Cambridge Şehir Rehberi | Merak Edilenler

Özellikle Londra’ya gidenlerin günübirlik de olsa görmesi gereken bu öğrenci şehri, ziyaretçilerine damakta hoş bir tat bırakan bir gezi fırsatı sunuyor.

Dünyanın en zeki öğrencilerinin okuduğu bir üniversite şehri olan Cambridge, tarihi dokusu ve huzur veren ortamı ile ülkenin sevimli şehirleri arasında bulunuyor. Bu şehri ziyaret etmeyi düşünen takipçilerimiz için hazırlamış olduğumuz Cambridge şehir rehberi ile şehirle ilgili bilinmesi gerekenleri sizin için derledik. İsterseniz sizi rehberimizle baş başa bırakalım…

1- Cambridge Şehir Rehberi

#1 Cambridge Gezilecek Yerler

King's Collage
King’s Collage

Cambridge bir öğrenci şehri ve dünyanın en önemli eğitim kurumlarından biri olan Cambridge Üniversitesi şehri en değerli kılan unsurların başında geliyor. Şehirde zarif bir mimariyle inşa edilmiş ve şehrin silüetine büyük değerler katan görülmesi gereken pek çok öğretim kurumu bulunuyor. Bunun yanında şehirdeki önemli müzeler de şehrin ziyaret edilmesi gereken yerlerinden. Detaylar için tıklayınız.

#2 Cambridge’de Nerede Kalınır

Cambridge’de otel fiyatlarının diğer şehirlerle kıyaslandığında biraz pahalı olduğunu söylememiz gerek; ancak otel karşılaştırma sitelerindeki günlük kampanyaları takip ederek konaklama masrafınızı düşürmeniz mümkün.

Şehirdeki konaklama alternatifleri daha çok Whitehill Estate, Newnham, Arbury, Chestorton ve West Cambridge bölgelerinde yoğunlaşmaktadır. Siz de bu bölgelerdeki otelleri inceleyerek bütçenize uygun olan bir konaklama seçeneği belirleyebilirsiniz.

Cambridge’ nerede kalınır? Otel tavsiyeleri” başlıklı yazımıza göz atarak şehirdeki konaklama seçenekleriyle ilgili bilgilere ve otel tavsiyelerimize ulaşabilirsiniz.

#3 Cambridge’nin Alışveriş Olanakları

Grand Arcade
Grand Arcade

Cambridge daha çok butik dükkanlarda daha özel bir alışveriş deneyimi yaşamak isteyenlere hitap eden bir şehir. Buradaki, ülkenin büyük şehirlerindeki sınırsız alışveriş olanakları bulunmuyor. Şehirde alışveriş yapabileceğiniz yerlerle ilgili detaylara Cambridge alışveriş rehberi yazımızdan ulaşabilirsiniz.

#4 Cambridge Gece Hayatı

Öğrencinin olduğu yerde gece hayatı olmaz mı ? Cambridge’de de haliyle sizi renkli bir gece hayatının beklediğinden emin olabilirsiniz. Tabi ki gene de siz çok büyük beklentilere girmeyin, sonuçta öğrenciler ders çalışmak için de zaman ayırmak zorunda. 🙂 Şehrin gece hayatıyla ilgili detaylara ve şehirde gidebileceğiniz mekanlarla ilgili bilgilere Cambridge gece hayatı başlıklı yazımızdan ulaşabilirsiniz.

#5 Cambridge Yeme İçme Rehberi

cambridge yeme içme
Cambridge’de pek çok cafe ve restoran sizi bekliyor.

Öncelikle bu şehre geldiğinizde çok yöresel lezzetler bulamayacağınız belirtelim. Şehirde öğrenci nüfusunun yoğunluğuna bağlı olarak ziyaret edebileceğiniz oldukça fazla cafe bulunuyor. Bu cafeler hem restoranlara göre daha uygun fiyatı hem de zengin menüleri ile ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği yerler. Ancak şehirde Michelin yıldızlı restoranların da bulunduğunu belirtmekte fayda var. Şehirde özel lezzetler tadabileceğiniz pek çok restoran da sizi aç bırakmamakta kararlı.

Cambridge’de nerede yemek yenir diye merak ediyorsanız Cambridge yeme içme rehberi yazımıza göz atabilirsiniz.

#6 Cambridge Şehir İçi Ulaşım

Cambridge’de ulaşım konusunda rahat olabilirsiniz. Şehri yürüyerek ya da bisiklet kiralayarak çok rahat bir şekilde dolaşmanız mümkün. Bunun yanında şehirdeki otobüs hatları da sizi istediğiniz yere kolay bir şekilde ulaştıracaktır. Eğer şehrin çevresindeki yerleri de görmek isterseniz araç kiralayabilir ya da tren ve otobüs yolculuğunu tercih edebilirsiniz.

#7 Cambridge’ye Ne Zaman Gidilir

Cambridge summer
Cambridge’i ziyaret etmek için yaz mevsimi oldukça ideal.

Ilıman bir iklimin etkisi altında bulunan Cambridge’ye gitmek için mayıs ayından itibaren eylül ayına kadar olan aralığın en ideal zamanlar olduğunu söyleyebiliriz.

#8 Cambridge’ye Nasıl Gidilir

Cambridge Havaalanı yaygın olarak kullanılmadığı için Cambridge’ye gitmek için İngiltere’nin farklı şehirlerinden aktarma yapmanız gerekmektedir. Ziyaretçiler çoğunlukla Londra gezisi yaptıktan sonra Londra’dan tren veya otobüs seçeneklerini değerlendirerek Cambridge’yi ziyaret etmektedir. Londra uçuşlarından birini satın alabilir ve buradan Cambridge’ye geçebilirsiniz.

Cambridge şehir rehberi yazımıza ek tavsiye ve önerilerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlere iletebilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin