Chiang Mai Gezilecek Yerler Listesi

Himalaya’nın eteklerine kurulmuş Kuzey Tayland’ın en gözde şehirlerinden olan Chiang Mai’ye kısa bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz?

Tayland’ın kültürel ve geleneksel yönünü temsil eden şehre gittiğinizde görmeden dönmemeniz gereken yerleri ‘’Chiang Mai Gezilecek Yerler’’ yazımızda derledik. Sizler için hazırladığımız listemizin ilk sırasında;

Wat Phra Singh Tapınağı

Wat Phra Singh Tapınağı

Doi Suthep Dağı’nda bulunan tapınak, 14.yüzyılda Kral Ku Na tarafından yaptırılmıştır. Hazinelerin saklanması için güvenilir bir yer arayan kral, emanetlerin hepsini bir filin sırtına yüklemiş ve fili takip etmiş.

Filin oturduğu dağın tepesine yaptırılan bu tapınak, şehrin merkezinden 1073 metre yükseklikte inşa edilmiştir. Turlara katılıp Wat Phra Singh Tapınağı’nı yakından görme şansını elde edebilirsiniz.

Wat Chedi Luang Tapınağı

Wat Chedi Luang Tapınağı

1401 yılında temelleri atılmış olan Wat Chedi Luang Tapınağı,  şehirde yaşanan depremler sebebiyle oldukça hasar görmüş, büyük bir çoğunluğu yıkıma uğramıştır. 1922 yılında UNESCO’nun desteğiyle toparlanan tapınak bugün yeni haliyle ziyarete açılmıştır. 86 metre yüksekliğindeki yapı, akşam ışıklandırmalarla beraber oldukça ihtişamlı bir hal alıyor.

Chiang Mai Hayvanat Bahçesi

Chiang Mai Hayvanat Bahçesi

Asya’ya kadar gidip nesli tükenmekte olan pandaları görmeden olmaz.Şehrin en sevilen noktalarından olan Chiang Mai Hayvanat Bahçesi, denizaslanları ve pandalarla eğlenceli vakit geçirebileceğiniz hem gençler hem de çocuklar ilgiyle ziyaret edilen bir mekan.

Özellikle pandaların tatlı hallerini gördükçe yanlarından ayrılasınız gelmeyeceğine eminimz.Hayvanat bahçesini hergün saat 08.00-17.00 arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

Chiang Mai Üniversitesi Sanat Müzesi

Chiang Mai Üniversitesi Sanat Müzesi

1998 yılında kurulmuş olan üniversitenin içerisinde ülkenin en modern eserlerinin sergilendiği Chiang Sanat Müzesi bulunmaktadır. Beyaz rengin hâkim olduğu müze içerisinde birbirinden güzel eserleri görebilir sonrasında müzeye ait hediyelik eşya bölümünden istediğiniz objeleri satın alabilirsiniz.

Pazartesi günleri kapalı olan müzeyi diğer günler 09.00-17.00 arasında ziyaret edebilirsiniz.

Chiang Mai Ulusal Müzesi

Chiang Mai Ulusal Müzesi

1973 yılından beri ziyarete açık olan Chiang Mai Ulusal Müzesi, şehrin tüm tarihi ve kültürel yapısını gözler önüne seriyor. Özellikle Tayland’ın kuzey bölümünde yaşanan olay ve gelişmelerin kronolojik olarak sergilendiği bu müze içerisinde şehrin atlatmış olduğu önemli olaylara tanıklık edebilirsiniz.

Müzeyi Pazartesi ve Salı günleri hariç 09.00-16.00 arasında ziyaret etmeniz mümkün.

Wat Chiang Man Tapınağı

Şehre gezerken fark edeceksiniz ki aslında gezmekle bitmeyecek kadar çok tapınak mevcut. Ancak bu tapınaklar arasında hem mimarisiyle hem de tarihiyle Wat Chaing Man Tapınağı oldukça dikkat çekmektedir.

Tapınağı gezdiğinizde sadece mimariyi değil ayrıca şehrin en ünlü iki Buddha heykellerini de bu tapınak içerisinde görebilme şansına sahipsiniz. Tapınak her gün 09.00-17.00 arasında ziyaretçilerini bekliyor.

Chiang Mai Sanat ve Kültür Merkezi

Chiang Mai Sanat ve Kültür Merkezi

Zamanda geriye gitmek ve tarihte bir yolculuğa çıkmak isterseniz görmeniz gereken yerlerden ilki Chiang Mai Sanat ve Kültür Merkezi. Muang döneminden kalma  doküman ve yazıların sergilendiği bu merkezi pazartesi günleri dışında 08.30-17.00 arasında ziyaret edebilirsiniz.

Wat Suan Dok Tapınağı

Wat Suan Dok Tapınağı

İsminin anlamı ‘Çiçek Bahçesi Tapınağı’ olan Wat Suan Dok, şehrin en eski tarihi tapınaklarında biridir. 14. Yüzyılda inşa edilmiş olan bu tapınak 48 metre yüksekliğindedir.

Çok sayıda kedi heykelinin göze çarptığı yapı, hem dıştan hem de içten görüntüsüyle ziyaretçileri büyülüyor. Şehrin en etkileyici yapıları arasında bulunan bu tapınağı görmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin