Cenova’da Ne Yenir? Ne İçilir?

İtalyanın Cenova şehrine doğru lezzetli bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz?

‘’ Cenova’da Ne Yenir? Ne İçilir? ‘’ yazımızı inceleyerek şehrin birbirinden lezzetli yemeklerini ve tatlılarını inceleyebilirsiniz. Yemek dendiğinde akan sular duruyorsa listemize buyurun;

Cima Alla Genovese

Cima Alla Genovese

Cenova’nın geleneksel yemeklerinden olan cima alla genovese,dana etinin ;sebze, et ve peynirle doldurulup dikilmesiyle oluşuyor. Uzun sürede pişen içi dolgulu bu et oldukça lezzetli ve şölen sofralarının vazgeçilmezidir. Bu lezzetli tarifi yanında bir kadeh kırmızı şarapla deneyebilirsiniz.

Ravioli

Makarna hamurunun kare şekiller verilerek içerisinin kırmızı et veya peynirle doldurulduğu bu hamurlar, Türk mutfağına ait mantının bir farklı çeşididir. Raviolileri yoğurtla, pesto sosla veya domates sosuyla tercih edebilirsiniz. İtalya’nın en meşhur lezzetlerinden olan ravioliyi kesinlikle denemenizi öneriyoruz.

Focaccia

Focaccia

Focaccia, İtalyadaki ve Cenova’da ki hemen hemen tüm fırın ve kafelerde bulabileceğiniz lezzetli bir ekmek çeşididir. Bademlisi, dere otlusu, limonlusu ve domateslisi yapılan bu lezzetli ekmekleri kahvaltılarda veya yemeklerin yanında tercih edebilirsiniz. Bu ekmekler tek başına bile doyurucu ve lezzetli bir aperatif olabiliyor.

Cuculli

Cuculli

Cuculli, kızartılmış peynirli hamurlardır. Cenova’yı gezerken acıkırsanız sokak tezgâhtarlarından sıcak bir şekilde alabileceğiniz bu lezzetli atıştırmalıkları denemenizi öneriyoruz.

Farinata

Farinata

 

Özel bir İtalyan ekmeği olan Farinata,İtalyan pankeki olarak bilinir. Sade tüketebileceğiniz gibi yanında sunulan özel soslarla da deneyebilirsiniz.

Pesto Chicken Roulade

Pesto Chicken Roulade

Chicken pesto roulade,tavuk göğüslerinin içlerine pesto sosu doldurularak sarılmasıyla oluşur. Fırında pişirilen bu lezzetli tarifin tadını beğenmemeniz imkânsız. Çekinmeden deneyebilirsiniz.

Pesto Pasta

Pesto Pasta

Avrupanın makarna merkezi olan İtalya’da bin bir çeşit makarna türü ve sosu bulunmakta. Herkesin zevkine hitap eden lezzetlerden biriyle pesto soslu makarnadır. Fesleğenlerin peynir ve zeytinyağıyla kavrulduğu bu sos makarnalarla birleşince ortaya enfes bir tat çıkıyor.

Tiramisu

Tiramisu

Yemeklerin üzerine veya beş çaylarının yanında tercih edebileceğiniz enfes bir İtalyan tatlısı sizlerle. Kahvenin aromasını hissedeceğiniz tiramisuyu Cenova’daki kafe ve restoranlarda deneyebilirsiniz.

*Cenova gezilecek yerler yazımızı incelediniz mi?

*Avrupa’nın sevilen şehirlerinden Cenova’nın yemeklerini keşfettik. Lezzetli yemeklerini tatmak ve gezilecek yerlerini görmek isterseniz Cenova uçak bileti sayfamıza göz atabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin