Dominik’te Ne Yenir, Ne İçilir? | 12 Yöresel Lezzet

Karayipler’e doğru yola çıkıp, Dominik’in birbirinden lezzetli yemeklerini keşfetmeye hazır mısınız?

Ülkenin birbirinden lezzetli yemeklerini derlediğimiz ‘’ Dominik’te Ne Yenir ? Ne İçilir?’’ isimli yazımızı okudukça iştahınız açılacak 🙂

#1 Dominik’te Ne Yenir ?

Listemizin ilk sırasında;

1- Sancocho

sancacho
Sancacho

Genel olarak Latin Amerika’da sıklıkla yapılan geleneksel yemeklerden biri olan sancocho, denemeniz gereken lezzetler arasında ilk sırada. 4 farklı hayvan etinin bulunduğu bu güvecin lezzeti uzun sürede pişmesinde saklı.

2- Mangu

Mangu

Mangu, Dominik’in en sevilen öğünü olan sabah kahvaltılarının vazgeçilmezidir. Kahvaltı tabağında servis edilen; kızartılmış ekmek, yumurta, salam, sosis ve kızarmış peynirden oluşmaktadır. Bu tabağın en altında ise genellikle haşlanmış patates püresi bulunuyor. Günün en önemli olan sabah kahvaltılarını böyle doyurucu bir tabakla yapınca insan kolay kolay acıkmıyor.

3- Arroz Blanco

Arroz Blanco

Yemeklerde sıklıkla kullanılan bakliyatlardan olan pirinç, Dominik mutfağı için çok önemlidir. Tane tane dökülen beyaz pilav bir ustalık seviyesi olarak görülürken, lezzetiyle sofraların vazgeçilmezleri arasındadır.

4- Habichuelas Guisadas

Habichuelas Guisadas

Dominiklilerin geleneksel öğle yemekleri arasında bulunana habichuelas guisadas, fasulyelerin baharatlarla harmanlanarak pişirildiği lezzetli bir yemektir. Yanında genellikle arroz blanco ile servis edilen yemeği denemelisiniz 🙂

5- Chimichurri

Chimichurri

Sevdiğimiz hamburger tadının daha lezzetli hale getirmeyi başarmış olan Dominikliler, hamburgerin içine lahana ve tatlı chimichurri sos koyarak servis ediyorlar. Denemenizi şiddetle tavsiye ettiğimiz bu tat hem ucuz hem de lezzetli.

6- Pollo Guisado

Pollo Guisado

Kızartılmış kemiksiz etlerin; kırmızıbiber, yeşil zeytin ve baharatlar eklenerek pişirilmesinden meydana gelmektedir. Hem hızlı yapımı hem de hesaplı olmasıyla sıklıkla tercih edilmektedir.

7- Tostones

Tostones

Sadece Dominik’te değil birçok Latin Amerika ülkesinde yapılan tostonesi biraz daha farklı haliyle Dominik’te deneyebilirsiniz. Ana yemeğin yanında atıştırmalık olarak servis edilen tostonesler oldukça sevilmekte.

8- Habichuelas con Dulce

Habichuelas con Dulce

Dominik’in en popüler tatlılarından olan habichuelas con dulce, aslında fasulyeden yapılmaktadır. Bu fikir kulağa hoş gelmese de lezzet olarak oldukça hoş bir tada sahip.

9- Batida De Lechoza

Batida De Lechoza

Ülkenin farklı lezzetlerini tanırken denemeniz gereken lezzetlerden biri de batida de lechoza, papayanın sütle karıştırılmasından oluşmaktadır. Soğuk olarak servis edilen bu içecek özellikle yaz aylarında sıklıkla tercih edilmektedir.

10- Bizcocho Dominicano

Bizcocho Dominicano

Dominik’te kutlamaların ve özel günlerin vazgeçilmez tatlılarından olan bizcocho dominicano, kesinlikle denemeniz gereken tatlılardan. Yiyebileceğiniz en güzel pastalardan biri olan bu tatlı hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle göz dolduruyor.

11- Memelos

Memelos

Dominik sokaklarında yiyebileceğiniz enfes bir lezzettir memelos. İçi Hindistan cevizi, dışı kırmızı krema kaplı olan bu lolipopları seveceğinize eminiz.

12- Morir Sonando

Morir Sonando

Sıcaklarla başa çıkmanın en güzel yolu olan morir sonando, süt ve portakalla yapılan hoş bir içecek. Sütün hafif tadı ve portakal ferahlığıyla hararetinizi alacak olan bu tatlı içecek ülkenin en sevilen tatlarından.

*Dominik Gezilecek Yerler yazımızı incelediniz mi?

Dominik’te ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin