Cape Town’da Nerede Kalınır? Otel Tavsiyeleri

Afrika kıtasında bulunan Cape Town, Güney Afrika Cumhuriyeti’nin başkentlerinden biri ve dünyanın diğer pek şehrinin aksine dağınık bir yerleşime ve yaşama sahip.

Bu nedenle Cape Town’da nerede kalınır? sorusunun tek bir cevabı bulunmuyor. Kalacağınız yeri şehirde kalacağınız süreye ve yapmak ve görmek istediğiniz şeylere göre belirlemeniz gerekiyor.

Yazımızda Cape Town’ın en çok tercih edilen konaklama bölgeleri hakkındaki bilgilere ve tercih edebileceğiniz bazı otellerle ilgili bilgilere yer verdik. Eğer Cape Town’a geldiğinizde görmeniz gereken yerlerle ilgili bilgiler edinmek isterseniz Cape Town gezilecek yerler başlıklı yazımıza göz atmanızı öneriyoruz. Şimdi dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan yazımızın detaylarıyla sizi baş başa bırakalım….

1- Cape Town’da Nerede Kalınır?

Cape Town şehir merkezi: Eğer şehir merkezini konaklamak için tercih edecekseniz özellikle Long Street bölgesi sizin için iyi bir seçim olacaktır. Bu cadde pek çok eğlence mekanına, cafe ve restoranlara ev sahipliği yapıyor. Bunun dışında Kloof Road, Bree Street, Green Point, Woodstock bölgeleri de merkezde tercih edebileceğiniz bölgeler arasında bulunuyor.

Şarap bağları: Cape Town’da pek çok üzüm bağı bulunuyor ve bu bağların birçoğu konaklamak için de kullanılabiliyor. Şehirde en çok tercih edilen bölge Stellenbosch. Bütçe olarak daha uygun seçenekler arayanlar için ise Paarl’ı tavsiye edebiliriz.

Lüks konaklama bölgeleri: Özellikle Waterfront bölgesi oldukça lüks konaklama seçeneklerini barındırıyor. Bunun dışında Bantry BayCamps Bay ve Climpton Plajı bölgeleri de oldukça yüksek standartlara sahip otellere ev sahipliği yapıyor.

Uzun süreli konaklamak için: Eğer şehirde zaman geçirebileceğiniz zaman dilimi genişse Cape Yarımadası, Simon’s Town, Three Anchor Bay bölgeleri öncelikle tercih edilmesi gereken yerlerden.

Cape Town’da genel olarak konaklama ücretlerinin pek çok Avrupa kentine göre daha uygun olduğunu söyleyebiliriz. Eğer otel sizin için masraflı bir tercih olacaksa şehirde oda kiralayabileceğiniz pek çok ev de bulunmaktadır.

2- Cape Town Otel Tavsiyeleri

#1 91 Loop

91 Loop

Long Street bölgesine çok yakın bir konumda bulunan hostel, uygun fiyatlara şehir merkezinde konaklamak isteyenler için öncelikli tercih edilmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Hostelde temizliğe ve müşteri memnuniyetine özellikle tercih ediliyor olması ise buradan memnun bir şekilde ayrılma ihtimalini arttırıyor. Burada konaklamak isterseniz hostelle ilgili bilgiler ve rezervasyon için tıklayınız.

#2 DoubleTree by Hilton Cape Town Upper Eastside 3*

DoubleTree by Hilton Cape Town Upper Eastside

Woodstock bölgesinde bulunan otel çok merkezi olmasa da ulaşılabilir bir mesafede ve sakin bir ortamda bulunuyor. Fiyatların daha merkezi noktalardaki benzer otellere göre daha uygun olması bu oteli cazip kılan detaylardan. Bu oteli tercih etmeyi düşünüyorsanız otelle ilgili fotoğraflara ve rezervasyon bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

#3 Cape Town Lodge Hotel 4*

Cape Town Lodge Hotel

Temizliği ve merkezi konumu ile ziyaretçiler için şehir merkezindeki en çok tercih edilen tesislerden birinin bu otel olduğunu söyleyebiliriz. Bar, teras ve fitness gibi çeşitli olanakların bulunduğu bu konaklama seçeneğinde kalmak isterseniz buradan rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.

#4 Lagoon Beach Hotel & Spa 4*

Lagoon Beach Hotel & Spa

Şehrin Milnerton bölgesinde bulunan otel, denize sadece bir kaç adımlık mesafesi ile deniz tutkunları için şehirde tercih edilebilecek en güzel seçeneklerin başında geliyor. Eğer siz de otelin bahçe ve deniz manzarasında keyifli bir şekilde konaklamak isterseniz buradan rezervasyonunuzu yaptırmanızı öneriyoruz.

#5 The Table Bay Hotel 5*

The Table Bay Hotel

Waterfront bölgesinde bulunan bu 5 yıldızlı otel oldukça lüks bir konaklama deneyimi sunuyor. Fiyatları biraz tuzlu olsa da bütçesi el veren ziyaretçiler için bu otel oldukça ideal bir tercih olabilir. Bu otelde konaklamak için burayı tıklayarak rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.

Peki ya size göre ”Cape Town’da nerede kalınır?”.  Tüm önerilerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin