasarımı, Dubai’ki inci dalışlarına ve bu konudaki Emirlik öncülerinin cesaretine bir saygı duruşu niteliği taşımaktadır. Bünyesindeki diğer tesislerle birlikte 100 kişiye kadar misafir ağırlayabilen dalış merkezi, dalış konusunda meraklı olan kişiler için Dubai’deki ziyaret edilmesi gereken eğlenceli yerlerden biridir.

  • Adres: NAS Sports Complex – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Telefon: +971 4 501 9444
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.00-18.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

66. VR Parkı Dubai

dubai vr park
Görsel Kaynak

Burası neresi? Teknolojiyle desteklenmiş Dubai’nin bu yenilikçi tema parkı, Dubai’de mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. Burası ziyaretçiler için heyecan verici VR ve AR deneyimleri sunarak, onların bambaşka heyecanlar yaşamasına olanak tanıyor. Tema parkı, Orta Doğu’da sanal gerçekliği kullanan ilk tema parkı olma özelliğine sahiptir.

Neden gitmeliyim? Pek çok sürüş ve eğlence deneyimini VR aracılığıyla sunan VR Park Dubai’ye geldiğinizde, Burj Drop oynayabilir ya da Burj Khalifa’nın kenarlarından aşağıya doğru yuvarlanabilirsiniz. Yalnız bu deneyimi yaşamanın maddi açıdan biraz pahalı olduğunu belirtmemiz gerekiyor.

  • Adres: Dubai mall – Downtown Dubai – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Telefon: +971 800 382246255
  • Ziyaret saatleri: Perşembe-Cumartesi 10.00-00.00, Diğer günler 10.00-22.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

67. Aquaventure Su Parkı

Aquaventure Su Parkı

Burası Neresi? Atlantis The Palm’da bulunan Aquaventure Su Parkı, 2015 yılında ‘’Orta Doğu’nun En İyi Su Parkı’’ ödülünü kazanmış, çok büyük bir su parkıdır. Güneşlenme ve yüzmeden daha fazlasını sunan sayısız atraksiyona sahip olmasıyla ve 65.000 deniz canlısının yaşadığı akvaryum kısmıyla şehrin gözdesidir.

Neden Gitmeliyim? Dubai sıcaklarının yaz aylarında iyice hissedilmesiyle, serinlemek en çok istediğiniz şey haline geliyor. Bu ihtiyacınızı 30 farklı atraksiyon oyuncağıyla destekleyen Aquaventure Su Parkı, rahatlamak ve eğlenmek için mükemmel bir seçenek.

Park içerisinde oyuncakları kullanırken havuzlarda yüzmek zorunda kalıyorsunuz ancak havuz tercihiniz değilse, Adventure Beach kısmını kullanıp, Basra sularında yüzmenin tadını çıkarabilirsiniz. Plaj tam tamına 700 metre uzunluğunda!  Tabi, bu sahilde de deniz bisikleti, su kayağı jet ski gibi eğlence araçlarını kullanabiliyorsunuz.

Kaçırmamalısınız! Dünyanın en büyük su parklarından biri olan Aquaventure Park, anlatmakla bitmez ancak giderseniz, kesinlikle dev dalgalarda güvenli bir şekilde sörf yapmanızı sağlayan Surf’s Up Rider’ı kullanmalısınız.

  • Adres: Atlantis The Palm – Crescent Rd – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Telefon: +971 4 426 0000
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.15-18.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

Aquaventure Water Park’a Gitmeden Önce Bunları Bilmelisiniz!

  • Kesinlikle erkenden uyanın ve parka gidin! Çok büyük olan bu parkın tadına varabilmeniz için tüm gününüzü harcamanız gerekiyor.
  • Parka girişlerde yanınıza nakit almanıza gerek yok. Bilet ödemesi yaptıktan sonra size yükleme yapabileceğiniz su geçirmez bir bileklik veriliyor. Kartınızla bu bilekliklere yükleme yaparak, içeride bir şey satın almak istediğinizde bilekliği taratmanız yeterli.
  • İçeride fotoğraf çekebilirsiniz ancak selfie çubuğu kullanmak güvenlik için yasak.
  • Leap of Faith isimli atraksiyon aleti, 27 metreden birden düşmenizi sağlayan korku dolu bir oyuncak. Kalp sorunu veya yükseklik korkusu olanlar için kesinlikle önerilmiyor.
  • Park içerisinde alkollü içecek satışı yapılıyor, ama atraksiyonları kullanırken mide bulantısı yaşamamanız için çok fazla içmeniz önerilmez.
  • Park içerisinde çok fazla can kurtaran var. Yani, korkmanıza gerek yok.
  • Aquaventure içerisinde fazladan para ödeyerek Dolphin Encounter’ı ziyaret edebilir, yunus ve köpek balıklarıyla yüzmenin heyecanını yaşayabilirsiniz.

68. Aventura Parks

Aventura Parks

Burası Neresi? Dubai Mushrif Park, içerisinde bulunan Aventura Parks, doğayla iç içe bir ortamda cesaretinizi ve gücünüzü ölçmenize olanak sağlayan macera parkurlarından oluşmaktadır.

Neden Gitmeliyim? Heyecan hissetmeyi seviyorsanız, tamamen güvenilir uluslararası bir kuruluş olan Aventura’da harika bir deneyim yaşayabilirsiniz. Akıllı koruma bantları bağlandıktan sonra çeşitli parkurlarda yerden yüksekte zorlukları aşarak parkuru tamamlamaya çalışıyorsunuz.

Aslında televizyonda izlediğimiz Survivor benzeri programların gerçek hayata taşınmış hali diyebiliriz. Tüm parkurların kullanılması yaklaşık 2,5 saat sürerken bu parkurların hepsinde size bir eğitmen yardımcı oluyor. Son derece güvenli olan Aventura Park’ı ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz.

Kaçırmamalısınız! Güvenlik halatlarınız eşliğinde 25 metre yükseklikten Tarzan atlayışını yapmayı unutmayın. 🙂

  • Adres: Mushrif Park، Gate 1، POB 30929 – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Telefon: +971 52 178 7616
  • Ziyaret saatleri: Pazartesi-Perşembe 12.00-18.00, Cuma-Pazar 10.00-21.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

69. Balloon Adventures Dubai

Balloon Adventures Dubai

Neden Gitmeliyim? Dubai’de yapılacak şeyler arasında bulunan Balon Macerası, çölün üzerinde eşsiz bir deneyim sunuyor. Sonsuzluğa uzanıyormuş gibi görünen kum tepeleri ve gün batımını izleyebileceğiniz hava balonu sayesinde çölün tamamını kuş bakışı seyretme şansınız bulunuyor. Dubai’de balon turu yapabileceğiniz birçok acente bulunduğu gibi bazı turları bir günden fazla sürmektedir.

Kaçırmamalısınız! Bulutların üzerinde 4.000 ft’te muhteşem bir yolculuğa çıkarken yanınıza telefonunuzu veya fotoğraf makinanızı alıp, bu anları ölümsüzleştirin.

70. iFly Dubai

ifly dubai
Görsel Kaynak: tripadvisor

Burası neresi? Dubai’nin önemli yerleşim merkezlerinden Mirdif’te bulunan iFly Dubai, macera dolu sporlara meraklı ziyaretçiler için Dubai’de mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Bu adrenalin dolu ziyaret noktası, bu tarz sporlara yeni başlayanlar için mükemmel bir başlangıç noktası görevi görmesinin yanı sıra çocuklar için güvenli ve heyecan verici bir deneyim sunuyor.

Neden gitmeliyim? iFly Dubai, pratik dersler ve Vr tabanlı çift paraşütle atlama simülatörleri ile insanların paraşütle atlamanın nasıl bir deneyim olduğunu anlamalarına yardımcı olmaktadır. Burası paraşütle atlamanın yanı sıra turistlere yönelik bungee jumping, base jumping, serbest düşüş ve VR deneyimleri gibi çeşitli aktivitelerde de bulunmaktadır.

  • Adres: Third Floor, Play Nation Area, City Centre Mirdif، Ghoroob, Sheikh Mohammed Bin Zayed Road – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Telefon: +971 4 231 6292
  • Ziyaret saatleri: Pazar-Perşembe 12.00-22.00, Cuma 12.00-00.00, Cumartesi 12.00-23.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

71. Aya Universe

aya universe

Burası neresi? Dubai’nin kalbinde yer alan Aya Universe, 40.000 m²’lik sürükleyici bir eğlence parkıdır ve 12 farklı kısımdan oluşmaktadır. Oyunlar oynayıp yıldızları izlemenin keyfini çıkarabileceğiniz Aya Universe, sanat ve teknolojinin bir araya getirildiği bir yerdir ve sanatı, yeni ve sürükleyici bir şekilde sergilemek için bir oluşturulmuştur.

Neden gitmeliyim? Aya Universe’ye geldiğinizde parıltılı bahçelerde dolaşabilir ve Drift, Celestia&Falls gibi bölgelerde uçsuz bucaksız köprünün üzerinden süzülerek geçebilirsiniz.

  • Adres: Wafi City – Oud Metha – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Telefon: +971 4 542 0300
  • Ziyaret saatleri: Pazar-Perşembe 10.00-22.00, Cuma-Cumartesi 10.00-00.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

-Çocukla Gezilecek Yerler

72. Magic Planet – Mall of The Emirates

Magic Planet - Mall of The Emirates

Burası Neresi? Dubai Mall içerisinde ikinci katta bulunan Magic Planet, yetişkin ve çocuklar için sunulmuş eğlence dolu bir oyun salonudur. Fantastik ve macera dolu çok sayıda oyuncağa ev sahipliği yapmaktadır.

Neden Gitmeliyim? Dubai’de yapılacak şeyler arasında bulunan eğlence dolu Magic Planet, içerisinde sadece küçüklere göre değil, yetişkinlerin de ilgisini çekecek çok sayıda oyuncak bulunuyor. İçerisinde neler var derseniz; video oyun salonu, bowling salonu, yer çekimsiz ortam, trambolin ve XD Ride gibi aktivite alanlarına sahip.

Kaçırmamalısınız! Magic Planet’in en sevilen oyuncaklarından biri Drop N Twist’i denemenizi öneririz. Ancak yükseklik korkunuz varsa dikkat etmelisiniz çünkü birden bire aşağıya inen oyuncak size korku dolu anlar yaşatabilir. 🙂

  • Adres: Mall of the Emirates, Level – 2 Sheikh Zayed Rd – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Telefon: +971 600 599905
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-22.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

73. Dubai Dolphinarium – Dolphin & Seal Show

Dubai Dolphinarium - Dolphin & Seal Show

Burası Neresi? Dubai Dophinarium, şişe burunlu yunus ve foklara ev sahipliği yapan bir yaşam alanı ve şov merkezidir. Orta Doğu’da açılmış olan ilk yunus akvaryumu olma özelliğine sahip bu merkez 2008 yılından beri hizmet veriyor. Halka eğlence sağlamak ve canlılar hakkında bilgi vermek amacıyla faaliyetlerine devam ediyor.

Neden Gitmeliyim? Canlıların doğal yaşam alanlarından koparılması sebebiyle, bu parkla gitmenizi önermiyoruz. Dubai’de çocukla yapılacak o kadar çok aktivite bulunuyor ki, inanın yunus parkına gitmek çok da eğlenceli olmayacaktır. Ancak yine de gitmek isterseniz park içerisinde; yunus ve fok gösterileri, yunuslarla yüzme ve egzotik kuş gösterileri gibi aktiviteler bulunuyor.

Eğitmenlerinin komutalarıyla dalış yapan, dans eden ve insanları eğlendirmeye çalışan fok ve yunuslar özellikle çocukların çok fazla ilgisini çekiyor. Ayrıca havuzun etrafına konulmuş oturma alanları sayesinde güvenilir bir alanda canlıları yakından görme şansına sahipsiniz.

Kaçırmamalısınız! Zararsız canlılar olan yunuslarla yüzmek isterseniz belirli bir ücret ödeme yaparak, 20 dakika boyunca eğitmenler eşliğinde yunuslarla yüzmenin keyfini çıkartabilirsiniz. Detaylı bilgi ve bilet rezervasyonu için tık tık.

-Bilmenizde Fayda Var!

Dubai Dolpinarium içerisinde Mirror Maze yani ayna labirenti olarak bilinen farklı bir bölüm daha bulunuyor. Sayısız aynanın birbirini yansıtmasıyla oluşan labirentten geçmek için, dokunma ve yönelim duygunuzun oldukça gelişmiş olması gerekiyor. Zor bir parkura varım diyorsanız, bu kısım için ekstra ücret ödemeniz gerekiyor.

  • Adres: Riyadh Street, Inside the Creek Park Gate 1 – Dubai Dolphinarium Building – Umm Hurair 2 – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Telefon: +971 4 336 9773
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.30-20.00, Salı günleri kapalı.
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

74. Dubai Aquarium & Underwater Zoo

Dubai Aquarium & Underwater Zoo

Burası Neresi? Dubai AVM içerisinde bulunan, dünyanın en büyük kum köpekbalığı ve en büyük akrilik paneline sahip akvaryumdur. 33.000 deniz hayvanının yuvası olan akvaryum içerisinde bulunan tüneller sayesinde her kısmını dolaşıp tüm canlıları gözlemleyebiliyorsunuz.

Neden Gitmeliyim? Suyun derinliklerindeki bilinmez dünyadan bir kesit gibi gözüken Dubai Aquarium & Underwater Zoo, sayısız deniz canlısını en güvenli şekilde görmenize olanak sağlıyor. Akvaryum ve sualtı hayvanat bahçesi olmak üzere iki farklı bölümü bulunmakla beraber, her iki kısmı tek biletle gezmeni mümkün. Akvaryumu cam paneller arkasından ve cam tabanlı teknelerle gezebilirken, sonrasında hayvanat bahçesi kısmına geçebiliyorsunuz.

Bu kısmın en ilgi çekici yeri ise Kral Croc yani timsahların bulunduğu bölüm… 750 kg ağırlığında 5 metreden uzun boylarıyla bu timsahlar, bahçenin en korku salan canlıları. İnanın bu timsahları incelerken arada cam panel olduğu için dua edeceksiniz… Burası, Dubai’de çocukla gezilebilecek yerler arasında belki de hem yetişkinlere hem de çocuklara hitap eden en iyi alanlardan biri.

Timsahların yanı sıra bir de Bae’nin Gece Yaratıkları isimli bir kısım bulunuyor. Arabistan’ın vahşi yaşamında görülebilen gizemli canlıları 200 metrelik bir alanda yaşamlarına devam ediyor. Bu canlılar arasında;Meyve Yarasası, Dev Deve Örümceği, Süslü Diken Kuyruk, Kirpi, Akrep, Arap Kaplumbağası gibi canlılar yer alıyor.Buradaki canlılar insan canlısı olmadıkları için büyük ihtimalle karanlık köşelerde ve yuvalarına saklanmış şekilde olacaktır. Dikkatlice bakmanız gerekiyor.

  • Adres: Downtown Dubai – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Telefon: +971 800 382246255
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-23.15
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

-Gitmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

  • Akvaryumun çoğunluğu tekerlekli sandalye ve bebek arabasıyla gezilebilir.
  • Akvaryumun sunduğu her şeyi görmek için kendinize en az iki saat ayırın ve yoğunluğun fazla olduğu öğlen saatlerine denk gelmeden erkenden yola çıkın.
  • Kesinlikle önceden rezervasyon yaptırın!

-Oraya Nasıl Gidilir?

Dubai Akvaryumu, Dubai Alışveriş Merkezi’nin zemin katında yer almaktadır. Oraya ulaşmanın en kolay yolu Dubai Metrosu’nu kullanarak, Burj Khalifa / Dubai Mall İstasyonu’nda inmektir. 27 ve 29 numaralı otobüsler de alışveriş merkezinde durmaktadır.

75. Dubai Timsah Parkı

dubai timsah parkı

Burası neresi? 250 Nil timsahına ev sahipliği yapan Dubai Timsa Parkı, ailecek gezmek için gidilebilecek yerler arasında bulunuyor ve tesis 20.000 m²’lik bir alanda yer alıyor. Yakın zamanda, 18 Nisan 2023 tarihinde ziyarete açılan Dubari Crocodile Park içinde bir Doğa Tarih Müzesi, Afrika gölü temalı bir akvaryum, Savana’dan ilham alınarak oluşturulmuş peyzajlı bir yeşil alan, bir antika dükkanı ve çeşitli yemek mekanları bulunuyor.

Neden gitmeliyim? Park, tamamı doğal ortamlarını kopyalamak için yaratılmış doğal görünümlü habitatlarıyla bu etkileyici su canlılarına ev sahipliği yapıyor ve bu da ziyaretçiler için timsahların büyüleyici dünyasını deneyimleme şansını sunuyor.

  • Adres: Mushrif – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Telefon: +971 4 266 3700
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-20.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

76. Dubai Safari Park

Safari Park
Safari Park

Burası neresi? 2017 yılında açılan Dubai Safari Park içinde yabani hayat parkı, hayvan barınağı ve eğitim tesisi birlikte yer alıyor. Park içinde dünyanın her yerinden 2.500’den fazla canlı bulunuyor ve bu canlılar 119 hektarlık devasa bir alana yayılıyor ve burası Birleşik Arap Emirlikleri içindeki en seçkin doğal cazibe merkezlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Park içinde deve, zürafa, ayı başta olmak üzere birçok hayvan türünü gözlemlemek mümkün olabiliyor. Bu canlılar Safari Köyü, Afrika Köyü, Arap Köyü, Asya Köyü ve Wadi Köyü şeklinde çeşitli köylerde bölgelere göre kategorilenmiştir. Çocuk Köyü ise çocukların sadece oyun alanında eğlenmekle kalmayıp, aynı zamanda yaban hayatı hakkında bilgi edinebileceği ve çiftlik hayvanlarıyla ilk elden etkileşime geçebileceği çok keyifli bir bölümdür.

Neden gitmeliyim? Dubai Safari Park, dünyanın florası ve faunası hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen herkes için Dubai’de görülmesi gereken başlıca yerler arasında bulunuyor. Yalnız yaz mevsiminde Dubai sıcağında burayı ziyaret etmek keyfinizi kaçırabileceği için yaz aylarında burayı ziyaret etmekten kaçınmanız faydalı olabilir.

  • Adres: Al Warqa 5 – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Telefon: +971 800 900
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.00-17.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

77. Splash Pad

Splash Pad

Burası Neresi? Splash Pad, Jumeriah Beach Residence içerisinde bulunan, tamamen çocuklara yönetil eğlendiren ve eğiten bir oyun alanıdır.

Neden Gitmeliyim? Dubai sıcaklarında korkacağınız son şey çocuğunuzun ıslanıp, hasta olmasıdır… Su gördüğünde içine atlamak isteyen minik çocukların bunu dilediği gibi yapacağı bu oyun alanında 1-12 yaş çocuklar eğitmenler eşliğinde güvenli bir şekilde eğlenebiliyor. Gün boyu çocuklarınız burada vakit geçirirken siz de güneşlenebilir veya vaktinizi farklı şekilde değerlendirebilirsiniz.

78. Kidzania

Kidzania

Burası Neresi? Kidzania, çocukların gerçekçi bir ortamda meslekleri canlandırmalarına, rol yapmalarına olanak sağlayan bir oyun alanıdır. Doktor, itfaiyeci, veteriner ve daha birçok meslek grubunu keşfedebilecekleri bu yerde hayallerini gerçeğe dönüştürebiliyorlar.

Neden Gitmeliyim? Dubai gezilecek yerler listenizi biraz daha çocuğunuza uygun hale getirmek için en iyi noktalardan biri. Burada çocuklar hayallerini gerçekleştirebilirken, bir yandan da olmak istedikleri gerçek mesleğin detaylarını keşfedebiliyorlar. Her şeyin birebir uygulanmaya çalışıldığı bir konsepti bulunan Kidzania, sadece Dubai’de değil; London, Singapure ve İstanbul gibi noktalarda da hizmet veriyor.

Kaçırmamalısınız! Uzun kuyruklar beklemek istemiyorsanız, bilet alımı esnasında Fast Track seçimi yaparak, sıra beklemeden oyun alanlarına girebilirsiniz.

  • Adres: The Dubai Mall, Second level. Cinema Parking – Financial Center Rd – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Ziyaret saatleri: Pazar-Perşembe 10.00-22.00, Cuma-Cumartesi 10.00-23.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

79. Dubai Garden Glow

Dubai Garden Glow

Burası Neresi? Zabeel Park içerisinde yer alan Garden Glow, ışıklarla yaratılan büyüleyici alanlar ve farklı temalarda gezi noktaları sunan bir merkezdir. Bahçe, 2020 yılında 6. sezona başlamış bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Büyüleyici bir mekân derken gerçekten şaka yapmıyoruz. Işıkların objelere kattığı muhteşem havayla gezmeye doyamayacağınız Dubai Garden Glow içerisinde 4 farklı konsept park bulunuyor.

  • Dinozor Parkı

Günümüze ismi ve kemikleri dışında hiçbir şeyi kalmamış olan dinozorları, karşınızda canlı gibi görmek ister misiniz? Nesli tükenen bu yaratıklarla tarih öncesine bir yolculuk için ziyaret edebilirsiniz.

  • Buz Parkı

Her noktası buzlardan yapılmış olan bu nokta, oldukça dikkat çekiyor. Çölün ortasında kendinizi Kuzey Kutbu’nda hissetmek mi… Çılgınca bir deneyim!

  • Sanat Parkı

Başlık fotoğrafı için seçtiğimiz kare, Sanat Parkı kısmından bir görüntü. Burada sanat eserlerini farklı formlarda, hayal gücünün ötesinde çok farklı yansımalarla keşfedebiliyorsunuz. Özellikle bu kısımda çok fazla ışıklandırılma kullanılması, Sanat Parkı’nı daha havalı hale getirmiş.

  • Sihirli Park

2019 yılıyla beraber parka eklenen Sihirli Park, illüzyonlarla dolu alanlara sahip. Ters bir odada baş aşağı duruyormuş gibi fotoğraflar çekilebilirken, kamera oyunlarıyla çok eğlenceli fotoğraflar çekilebilirsiniz. Aslında bu parkın her kısmı muhteşem instagram kareleri çekebileceğiniz alanlara sahip.

