Debrecen Gezilecek Yerler Listesi

Macaristan’ın en köklü şehirlerinden olan Debrecen’e doğru kısa bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz?

Avrupa tarihini ve kültürünü en iyi şekilde yansıtmayı başarmış olan şehri ziyaret etmeden önce sizler için hazırladığımız ‘’ Debrecen Gezilecek Yerler ‘’ yazımıza göz atmanızı öneriyoruz.Seyahat edebileceğiniz tüm önemli noktaları derlediğimiz yazımızın ilk sırasında;

Hortobagy Ulusal Parkı

Hortobagy Ulusal Parkı

1916 yılında kurulan Hortobagy Ulusal Parkı, Debrecen’in canlı çeşitliliğini görebileceğiniz en güzel noktalardan biri. Birbirinden farklı canlı türlerini görebileceğiniz park içerisinde; balık havuzları, kuş türleri, vahşi hayvanlar ve sürüngenleri ziyaret edebilirsiniz. Aynı zamanda Tisza Gölü’nü de içinde barındıran parkta huzurlu bir yürüyüşe çıkabilirsiniz.

Kossuth Meydanı

Kossuth Meydanı

Debrecen’in en popüler noktası neresi derseniz, şehri ziyaret edenlerin en az bir defa geçtiği Kossuth Meydanı deriz. Otel ve konaklama seçeneklerinin çok fazla olduğu meydan çevresinde kalabilir, istediğiniz zaman alıveriş dükkanlarına ve yemek noktalarına rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Ayrıca şehirden ayrılmadan önce sevdiklerinize küçük süprizler yapmak istiyorsanız meydan çevresinde bulunan hediyelik eşya dükkanlarına bir göz atın deriz.

Büyük Reform Kilisesi

Büyük Reform Kilisesi

Kossuth Meydanı’na kadar gitmişken görmeniz gereken yerlerden biride Büyük Reform Kilisesi.1805-1824 yılları arasında inşa edilmiş olan kilise, Macaristan’daki Protestan Kilisesi’nin sembolü olma gibi önemli bir özelliğe sahiptir.

Diğer kiliselerden daha büyük bir çana sahip olan kilise, Neo-klasik tarzda inşa edilmiş olması sebebiyle şık mimarisiyle de özellikle turistlerin dikkatini çekiyor.

Nagyerdei Oyun Alanı

Nagyerdei Oyun Alanı

Oyun oynamanın yaşı yok diyenlere, ormanın içerisinde gizlenmiş oyuncaklarla Nagyerdei Oyun Alanı sizleri bekliyor.

Genellikle genç ve çocukların ilgisini çeken bu alan içerisinde oldukça keyifli vakit geçirmenizi sağlayacak birçok oyun ve oyuncak düzeneği bulunuyor. Çocuklarınız parkta eğlenirken sizde günün yorgunluğunu atmak için parkta dinlenebilirsiniz.

Modem

Debrecen’de buram buran sanat noktaya gitmek isterseniz, Debrecen Modern ve Çağdaş Sanatlar Merkezi’ni gezebilirsiniz. Üç kattan oluşan bina içerisinde farklı sanatçılar ait birbirinden eşsiz sanat eserleri sergileniyor.

Bakış açınıza yepyeni izler katacak olan bu sanat merkezinden ayrılırken içerisinde bulunan hediyelik eşya dükkanından istediğiniz ürünü satın alıp, sevdiklerinize şirin hediyeler götürebilirsiniz. Müzeyi pazartesi günleri haricinde 10.00-18.00 arasında gezebiliyorsunuz.

Debrecen Deri Müzesi

Debrecen Deri Müzesi

Debrecen’de bulunana Deri Müzesi koleksiyonlarını üç ayrı bölüm üzerine yoğunlaştırmıştır. Ölüm, mezar ve öteki dünya hakkında üzerine birçok koleksiyonun bulunduğu müzede, arkeolojik çalışmalar sonucunda bulunana kalıntılar sergilenmektedir.

Neolitik Çağ’dan Macaristan’daki ilk yerleşimlere kadar oldukça uzun bir sürece dair tüm eserleri görüntüleyebileceğiniz müze içerisinde yaşam ve yaşamdan sonrasına dair kapsamlı bilgi edinebilirsiniz. Ele aldığı konularla dikkat çeken müzeyi pazartesi günleri haricinde 10.00-18.00 arasında ziyaret edebilirsiniz.

**Sizler için derlediğimiz şehrin birbirinden güzel noktaları hakkındaki düşüncelerinizi bizlere yorumlar kısmında ulaştırabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin