Cambridge Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 8 Yer

Zarif mimarisi, tarihi geçmişi, parkları ve daha pek çok güzelliği ile Cambridge’de çok keyifli bir kaç gün geçirmeye ne dersiniz?

Dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olan Cambridge Üniversitesi’ni bünyesinde barındıran şehir size tarih dolu bir gezi imkanı sunuyor. Hazırlamış olduğumuz Cambridge gezilecek yerler yazımızda şehir özellikle görülmesi gereken yerlerini sizin için listeledik.

Cambridge Gezilecek Yerler

1. The Backs

Cambridge’ki kolejlerin sırtını verdiği nehir etrafında şekillenen bu muhteşem doğa kesinlikle görülmeyi hak ediyor. Burada yürüyüş yapabilir ya da kayık turlarına katılarak eğlenceli bir şekilde vakit geçirebilirsiniz.

2. King’s College Chapel

 King's College  Chapel

15. yüzyılda inşa edilmiş olan King’s College, Cambridge’nin en önemli yapılarının başında geliyor ve Cambridge gezilecek yerler listesinde bulunması gereken bir bina. Kolejde bulunan ve Gotik mimari ile şekillendirilmiş olan şapel ise vitray süslemeleri ile görenleri kendisine hayran bırakıyor.

3. Trinity College

trinity collage

Cambridge’nin en görkemli kolejleri arasında bulunan Trinity College, bünyesindeki dünyanın en büyük mahkemelerinden biri sayılan Büyük Mahkeme ve ünlü Wren Kütüphanesi Cambridge’ye geldiğinizde kesinlikle görmeniz gereken noktalardan biri. Cambridge Üniversitesi’ne ait şehirde görülmesi gereken daha pek çok yapı bulunuyor. Bunların başlıcalarını da şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Christ’s College
  • Gonville & Caius College
  • Peterhouse College
  • John’s College

Vaktiniz el verdiğince bu okulları da ziyaret etmenizi öneriyoruz.

4. Fitzwilliam Müzesi

Fitzwilliam Müzesi

Muhteşem binasıyla sizi görür görmez kendisine hayran bırakan müze, içinde bulunan Çin, Yunan, Roma ve daha pek çok medeniyete ait başta porselenler olmak üzere çok çeşitli eserlerle muhteşem bir gezi yapma şansı sunuyor. Müze kesinlikle Cambridge gezilecek yerler listesinde ilk sıralarda olmayı hak ediyor.

5. At Yarışı Müzesi

İngiltere deyince birçok kişinin aklına kuşkusuz at yarışları geliyor. Cambridge’nin 21 km. doğusunda kalan Newmarket bölgesi, geçmişten günümüzde İngiltere’de at yarışlarıyla ilgili en önemli merkezlerden biri. Burada bulunan müze ise Cambridge’de görülmesi gereken yerlerden biri. Eğer vaktiniz olursa bu güzel müzeyi ziyaret ederek at yarışlarıyla ilgili pek çok objeyi görme fırsatı yakalayabilirsiniz.

6. Round Kilisesi

Fitzwilliam Müzesi

Şeklinden dolayı bu ismi alan kilise 1131 yılında inşa edilmiştir. Küçük olmasına rağmen şehirdeki etkileyici yerlerden biri olan kiliseyi görmenizi tavsiye ediyoruz. Bunun dışında şehirde bulunan Mary Kilisesi de görülmesi gereken dini yapılardan biri.

7. Polar Museum

polar museum

Kutup araştırmaları yapan Roald Amundsen, Fridtjof Nansen ve Yüzbaşı Robert Falcon Scott’un araştırmaları neticesinde elde edilen nesne ve bilgilerin sergilendiği müze, kutuptaki yaşama dair çeşitli bilgiler edinmek isteyenlerin mutlaka Cambridge gezisinde yer vermesi gereken bir müze.

8. Cambridge Science Centre

cambridge science centre

Bilim ve teknoloji dünyasında keyifli bir maceraya çıkıp çeşitli bilgiler edinmek istiyorsanız bu merkezi de listenize almanızı öneriyoruz.

*Siz de Cambridge’ye gelip bu güzel yerleri gezmek ister misiniz? O halde hemen sitemizden Cambridge uçak biletlerini inceleyerek hemen en ucuz uçak biletini satın almaya ne dersiniz? Bize kalırsa çok güzel olur 🙂

Yorum yapın

Bizi Takip Edin