Doha’da Nerede Kalınır? Otel Tavsiyeleri

Petrol rezervleri sayesinde dünyanın en zengin ülkelerinden biri olan Katar, bunu sahip olduğu gökdelenlerle adeta dünyaya ispatlamaya çalışıyor.

Katar’ın başkenti Doha ise ülkenin en önemli turizm duraklarının başında geliyor. Ülkenin en çok ziyaret edilen şehirlerinden biri olan Doha’ya ilk defa gidecekseniz “Doha’da nerede kalınır?” sorusu sizin de cevap bulmanız gereken sorulardan biri. Yazımızda bu ışıltılı şehrin konaklama olanaklarıyla ilgili detaylara yer vermeye çalıştık. Dilerseniz fazla zaman kaybetmeden yazımıza göz atalım…

1- Doha’da Nerede Kalınır?

Doha, her ne kadar bir Arap şehri olsa da, zenginliğin ve lüksün sonucunda şehir kültürel dokusunda bir nebze uzaklaşmış durumda. Bu nedenle buraya gelirken bir Arap şehrine geldiğiniz düşüncesinden uzaklaşmakta fayda var.

Doha geniş ve büyük bir şehir olmadığı için şehirde konaklama için tercih edebileceğiniz belli başlı bölgeler bulunuyor. Bu bölgelerin başında West Bay bölgesi geliyor. Şehrin lüks konaklama seçeneklerinin bulunduğu bölge şehir merkezine yakın bir konumda bulunuyor ve şehrin ticari merkezlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Al Sadd bölgesi de Doha’nın rağbet gören popüler konaklama bölgelerinden biridir. Souq Wakif Bölgesi ise Arap kültürünün hala korunduğu geleneksel bölgelerin başında geliyor ve burada daha otantik ve uygun fiyatlı konaklama seçenekleri bulunabiliyor. Dilerseniz Doha Havalimanı’na yakın oteller de konaklamak için iyi bir seçim olabilir.

2- Doha Otel Tavsiyeleri

Sizin için şehirde tercih edebileceğiniz bazı otelleri listelemenin, otel seçimi yaparken size yardımcı olabileceğini düşündük. Eğer daha önce Doha’da kaldıysanız tavsiye edebileceğiniz otelleri bizimle paylaşarak ilk defa Doha’ya gideceklere fikir verebilirsiniz.

#1 Kingsgate Hotel Doha 3*

kingsgate hotel doha

Uygun fiyatlı bir otel seçeneği arıyorsanız bu işletmeyi seçenekleriniz arasında dahil edebilirsiniz. Otel Souq Waqıf’a 5 dakikalık yürüme mesafesinde bulunuyor ve otel çevresinde görülebilecek pek çok önemli nokta bulunuyor. Fiyat olarak da makul olan bu otelde kalmak isterseniz buradan rezervasyon bilgilerine ulaşabilirsiniz.

#2 Ezdan Hotel Doha 4*

ezdan hotel doha

Kozmopolit yapısıyla Doha’nın en ilgi çekici noktalarından West Bay’da bulunan otel, ziyaretçilerine çok özel bir konaklama deneyimi sunmayı amaçlıyor.

Otelde konaklayanlar hem Doha’nın tadını çıkarma hem de otel içindeki olanaklarla çok daha eğlenceli ve dinlendirici bir tatil yapma imkanına sahip olabiliyor. Eğer tercihinizi bu otelden yana kullanmak isterseniz burayı tıklayabilir ve rezervasyonunuzu hemen yaptırabilirsiniz.

#3 Saray Musheireb Hotel and Suites 4*

saray musherib hotel

Doha şehir merkezinde ziyaretçilerine sakin bir konaklama deneyimi sunan tesis, havaalanına 15 dakikalık bir mesafede bulunuyor. Otel, uygun fiyatı ve yüksek hizmet kalitesi ile bölgedeki en çok rezervasyon yaptırılan otellerin başında geliyor.

#4 Warwick Doha 5*

warwick doha

Al Sadd bölgesinde merkezi bir noktada bulunan otel, Doha’nın gezilecek yerlerine ve alışveriş mekanlarına da kolay bir şekilde ulaşma imkanı tanıyor. Güleryüzlü personeliyle müşterilerini memnun etmeyi başaran işletme, yemekleriyle de ziyaretçilerine ziyafet çekiyor. Siz de bu otelde uygun fiyata lüks bir konaklama deneyimi yaşamak isterseniz rezervasyon için hemen tıklayın.

#5 The Westin Doha Hotel & Spa 5*

3 adet havuza sahip olan otel, ziyaretçilerine eğlenerek dinlenme imkanı sunuyor. Otelin merkezi konumunda ziyaretçiler şehrin önemli noktalarını yürüyerek gezme imkanına sahip oluyor. Yüksek hizmet kalitesine sahip ancak fiyat olarak cep yakmayan bir otelde kalmak istiyorsanız buradan rezervasyonunuzu yaptırabilir ve tatilinizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Özellikle mayıs ve haziran aylarında çok keyifli bir şehir olan Doha’ya otel rezervasyonunuzu da yaptırdıysanız artık bu modern Arap şehrinin tadını çıkarmaya hazırsınız demektir 🙂

Yorum yapın

Bizi Takip Edin