Fotoğraflarıyla Birlikte Dakar Gezilecek Yerler

Senegal’in başkenti olan Dakar, Afrika’nın önemli ticari, turistik ve kültürel merkezlerinden biridir.

Şehri ziyaret ettiğinizde sizler için hazırladığımız ‘’Dakar Gezilecek Yerler’’ listemizi kontrol edebilir, Senegal’in görülmesi gereken en güzel noktalarını keşfe çıkabilirsiniz.

Goree Adası

Goree Adası

Köle ticaretinin yaygın olduğu zamanlarda Goree Adası çok önemli bir merkezdi. Köleler bu ada üzerinde inşa edilmiş olan mahzenlere hapsedilir ve istendiğinde satılmak üzere beslenirlerdi.

Goree Adası o günlerde yaşanan vahşetin gözler önüne serildiği yerlerden biri. İnsanların ne şartlar altında yaşadıkları, ellerine vurulan kelepçelerin ve yemek kaplarının bulunduğu mahzenleri görmek isterseniz Dakar’a uğrayıp, Goree Adası’nı ziyaret edebilirsiniz.

Retba Gölü

Goree Adası

Senegal’in çilekli sütü andıran Retba Gölü, yüksek tuzluluk oranıyla çok az canlının yaşayabildiği ancak muhteşem güzelliğiyle herkesin büyülediği bir görüntüye sahip.

İçerisinde yaşayan bakterilerin vermiş olduğu sebebiyetle pembe renge bürünen göl, dünya üzerindeki sayılı pembe göllerden. Muhteşem fotoğraflarına arka planı olabilecek Retba Gölü, Dakar’da görmeniz gereken yerler arasında bulunuyor.

Köleler Evi

köleler evi

Dakar tarihinin acı sayfalarından olan köle ticareti şehirde hala izlerini koruyor. Kölelerin satılmak için beklediği, prangalara vurulduğu yerlerden biride Dakar’daki Köleler Evi.

Acı tarihin canlı kanıtlarından olan bu evi ziyaret ederek köle ticaretinin insanlar üzerindeki etkisini daha rahat görebilirsiniz.

Afrika Rönesans Anıtı

Afrika Rönesans Anıtı

Afrika’nın en uzun heykeli unvanına sahip olan yapı, şehrin Fransız sömürüsünden kurtulması adına yapılmış bir nevi bağımsızlık heykelidir.

Bronzdan yapılmış olan heykel ikiz tepeler olarak bilinen tepelerden birinin üzerinde bulunuyor. Genç bir kadın, erkek ve çocuktan oluşan heykel,şık görüntüsüyle de dikkat çekmekte.

Les Mamelles Deniz Feneri

Les Mamelles Deniz Feneri

Afrika’nın batı kısmındaki Cap Vert’de bulunana fener bu bölgedeki gemilerin yönlendirilmesi açısından büyük öneme sahip.

Gece ışıkları açıldığında oldukça hoş bir görüntüye kavuşan fener,16 metre uzunluğundadır. Şehrin kıyısından muhteşem okyanus manzarasını izleyebilir ve Les Mamelles Deniz Feneri’ni ziyaret edebilirsiniz.

Zaferler Katedrali

Katolik Kilisesi’ne bağlı olan Zaferler Katedrali,1936 yılında inşa edilmiştir. Yapıldığı dönemden günümüze iyileştirme çalışmaları geçiren kilise, Dakar’ın önemli ibadet mekanlarından biridir.

Îles des Madeleines Ulusal Parkı

Dakar’ın güneydoğusunda bulunana ulusal park,50 hektarlık bir alan üzerine kurulmuştu. Batmış bir geminin kalıntılarının hala durduğu alan içerisinde kanolarla gezebilir ve sarp kayalıklarda tırmanış gerçekleştirebilirsiniz.

Magic Land

magic land

Şehrin kasvetli olduğunu düşünmeyin sakın! Eğlenmek isteyenler Dakka’da bulunana Magic Land’ı ziyaret edebilir. Harikalar dünyasına açılan kapıdan içeri girdiğiniz anda birbirinden güzel oyuncaklara binebilir ve adrenalini doruklarda hissedebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin