Tüm Detaylarıyla Burkina Faso’nun Gezilecek Yerleri

1960 yılında Fransız sömürgesinden kurtulup bağımsızlığına kavuşmuş olan Burkina Faso, Afrika Kıtası’nın görülmesi gereken ülkeleri arasında yer alıyor.

Burkina Faso’yu ziyaret ederseniz görmeniz gereken yerleri ‘’Burkina Faso’nun Gezilecek Yerleri’’ yazımızda bulabilirsiniz. Şimdiden iyi okumalar dileriz.

Pendjari Ulusal Parkı

Pendjari Ulusal Parkı

Vahşi hayatın yırtıcı hayvanlarıyla daha önce hiç karşı karşıya geldiniz mi? belgesellerden izlemeye alışık olduğumuz birçok canlıyı Burkina Faso topraklarında görebilirsiniz. Ziyaretçiler için güvenlik önlemlerinin alındığı bu park içerisinde; yırtıcı kuşlar filler, aslanlar, su aygırları, antilop, zebra gibi birçok canlıyı görebilirsiniz.

Küçük bir gölün de bulunduğu parkta hayvanların birbiriyle iletişimini ve doğal ortamlarında nasıl yaşadıklarını arada cam bulunmadan görebilme şansına sahipsiniz. Kendinizi farklı bir diyard gibi hissettirecek Pendjari Milli Parkı’nı ziyaret etmenizi şiddetle öneriyoruz.

Arli Milli Parkı

Arli Milli Parkı

Pendjari Milli Parkı’nın güneyinde bulunana Arli Mill Parkı, Burkina Faso’nun canlı çeşitliliğini görmeniz için biçilmiş kaftan. İçerisinde görebileceğiniz canlılar arasında;bufalo,babun,yaban domuzu, antilop, su aygırı , aslan ,fil bulunmaktadır. 760 kilometrelik alana kurulmuş olan park savan ormanlarıyla ve içerisinde yaşayan canlılarıyla görülmesi gereken noktalar arasında yer alıyor.

Ouagadougou Cathedral

Ouagadougou Cathedral

Batı Afrika’nın ve Burkina Faso’nun en büyük katedralleri arasında bulunan Ouagadougou Katedrali , 1930’lu yıllarda inşa edilmiş olup,kerpiç tuğlalardan inşa edilmiştir.Turuncu rengiyle dikkat çeken yapı mimarisiyle de oldukça beğenilen yapılar arasında yer alıyor. Farklı tasarımıyla dikkat çeken katedrali Burkina Faso’da ziyaret etmeniz gereken noktalardan biri.

Domes de Fabedougou

Domes de Fabedougou

Burkina Faso’da 1.8 milyar yıllık bir geçmişe sahip olan kayalıklar,muhteşem manzarası ve doğal ortamıyla dikkat çekiyor. Çok fazla kişinin bilmediği bu noktada genellikle dağ tırmanışları ve çadırla konaklamalar gerçekleştiriliyor. Aşınmayla beraber kubbe şeklini almış kayalıklar Burkina Faso’da muhteşem bir gün batımı izlemek isteyenleri bekliyor.

Sadece 2 dakikanızı ayırıp yazımızla ilgili düşüncelerinizi yorumlar kısmından bize ulaştırabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin