Çankırı’da Ne Yenir? İşte Size Çankırı Mutfağının En Lezzetli 12 Yemeği

Çankırı Mutfak Kültürü

Orta Anadolu mutfak kültürünün özelliklerini taşıyan Çankırı mutfağında ağırlıklı olarak buğday ve buğday ürünleri yer alırken halkın kendi ürettiği, tarhana, sucuk, kavurma, fasulye, biber, konserve ve reçeller de dikkat çekmektedir. Çorbalardan et yemeklerine ve birbirinden güzel tatlıları bulunan Çankırı mutfağı benzersiz lezzetleriyle tüm ülkeye nam salan mutfakları gölgede bırakacak cinsten.

Şehrin en ünlü yemekleri olan sarımsaklı et, keşkek, yaren güveci gibi birçok yemek ve en sevilen tatlıları höşmerim, nokul gibi birçok tatlı ile ilgili bilgiye ulaşabileceğiniz sizin için hazırladığımız listemiz ile Çankırı mutfağını daha yakından tanıyabilirsiniz. İşte çorbadan tatlıya en çok beğenilen Çankırı yöresel yemekleri listesi…

Pratik Bilgiler

Çankırı’dan Alınabilecek Yiyecekler: Çankırı ilçe köylerinde yapılıp şehir merkezindeki çarşı yerlerinde satılan lezzetli yöresel ürünler yer almaktadır. Bir sonraki Çankırı seyahatinizde buradan alabileceğiniz yiyecekler arasında kül çöreği, nokul, yazma çöreği, ince ekmek muskası, un helvası, Ilgaz çam ve çiçek balı yer almaktadır. Ayrıca kahvaltılık ürünler satan dükkânlarda doğal köy peyniri ve bakliyat ürünlerini bulabilirsiniz.

Çankırı’nın En Meşhur Tatlısı: Çankırı’da bulunduğunuz süre boyunca yemeklerinizin üzerine veya gün ortası tatlı açlığınızı gidermek için yumurta tatlısı, nokul, un helvası ve hameyli gibi yöresel tatlıları deneyebilirsiniz.

Çankırı’dan Alınabilecek Doğal Ürünler: Çankırı’dan katkısız Ilgaz dağlarının çam balı ve çiçek balını satın alabilir, şehir merkezinde kahvaltılık ürünler satan yerlerden peynir, pekmez ve reçellerden bulabilir, baharatçılar çarşısından çeşitli baharat ürünleri ve bakliyatlar satın alabilirsiniz. Ayrıca Çankırı insanının da beslenme alışkanlıkları içerisinde bulunan tarhana, keşkek, erişte, kurutulmuş patlıcan ve biber gibi ürünleri de bulabilirsiniz.

Çankırı Yöresel Yemekleri

Sarımsaklı Et

Sarımsaklı et Çankırı’nın coğrafi işaret tescili almış yöresel yemeklerinden biridir. Çankırı’nın vazgeçilmez yemeklerinden biri olan sarımsaklı et, et yemeklerinin oldukça sevildiği Çankırı’da sofraların baş tacı olarak yerini alıyor. Kuşbaşı et, soğan ve salçanın kavrulmasıyla hazırlanan bu yemeğe lezzetini veren ve damaklarda unutulmayacak bir tat bırakmasını sağlayan malzeme ise kabuklarıyla birlikte yemeğe eklenen bolca sarımsak.

Yapımı çok zahmetli olmayan ama lezzeti ile fark yaratan bu yemeğin en güzeli tabi ki Çankırı’da usta ellerden yenilmelidir. Et yemeği sevenlerin favorisi olacak olan içerisinde bulunan sarımsaklar ile antibiyotik etkisi yaratan bu yemeği Çankırı’ya yolunuz düşerse mutlaka deneyin. Emin olun favori et yemeğiniz olacak.

  • Nerede Yenir: Derya Lokantası Sefer Usta’nın Yeri
  • Fiyat Aralığı: Orta Seviye
  • Adres: İncili Çeşme, Bedesten Sk., No: 27, Merkez
  • Çalışma Saatleri: Pazartesi – Cumartesi günleri arası 04:00 – 19:30 saatlerinde açıktır.
  • Telefon: 0376 212 55 77
  • Yol Tarifi Al >
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git
  • Gitmişken Başka Ne Yemeliyim: Yemeğinizin üzerine buranın meşhur yumurta tatlısını deneyebilirsiniz.

Yaren Güveci

yaren güveci

Türk mutfağında et yemeklerinin ayrı bir yeri vardır. Hele bir de güveçte yapılırsa tadından yenmez. Çankırı’nın sevilen yemeklerinden biri olan ve Çankırı sofralarında sıklıkla yerini alan bu yemeğin yapımı biraz zahmetlidir ancak piştikten sonra kokusu ile bile zahmetine değdiğini kanıtlar.

Kuşbaşı et, domates, patates, patlıcan, soğan, sarımsak gibi sebzelerle hazırlanan bu yemeğe isteğe göre başka sebzeler de girebilir. Bol malzemeli ve tam bir vitamin deposu olan bu yemek baharatlarla da tatlandırıldığında ise tadından yenmez. Hem Çankırılıların hem de bölgeye giden turistlerin vazgeçilmezi olan bu yemek her ne kadar bilinen güveç gibi olsa da Çankırılıların maharetli ellerinde yapılınca ortaya bambaşka bir lezzet çıkar.

  • Nerede Yenir: Derya Lokantası Sefer Usta’nın Yeri
  • Fiyat Aralığı: Orta Seviye
  • Adres: İncili Çeşme, Bedesten Sk., No: 27, Merkez
  • Çalışma Saatleri: Pazartesi – Cumartesi günleri arası 04:00 – 19:30 saatlerinde açıktır.
  • Telefon: 0376 212 55 77
  • Yol Tarifi Al >
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git
  • Gitmişken Başka Ne Yemeliyim: Güvecin yanına buranın lezzetli pilavından alabilirsiniz.

İnce Ekmek Muskası

Çankırı mutfağının ana yemekleri, tatlıları, çorbaları olduğu kadar hamur işleriyle de meşhurdur. Hem yapımı kolay olan hem az malzeme ile yapılabilen hem de oldukça lezzetli olan İnce Ekmek Muskası da Çankırı’nın en çok sevilen hamur işlerinde biri. Yapımı gözlemeye benzese de görüntüsü ile fark yaratan yemek, özellikle Çankırı yöresel kahvaltılarının vazgeçilmezi.

Hamur işi sevenlerin gözdesi olan bu tarifin özelliği hamurun incecik bir şekilde elde açılmasıdır. Çankırı’da herhangi bir kahvaltı sofrasında mutlaka karşınıza çıkacak olan bu lezzet, incecik açılan yufkaların içine tereyağı sürüldükten sonra, isteğe göre peynirli, kıymalı veya patatesli harç eklendikten sonra muska şeklinde sarılması şeklinde yapılıyor. Kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak ince ekmek muskasını mutlaka denemelisiniz.

  • Nerede Yenir: İnce ekmek muskasını Çankırı genelindeki börekçilerde bulabilmeniz mümkündür.
  • Fiyat Aralığı: Düşük Seviye
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git

Yazma Çöreği

Çankırı’nın sevilen hamur işlerinden birisi de Yazma Çöreği. Çankırı’da mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden biri. Çankırılıların fırınlarında sıklıkla yerini alan Yazma çöreği, çay saatlerinin vazgeçilmezi. Bol mayalı hamur ile hazırlanan bu kat kat lezzet hamur açıldıktan sonra yağlanması ve içine bol ceviz eklenmesiyle yapılıyor. Tepsiye konulan çörek kare şeklinde kesildikten sonra fırında pişiriyor ve pişerken etrafa iştahları açacak bir koku yayıyor.

Ara öğünlerde çayın yanında tüketebileceğiniz, misafirlere ikram edebileceğiniz Çankırı’nın bu meşhur çöreğini misafirleriniz bayılacak. Hamur işlerini seviyorsanız bir daha vazgeçemeyeceğiniz bu lezzeti Çankırı’ya yolunuz düşerse mutlaka deneyin.

  • Nerede Yenir: Yazma çöreğini Çankırı genelindeki pastanelerde bulabilmeniz mümkündür.
  • Fiyat Aralığı: Düşük Seviye
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git

Kül Çöreği

Kül Çöreği

Sizler için hazırladığımız Çankırı yemekleri listesinde sırada yine Çankırı’nın sevilen bir hamur işi var. Görüntüsü ile ekmeği andıran ama lezzetiyle ve içinde bulunan malzemelerle fark yaratan bu lezzet hem yapımı hem de malzemeleri bakımından oldukça pratik ve bu nedenle de Çankırı mutfağının vazgeçilmezi. Basit malzemelerle lezzetli ürünler ortaya çıkarmak isteyenlerin çok seveceği bu enfes çörek, hem Çankırı evlerinde sıklıkla yapılıyor hem de yapmakla uğraşmak istemeyenler için fırınlarda yapılarak isteyenlere sunuluyor.

Çayın yanında çok iyi giden, kahvaltı sofralarını süsleyen Kül Çöreği Çankırı’ya yolunuz düşerse mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden biri. Denedikten sonra eğer hamur işi seviyorsanız bir daha bu lezzetten vazgeçemeyeceksiniz.

  • Nerede Yenir: Kül çöreğini şehir merkezinde bazı pastane ve fırınlarında bulabilmeniz mümkündür.
  • Fiyat Aralığı: Düşük Seviye
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git

Mıkla

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan yumurtanın en güzel halidir Mıkla. Özellikle de her gün aynı şekilde yumurta yemekten sıkılan ve değişik bir lezzet arayanlar bu lezzeti çok seviyor. Çankırı yöresine özgü bu lezzet Çankırı kahvaltılarının en sevilen yemeklerinden biridir. Hem yapımının kolay olması hem de az malzemeyle yapılıyor olması nedeniyle Çankırı sofralarında sıklıkla yerini alan bu lezzeti hem Çankırı evlerinde kahvaltı sofralarında hem de şehir merkezindeki kahvaltıcılarda bulabilirsiniz.

Pratik bir şekilde sofralarda yerini alan Mıkla, kavrulan yumurtanın üzerine sarımsaklı yoğurt dökülmesi ve üzerinin de pul biber ve nane ile süslenmesi ile hazırlanır. Çankırı’da denemeniz gereken yemeklerden biri olan Mıkla’yı denemeden şehirden ayrılmamalısınız.

  • Nerede Yenir: Çoğunlukla evlerde yapılan mıklanın tarifini alarak sizler de evlerinizde yapabilirsiniz.
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git

Keşkek

Türk geleneksel mutfağının vazgeçilmezi olan ve ülkemizin birçok yerinde farklı şekillerde yapılan Keşkek Çankırı yöresinin de sevilen lezzetlerinden biri. Çankırı’da düğünlerin, bayram yemeklerinin kalabalık sofraların vazgeçilmezi olan Keşkek, ana malzemesi buğday olan ve herkes tarafından sevilerek tüketilen oldukça lezzetli bir yemektir.

Buğdayların iyice püre haline gelene kadar dövülmesiyle hazırlanan Çankırı usulü keşkeğe isteğe göre et veya tavuk suyu eklenir ve lezzetine lezzet katılır. Üzerine gezdirilen bol tereyağı da görsel şölen yaşatır. Çankırı yöresine ait olan ve farklı şekilde yapılan bu keşkeğin üzerine isteğe göre nohutta eklenebiliyor. Yapımı oldukça zahmetli ama lezzetiyle zahmetini unutturan bu lezzet diğer yörelerdeki keşkeklerden farklı olarak fırında pişiriliyor. Çankırı sofralarında tek başına bir ana yemek olarak tüketilen Çankırı usulü lezzeti mutlaka denemelisiniz.

  • Nerede Yenir: Çoğunlukla evlerde yapılan keşkek yemeğinin tarifini alarak sizler de evlerinizde yapabilirsiniz.
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git

Tavuk Etli Kuru Bamya

Çankırı’nın meşhur et yemekleri ve çöreklerinden sonra sevilen tencere yemeklerine sıra geldi. Bamya sevmeyenleri bile kendine hayran bırakan bu farklı bamya tarifi Çankırı’nın sevilen yöresel yemeklerinden biridir. Mevsiminde toplanarak kurutulan bamyalar kışın harika bir ana yemek haline geliyor. Her evde kolaylıkla bulunabilen malzemelerden hazırlanan hem kolay hem de doyurucu olan bu lezzet içine tavuğun eklenmesiyle özellikle bamya yemeği sevenlerin damaklarında unutulmayacak bir lezzet bırakıyor.

Minik minik çiçek bamyalar kavrulmuş soğan, salça ve baharatlarla pişiriliyor. Daha sonra da üzerine tavuk eti eklenerek servise hazır hale geliyor. Çankırı sofralarının vazgeçilmezi olan Tavuk Etli Kuru Bamyayı mutlaka denemelisiniz.

  • Nerede Yenir: Çoğunlukla evlerde yapılan tavuk etli kuru bamya yemeğinin tarifini alarak sizler de evlerinizde yapabilirsiniz.
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git

Taze Fasulye Kavurması

Ülkemizin her yöresinde taze fasulye ile çeşit çeşit yemekler yapılmaktadır ve sevilerek tüketilmektedir. Etlisi, zeytinyağlısı, kavurması hepsi de ayrı ayrı lezzetli olur. Çankırı mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan Taze Fasulye Kavurması yöreye has ince yufka ekmeğiyle servis edilir ve hem doyuruculuğu hem de lezzetiyle sofraların baş tacı olur.

Bu kolay ve pratik yemek aniden gelen misafirler için de kurtarıcı niteliğindedir. Aniden gelen misafirlere kısa sürede hazırlanıp sunulabilir. Genellikle yağda pişirilen yumurtayla ve özellikle barbunya fasulyesiyle yapılan bu yemeğin içerisine çeşitli baharatlar da eklendiğinde tadına doyum olmuyor. Bölgenin sevilen yemeklerinden olan bu hafif ama doyurucu yemeği Çankırı’ya yolunuz düşerse mutlaka denemelisiniz.

  • Nerede Yenir: Taze fasulye kavurmasını şehir merkezinde yöresel yemekler menüsüne sahip esnaf lokantalarında bulabilmeniz mümkündür.
  • Fiyat Aralığı: Düşük Seviye
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git

Zeytinyağlı Pırasa Dolması

Zeytinyağlı Pırasa Dolması
Fotoğraf: Ne Yemek Yapsak

Çankırı topraklarında sebzelerin yaygın olarak yetiştirilmesi mutfağına da yansımıştır. Çankırı mutfağının ağır et yemeklerinin dışında çok sevilen sebze yemekleri de vardır. Et tercih etmeyenler ve daha hafif lezzetler arayanların en çok tercih ettiği yemeklerden biri olan zeytinyağlı pırasa dolması, hem hafifliği hem de lezzeti nedeniyle Çankırılılar tarafından sık sık yapılmakta ve sevilerek tüketilmektedir.

Yörede yetişen tap taze pırasalarla yapılan bu yemek biraz uğraş gerektirse de, piştikten sonraki görüntüsü ve lezzetiyle verilen emeğe değdiğini ispatlar niteliktedir. Eşit uzunlukta kesilen pırasaların içine pirinç, kıyma, soğan, maydanoz ve çeşitli baharatlar ile hazırlanan bir harç doldurulur ve bol zeytinyağı ile pişirilir. Şehir merkezinde yöresel yemeklerin yapıldığı birçok yerde bulabileceğiniz bu lezzeti mutlaka deneyin.

  • Nerede Yenir: Çoğunlukla evlerde yapılan zeytinyağlı pırasa dolmasının tarifini alarak sizler de evlerinizde yapabilirsiniz.
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git

Çankırı Yöresel Çorbaları

Tatar Hamuru Çorbası

Lezzetli Çankırı yemeklerine başlamadan önce yine Çankırı yöresine özgü bir çorba ile yemeğe başlamak isterseniz Tatar Hamuru Çorbasını tercih edebilirsiniz. Kış aylarında içinizi ısıtacak içerisinde bulunan erişte, mercimek, tereyağı gibi birçok malzeme olan bu çorba Çankırı sofralarının en sevilen çorbalarından bir tanesidir. Oldukça doyurucu ve besleyici olan Tatar Hamur Çorbası, et suyu veya kemik suyu ile pişirilirse iki kat daha lezzetli oluyor. Servis esnasında da üzerine sarımsaklı yoğurt eklenerek servis edilen bu çorba yiyenlerin damaklarında lezzet patlaması yaşatıyor.

Yapımı oldukça basit olan bu farklı lezzet hem Çankırı evlerinde sofralarda yerini alıyor, hem de bölgeye giden turistler için birçok lokantada misafirlere servis ediliyor. Daha önce denemediyseniz siz de bu lezzeti mutlaka denemelisiniz.

  • Nerede Yenir: Çoğunlukla evlerde yapılan tatar hamuru çorbasının tarifini alarak sizler de evlerinizde yapabilirsiniz.
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git

Cimcik Hamuru Çorbası

Çankırı mutfağının farklı ve sevilen çorbalarından biri de Cimcik Hamuru Çorbası. Çankırı’nın geleneksel bu çorbası yöreye özgü cimcik denilen hamur parçalarıyla yapılır. Sofraların sevilen çorba türlerinden olan yoğurtlu çorba kategorisinde bulunan bu çorba içinde bulunan hamurlar sayesinde oldukça doyurucu aynı zamanda da yapımı çok basit.

Çankırı sofralarında sıklıkla yerini alan bu yöresel çorba, hamurla birlikte yoğurt, tereyağı ve baharatlarla yapılıyor. Su ile haşlanan minik hamur parçalarına sarımsaklı yoğurt eklendiğinde ve servis esnasında üzerine naneli tereyağı eklendiğinde damaklarda lezzet patlaması yaşatıyor. Doyurucu olmasıyla gerektiğinde tek başına bir ana yemek olarak tüketilebilecek bu çorbayı mutlaka denemelisiniz.

  • Nerede Yenir: Çoğunlukla evlerde yapılan cimcik hamuru çorbasının tarifini alarak sizler de evlerinizde yapabilirsiniz.
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git

Çankırı Tatlıları

Höşmerim

Birçok yörenin geleneksel lezzetleri arasında olan ve herkes tarafından sevilerek tüketilen Höşmerim Çankırı’nın da yöresel tatlıları arasında yer alıyor. Un, tereyağı ve tuz üçlüsüyle yapılan bu tatlının orijinalinde peynir de vardır. Çankırı usulü höşmerimin özelliği ise peynirsiz yapılıyor olmasıdır. Her evde bulunan malzemelerden kolaylıkla yapılabilen bu tatlı Çankırı’da genelde sabah kahvaltılarında tüketiliyor.

Bol tereyağı ile iyice kavrulan unun üzerine tuz eklenir ve çıtır bir lezzet elde edilir. Çankırı yöresinde servis sırasında ise üzerine bal eklenir. Pişirme sırasında şeker kullanılmaması ve bal ile servis edilmesinden dolayı doğal bir tatlı olan Höşmerim, hem yöre halkının hem de yöreye giden turistlerin severek tükettiği tatlılardan biridir. Tatlı sevenlerin çok beğeneceği bu basit ama lezzetli tatlıyı mutlaka deneyin.

  • Nerede Yenir: Höşmerim tatlısını şehir merkezindeki bazı pastane ve tatlıcılarda bulabilmeniz mümkündür.
  • Fiyat Aralığı: Düşük Seviye
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git

Hameyli

Çankırı dışındakiler pek bilmese de Çankırı bölgesinde oldukça meşhur olan tatlılardan biri olan Hameyli, yapımı çok zahmetli olan ama lezzetiyle fark yaratan bir tatlıdır. Şerbetli hamur işi tatlılarından olan hameyli, elde baklava hamuru şeklinde açılan hamurların içine ceviz konulduktan sonra üçgen muska şeklinde katlanarak fırına verilmesi ve fırından çıktıktan sonra üzerine şerbet dökülmesi ile hazırlanır.

Çankırı’da özellikle Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan bu tatlının adı ise yöredeki genç erkeklerin boyunlarına taktığı muska şeklindeki kolyeden gelir. Tadı baklavaya benzeyen ama hem yapılışı hem de lezzeti farklı olan bu meşakkatli tatlı yiyenlerin damaklarında nefis bir tat bırakır. Çankırı’da misafir olduğunuz evlerde tadabileceğiniz bu tatlıyı aynı zamanda şehir merkezindeki birçok tatlıcıda da bulabilirsiniz.

  • Nerede Yenir: https://www.instagram.com/baloglubaklavapastaneleri/
  • Fiyat Aralığı: Düşük Seviye
  • Adres: Cumhuriyet Mah., Necip Fazıl Kısakürek Sk., Torus Bakır İş Hanı, No: 22, Merkez
  • Çalışma Saatleri: Haftanın tüm günü 06:30 – 00:00 saatleri arasında açıktır.
  • Telefon: 0376 212 23 93
  • Yol Tarifi Al >
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git
  • Gitmişken Başka Ne Yemeliyim: Fıstıklı baklavalarında da deneyebilirsiniz.

Yumurta Tatlısı

yumurta tatlısı

Adından da anlaşılacağı gibi bol yumurtayla yapılan bu tatlı Çankırı’nın sevilen tatlılarından biridir. Un, yumurta ve tuz gibi kolaylıkla bulunan malzemelerden yapılan bu tatlı lezzetiyle ise deneyenleri şaşırtıyor. Bolca yumurtanın un, nişasta ve irmik ile çırpılmasıyla hazırlanan bu tatlı yağlanmış büyük bir tepsiye dökülüyor. Bu aşamada önemli olan hamurun içerisine metal kaşık sokmamak, sadece taht kaşık kullanmaktır. Fırından çıkan tatlının üzerine önceden hazırlanan şerbet dökülür ve afiyetle yenir.

Hamurunda şeker olmamasından dolayı tuzlu olarak da tüketilebilen Yumurta Tatlısı her iki şekilde de efsane bir lezzet. Çankırı’da birçok restoranda ve tatlıcıda bulabileceğiniz Yumurta tatlısını denemeden şehirden ayrılmamanızı tavsiye ederiz.

  • Nerede Yenir: Derya Lokantası Sefer Usta’nın Yeri
  • Fiyat Aralığı: Orta Seviye
  • Adres: İncili Çeşme, Bedesten Sk., No: 27, Merkez
  • Çalışma Saatleri: Pazartesi – Cumartesi günleri arası 04:00 – 19:30 saatlerinde açıktır.
  • Telefon: 0376 212 55 77
  • Yol Tarifi Al >
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git
  • Gitmişken Başka Ne Yemeliyim: Burada Çankırı’ya özgü yöresel yemekleri de bulabilirsiniz.

Un Helvası

Ülkemizin en meşhur tatlılarından biri olan un helvası bayramlarda, özel günlerde en çok yapılan tatlıların başında gelmektedir. Türk mutfağında en çok yapılan ve her türü ile en sevilen tatlı olan un helvası, Çankırı mutfağının da yöresel tatlılarının başında gelmektedir. Hem pratik olması hem de her evde bulunan malzemelerden yapılabiliyor olması nedeniyle tatlı krizleri geldiğinde veya ani misafir geldiğinde çayın yanında hemen hazırlanabilecek bir tatlı.

Bol tereyağı ve unun kavrulması ve daha sonra şeker eklenmesi ile hazırlanan Un Helvası, kavrulurken yaydı koku ile bile iştah açıyor. Kalorisi biraz yüksek olan ama şerbetli tatlılarla hazırlanan tatlıların yanında oldukça hafif olan tatlının kıvamını tutturmak oldukça önemlidir. Eğer kıvamı tutturulmazsa verilen emek boşa gidiyor. Servis sırasında üzerine eklenen ceviz ile lezzetine lezzet katan Çankırı usulü Un Helvasını mutlaka denemelisiniz.

  • Nerede Yenir: Helvacıoğlu Şekerleme
  • Fiyat Aralığı: Düşük Seviye
  • Adres: Cumhuriyet, Necip Fazıl Kısakürek Sk., No: 16/A, Merkez
  • Çalışma Saatleri: Haftanın tüm günleri 08:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.
  • Telefon: 0376 212 71 39
  • Yol Tarifi Al >
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git
  • Gitmişken Başka Ne Yemeliyim: Panayır ve mide helvasını da deneyebilirsiniz.

Nokul

Birçok insanın daha önce adını duymadığı nokul, ülkemizin sevilen hamur tatlılarındandır. Samsun, Sinop ve Çankırı’nın yöresel tatlılarından biri olan bu tatlının özellikle Çankırı’da yapılanı bir başka oluyor. Geleneksel Çankırı tatlısı olan nokul, elde açılan hamurların silindir şekli verilerek fırında pişirilmesiyle yapılıyor. İsteğe göre de arasına tahin, ceviz ve kuru üzüm eklenebiliyor. İçine bir şey koyulmadan ise tuzlu çörek olarak tüketiliyor.

Oldukça basit malzemelerden yapılan bu tatlı hem kahvaltıda tüketiliyor hem de çay toplantılarında masalarda başköşede yerini alıyor. Uzun süre bayatlamadan taze kalabilen nokul hem besleyici bir tatlı olması hem de çok fazla şeker içermemesi nedeniyle özellikle sağlıklı beslenmek isteyenlerin ilk tercihi oluyor. Çankırı pastanelerinde bulabileceğiniz bu tatlıyı mutlaka denemenizi tavsiye ederiz.

  • Nerede Yenir: Nokulu şehir merkezindeki pastanelerde bulabilmeniz mümkündür.
  • Fiyat Aralığı: Düşük Seviye
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git

Binlerce yıllık gelenek ve görenekleriyle, çeşitli sofralara sahip olan İç Anadolu, nefis yemekleriyle oldukça ilgi çekiyor. Çorbalarından, et yemeklerine, birbirinden güzel tatlarıyla listelediğimiz Çankırı mutfağının tüm detayları, Çankırı’nın yöresel yemekleri listemizle sizlerleydi. Çankırı’nın yöresel yemekleri yazımız burada sona ererken, listemizi beğendiyseniz ve sizlerin de eklemek istediği başka lezzetler var ise, aşağıdaki yorumlar kısmından bize yazabilirsiniz.

“Çankırı’da Ne Yenir? İşte Size Çankırı Mutfağının En Lezzetli 12 Yemeği” üzerine 3 yorum

Yorum yapın

Bizi Takip Edin