Fotoğraflarıyla Birlikte Dakka Gezilecek Yerler Listesi

Güney Asya’ya açılan en güzel kapı Dakka, sıcakkanlı insanları, görülmeye değer yapıları ve yemyeşil doğasıyla dikkat çekiyor.

Bangladeş’in başkenti olan Dakka’da görmeniz gereken yerleri ‘’ Dakka Gezilecek Yerler ‘’ yazımızda inceleyebilirsiniz. Sizler için hazırladığımız listemizin ilk sırasında;

Lalbagh Kalesi

lalbagh kalesi

Yıllara direnerek ayakta kalmayı başarmış olan Lalbagh Kalesi, 1678 yılında inşa edilmiştir. Bangladeş’in önemli yapıları arasında bulunana kale, Subahdar Muhammad Azam Şah tarafından inşa ettirilmiştir.

Yapıldığı dönemden itibaren savaşlar ve işgaller sebebiyle yağmalanmış olan kale günümüzde restorasyon çalışmalarıyla eskisinden daha sağlam hale getirilmiştir. Şehrin önemli turistik noktalarından olan Lalbagh Kalesi şehirde ‘’uğursuz kale’’ olarak anılsa da bu batıl inanca kulak asmamanızı ve kaleyi ziyaret etmenizi öneriyoruz.

Sonargaon

sonargaon

13.yüzyılda Müslüman hükümdarlar tarafından yönetim merkezi olarak kullanılan Sonargaon,eski günlerinin ihtişamını hala koruyor. Günümüzde oldukça sessiz olan Sonargon’a gittiğinizde eski ihtişamlı evleri gezebilir ve sessiz kasaba içerisinde muhteşem fotoğraflar çekebilirsiniz.

Ahsan Manzil

ahsan manzil

Babür döneminde yapılmış olan Ahsan Manzil, kasırgalar sırasında oldukça hasar almıştır. Restorasyon çalışmalarının yapıldığı iki katlı saray dışarıdan pembe rengiyle dikkat çekmekte. Birçok defa el değiştiren ve sonunda müzeye dönüştürülen yapıyı perşembe günleri dışında 10.30-17.30 arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

Bangladeş Ulusal Şehitler Anıtı

bangladeş ulusal şehitler anıtı

Bangladeş Kurtuluş Savaşı’nda hayatlarını kaybedenlerin anısına yapılmış olan anıt, Syed Mainul Hossain tarafından tasarlanmıştır. Başkent Dakka’da bulunana Ulusal Şehitler Anıtı farklı mimarisiyle Bangladeş halkı için manevi değeri olan yapılardan biridir. Anıtı dilediğiniz her gün 08.00-18.00 arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

Bangladeş Ulusal Müzesi

bangladeş ulusal müzesi

akka’da bulunana Bangladeş Ulusal Müzesi,1913 yılından beri ziyarete açıktır.3 kattan oluşan müzenin ilk katında Bangladeş’in büyük bir haritası, heykeller ve tarihi eserler bulunmaktadır. Müzenin 2. Katını gezdiğinizde ise savaş döneminden kalma afişleri, silahları ve işkence aletlerini görebiliyorsunuz.

Müzenin son katı olan 3. Katta ise ülkenin önemli politikacı, sanatçıları, ressamları ve bilim adamlarının resimleri bulunmaktadır. Müzede bulunana tüm eserler kronolojik bir sırayla dizilmiştir. Tarihi eserlerden etnografik öğelere görebileceğiniz pek çok eser mevcuttur. Müzeyi, perşembe günleri dışında 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

Altmış Kubbeli Cami

altmış kubbeli cami

1449 yılında yapılmış olan Altmış Kubbeli Cami, sanılanın aksine 60 değil 77 adet kubbeye sahiptir. Dakka’da bulunana bu cami yapıldığı dönemin en önemli ibadethanelerinden biridir. UNESCO tarafından Dünya Mirası listesine alınan camiyi uygun kıyafetlerle 09.00-20.00 saatleri arasında gezebiliyorsunuz.

Dhakeshwari Ulusal Tapınağı

dhakeswari ulusal tapınağı

12.yüzyılda Sena kralı Ballal Sen tarafından yaptırılmış olan Dhakeswatş Tapınağı, şehrin en önemli Hindu tapınaklarından biridir.

Bangladeş hükumeti tarafından ulusal tapınak statüsüne alınan ibadethane şehirde hem tarihiyle hem de mimarisiyle dikkat çeken popüler turistik noktalar arasında yer alıyor. Dini günlerde dolup taşan Dhakeshwari Ulusal Tapınağı’nı dilediğiniz zaman ziyaret edebilirsiniz.

Dakka Kurtuluş Savaşı Müzesi

dakka kurtuluş savaşı müzesi

1996 yılında kurulmuş olan Dakka Kurtuluş Savaşı Müzesi,Bengal halkının bağımsızlıkları için verdikleri mücadeleyi nesilden nesile aktarabilmek amacıyla yapılmıştır.

Yaklaşık 21.000 esere ev sahipliği yapan müze içerisinde savaş dönemine ait fotoğraflar, afişler, armalar ve kıyafetleri bu müze içerisinde gezebiliyorsunuz. Müzeye giriş saatleri ve ücretleri hakkında detaylı bilgi almak için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Baitul Mukarram Ulusal Cami

baitul mukarram ulusal cami

Dakka’nın merkezinde bulunan Baitul Mukarram Ulusal Cami,1968 yılında aynı anda 30.000 kişinin ibadet etmesine uygun şekilde tasarlanmıştır. Özellikle Ramazan Ayı gibi özel zamanlarda dolup taşan cami hep aldığı kişi sayısıyla hem de mimarisiyle dünyanın en özel camileri arasında yer alıyor.

Beyaz rengin ağırlıkta olduğu caminin avlusunda birde süs havuzu bulunuyor. Oldukça hoş yapısıyla dikkat çeken Baitul Mukarram Ulusal Camii, Dakka’da hem yerli halkın hem de turistlerin uğrak noktalarından biridir.

Tac Mahal Bangladeş

taç mahal

Başkent Dakka’da bulunana Tac Mahal, orijinalinden esinlenerek Bangladeş’e bir benzeri yapılmıştır. Hindistan’a gitmeyi pahalı bulan birçok kişi Tac Mahal’i görmek için Bangladeş’e gelmektedir.

Makineler kullanılarak günümüz teknolojisiyle inşa edilmiş olan yapı diğeri kadar emek harcanmamış olsa da şehrin en popüler turistik noktaları arasında yer alıyor. Tac Mahal Bangladeş’i dilediğiniz her gün 09.00-19.00 arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

Yıldız Cami

yıldız cami

19.yüzyıl İslam mimarisi örneklerinden olan Yıldız Camii, Mirza Golam Pir tarafından yapılmış nadide eserlerden biridir. Mavi yıldızlı mozaiklerle ve çinilerle süslenmiş olan camide birde ay ve yıldız motiflerine yer verilmiştir.

Beyaz üzerini süsleyen mavi yıldızlarla göz dolduran caminin bahçe kısmında yıldız şeklinde yapılmış bir de havuz bulunmaktadır. Camiyi ziyaret etmek isterseniz uygun giysiler temin ettikten sonra içeriye giriş yapabiliyorsunuz.

Sizler için hazırladığımız Dakka gezilecek yerler listemizle ilgili düşünce ve eleştirilerinizi yorumlar kısmından bize ulaştırabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin