Cidde Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 8 Yer

Suudi Arabistan’ın hem geleneksel hem de modern yüzünü yansıtan Cidde, ülkenin en büyük şehirleri arasında yer alıyor.

Zıtlıklar içerisinde uyumla yaşamayı öğrenmiş olan halkın bir arada ahenkle yaşamlarını sürdürdüğü şehirde görmeniz gereken yerleri ‘’Cidde Gezilecek Yerler’’ yazımızda bulabilirsiniz. Sizler için hazırladığımız listemizin ilk sırasında;

Abdul Rauf Khalil Müzesi

Abdul Rauf Khalil Müzesi

2500 yıl öncesine dayanan mimari özellikleriyle Cidde’nin en ilgi çekici yerlerinden biri olan Abdul Rauf Khalil Müzesi, içerdiği birden fazla binayla turistlerin ilgi odakları arasında yer alıyor.

Al-Shallal Tema Parkı

Al-Shallal Tema Parkı

Cidde’de bulunan Al-Shallal Tema Parkı, sadece oyuncakların olduğu eğlence parklarından biri değil içerisinde buz pistini, eğlence alanlarının ve amazon parkının bulunduğu çeşitli konseptlerin bulunduğu özel bir parktır.

Dans odaları, parti salonları ve oyuncak odalarının bulunduğu bu park içerisinde dilediğinizce eğlenebilir, pamuk şeker yiyip çocukluk günlerinize geri dönebilirsiniz.

Al Balad (Eski Şehir)

Al Balad

1980’li yıllara kadar Cidde’nin en önemli bölgelerinden biri olan Al Balad, 2014 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınmıştır. Mercan taşlarından yapılmış olan evler Kızıldeniz kıyısında yer almaktadır. Şehrin en tarihi noktaları arasında olan bu bölgede birbirinden güzel evleri görebilir, tarihi sokakları arasında gezmenin keyfini çıkarabilirsiniz.

Nasseef Evi

Nasseef Evi

Hazır Al-Balad’a kadar gelmişken Nasseef Evi’ni de ziyaret etmelisiniz. Nasseef Efendi tarafından inşa ettirilmiş olan yapının içerisinde 16.000 kitaptan oluşan dev bir kütüphane vardır.

Dıştan ilgi çeken mimarisinin yanı sıra bilgi dolu içeresiyle de ziyaretçilerin akınına uğrayan ev 2009 yılında müzeye çevrilmiştir. Evi cuma günleri dışında 17.00-21.00 arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

Kral Fahd Fiskiyesi

Kral Fahd Fiskiyesi

1980-85 yılları arasında Kral Fahd anısın yaptırılmış olan fıskiye Kızıldeniz üzerinde yer almaktadır.312 metreye kadar çıkabilen su sayesinde gece Kral Fahd Fıskiyesi gerçek bir görsel şölen oluşturuyor. Bu fıskiyenin bir benzeri Jet d’eau ismiyle İsviçre’nin Cenevre bölgesinde görebilirsiniz.

Ulusal Ticaret Bankası

Arabistan’ın en büyük bankası olma özelliğine sahip Ulusal Ticaret Bankası, 1983 yılında inşa edilmiştir.235 metre yüksekliğinde olan bu bina dış görünüşü ve görselliğiyle dikkat çekiyor.

Mekke Kapısı

Mekke Kapısı

Cidde-Mekke karayolunda geçerken görebileceğiniz Mekke Kapısı, 1979 yılında yapılmıştır. Samir Elabd tarafından dizayn edilen yapı bir stand üzerinde açık duran Kuran şeklindedir. Aynı zamanda bu kapıdan sadece Müslümanların geçmesine izin veriliyor. Mekke Kapısı’nı Cidde karayolunu kullanırken görebilirsiniz.

Tahliya Caddesi

Tahliya Caddesi

Cidde’ye gittiğinizde alışveriş yapmak ve dünyaca ünlü markaların mağazalarında gezmek isterseniz Tahliya Caddesi tam aradığınız yer. Gucci, Versace, Chanel, Prada gibi lüks markaları ziyaret edip dilediğiniz gibi alışveriş yapabileceğiniz cadde üzerinde kafe ve restoranlara da uğrayabilir , dinlendikten sonra tekrar alışverişin keyfini çıkarabilirsiniz.

Suudi Arabistan’ın en büyük şehirlerinden olan Cidde hakkındaki yazımızı beğendiyseniz yorumlar kısmından bizlere ulaştırabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin