Danimarka Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 14 Yer

İskandinav ülkelerinin incisi olan Danimarka, turistler tarafından en çok tercih edilen şehirler arasında yer alıyor.

‘’ Danimarka Gezilecek Yerler ’’ yazımıza göz atarak, Kuzey Avrupa’ya doğru kısa bir keşfe çıkabilirsiniz. Sizler için hazırladığımız listemizin ilk sırasında;

Tivoli Bahçeleri

Tivoli Bahçeleri

Tivoli Bahçeleri dendiğinde aklınıza ne geliyor? Sadece çiçeklerle süslü bir park mı? Eğer ki öyleyse oldukça yanılıyorsunuz.80 dönüm alan içerisine kurulmuş olan parkta; restoranlar, yürüyüş alanları,lunapark, konser alanları, kafeler, barlar ve daha gezebileceğiniz birçok nokta bulunmakta.

Günün her saati ayrı güzel olan Tivoli Bahçesi, Danimarka halkının sıklıkla ziyaret ettiği şehrin en popüler noktalarından biridir. İçerisinde asla sıkılmayacağınız bahçeleri ziyaret edip, ister parka karşı kahvenizi içebilir isterseniz de konserlere katılıp biranızı yudumlayabilirsiniz.

Kronborg Sarayı

Kronborg Sarayı

16.yüzyılın başlarında inşa edilmiş olan Kronborg Sarayı, Danimarka’nın en büyük resim koleksiyonuna sahiptir. İhtişamlı mimarisiyle dikkat çeken sarayı ziyaret ettiğinizde dış mimarisi kadar iç mekan dizaynında özenle yapıldığını göreceksiniz.

Sarayı ziyaret etiğinizde; Valdemar Odası, Büyük Salon, Yemek Odası, İzleyici Odası gibi sarayın kullanıldığı dönemlere ait farklı bölümleri gezebiliyorsunuz. Resimlerle süslü tavanlar, dev avizeler, oymacılığıyla hayran bırakan ahşaplar sarayı gezerken görebileceğiniz hoş ayrıntılar arasında yer almakta. Sarayı haftanın her günü 10.00-17.00 arasında ziyaret edebiliyorsunuz. Sarayın giriş ücretlerine ve tur bilgisine buradan ulaşabilirsiniz.

Legoland Billund

Legoland Billund

Danimarka’da bulunana Legoland, dünya üzerinde gezebileceğiniz en faklı noktalardan biri. Legoland’de, 830.000’den fazla lego kullanılarak dünyanın en meşhur binalarının kopyası yapılmaya çalışılıyor.

Merkez içerisinde görebileceğiniz yapılar arasında;Burj Khalifa,Şanghay Kulesi, Mekke Saat Kulesi Oteli,Taipei 101 bulunuyor. Günler hatta aylar süren çalışmalar sonucunda oluşturulan birer kopyasını bu merkez içerisinde gezebilirsiniz. Legoland’in giriş ücretleri ve ziyaret saatleri için tık tık.

Danimarka Milli Müzesi

Danimarka Milli Müzesi

Danimarka’nın tarihsel ve kültürel gelişimini gözler önüne seren Danimarka Milli Müzesi, turistlerin vazgeçilmez ziyaret noktaları arasında yer alıyor. Vikinglerden, Mısır dönemine dünya üzerinde iz bırakmış olan medeniyetlere ait birbirinden farklı görebileceğiniz eserlere ev sahipliği yaptığı gibi kalıcı eserleri de müze içerisinde ziyaret edebiliyorsunuz.

Eğer ki sanata ilginiz olduğu kadar tarihe de ilginiz varsa bu müze kesinlikle hoşunuza gidecek. Müzeyi pazartesi günleri dışında 10.00-17.00 arasında gezebilirsiniz.

Ny Carlsberg Glyptotek

Ny Carlsberg Glyptotek

İlk olarak Carl Jacobsen’in sanat koleksiyonlarının sergilemeye başlayan Carlsberg Glyptotek Müzesi, sonrasında Avrupa ve Akdeniz bölgesinde çıkarılmış olan birçok heykelin sergilenmesiyle git gide büyümüştür.

Zamanla Avrupa, Asya ve Danimarka’ya ait farklı bölümlere yer verilen müzede birçok heykel ve sanat koleksiyonu bulunmaktadır. Zaman zaman geçici sergilerinde yer aldığı müze özel günlerde etkinliklere ve konserlere de ev sahipliği yapıyor. Pazartesi günleri dışında 11.00-18.00 arasında ziyaret edebileceğiniz müzenin giriş ücretlerini buradan öğrenebilirsiniz.

Saviour Kilisesi

Saviour Kilisesi

Danimarka’nın en ünlü kiliselerinden olan Saviour Kilisesi, Danimarka’nın en iyi korunmuş tarihi kiliseleri arasında yer alıyor. Kopenhang’da ziyaret edebileceğiniz kiliseyi ziyaret etmek istiyorsanız 400’den fazla basamağı çıkmayı göze almanız gerekiyor.

Her yıl 60.000’dan fazla kişinin ziyaret ettiği kilisenin giriş günleri ve ziyaret ücretlerini buradan öğrenebilirsiniz. Gitmeden önce ziyaret günlerini kontrol etmenizi öneririz çünkü bu kiliseye sadece ayın belirli günlerinde çıkılabiliyor.

Amalienborg Sarayı

Amalienborg Sarayı

Avrupa’da saraylarda yaşamın nasıl olduğunu merak ediyor musunuz? Size kendinizi prens veya prensesler gibi hissettirecek bu deneyime Amalienborg Sarayı’nda çıkabilirsiniz.

Kraliyet ailesinin yaşadığı sarayı ziyaret ettiğinizde, kraliyet ailesinin kullandıkları mobilyaları, yattıkları yatakları ve dolaştıkları bahçeleri görme şansını yakalıyorsunuz. Şehri gezerken 21.yüzyılda sizi tarihin eski sayfalarına götürecek olan Amalienborg Sarayı’na uğramadan dönmemelisiniz.

Renkli Christiania

Renkli Christiania

1971 yılında Danimarka hükümetinden bağımsız olarak bir grup hippi tarafından kurulmuş olan Renkli Christiania bölgesi,40 yıldır kendi şart ve kuralları altında varlığını sürdüren özel bir bölgedir.

Girişinde ziyaretçilere bir uyarı olarak yapılacak ve yapılmayacaklar listesi bulunduran bu bölgeyi rehberli turlarla veya tek başınıza ziyaret edebiliyorsunuz.

Louisiana Museum of Modern Art

Louisiana Museum of Modern Art

Sanatla iç içe bir yapıya sahipseniz Loisiana Modern Sanat Müzesi, sanata doymanızı sağlayacak kadar çok içeriğiyle görmeniz gereken noktalar arasında yer almakta. Geziniz sırasında birbirinden farklı konuları ele alan 3000’in üzerinde kalıcı koleksiyonu gezme şansına sahipsiniz.

Frederik Kilisesi

Frederik Kilisesi

Modern görüntüsü ve su yeşili kubbesiyle dikkat çeken Fredirik Kilisesi, şehrin en modern kiliseleri arasındadır. Hoş görünümüyle dikkat çeken kilise turistlerin popüler ziyaret noktalarında biri olmasının yanı sıra evlenmek isteyenlerinde sıklıkla tercih ettiği mekanlardan biridir.

Egeskov Şatosu

Egeskov Şatosu

Avrupa’nın en iyi korunmuş kaleleri arasında yer alan Egeskov Şatosu,460 yıldır korunarak günümüze kadar gelmeyi başarmıştır. Tamı tamına 2.000 pencereye sahip olan şato şirin bir göl kenarında bulunmaktadır. Danimarkalı asilzadelere ev sahipliği yapan bu şatoyu birde içten ziyaret edip pencerelerinden görülen harikulade göl manzarasını seyredebilirsiniz.

National Aquarium Denmark

National Aquarium Denmark

Henüz içeriye girmeden mimari olarak farklılığıyla dikkatinizi çekecek olan Danimarka Ulusal Akvaryumu içerisinde dört milyon litrelik su bulunmaktadır. Çekiç köpek balıkları, yılan balıkları ve piranhaları görebileceğiniz gibi kuşların ve kelebeklerin de bulunduğu farklı bölümleri bu akvaryum içerisinde gezebilirsiniz. Akvaryum içerisinde görebileceğiniz canlıları ve ücretleri öğrenmek için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Roskilde Katedrali

Roskilde Katedrali

Orta Çağ’da Gotik mimari özellikleri kullanılarak inşa edilmiş olan Roskilde Katedrali, Avrupa’nın en önemli katedrallerinden biridir. Danimarka’nın kral ve kraliçelerinin mezarlarının bulunduğu katedral, UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi’ne alınmıştır. Buradan katedralin hangi günler ve saatlerde açık olduğunu kontrol edebilir, ziyaret ücretini öğrenebilirsiniz.

Rosenborg Kalesi

Rosenborg Kalesi

Kopenhang’da bulunana Rosenborg Kalesi, IV.Christian tarafından 17.yüzyılın başlarından inşa edilmiştir. Tarih boyunca Danimarkalı kral ve kraliçelerin taç giydirme törenlerine ev sahipliği yapmış olan kale içerisinde; kraliyet ailesine ait eşyaları, özel koleksiyonları ve değerli mücevherlerden yapılmış taçları incelebilirsiniz. Kaleyi haftanın her günü 10.00-17.00 arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

Kuzey Avrupa’nın en sevilen şehirlerinden olan Danimarka’nın gezilecek yerlerini beğendiyseniz seyahate çıkmak için en bekliyorsunuz?

Yorum yapın

Bizi Takip Edin