Cunda’da Nerede Kalınır? Otel Tavsiyeleri

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı olan Cunda Adası, Ege Denizi’ inde bulunan en büyük adalarımızdan biridir.

Ada, tarihi ve turistik yönleriyle özellikle yaz aylarında yoğun bir ziyaretçi akınına uğramaktadır. Özellikle ilk defa Cunda Adası’na gelenler için konaklama büyük bir soru işareti olmaktadır ve ziyaretçiler Cunda’da nerede kalınır? sorusunun cevabını aramaktadır.

Yazımızda bu sorunun cevabına ve Cunda otel tavsiyelerine yer verdik. Eğer siz de bu keyifli adaya bir gezi planlıyorsanız yazımızı inceleyebilir ve konaklama ile ilgili aklınızdaki soru işaretlerine cevap bulabilirsiniz.

1- Cunda’da Nerede Kalınır ?

Eğer ada tatillerini seviyorsanız Cunda Adası tam size göre olabilir. Cunda Adası gezilecek yerler listesindeki durakları listenize ekleyerek burada çok keyifli birkaç gün geçirebilirsiniz. Adada bulunan Rahmi Koç Müzesi: Taksiyarhis Kilisesi’ni ziyaret edebilir, adanın muhteşem sokaklarında çok keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

Gelelim Cunda’da nerede kalınır sorusunun cevabına. Cunda’da pek çok Rum evi restore edilerek otel ve pansiyon olarak işletiliyor. Bu da adanın ruhunu çok iyi bir şekilde hissetmenize olanak tanıyor. Bu tarz konaklama seçenekleri genellikle adanın merkezinde bulunuyor. Eğer doğayla iç içe bir konaklama deneyimi yaşamak isterseniz adanın batı tarafında bungalov ya da kamp tipi konaklama yerlerinde konaklayarak bu amacınıza ulaşabilirsiniz.

Cunda, Ayvalık’ın en popüler tatil destinasyonlarından biri olduğu için özellikle mayıs-eylül ayları arasındaki en canlı sezonda konaklama ücretlerinin fazla olduğunu söylememiz gerek. Bu nedenle burada konaklamak için uygun otel bulma işi biraz zor olabiliyor ancak çabalarsanız ve sıkı bir araştırma yaparsanız bu işin galibi siz olabilirsiniz 🙂

2- Cunda Otel Tavsiyeleri

Cunda Adası’da 80’in üzerinde konaklama seçeneği bulunuyor. Genellikle butik tarzda işletilen bu konaklama seçeneklerinde oda sayısı çok fazla olmuyor ve özellikle sezon zamanı bu otellerin oda fiyatları hayli yüksek olabiliyor. Sizin için adadaki çeşitli bütçelere hitap eden bazı otelleri araştırdık;

#1 Cunda Fora Butik Otel

cunda fora butik otel

Cunda’nın en şık ve en çok tercih edilen otellerinden birinin burası olduğunu yapılan yorumları okuyunca siz de anlayacaksınız. Çok güzel bir manzaraya sahip olan otel, makul bir fiyatla çok keyifli ve unutamayacağınız bir konaklama deneyimi yaşamanıza olanak tanıyor.

#2 Cunda Kıvrak Otel

cunda kıvrak otel

Fora Otel’e göre daha uygun fiyatlara aynı muhteşem manzaraya ve hizmete bu otelde kalarak kavuşabilirsiniz. Adanın biraz kıyısında kalmasından dolayı Cunda’ya ve Ayvalık’a giderken araca ihtiyaç duyulsa da ulaşım anlamında otelin iyi bir konumda olduğunu söyleyebiliriz.

#3 Hotel Erol

Sadece yetişkinlerin gidebildiği otel, çocuksuz aileler için çok keyifli ve huzur dolu bir tatil yapma imkanı sunuyor.  Cunda’da nerede kalınır sorusuna yanıt veren bu otel, çok keyifli bir bahçeye sahip. Otelin denize sıfır olması ve Cunda’nın merkezine yakın bir konumda bulunması ile oldukça cazip bir otel.

#4 Cunda Otel Labris

cunda hotel labris

Aile olarak gidilen tatiller için çok ideal bir seçim olabilecek olan otel, Cunda’da nerede kalınır endişesini ortadan kaldırıyor. Doğa seven ziyaretçilerin çok memnun kalacağı bir yer. Sakinliği ve huzuru arıyorsanız bu oteli seçenekleriniz arasına alabilirsiniz.

#5 Fikret Bey Konağı

fikret bey konağı

Şöyle şöminenin önünde keyifli bir akşam geçirmeye ne dersiniz? O halde bu hafta sonu için tatil planlarınızı yaparken Cunda’da nerede kalınır diye düşünmeden bu taş konağı tercih edebilirsiniz. Konak kesinlikle romantik ve unutulmaz bir konaklama deneyimi yaşatıyor. Özellikle sevdiğiniz insanla özel bir gününüzde bu konakta kalarak güzel bir tatil yapabilirsiniz.

#6 Cunda Mavi Pansiyon

cunda mavi pansiyon

Cunda’da nerede kalınır sorusuna yanıt arayışındaysanız Mavi Pansiyon sizlere önerebileceğimiz en şirin konaklama noktalarından biri. Konforlu yatakları, beyaz ve mavinin muhteşem uyumu ile sizi kendisine hayran bırakacağından eminiz. Ayrıca pansiyonun lezzetli kahvaltısı ve denize sıfır konumu tercih sebepleri arasında geliyor.

Siz de bu güzel otellerde konaklayarak ülkemizin en güzel adalarından biri olan Cunda’da çok keyifli bir tatil yapabilirsiniz. Cunda hakkındaki tüm bilgi ve tecrübenizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin