Çok Ürkütücü Pistlere Sahip Olan 10 Havaalanı

Mesafelerin kısalmasında en büyük pay kuşkusuz hava ulaşımındaki gelişmeler. Bu gelişmeler mesafelerin kısalmasının yanında hava yolu ulaşımının en güvenilir ulaşım yolu olmasını da sağlamıştır.

Ancak dünya üzerindeki bazı korkunç havaalanları çeşitli sebeplerle bu güveninizi sarsabilir. Oldukça sıra dışı mimariye veya çok ürkütücü bir coğrafyaya sahip bu havaalanları hem yolculara hem de dışarıdaki insanlara korku dolu anlar yaşatabiliyor.

# Korkunç Havaalanları

1. Ice Runway – Antartika

Ice Runway

Antartika deyince herkesin aklına bembeyaz buz ve karlarla kaplı alanlar gelir. Haliyle havaalanının da buzlarla kaplı olması çok normal karşılanabilir. Buzdan havaalanına tonlarca ağırlıktaki uçağın iniş yapması buzun çatlamasına ve büyük kazalara neden olabilir. Yetkililer bunun için gerekli önlemleri alsa bile gene de yolcular için ürkütücü olduğu kesin.

2. Princess Juliana Uluslararası Pisti – St. Marteen

Princess Juliana Uluslararası Pisti

Hemen plajın kenarındaki bu havaalanı özellikle plajda güneşlenen insanlar için korku dolu anlar yaşatan bir havaalanı. Devamlı bu plajda güneşlenen ve denize giren insanlar için uçakların hemen üstlerinden geçmesi sıradan bir şey olsa da bu duruma alışık olmayan bünyelerde yoğun bir korku oluşacağı kesin.

3. Madeira Havaalanı – Portekiz

Madeira Havaalanı

Bir tarafı Atlantik Okyanusu’na diğer tarafı keskin dağlara bakan bu havaalanı da dünyanın en tehlikeli havaalanları arasında. Pilotların iniş esnasında yapacakları en küçük bir rota sapması uçağın okyanusa veya dağlara çarpmasına neden olabilir.

4. Courchevel – Fransa

Courchevel

Alp Dağları’ndaki bu pist %18,5 eğime sahip bir yamaçta bulunuyor. Bu da durumun ne kadar korkutucu olduğunu anlamaya yetiyor.

5. Paro Havayolu Pisti – Bhutan

Paro Havayolu Pisti - Bhutan

Etrafı Himalaya ile çevrili Bhutan’da bulunan havaalanına inmek için pilotların üstün bir yeteneğe sahip olması gerekiyor. Aksi halde uçağın dağlardan birine çarpması işten bile olmayacaktır.

6. Barra Havaalanı – İskoçya

Barra Havaalanı

Barra Adası’ndaki bu havaalanı tamamen kumsalla kaplı. Pilotlar gelgitleri hesap ederek kumsaldan oluşan bu piste inmesi yolculara gerçekten zorlu ve ürkütücü bir deneyim yaşatıyor.

7. Juancho E. Yrasquin – Saba Adası

Juancho E. Yrasquin

Sonu uçurum olan bir adada bulunan bu pist yolcuların yüreklerini ağızlarına getirecek cinsten.

8. Matekene Air Strip Havaalanı – Afrika Lesotho

Matekene Air Strip

Uçurumun hemen kenarında bulunan bu havaalanında uçaklar pistin sonunda kendini boşluğa bırakıyor. Kesinlikle nefesleri kesen bir deneyim.

9. St. Barts Havaalanı – St. Barts

St. Barts Havaalanı

Bu havaalanı da insanların güneşlendiği bir yerde bulunuyor. Bölge halkı için bu durumun çok sıradan bir hale dönüşmüş durumda.

10. Cebelitarık Uluslararası Havaalanı – Cebelitarık

Cebelitarık Uluslararası Havaalanı

Havaalanı şehrin en işlek caddesinin tam ortasına inşa edilmiş. Uçaklar inişlerini bu cadde üzerine yapıyor. Bu da trafiğin her uçak inişinde durması anlamına geliyor. Bunun bölge halkı için hiç de sevimli bir durum olmadığını söylememiz gerek.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin