Cork ‘ta Gezilecek en iyi 11 Yer Yeri keşfedin.

Lee Nehri’nin kıyısında kurulmuş olan Cork , yeşilin her tonuyla ve tertemiz havasıyla Avrupa’nın en güzel şehirleri arasında yer alıyor.

İrlanda’nın en büyük ve kalabalık şehirlerinden olan Cork, masal kitaplarından çıkmış gibi görüntüsüyle, minik renkli evleriyle ve muhteşem doğasıyla sizleri kendine hayran bırakacak. ’’ Cork Gezilecek Yerler ’’ yazımıza göz atıp, bu güzel şehrin popüler noktalarını inceleyebilirsiniz.

Blarney Şatosu

Blarney Şatosu

İrlanda’nın sembollerinden biri haline gelen Blarney Şatosu, gelen turistlerin ve şehrin yerlilerinin popüler ziyaret noktaları arasında yer almakta. Günümüze gelene kadar birçok defa yıkılıp tekrardan inşa edilen yapıda en son değişiklik 1446 yılında Kral Dermot McCarthy tarafından yapılmıştır.

Bu kaleyi sadece taş yığınından ibaret düşünmeyin. Şato duvarlarından harika İrlanda manzarasını izleyerek başladığınız seyahatinizi, özenle dizayn edilmiş şato bahçesini gezerek devam ettirebilirsiniz.

Halkı inanışına göre Blarney Şatosu’nda duvara bir öpücük bırakırsanız beklemediğiniz yerden bir hediye alacağınıza inanılır. Her gün ziyaret edebileceğiniz şatonun giriş ücretleri hakkında detaylı bilgiyi buradan edinebilirsiniz.

Fota Wildlife Park

Fota Wildlife Park

1983 yılında Dr.Patrick Hillery tarafından açılmış olan Fota Wildlife Park,100 hektar alan üzerine kurulmuş olup birbirinden farklı birçok canlı türüne ev sahipliği yapmaktadır.

İrlanda’da genç, yaşlı herkes tarafından sevilerek gezilen bu parkta 30 memeli hayvan, 50 farklı kuş türü bulunmaktadır. Uçan canlıların yanı sıra tatlılıklarıyla meşhur kırmızı pandaları da bu park içerisinde sevebilirsiniz.

Haftanın her günü ziyaret edebileceğiniz parkı 10.00-18.00 saatleri arasında gezebilirsiniz. Parkın gezi saatleriyle alakalı bilgi almak için tık tık.

Saint Fin Barre’s Katedral

Saint Fin Barre’s Katedral

1879 yılında inşası tamamlanan Saint Fin Barre’s Katedrali, Gotik mimari özellikleri kullanarak inşa edilmiş oldukça görkemli bir yapıdır. ’Diriliş Melekleri’ heykelleriyle süslenmiş olan kilise özel günler ve ibadet günleri dışında ziyaret edilebiliyor.

Âdem ve Havva figürleri, yaşam ve ölümü anlatan imgeler ve heykelleriyle İrlanda tarihinin en güzel yapılarından biri olan bu kiliseyi ziyaret edip, içerisine girmenizi öneriyoruz.

St.Anne Kilisesi

aziz anne kilisesi

İrlanda’nın popüler turistik noktaları arasında bulunana St.Anne Kilisesi,1726 yılında kırmızı kumtaşı ve kireçtaşından yapılmıştır. Tepe bir noktadan Lee Nehri’ni görebilecek şekilde konumlandırılmış olan kiliseyi ziyaret ederseniz, en üst noktasına çıkıp çanı kendiniz çalma şansını bulabilirsiniz.

Cork City Gaol

Cork City Gaol

19.yüzyılda kadın ve erkek mahkûkların tutuklu kaldığı Cork City Gaol Hapishanesi, günümüzde müzeye dönüştürülerek ziyaretçilere açılmıştır. İrlanda Cork bölgesinde tutuklu bulunan mahkumların kaldıkları hapishanede; mahkûm yatakları, gözlem odaları, tecrit kısımları, duvarlardaki yazıları ve ortak paylaşım alanları görülebilmekte.

Bunların yan ısıra o yıllarda gardiyanların birbirleriyle iletişim kurmak için kullandıkları telsiz sistemleri de görebileceğiniz diğer ayrıntılar arasında yer alıyor. Müze giriş saatleri ve fiyatları hakkında detaylı bilgiyi buradan edinebilirsiniz.

Red Abbey

Red Abbey

Red Abbey özellikle gitmenizi gerektirecek çok popüler bir nokta değildir ancak eğer ki Cork bölgesinin ayakta kalmayı başarmış en eski yapısını görmek isterseniz ziyaret edebilirsiniz.

13.yüzyıldan kalma bu manastır işgaller sırasında zarar görmüş olsa da yapılan restorasyon işlemleriyle hala ayakta kalmayı başarabilmiştir. Ulusal anıt olarak korunmasına özen gösterilen yapı kırmızı kum taşından yapılmış olması sebebiyle güneş vurduğunda oldukça hoş bir görüntü almaktadır.

Cork National Monument

Cork National Monument

Mimar John Francis Davis tarafından tasarlanmış olan Cork Ulusal Anıtı,1906 yılında yapılmıştır.

Anıtın üzerinde ‘’ 1798, 1803, 1848 ve 1867 tarihindeki savaşlarda hayatını kaybeden cesur adamların varlığını sürdürmek için onların anısına dikilmiştir’’ yazmakta. Büyük İrlandalı yurtseverlerin adının yazdığı anıt, Cork bölgesinin kültürel ve tarihi yapısı en güzel yansıtan yapılar arasında yerini alıyor.

Tramore Valley Park

Tramore Valley Park

Cork’un güneybatısında 160 hektarlık bir alan üzerine kurulmuş olan Tramore Valley Park,2017 yılı ağustos ayında halkın ziyaretine açık hale gelmiştir. Yürüyüş yapabileceğiniz gibi binicilik alanlarını da kullanabileceğiniz bu alan içerisinde keyifle vakit geçirebilirsiniz.

Blackrock Kalesi

Blackrock Kalesi

Blackrock Kalesi, İrlanda halkının ülkeyi korsanlar ve diğer saldırganlardan korumak için inşa edilmiştir.1582 yılında yapılmış olan kale 5 katlı olmasıyla beraber içerisinde ziyaretlere açık sergi ve koleksiyonlar bulunmaktadır.

Turlarla gezebileceğiniz gibi kendi başınıza da ziyaret edebileceğiniz kalenin ziyaret günleri ve ücretleri hakkında bilgi almak için burayı inceleyebilirsiniz.

Cork Butter Museum

Türkiye’de neredeyse her yöreye ait farklı bir tereyağı tadı ve rengi vardır. Ülkemizde sevilerek tüketilen tereyağının müzesi olacağı aklınıza gelir miydi?

Dünyanın en büyük tereyağı üreticilerinden olan Cork’ta bulunan Tereyağı Müzesi’ni ziyaret ederek, tereyağından yapılmış sabunları, kremleri ve daha birçok ürünü inceleyebilirsiniz.

Lee Nehri

Lee Nehri

Cork’a can veren kimi zaman tarım kimi zaman ulaşım kimi zamanda muhteşem resimlerin arka planı olan Lee Nehri’ni görmelisiniz. Şehrin içerisine uzanan birçok kolu olan nehrin kenarında restoran ve kafelerde oturursanız muhteşem bir manzara eşliğinde kahvenizi yudumlayabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin