Cancun Gezilecek Yerler | Detaylı Anlatım

Yucatan Yarımadası’nda bulunana Cancun, turkuaz rengi deniziyle Meksika’nın Karayip kıyılarındaki incisi.

‘’Meksika’nın Karayipleri’’ olarak adlandırılan Cancun, her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Meksika’nın en ilgi çekici noktalarından biri. Asla canınızın sıkılmayacağı şehirde birbirinden güzel noktaları görmek isterseniz ‘’Cancun Gezilecek Yerler’’ yazımıza göz atabilirsiniz.

Xcaret Park

Xcaret Park

1984 yılında Meksikalı bir girişimci tarafından alınan arazi, temizlenmeye başlandığından içerisinde var olan çökmüş mağaralar, yeraltı nehirleri ve harabeler keşfedilmiştir.

Turistik önem kazanan Xcaret Park içerisinde görebileceğiniz yerler arasında; kelebek vadisi,Xcaret Havuzu, Maya Harabeleri, Yarasa Mağarası ve yunuslarla beraber yüzebileceğiniz havuzlar bulunmaktadır. Güzel peyzajıyla dikkat çeken şehri gezmenizi ve birbirinden güzel noktalarını ziyaret etmenizi öneriyoruz

Calakmul

Calakmul

Cyrus Lundell tarafından 1931 yılında keşfedilen Calakmul , Maya döneminden kalma antik bir şehirdir. Eski dönemlerde 50,000’den fazla insan ev sahipliği yaptığı düşünülen şehir şimdiye kadar bulunmuş en sağlam antik kentler arasındadır. Piramit şeklindeki yapısıyla dikkat çeken Calakmul’u gördüğünüzde etkileneceğinize eminiz.

Cancun Müzesi

Meksika’da gerçekleştirilen arkeolojik kazılar sonucunda ortaya çıkarılmış bulguların sergilendiği Cancun Müzesi, mimar Alberto Garcia tarafından tasarlanmıştır. Mayalar döneminden kalmış ev eşyaları, mezarlar, anıtsal taşlar ve daha birçok öğeyi bulabileceğiniz müze, Cancun’un gizli kalmış tarihine ışık tutmak açısından oldukça önemli.

Parque Garrafón

Parque Garrafon

Meksika’nın Karayipleri olarak bilinen Cancun’da, incecik kumlarda uzanıp turkuaz rengi tertemiz sularda yüzmek isterseniz uğrayabileceğiniz yerler arasında Parque Garaffon Plajı bulunuyor.

Plajda sadece yüzmek ve güneşlenmekle kalmayın düzenlenen etkenliklere katılma şansıda bulabiliyorsunuz. Su üzerindeki hamaklar, Jet Ski, panoramik yüzme havuzu, kano seyahati, yunuslarla yüzmek gibi misafirler için sunulmuş farklı hizmetler bulunmakta.

Cancun Sualtı Müzesi

Cancun Sualtı Müzesi

Cancun Sualtı Müzesi, dünya üzerinde gezebileceğiniz en ilginç organizasyonlardan biridir. Okyanusun 6 metre altına konulmuş olan heykellerden oluşan müze İngiliz Jason deCaires Taylor ve diğer Meksikalı heykeltıraşlar tarafından oluşturulmuştur.

Müze içerisinde 500’den fazla heykel bulunmakta ve islerseniz dalış eğitmenleriyle birlikte dalarak su altındaki heykelleri görebilirsiniz. 2010 yılında açılan bu müze, günümüzde Cancun’un en çok ziyaret edilen noktalarından biridir.

Cancun Columbus Lobster Cruise

Cancun Columbus Lobster Cruise

Meksika’ya gittiğinizde muhteşem gün batımına karşı romantik bir yemek isterseniz katılabileceğiniz turlar arasında Cancun Columbus Turu bulunuyor. Tekneyle turkuaz sularda açılarak başladığınız tur, gün batımı eşliğinde içki ve yemekle devam ediyor.

Oldukça eğlenebileceğiniz bu tekne içerisinde tüm gece danslar ve müzikler size eşlik edecek. Ay ışığı altından romantik bir akam geçirmek isteyenler Cancun’daki muhteşem yat turuna katılabilirler.

Cancun Wax Müzesi

Cancun Wax Müzesi

Ulusal ve uluslararası alanda ün yapmış birbirinden popüler yıldızları bir arada görebileceğiniz Wax Müzesi, farklı bir deneyim yaşamak isteyenleri bekliyor. Balmumundan yapılmış, gerçeğine tıpa tıp benzeyen heykeller sayesinde dünyaca ünlü yıldızlarla yan yana gidi hissedebileceğiniz müzeyle,Cancun’da farklı bir deneyimi tadabilirsiniz.

Cancun’la ilgili yararlı olabileceğini düşündüğünüz bilgiler varsa yorumlar kısmından bize ulaştırabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin