Fotoğraflarıyla Birlikte Dallas Gezilecek Yerler Listesi

80’lerin en sevilen dizisi olan Dallas’ı izlediğimizde hepimiz bir gün bu şehri ziyaret etme hayali kurmadık mı?

Gençlik anılarımızın yanı sıra ABD’nin en büyük şehirleri arasında yer alan Dallas’a seyahat etmeyi düşünüyorsanız ‘’ Dallas Gezilecek Yerler ’’ yazımıza göz atarak , şehrin görülmesi gereken noktalarını inceleyebilirsiniz. Listemizin ilk sırasında;

Dallas Arboretum and Botanical Garden

Dallas Arboretum and Botanical Garden

Dünyanın en büyük arboretumları arasına girmiş olan Dallas Botanik Bahçesi yıl içerisinde 1 milyondan fazla ziyaretçiyi ayarlıyor. Bahçecilik sanatına dair ayrıntılı bilgi almak ve bu alanda yeni hobiler geliştirmek isterseniz bahçe içerisinde düzenlenen program ve etkinliklere katılabiliyorsunuz.

White Rock Gölü kıyısında bulunan Dallas Botanik Bahçesi’nde bahçıvanlık alanında uzman kişilerden ders alabilir sonrasında hediyelik eşya dükkanına uğrayıp sevdiklerinize küçük hediyeler satın alabilirsiniz. Botanik bahçenin giriş ve çıkış saatleri ayrıca ziyaret ücretlerini buradan öğrenebilirsiniz.

Sixth Floor Museum at Dealey Plaza

xSixth Floor Museum at Dealey Plaza

Altıncı Kat Müzesi, eski Amerika Başkanı John F. Kennedy’nin hayatını ve ölümüne dair ayrıntıların yer aldığı bir müzedir. Bu müze, üstü açık bir arabayla yolculuk yaparken suikast sonucu hayatını kaybeden Kennedy’nin o gün keskin nişancılar tarafından vurulduğu düşünülen 6. Kata açılmıştır.

Kennedy’nin hayatı, başkanlık dönemi, mirası, ölümü, yasak aşkları ve ailesi hakkında detaylı araştırmaların yapıldığı bu müzeyi gezerek sır perdesinin arkasında gelişen tüm detayları görebilirsiniz. Oldukça heyecanlı olan bu gezi sırasında olaylar arasında bağlantı kurup belki de bu trajedinin arkasında yatan olayları çözebilirsiniz. Müzeyi haftanın her günü 10.00-18.00 arasında ziyaret edebilirsiniz.

Dallas Museum of Art

Dallas Museum of Art

Dallas Sanat Müzesi, geniş içeriği ve birbirinden özel koleksiyonlarıyla ABD’nin en büyük sanat müzelerinden biri haline gelmiştir. Asya’dan Afrika’ya oradan Avrupa ve Amerika’ya dünyanın tüm noktalarından ilk çağlardan günümüze toplam 24.000 esere ev sahipliği yapmaktadır.

12.000 metrekarelik alanda bulanan Dallas Sanat Müzesi, bu alan içerisinde sergiler ve koleksiyonların yanı sıra yıl içerisinde hayır kurumları için etkinlikler de düzenliyor. Dallas’ta sanatın kalbinin attığı bu müzeyi pazartesi günleri dışında 11.00-17.00 arasında ziyaret edebilirsiniz.

Dallas Zoo

Dallas Zoo

1888’den beri faaliyet gösteren Dallas Zoo, gün geçtikçe kendini geliştirerek yeni canlılara ev sahipliği yamaya başlamıştır.200’den fazla canlının bulunduğu bahçe içerisinde; memeliler, sürüngenler, kuşlar ve omurgasız canlılar bulunmakta. Farklı güzellikteki canlıları görebileceğiniz müzeyi hangi günlerde ziyaret edebileceğinizi buradan öğrenebilirsiniz.

John Fitzgerald Kennedy Memorial

John Fitzgerald Kennedy Memorial

1970 yılında Phillip Johnson tarafından tasarlanmış olan anıt, eski ABD Başkanı John F. Kennedy anısına yapılmıştır. İsterseniz Altıncı Kat Müzesi’ni gezdikten sonra 24 saat açık olan Kennedy Anıtı’nı da ziyaret edebilirsiniz.

Old Dallas Red Museum

1892 yılında inşa edilmiş olan Eski Dallas Kırmızı Müzesi, Dallas’ın simgeleri arasında yer alıyor. Üç kattan oluşan müzenin ilk katında özel koleksiyonlar, ikinci katında sergiler üçüncü katındaysa eğitim merkezi bulunmaktadır. Müzeyi haftanın her günü 09.00-17.00 arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

Samuraı Koleksiyonu

2011 yılında açılan Samuraı Koleksiyonu, açıldığı yıldan günümüze 1,3 milyondan fazla kişi tarafından ziyaret edilmiştir. Dallas’ta bulunan bu koleksiyon içerisinde; at zırhları, silahlar, maskeler, giysiler ve kasklar olmak üzere 140 adet eser bulunmaktadır. Müzeyi pazartesi günleri dışında her gün 11.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Klyde Warren Park

Klyde Warren Park

Dallas Şehir merkezinde bulunana Klyde Warren Park,5.2 hektarlık bir alana kurulmuş keyifli vakit geçirebileceğiniz bir meydandır. Kafe ve restoranlar ışında çocuklar için oyun alanları, yürüyüş alanları, etkinlik alanları gibi farklı kısımlarda da eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Parkı dilediğiniz her gün 06.0-23.00 arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

Nasher Sculpture Center

Nasher Sculpture Center

2003 yılında Dallas’ da acıkan Nasher Sculpture Center hem iç hem de boş mekân sergileriyle ziyaretçilerine farklı deneyimler sunuyor. İç kısımda çağdaş heykeller sergilenirken, dış mekânda açık hava sineması bölümü bulunmaktadır.

Renkli minderler ve aydınlatmalarla ayrı bir hava katılan merkez içerisinde hem modern eserleri görebiliyor hem de düzenlenen etkinlikler sayesinde keyifli vakit geçirebiliyorsunuz. Galeriyi pazartesi günleri haricinde 11.00-17.00 arasında gezebilirsiniz.

Dallas Dünya Akvaryumu

Dallas Dünya Akvaryumu

 

1992 yılından beri Dallas’ta faaliyet göstermekte olan Dallas Dünya Akvaryumu, şehrin en önemli turistik noktalarından biridir. Nesli tükenmek üzere olan birçok canlıya ev sahipliği yapan bu akvaryumda sadece su canlılarını değil, karaya uyumlu diğer canlı türlerini de görebiliyorsunuz.

Akvaryumu üst katını ziyaret ettiğinizde yağmur ormanlarında yaşayan canlıları görebiliyorken alt kısmında; yılan balığı, denizanaları, timsahlar, balinalar, kurbağalar gibi deniz canlılarını görme şansını yakalıyorsunuz. Çocuklar ve gençler için eğitim programları da bulunan bu akvaryumu haftanın her günü 10.00-17.00 arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

Amerika’nın popüler şehirlerinden olan Dallas’ın gezilecek yerlerini yakından görmeye ne dersiniz?

Yorum yapın

Bizi Takip Edin