  • Adres: Zabeel Park, Gate No- 6 & 7 Area – B – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Telefon: +971 55 918 8126
  • Ziyaret saatleri: Her gün 17.00-22.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

80. IMG World of Adventure

img worlds of adventure

Burası neresi? Global Village yakınlarında bulunan IMG World of Adventure tema parkı, hem çocuklar hem de yetişkinler için heyecan ve eğlence sunan bir duraktır. Tema parkı içinde tamamen Marvel karakterlerine ayrılmış bir bölge hayli ilgi görmektedir. Bunun yanı sıra dinozor temalı geziler, Cartoon Network idaresini üstlendiği daha küçük yaştaki çocuklara hitap eden hafif geziler ve daha birçok aktivite yer alıyor.

IMG World of Adventure dünyanın ikinci büyük eğlence parkıdır ve 28 futbol sahası büyüklüğünde bir alanı kaplıyor. 1 milyar dolar değerindeki park içinde dört tematik bölgenin yanı sıra, birçok yemek mekanı da ziyaretçilere hizmet veriyor.

Neden gitmeliyim? Her yaştan çocuk için adrealin dolu sürüşler ve saatler süren eğlence için bu eğlence merkezine gelmenizi öneriyoruz. Tema parkında keşfedilmesi gereken birçok şey bulunduğundan buraya mümkün olduğunda erken gelip keşfe başlamanızı öneriyoruz.

  • Adres: City of Arabia – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Telefon: +971 4 403 8888
  • Ziyaret saatleri: Her gün 12.00-22.00, Cuma-Cumartesi 12.00-23.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

81. Çocuk Şehri

Dubai childrens city
Görsel Kaynak

Burası neresi? Al Riyadh Caddesi’nde bulunan Children’s City, çocuklar için çeşitli galeriler, atölyeler ve sergiler sunmaktadır. Burası, özellikle 2-15 yaş arası çocuklara yönelik olup, yetişkinlerin ve 16 yaş üstü çocukların da girebileceğini aile dostu bir mekandır ve toplam 3 kata yayılmıştır.

Mekanda aynı zamanda bir planetaryum ile belgeseller ve eğitici gösterilerin sunulduğu bir tiyatro sahnesi de bulunuyor. Uzay gözlemevi, doğa merkezleri, bilgisayar atölyeleri ve bilim galerileri çocukların, buranın sunduğu her şeyi keşfetmesine olanak tanıyor. Mekandaki devasa oyun alanları ise ziyaretçilerin kendi evlerini, köprülerini yapmasına olanak tanırken, atıkların geri dönüştürülmesinin önemini de vurguluyor.

Neden gitmeliyim? Çocuklara sürdürülebilirliği ve dünya bilincini kazandırmak amacıyla formüle edilmiş bu alan, ziyaretçilerin yeni ve benzersiz bir eğitim ve eğlence merkezinde keşifler yapmasına, oynamasına ve öğrenmesine fırsat sunmaktadır.

  • Adres: Umm Hurair 2 – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Telefon: +971 4 334 0808
  • Ziyaret saatleri: Pazartesi-Cuma 09.00-20.00, Cumartesi-Pazar 14.00-20.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

82. OliOli

olioli

Burası neresi? Şeyh Zayed Yolu üzerinde bulunan OliOli, çocuklar için yaratılmış oldukça eğlenceli bir interaktif oyun alanıdır. OliOli içinde 40’tan fazla serginin bulunduğu iki kata yayılan 8 adet galeri yer alıyor. Bu galeriler içinde sık sık gerçekleştirilen atölye çalışmaları, OliOli’nin çok kısa bir sürede ebeveynlerin ve çocukların Dubai’deki favori mekanlarından biri olmasını sağlamıştır.

Neden gitmeliyim? Burada bulunan alanlar eğlenceli, keyifli ve güvenli bir atmosfer yaratırken aynı zamanda çocukların bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik (STEAM) gibi konuları keşfedebilecekleri bir öğrenme alanı da yaratıyor. Bu nedenle bu keyifli alan, çocuklu aileler için Dubai’de mutlaka gidilmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

  • Adres: 62 4 A St – Al Quoz – Al Quoz 1 – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Telefon: +971 4 702 7300
  • Ziyaret saatleri: Pazartesi-Perşembe 09.00-18.00, Cuma-Pazar 09.00-19.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

-Gece Gezilecek Yerler

83. Dhow Cruise Dubai Marina

Dhow Cruise Dubai Marina

Neden Gitmeliyim? Dubai gece hayatı içerisinde şık bir akşam yemeği ve muhteşem manzara arıyorsanız, tam size göre bir seçenek. Beş yıldızlı restoranların mutfaklarını aratmayan yemekleri ve akşam ışıklarıyla daha güzel hale gelen kanal görüntüsü Duabi geceleri için vazgeçilmez bir seçenek …

Marinadan başlayan yolculuklar kanal boyunca 2 saatlik bir tur sunuyor. Siz lüks bir ortamda gurme yemeklerin tadını çıkartırken, bir yandan İngiliz, Arap ve Hint dünyasına ait müzikleri dinleyebiliyorsunuz. Gezi sonlarına doğru Arap dünyasına özel Tanoura dansı ortamı şenlendirirken kahveyle bu muhteşem geceyi sonlandırabilirsiniz. Dubai romantik mi?  diye merak edenler, bu tura katılarak canlı bir şekilde şehrin ne kadar romantik anlara sahip olduğunu görebilirler.

Bilmelisiniz! Bu turlarda alkollü menüler bulunmamaktadır. Daha çok Arap dünyasına ait geleneksel içecekler veya alkolsüz kokteyller tercih edebilirsiniz.

  • Adres: Behind Al Rahim Mosque – Marina Promenade – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
  • Telefon: +971 55 155 0769
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Yol tarifi al >

*Dubai Yakınında ve Çevresinde Gezilecek Yerler

84. Abu Dabi

Abu Dabi

Burası Neresi? Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’dir. Dubai’ye yakın şehirler arasında bulunan Abu Dabi, aynı zamanda ülkenin en popüler emirliklerinden biridir. Dünyanın en gözde turizm merkezlerinden biri olarak anılan şehirde son yıllarda büyük değişime uğramış; masmavi denizi, doğa harikası noktaları ve modern gezi noktalarıyla adından sıkça söz ettirir hale gelmiştir.

Neden Gitmeliyim? Dubai gezi noktalarını keşfettikten sonra henüz vaktiniz varsa Abu Dhabi gezilecek yerler, ülke kültürünü tam anlamıyla keşfetmenizi sağlayacak. Burada görülmesi gereken yerler arasında kısaca; Sheikh Zayed Büyük Camii, Al Jahili Kalesi, Heritage Village ve Saadiyat Adası gibi çok sayıda gezi noktasına sahip. Basra Körfezi’nin en modern şehirlerinden biri haline gelmiş olan Abu Dabi’nin bu gelişiminde tabi ki topraklarından çıkan petrolün büyük önemi vardır.  Petrol rezervi açısından çok şanslı olan şehrin nüfusu 1 buçuk milyon civarındadır.

Diğer şehirlere oranla az sayılabilecek bu orana rağmen ülkenin en önemli mozaiklerinden birini Abu Dabi oluşturur. Ayrıca ülke mutfağına dair en lezzetli yemekleri Abu Dhabi mutfağında deneme şansına sahipsiniz. Burada ülke mutfaklarına ait lokal yemekler yapan sayısız restoran bulunmakta. Tahminen 1-2 günde gezebileceğiniz şehri fırsat bulursanız kesinlikle gezmenizi, muhteşem Zayed Camii’ni görmenizi tavsiye ediyoruz.

85. El Ayn

el ayn

Burası neresi? Dubai yakınlarındaki UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan El Ayn şehri, Dubai çevresinde ziyaret edilebilecek yerlerden biridir. Şehre Dubai’den araçla ya da otobüsle yaklaşık 2 saatlik bir yolculukla ulaşılabilir.

Neden gitmeliyim? Al Ayn şehrinde BAE’nin ilk başkanı olan Şeyh Zayed’in bugün müze olarak değerlendirilen sarayı öncelikle görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Bunun yanı sıra deve pazarı, Al Ain Ulusal Müzesi, Al Jahili Kalesi, Jebel Hafeet Dağı gibi önemli noktalar da El Ayn’ı ziyaret etmeyi zorunlu kılıyor.

Şehir İçi Ulaşım

Dubai içerisinde ulaşım sağlarken; otobüs, taksi, deniz otobüsü ve metro seçenekleri kullanılmaktadır. Taksi harici tüm araçlarda NOL kartla ulaşım sağlayabilirken, taksilerde şehir içerisinde taksimetre başlangıç ücreti 5 AED oluyor.

  • Metro: Şehirdeki hızlı ulaşımın tercihi olan metrolar, oldukça konforlu ve lükstür. Cuma günleri haricinde her gün 05:00 – 00:00 arasında hizmet veren metrolar, Cuma günleri 13:00’dan gece yarısı 01:00’a kadar hizmet sunuyor.
  • Metro Haritası

Hap Bilgiler ! Dubai’de ki baskın İslamiye kültürünün bir getirisi olarak toplu taşımalara kadın ve erkekler için ayrım olduğunu görebilirsiniz. İlk iki vagon sadece kadın ve çocuklara ayrılmışken, Gold Card sahibi yolcular için daha konforlu bir vagon seçeneği sunulmaktadır. Vagonlara binmeden önce renk ve sembollere bakarak hangi vagona bineceğinizi kolaylıkla ayırt edebilirsiniz.

  • Otobüs: Şehir içerisinde en çok hizmet veren araçlardan biri de otobüslerdir. Gitmek istediğiniz noktalardan özellikle de Dubai gezilecek noktalarından sıklıkla sefer düzenlenmekte. Bulunduğunuz yerden otobüsleri nasıl kullanacağınızı merak ediyorsanız, buradan arama kutucuğuna durak adını yazarak, hat numaralarını ve saatlerini inceleyebilirsiniz.

*Dubai’ye Yakın Havalimanları

  • Dubai İnternational Airport (10 km) (11 dakika)
  • Sharjah Havaalanı (20km) (15 dakika)
  • Abu Musa Havaalanı (77km) (45 dakika)
  • Ras al Khaimah Havaalanı (85km) (56 dakika)
  • Al Ain Havaalanı (118km) (1 saat 20 dakika)
  • Abu Dhabi Havaalanları (132km) (1 saat 32 dakika)

*Temel İrtibat Bilgileri

-Konsolosluk Bilgileri

  • Konsolos: Mustafa İlker Kılıç
  • Adres: Dubai World Trade Center Building/ 29th Floor P.O.Box:9221 / Dubai-U.A.E.
  • Telefon: +971 4 376 06 00
  • E-Posta: [email protected]
  • Çalışma Saatleri: Pazartesi / Cuma: 08.30 – 12.00 / 12.45 – 15.00

-Acil Durum Numaraları

Dubai acil durum numaraları ve kodları;

  • Polis – 999
  • Ambulans – 998
  • Yangın – 997
  • Sahil güvenlik- 996
  • Acil olmayan polis – 901

-Telefon Kullanımı

Dubai’de bölgesel bir hat almak isterseniz Etisalat ya da Du gibi telefon hatlarını tercih edebilirsiniz. Tek seferlik kullanımlar için avantajlı paketleri bulunan operatörlerin 14 günlük paketleri 100 AED civarından ücretlendiriliyor. Fiyatlar hakkında detaylı bilgiyi web sitesinden alabilir, Türkiye’deki hattınıza alacağınız yurt dışı paketlerine göre fiyat karşılaştırması yapabilirsiniz.

-Yurtdışında Arama Nasıl Yapılır?

En çok kafa karıştıran durumlardan biri de aslında yurtdışında telefon kullanımıdır. İşin içine çok fazla rakam girmesi kafa karıştırabilir ancak yapacağınız tek şey, arayacağınız numaranın başına ülkenin kodunu eklemektedir.

Örneğin, Birleşik Arap Emirlikleri’nin ülke kodu “+971” olduğu için, oradayken yapacağınız aramalarda +97105390000000 şeklinde, yani numaranın önüne sadece kodu getirerek arama tuşuna basmanız yeterli olacaktır. Tabi bunun için Türk operatörü kullanıyorsanız, öncelikle hattınızı yurt dışında kullanıma açtırmanız gerekiyor.

-Hattımı Yurtdışında Nasıl Kullanabilirim?

Bu fiyatlar size pahalı geldiyse Türk hattınıza yurt dışı kullanım paketi yükleterek belki daha uygun fiyatlara konuşmaya devam edebilirsiniz. Konuşmaya devam edebilmek için her şeyden önce bu adımları takip etmelisiniz;

TurkcellTürk Telekom ve Vodafone, Türkiye hattına sahip vatandaşlar yurt dışı seyahatlerinde hattını kullanıma açtırmak isterlerse GSM şirketlerinin mobil uygulamalarından bu işlemi gerçekleştirebilirler. ( Ayarlar > işlem merkezi > Yurt dışı işlemleri > Yurt dışı kullanımı /açık olarak seçmeniz yeterli olacaktır.

Dubai gezilecek yerler listemiz son olarak 08.12.2023 tarihinde editörlerimiz tarafından düzenlenerek güncel hale getirilmiştir. Siz de içeriğimizin genişlemesine katkı sunmak isterseniz, duygu ve düşünecelerinizi bize yorum kısmından yazabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin