Bükreş Gezilecek Yerler | En Popüler & Turistik 40 Yer!

Bükreş Nerede? & Hangi Ülkede? Bükreş, Avrupa ülkelerinden olan Romanya’da bulunmakta olup, ülkenin başkentidir.

Bükreş Hakkında: Tuna Nehri’nin kıyısında kurulmuş bu şehir, son derece modern olmakla birlikte ülkenin hem turizm hem de ticaret alanındaki merkezidir. Geleneksel mimarilerin yanı sıra tarihi öneme sahip eski dokusunu koruyan yapıların bir arada bulunduğu sokakları, cana yakın insanları ve çok sayıda gezi noktasıyla birçok kişinin görmek ve yaşamak istediği bir yerdir.

Ortalama Kaç Günde Gezilir? 3-4 gün yeterli.

Bükreş Para Birimi: Rumen Leyi (RON)

Bükreş Pahalı mı? Birçok Avrupa ülkesine göre, evet. Henüz Euro kullanımına geçmemiş olan şehirde toplu taşıma ve konaklama ve alkol oldukça ucuz olduğu için bu harcamalarınızdan tasarruf etmeniz muhtemel. Bir Avrupa ülkesinden gidiyorsanız her şey çok ucuz gelecektir ancak Türk lirası üzerinden hesaplandığında Bükreş fiyatları da bizim için çok uygun değildir.

Yeme içme, alışveriş gibi konularda dikkatli harcama yapmanız gerekebilir çünkü kur olarak Leyi, Türk lirasına göre daha yüksektir. Tabi yine Euro kullanılan Avrupa ülkelerine göre yaşamın ve seyahatin Bükreş’te uygun olduğunu söyleyebiliriz. Bu arada şehir 2024 yılında para birini Euro olarak değiştirmeyi planlıyor, seyahatinizi bu dönemden önce yaparsanız daha karlı çıkacaksınız.

Bükreş Güvenli mi? Her şehirde olduğu gibi Bükreş’te de bazı tehlikelerle karşılaşabilirsiniz ancak istisnalar dikkate alınmazsa bu şehir için güvenli diyebiliriz. Bükreş’te sürekli devriye gezen çok sayıdaki polis bir aksilik olması durumunda size en kısa sürede yardım edecektir. Ayrıca etrafta fazla polis olması gezerken size güven de veriyor. Yine de bildiğiniz gibi tenha noktalarda dolaşmamayı ve olabildiğince az ve değersiz eşyayla gezmeye özen gösterirseniz bir sıkıntı olmayacaktır.

Ziyaret İçin En İyi Zaman: Nisan-Mayıs

Yardımcı Uygulamalar: Bükreş’i keşfetmenize yardımcı olacak appler indirerek kimseye soru sormadan gezi noktalarına, fiyatlarına ve ipuçlarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Ulaşım: Bükreş’e ulaşımlarda en yakın havalimanları için Henri Coanda Uluslararası Havalimanı ve Uluslararası Bükreş Baneasa Havalimanı tercih edilmektedir. İki havalimanı da şehir merkezine yakın olmakla beraber Bükreş merkezine transfer hizmeti sağlamaktadır. Ayrıca İstanbul’dan Bükreş’e otobüs ve trenle de ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Ortalama bilet fiyatı 200 ₺ civarında olmakla beraber tren yolculuğu için Bosfor Expressi’ni inceleyebilirsiniz.

Tasarruf Kartları; Seyahatinizde birçok gezi noktasına ücretsiz veya indirimli giriş, toplu taşımaları kullanma olanağı sağlayan tasarruf kartlarından birini edinmenizi öneriyoruz.

-Gezi İçin;

Bükreş City Kart

-Ulaşım için;

Activ Kart – Activ Kart’ı otobüs duraklarının yanında bulunan belirli bilet kutularından satın alabilirsiniz.

Bükreş-İstanbul Saat Farkı: Bükreş ve İstanbul arasında saat farkı yoktur. Aynı saat dilimini kullanmaktayız.

Bükreş’te Ne Yenir? Ne İçilir? Bir zamanlar Osmanlı toprağı olan Bükreş’in mutfağında hem Osmanlı tatları hem de Avrupa lezzetlerini andıran izleri görmeniz mümkün. Damak tadı olarak çok yadırgamayacağınız yemeklerini keşfetmek isterseniz Bükreş’te Ne Yenir? Ne İçilir? yazımızda sizler için detaylıca anlattık…

Restoran Bahşiş Oranları: Bükreş’te bahşiş zorunlu olmamakla beraber hesabın %5-10’u arasında bahşiş bırakabilirsiniz. Bu oran taksilerde %5 oranındadır.

*Bükreş Gezilecek Yerler Videosu

*Bükreş Gezilecek Yerler Listesi

-Simgesel Yapılar

1. Parlamento Sarayı

Parlamento Sarayı

Burası Neresi? Avrupa’nın en büyük binası olan Parlamento Sarayı, Pentagon’dan sonra dünyanın da en büyük ikinci yapısı olma özelliğine sahiptir. Nicalae Ceausescu tarafından inşa ettirilen yapının inşasında 20.000 işçi ve 700 mimar yer almıştır.

Neden Gitmeliyim? Muhteşem mimarisiyle dışarıdan dahi gözleri kamaştıran Parlamento Sarayı;1,100 odası, 12 katlı oluşu ve bir nükleer sığınağa ev sahipliği yapmasıyla benzerine az rastlanan yapılar arasında. Uluslararası bir konferans merkezi olarak da kullanılan parlamento binası ülkenin en iyi zanaatkarlarının yaptığı çalışmalarla, Romen mimarisinin yansıtılması amaçlanmıştır.

Çok büyük olan Parlamento Sarayı’nı keşfetmenin en iyi yönü rehberli tur hizmetiyle gezmek olacaktır. Sadece odaları gezmek değil içerisindeki değerli eşyaları da görebilmek adına Bükreş Parlamento Sarayı turlarından birine katılarak, ziyaret günleri içerisinde bu devasa ve etkileyici yapıyı keşfedin!

  • Konum: Strada Izvor 2-4, București, Romanya
  • Telefon: +40 21 316 0300
  • Çalışma Saatleri: 09:00-17:00
  • Giriş ücretleri:  25 Lei
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

2. Bükreş Arcul de Triumf

Bükreş Arcul de Triumf

Burası Neresi? Romanya’nın tarihi zaferlerine adanmış bir yapı olan Arcul de Triumf yani Zafer Takı, Roma İmparatorluğu döneminden kalma bir yapıdır. Sade ve minimalist çizgilere sahip yapı 27 m uzunluğundadır ve 1879 yılında inşa edilmiştir.

Neden Gitmeliyim? Şehrin içerisindeki tarihi yapılardan biri olan Zafer Kapısı, şehrin 3 ana caddesini birbirine bağlayan noktada bulunmaktadır. Turistik bir cazibe noktası olan Zafer Takı, Romanya’nın bağımsızlığına ve zaferlerine ithaf edilmiş tarihi bir yapı olmakla beraber, her yıl 1 Aralık bağımsızlık gününde askeri geçit törenlerine ev sahipliği yapmakta.

Aklınızda Bulunsun! Bükreş Zafer Takı’nın içerisinde Romanya’nın bağımsızlığına ithaf edilmiş ufak bir müze yer alıyor. Ayrıca bazen takın en üst kısmına çıkıp, muhteşem Bükreş manzarasını seyretme şansı bulabilirsiniz!

3. Royal Palace of Bucharest

Royal Palace of Bucharest

Burası Neresi? Romanya’nın Bükreş şehrinde 1937 yılında inşa edilen yapı, Romen monarşisinin gücünü temsil eden görkemli bir yapıdır. Günümüzde kraliyet ailesine hizmet vermemekle beraber turistik gezilere açıktır.

Neden Gitmeliyim? Romanya’nın kral ve kraliçelerini ağırlamış, önemli resepsiyonların gerçekleştiği Eski Kraliyet Sarayı, günümüzde aynı ihtişamını koruyarak bu defa ziyaretçilerine kapılarını açıyor. Neo-klasik tarzdaki yapı oldukça görkemli olup, bazı noktaları kartpostal fotoğraflarını andıracak güzellikte olmasıyla dikkat çekmekte…

Monarşinin bitişiyle beraber Romanya halkı için turistik bir noktaya dönüşen kraliyet sarayı ‘’Saray Meydanı’’ olarak adlandırılan meydanda bulunup, şehrin görüntüsüne hoş bir siluet kazandırıyor. Sembolik olarak hala ziyaret edilebilen bu yapıyı keşfedip, Romanya’nın asillerinin nasıl bir yaşam sürdüğünü görmenizi tavsiye ediyoruz.

Aklınızda Bulunsun! Eski Kraliyet Sarayı’nı gezerken içerisinde yer alan Romanya Ulusal Sanat Müzesi’ni de görmeyi unutmamalısınız.

  • Konum: Calea Victoriei 49-53, București 010063, Romanya
  • Telefon: +40 21 313 3030
  • Çalışma Saatleri: 09:00-17:00 / Pzt-Salı Kapalı
  • Giriş ücretleri: 40 Lei
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

-Tarihi Yerler

4. Cotroceni Sarayı

Burası Neresi? Bükreş’in batısında yer alan Cotroceni Sarayı; 1679-81 yılları arasında kurulmuş olup, 400 yıldan fazladır tarihi geleneğin yaşatıldığı bir yerdir.

Neden Gitmeliyim? Controceni Sarayı ve içerisinde Cotroceni Ulusal Müzesi, Romanya tarihinin yaşatıldığı eski saray mimarisinin örneklerinden biridir. Yıllar içerisinde tabi ki birkaç değişiklik yapılmakla beraber iskelet olarak yapı aynı kalmıştır. Sarayın içerisinde bulunan Controceni Ulusal Müzesi’ni gezdiğinizde de Prens Ferdinand ve ailesinin odalarını, sanat koleksiyonlarını ve günümüze ulaşan değerli eşyalarını gezebiliyorsunuz. Anlatmaktan çok yaşanacak olan Controceni Sarayı’nı, Bükreş gezilecek yerler listenizde baş sıralara almanızı öneriyoruz.

  • Konum:
  • Telefon: +40 21 410 0581
  • Çalışma Saatleri: 09:30 – 14:00
  • Giriş ücretleri:  35-40 Lei
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

5. Mogoşoaia Palace

Mogoşoaia Palace

Burası Neresi? Bükreş’te bulunan Mogoşoaia Sarayı, 1698-1702 yılları arasında Constantin Brancaveanu tarafından Rönesans mimari tarzında inşa ettirilmiş bir saraydır.

Neden Gitmeliyim? Yapıldığı dönemden sonra Osmanlı İmparatorluğu tarafından el konulan ve hana çevrilen saray, 1957 yılına gelindiğinde Romanya hükümeti tarafından müze haline getirilip yeniden saraya çevrilmiştir.

Günümüzde popüler turistik bir nokta haline gelen saray, iç mimari tarzıyla olduğu kadar bahçeleriyle de dikkat çekiyor. Ayrıca müze ve içerisindeki sanat galerisi, sarayı görülmeye değer kılan noktalardan bazılarıdır. Romanya’da saray hayatını yaşamak, harika bahçesinde dolaşmak ve doğu-batı sentezini görmek isterseniz, şüphesiz ki Bükreş’teki en iyi nokta Mogosoaia Sarayı’dır. Ziyaret etmenizi şiddetle öneriyoruz.

  • Konum: Strada Valea Parcului 1, Mogoșoaia, Romanya
  • Telefon: +40 760 906 090
  • Çalışma Saatleri: 12:00 – 00:00
  • Giriş ücretleri:  35-40 Lei
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

6. Stavropoleos Manastırı

Stavropoleos Manastırı

Burası Neresi? Bükreş’te 1724 yılında yapılmış olan Stravropoleos Manastırı, Arşimandrit Ionichie tarafından inşa edilmiştir. Yapı, Romanya’daki Hristiyanlık tarihi açısından önemli bir yere sahip olmakla beraber, mimarisiyle yıl içerisinde çok sayıda turistik uğrak noktasıdır.

Neden Gitmeliyim? Roma ve Bizans mimarisinin yansıtıldığı, 20. Yüzyıldan kalan bu manastır, geleneksel mimarinin en güzel örneğidir. Zamanla deforme olsa da günümüze kadar ulaşmış olan manastır içerisinde 8 bin kitaplık, çok değerli bir kütüphane de bulunmaktadır. Ayrıca ziyaretler esnasında Bizans müziklerinin çalındığı koroyu dinleme şansını da yakalayabiliyorsunuz. Bükreş gezilecek yerler listesinin en önemli tarihi noktalarından olan Stravopoleos Manastırı aynı zamanda Romanya Tarih Müzesi’ne de oldukça yakındır.

  • Konum: Strada Stavropoleos 4, București 030167, Romanya
  • Telefon:+40 21 313 4747
  • Giriş ücretsiz.
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

-Müzeler

7. Dimitrie Gusti Ulusal Köy Müzesi

Dimitrie Gusti Ulusal Köy Müzesi

Burası Neresi? Bükreş’te Herastrau Parkı içerisinde yer alan Dimitre Gusti Ulusal Köy Müzesi, 17. Ve 20. Yüzyıllar arasında inşa edilmiş geleneksel yapılardır. Otantik köy hayatını sergilemek amacıyla kırsal mimarinin öne çıkartıldığı objeler burada yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Modern yapıların sardığı Bükreş sokakları arasında geleneksel Romanya evlerini ve köy yaşamının nasıl olduğunu merak edebilirsiniz. Romanya’daki kırsal hayatı gözler önüne seren bu sosyolojik müze, Avrupa Kıtası’nın en büyük üçüncü açık hava müzesi olmasıyla da ziyaretçilerine gezilecek büyük bir alan sunuyor. Burada eski Romen evlerini, kırsal alanlarını, bağ ve bahçelerinin birer örneklerini görebiliyor ve 17. Yüzyıldan günümüze yaşanan değişimleri görebiliyorsunuz.

Bükreş sokaklarında artık görmemizin imkânsız olduğu bu evler şehrin eski sakinlerinin hayatlarını sürdürdükleri evlerden birer örnek. Bükreş gezilecek yerler listenize kesinlikle eklemenizi önerdiğimiz Dimitre Gusti Köy Müzesi, şehrin etnik yapasını anlamak için muhteşem bir deneyim olacak.

  • Konum: Şoseaua Pavel D. Kiseleff 28-30, București 011347, Romanya
  • Telefon:+40 21 317 9103
  • Çalışma Saatleri: 09.00 – 17.00
  • Giriş ücretleri: 15 Lei
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

8. Romanya Ulusal Sanat Müzesi

Romanya Ulusal Sanat Müzesi

Burası Neresi? Bükreş Eski Kraliyet Sarayı içerisinde yer alan Ulusal Sanat Müzesi, saray içerisinde ülkenin modern yönünü temsil etmesi amacıyla kurulmuştur. 2001 yılında açılmış olan müze, sarayın ikinci katında yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Romanya’nın ünlü sanatçılarının eserlerine yer veren, şehrin modern ve sanatsal yönünü temsil eden müze;8 binden fazla resim ve 1817 heykele ev sahipliği yapıyor. İki bölüme ayrılmış olan ulusak müzenin içerisinde Orta Çağ Sanat Galerisi ve Romanya Modern Sanat Galerisi olmak üzere hem yeni hem eskiyi bir arada barındıran parçalar bulunuyor. Kalıcı sergilere yer veren müze içerisinde; Monet, Renoir ve Cezanne gibi sanatçıların eserleri olmasıyla hem yerli halk hem de turistler tarafından büyük ilgi görmektedir.

Eski ve yeninin farkını en iyi yansıtan noktalardan olan Romanya Ulusal Sanat Müzesi, sanatsal anlamda çeşitliliği sayesinde ufkunuzu genişletecek, sanat ilginizi arttıracak. Romenlerin sanatla buluştuğu bu cazibe merkezini görüp, Bükreş’in gizli mücevherini keşfedin!

  • Konum: Calea Victoriei 49-53, București 010063, Romanya
  • Telefon: +40 21 313 3030
  • Çalışma Saatleri: 10:00 – 18:00
  • Giriş ücretleri: 25 Lei
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

9. Grigore Antipa Müzesi

Grigore Antipa Müzesi

Burası Neresi? Bükreş’te eyer alan Girogore Antipa Müzesi, 1834 yılından kurulmuş olan Ulusal Doğa Tarihi Müzesi’dir. Müze bir dönem restorasyon çalışması için kapatılmış olup, 13 milyon dolarlık yenileme sonrası 2011 yılında tekrar ziyaretlere açılmıştır.

Neden Gitmeliyim? Romanya’da gezebileceğiniz en önemli koleksiyonlara ev sahipliği yapan müze hem hayvan hem de bitki yaşamına ait kalıntıları gözler önüne seriyor. İçerisinde görebilecekleriniz arasında; Yapay mağaralar, kuş ve memeli koleksiyonları, fosiller, kaya ve mineraller, Roma sikkeleri yer alıyor diyebiliriz.

Bu önemli koleksiyonları bir araya getirmiş olan müze Bükreş’in en eski müzelerinden biridir ve tarih öncesi birçok canlıyı keşfetmemize olanak sağlamasıyla meşhur. Keşfetmenin yanı sıra 3D filmler ve animasyon gösterileriyle çocuklarıyla seyahat etmek isteyenler içinde eğlenceli noktalardan biridir. Bükreş’te tarihin içerisinde zaman yolculuğu yapmak isterseniz Girogore Antipa Müzesi gidilmesi gereken noktaların başında geliyor.

  • Konum: Şoseaua Pavel D. Kiseleff 1, București 011341, Romanya
  • Telefon:+40 21 312 8826
  • Çalışma Saatleri: 10:00-20:00
  • Giriş ücretleri:  20 Lei
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

10. Romanya Tarihi Müzesi

Romanya Tarihi Müzesi

Burası Neresi? Romanya kültürünü ve tarihini temsil eden Ulusal Tarih Müzesi, 1894-1899 yılları arasında kurulmuştur. Ülke tarihine ait koleksiyon ve sergilerin yer aldığı müze Romanya’nın geçmişine ışık tutuyor.

Neden Gitmeliyim? Romanya’nın çağlar boyunca biriktirdiği kültürel mirasını barındıran müze, ülkenin kültürel yapısını anlamak açısından çok önemlidir. Ülke hikayesini ilgi çekici ve açık bir şekilde anlatan müzede farklı zamanlara ait 3.000’den fazla parça barınmaktadır. Değerli metaller ve taşlardan yapılmış araç gereçler, uygarlıklara ait savunma parçaları ve dini anıtlar müzenin başlıca sahip olduğu öğeleri oluşturuyor.

Özellikle farklı uygarlıklara ait heykeller ve anıtlar göz doldurduğu gibi Kraliyet Ailesi’ne ait mücevher gibi değerli eşyalar da müzenin belirli kısmında gezilebiliyor. Anlayacağınız üzere oldukça büyük ve kapsamlı olan Romanya Tarih Müzesi, ülkeyi ilk günden bugüne tanımak isteyenler için tercih edilecek en iyi noktalardan biridir.

  • Konum: Calea Victoriei 12, București 030026, Romanya
  • Telefon:+40 21 315 8207
  • Çalışma Saatleri: 10:00-18:00
  • Giriş ücretleri:  15 Lei
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

11. Curtea Veche

Curtea Veche

Burası Neresi? Eski Prens Mahkemesi, Romaya’nın kötü şöhretli hükümdarlarından olan Vlad III. Dracula’nın büstünün bulunduğu ve sarayının yer aldığı yerdir.

Neden Gitmeliyim? Orta çağ mahkemelerinin yer aldığı Curtea Veche, birçok eski yapıyı ve yıkıntılarını içerisinde barındıran tarihi bir noktadır. Vlad III Dracula’nın emriyle yaptırılan mahkeme, saray ve yazlık ev zaman içerisinde Osmanlı İmparatorluğu’nun Bükreş’e yaptığı saldırılar esnasından hasar almıştır. Yapılardan günümüze yıkıntılar kalsa da hala görülebilir durumdalar. Özellikle mahkemelerin önünde bulunan Vlad III. Dracula büstü turistler tarafından büyük ilgi görmektedir.

Restorasyon çalışmalarıyla daha gezilebilir hale getirilen ve bir açık hava müzesine dönüşen alanda Romanya’nın tarihine göz atma şansınız bulunuyor.

Aklınızda Bulunsun! Curtea Veche, Bükreş gezilecek yerler listesinde bulunan birçok noktaya yürüme mesafesinde yer aldığı için zamandan tasarruf ederek farklı yerleri de aynı gün görebilirsiniz.

  • Konum: Strada Franceză 29, București 030167, Romanya
  • Telefon: +40 21 314 0375
  • Çalışma Saatleri: 10:00-18:00
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

12. Museum of Senses

Museum of Senses

Burası Neresi? Müze, tamamen duyu organlarınıza oynayan, eşsiz bir deneyimi yaşatmaya çalışan etkileyici bir müzedir.

Neden Gitmeliyim? Tamamen duyularınızı harekete geçirmek için tasarlanmış bir müzede daha önce hiç gezdiniz mi? Gördüğünüz veya gördüğünüzü sandığınız şeyleri çok farklı açılardan sizlere tekrar göstermeye çalışan müze bambaşka bir dünyaya açılan kapı gibi… Bükreş Duyular Müzesi, şehrin en sansasyonel müzesi olmakla beraber sergileriyle tüm duyu organlarınızı harekete geçirecek interaktif bir yapıya sahip.

Görebileceğiniz bazı odaları arasında; Vorteks Tüneli, Disco Room ve Tesla Room bulunuyor. Gerçek boyutların değiştiği, aslında görünen her şeyin göründüğü gibi olmayacağını keşfedebileceğiniz bu müze gezisi sayesinde hayal gücünüz ve algınız canlanacak!

  • Konum: Bulevardul General Vasile Milea 4, București 061344, Romanya
  • Telefon:+40 757 070 073
  • Çalışma Saatleri: 10:00-22:00
  • Giriş ücretleri: 39 Lei
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

13. MNAC Bucharest

MNAC Bucharest

Burası Neresi? Bükreş Çağdaş Sanat Müzesi; Romanya’da ileriye dönük sanat faaliyetlerini bir araya getiren ve koleksiyonlarıyla Romanya’da sanatı ve sanatçıyı destekleyen bir kuruluştur.

Neden Gitmeliyim? 2004’te açılan ve Bükreş’in en yeni müzesi olan Ulusal Çağdaş Sanat Müzesi, bugün Romanya Parlamentosu’nu barındıran Eski Halk Meclisi’nin arka kanadında yer almaktadır. Yenilikçi ve cesur bir dönüşüm çalışmasının ardından müze, yeniden modellenmesinin ardından halk ziyaretine açılmıştır.

Ulusal Çağdaş Sanat Müzesi, uluslararası sanatçıların çok ilginç geçici sergilerinin yanı sıra, daha çok takdir edilen Romen çağdaş sanatçılarının eserlerine yer vermeye özen göstermektedir. Kaçırılmaması gereken bir cam asansör ile erişilebilen güzel çatı katındaki kitapçı ve teraslı kafe de MNAC Bükreş’e hava katan diğer pozitif noktalar arasındadır.

Bu muhteşem atı terası, aynı zamanda Ulusal Kurtuluş Katedrali’ne bakan harika bir manzara da sunmaktadır. Müzenin mevcut koleksiyonlarını buradan inceleyebilirken, Romanya’daki genç sanatçıların bakış açılarını görebileceğiniz sanata adan bu müzeyi yakından görmenizi şiddete tavsiye ediyoruz.

  • Konum:Sector 5, București 050563, Romanya
  • Telefon:+40 21 318 9137
  • Çalışma Saatleri: 10:00-18:00
  • Giriş ücretleri: 16 Lei
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

-Meydanlar / Sokaklar

14. Eski Kent

Eski Kent

Burası Neresi?  Bükreş’te eksikliği hissedilen bir meydan olmaması üzerine Kent Konseyi tarafından belirlenerek yapılmış bir alandır. Farklı alanlarda hizmet veren dükkanları bir araya getiren Eski Kent Meyanı, Bükreş’te insanların buluşma noktası sorununu ortadan kaldırmıştır.

Neden Gitmeliyim? Bükreş’in en büyük tarihi noktalarından biri olması sebebiyle ‘’açık hava müzesi’’ olarak da adlandırılan Eski Kent, Orta Çağ’dan kalma kalıntılara ev sahipliği yapıyor. Bükreş gezilecek yerler listesinde bulunan; Curtea Veche, Romanya Tarih Müzesi ve Parlamento Sarayı gibi önemli noktaların yer aldığı bölge, gezi için olduğu kadar alışveriş ve yemek restoranlarıyla da ziyaretçi çekiyor.

Şehrin belki de en lezzetli Romanya geleneksel yemeklerini deneyebileceğiniz Bükreş Old Town’da, Caru’cu Bere Restoran önerilerimiz arasında. Çünkü burası leziz yemekleriyle meşhur olduğu kadar tatlı menüsüyle de ön plana çıkıyor. Bükreş’in yerel kültürünü keşfetmek için favori nokta olan Eski Kent Bölgesi kesinlikle görülmesi gereken yerler arasında.

15. Üniversite Meydanı

Üniversite Meydanı

Burası Neresi? Şehrin en kalabalık meydanlarından biri olan Üniversite Meydanı, 1990 yılında yapılmıştır. Meydan civarından birçok gezi noktasına ulaşabildiğiniz gibi Bükreş’te konaklama için de en çok tercih edilen destinasyonlardan biridir.

  • Konum: Bulevardul Regina Elisabeta 3, București 030167, Romanya
  • Yol Tarifi Al >

16. Piata Unirii

Piata Unirii

Burası Neresi? Bükreş’in merkezinde bulunan en büyük meydandır Piata Unirii. Türkçe ismiyle Zaferi Bulvarı olarak geçen bulvar şehrin gezi noktalarına çıkan en önemli kavşakların kesiştiği noktadır.

Burası Bükreş gezilecek yerler listesini keşfederken yolunuzun düşeceği bir nokta olduğu için özellikle gitmenize gerek kalmasa bile göreceksiniz. Aynı zamanda burada taksi durakları ve Piata Unirii metro durağına olmasıyla da yolculuğunuzun ilk durağı bu meydan olabilir.

17. Lipscani

Lipscani

Burası Neresi? Bükreş’in kalbi diyebileceğimiz Lipscani, şehrin en hareketli ve dinamik noktası olmasıyla dikkat çekiyor.

Neden Gitmeliyim? Lipscani, eski dönemlerden kalan binalarını ve caddelerini günümüz modern mağazalarıyla süsleyerek zamana ayak uydurmayı başarıyor. Olukça ilginç sokaklarının arasında şehrin en leziz yemeklerini yiyebileceğiniz restoranlar, ucuz kafeler ve bohem barlar bu bölgede konumlanmış durumda.

Romanya’ya kadar gidip bölgenin en klasik caddesinde alışveriş yapmamak da olmaz tabi. Burası antika ürün sevenlere yönelik çok sayıda dükkânı ve günümüz modern mağaza zincirlerini bir araya getirerek Bükreş’te alışveriş yapmak isteyenleri tek bir çatı altında toplamayı başarıyor.

Buradaki dükkanlar her daim çok yoğun olduğu için bazen beklemek zorunda kalabilirsiniz. Ayrıca cadde şehirden dönmeden önce hediyelik eşya almak isteyenler için çok fazla seçenek bulunuyor. Magnetler ortalama 2-3 Leyi olmakla beraber Art& Craft mağazasına uğramanızı tavsiye ediyoruz. Bükreş’in en dikkat çeken noktası olan Lipscani’yi ziyaret etmeden Bükreş gezilecek yerler listenizi tamamlamış sayılmazsınız!

-Sanat Galerileri & Etkinlik Alanları

18. Athenaeum

Athenaeum

Burası Neresi? Mimar Albert Galleron’un tasarımıyla oluşturulan Romanya Athenaeum, 1888 yılından beri hizmet vermektedir. Burası bir konser binası olup, sahip olduğu akustiği ile ünlüdür.

Neden Gitmeliyim? Romanya’da müzik esintilerinin eksik olmadığı kubbesiyle, sanatın ve müziğin kalbi Athenaeum’da atıyor. Büyük etkinlik ve konserlerin yapıldığı bina yıl boyunca birçok gösteriye yer vermekte. Önemli etkinliklerden olan Uluslararası Müzik Festivali’ne ev sahipliği yapan Athenaeum, hem görkemli kubbesi ve süslü mimarisiyle hem de düzenlenen muhteşem etkinlikleriyle kesinlikle ziyaret edilmesi gereken yerler arasında yer alıyor. Biletlere aşağıdaki web sitesinden göz atıp, yerinizi ayırtmayı unutmayın!

Gitmeden Önce Bilmelisiniz! Konser salonu genellikle etkinlikler olduğu dönemlerde açık olduğu için bilet almasanız bile salon içerisine göz atmak için girebilirsiniz.

  • Konum: Strada Benjamin Franklin 1-3, București 030167, Romanya
  • Telefon:+40 21 315 2567
  • Çalışma Saatleri: 16:00 – 19:00
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

*Doğa İçerisinde Gezilecek Yerler

-Parklar & Bahçeler & Köyler

19. Herastrau Parkı

Herastrau Parkı

Neden Gitmeliyim? Bükreş’in en büyük parklarından biri olan Herastrau Parkı, bir yandan doğayla iç içe olurken bir yandan şehirden kopmayan bir alandır. Park çok sessiz olmamakla beraber, insanlar burayı genellikle bisiklet sürmek, bir şeyler içmek ve Herastrau Gölü’nde tura çıkmak için ziyaret eder.

Hafta sonları çok kalabalık olan parkta yürüyüş esnasında birkaç yemek tezgâhıyla da karşılaşmanız mümkün. Bu tezgahlardan alacağınız atıştırmalıklarla parktaki gezinizi daha keyifli hale getirebilirsiniz. Ayrıca yaz aylarında burayı ziyaret ediyorsanız, günün her saatinde bir etkinliğe denk gelme şansınız bulunuyor. Etkinlikler genellikle açık hava tiyatroları ve konserleri olup, keyifli vakit geçirmek için birebir.

20. Gençlik Parkı

Burası Neresi? Unirii Meydanı’nın yakınında bulunan Gençlik Parkı, şehrin en merkezi noktalarından biri kabul edilmektedir. Şehrin güney kısmında buluup,1974 yılından beri etkinlik ve gösterilerin ilk noktası haline gelmiştir.

Neden Gitmeliyim? Bükreş’i güzelleştiren şeylerden biri de Gençlik Parkı ve içerisindeki efsanevi göl manzarasıdır. Yüzmenin yasak olduğu göl sadece manzarasıyla içimizi ferahlatırken temiz hava ve çimler şehrin ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Birçok hikâyeye konu olan Gençlik Parkı, Bükreş’teki en güzel canlı çeşitliliğine sahip noktalardan biridir. Gölün temizliğiyle beraber içerisinde ördek ve kaplumbağa gibi sayısız canlının yaşam alanı olmuş durumda. Bu alan içerisindeki irili ufaklı elektronik oyuncaklar, yaz sineması ve tiyatrolarıyla yapılacak çok fazla şeyi içerisinde barındıran parkta en çok da çocuklar düşünülüyor… Onlar için yapılan özel oyun alanları ve oyuncaklar sayesinde doğal bir alan içerisinde güvenle oynamanın keyfini çıkartıyorlar. Bu ekolojik parkı görüp, şehrin gürültüsüne biraz ara vermek için içeceklerinizi alın ve yeşil çimlere kendinizi atın…

21. Alexandru Ioan Cuza Park

Alexandru Ioan Cuza Park

Burası Neresi? Bükreş’in doğu sakinlerinin sıklıkla tercih ettiği, yeşil alan ve yapay gölüyle huzurlu atmosfere sahip bir parktır.

Neden Gitmeliyim? Uzun ismi sebebiyle IOR Park veya Titan Park olarak adlandırılan bu doğal alan, beş küçük ada ve bir su alanının birleşiminden oluşmuş 85 hektarlık bir alandır. Burası daha çok trekking veya bisiklet sürmek için tercih edilirken etrafta spor yapabileceğiniz sahalarda bulunmaktadır. Ancak burayı yaz aylarında ziyaret ediyorsanız kesinlikle Açık Hava Tiyatrosu’na uğramanızı öneriyoruz. Güzel havalarda her zaman gösterilerin olduğu tiyatro alanının dışında şehrin en bilinen ahşap kilisesi Pogorarea Sfantului Duh’u da görmeyi ihmal etmeyin…

22. Çeşmeci Bahçeleri & Parkı

Çeşmeci Bahçeleri & Parkı

Burası Neresi? Romanya’nın en büyük bahçelerinden ola Cismigiu, Alman peyzaj Carl Meyer tarafından tasarlanmış olup, tamamlanması 15 yıl sürmüştür.

Neden Gitmeliyim? Şehir içerisindeki en temiz havaya sahip olan noktalardan biri Cismigiu Bahçeleri olmakla beraber Bükreşliler için güzel bir buluşma noktasıdır. Aslında bahçenin ismi olan Cismigiu ismi Türkçe ’deki ‘’çeşme’’ kelimesinden geldiği için kulağınıza yatkın gelebilir. İçerisinde 30 binden fazla ağacı ve bitkiyi barındıran bahçelerde; egzotik bilgiler, şelaleler, bahçe türleri, mağaralar, kafe ve oyun alanlarıyla hem muhteşem bir gezi hem de yemek noktasıdır.

Çocuklu seyahat edenlerin de rahatça gezebileceğiz park içerisinde çocuk alanaları için geniş bir alan bırakılmış olup, miniklerin seveceği tavus kuşu, tavşan gibi bazı canlılar burada bulunmaktadır. Bükreş’in meşhur bahçelerinin en keyifli yanlarından biri de içerisindeki gölde kayıklarla ufak bir seyahate çıkabiliyor olmanızdır. Kayıklarla dolaşırken göl etrafındaki minik ördekler de yolculuğunuza eşlik ederken gerçek huzuru bu bahçeler sayesinde hissedebilirsiniz.

Aklınızda Bulunsun! Gün boyu gezmenin yorgunluğunu çıkartmak isterseniz bahçe içerisindeki çok sayıda kafe veya restoranlarda soluklanabilirsiniz.

  • Konum: Bulevardul Regina Elisabeta, București 030167, Romanya
  • Telefon: +40 21 224 5860
  • Çalışma Saatleri: 20:30 – 03:00
  • Yol Tarifi Al >

23. Carol Parkı

Carol Parkı

Burası Neresi? Bükreş’te halka açık bir alan olan Carol Parkı, Bükreş Kralı I. Carol için yaptırılmış olup, komünist rejim sonrasında Özgürlük Parkı adını almıştır.

Neden Gitmeliyim? Fransız peyzaj sanatçısı Edouard Redont tarafından şık ve farklı tasarlanmış olan park, 1906 yılından beri Bükreş halkının severek ziyaret ettiği yeşil alanlardan biridir. Park, yeşil alanlarında vakit geçirmenin yanı sıra içerisinde çok fazla görülmesi gereken anıta ev sahipliği yapmaktadır.

Bunlar arasında; Cantacuzino Fıskiyesi, Dev Heykelleri, Zodiac Çeşmesi, Alexandru Sahia Anıtı yer alıyor. Gezerken bir yandan da sanatsal yapılarla karşılaşabildiğini bu park içerisinde bir de Teknik isimli müze yer almaktadır. Vaktiniz olursa Teknik Müze’yi de gezip, bu eski komünist parkının tadını çıkartmaya bakın deriz. 🙂

24. Drumul Taberei Park

Drumul Taberei Park

Burası Neresi? Bükreş’in batısında yer alan Drumul Taberei Park, planlı inşa edilen kamusal bir yeşil alandır.

Neden Gitmeliyim? Bükreş gezilecek yerler arasındaki en şaşırtıcı doğal alanlardan biri olarak rahatlıkla Drumul Tabrei Park’tır diyebiliriz. Şehrin en batısındaki banliyö bölgelerinden birinde bulunan bu alan çok bilinmemesinin şansıyla az ziyaretçiye sahiptir. Avrupa Birliği tarafından yapılan finanslarla inşa edilmiş bu park doğayla iç içe bir gün, piknik yapmak ve temiz havayı koklamak için tercih edilmeli.

25. Izvor Parkı

Izvor Parkı

Burası Neresi? Şehrin en büyük yeşil alanlarından biri olan Izvor Park, yeşille bulaşabileceğiniz şehrin merkezine en yakın noktalardan biridir. Güvenle gezebileceğiniz bu parkta ayaklarınızı çimlere uzatıp tüm negatif enerjinizi İzvor Park’ta bırakın. 🙂

-Termal Havuzlar

26. Therme Bucharest

Therme Bucharest

Burası Neresi? Avrupa’nın en büyük termal havuzlarından birine sahip olan Therme Bükreş, modern yaşam tarzı içerisinde rahatlamanızı sağlayacak mineralli sularıyla meşhur alandır. Sağlıklı yaşam konsepti sayesinde, günün yorgunluğunu atmak için günde 3,500’den fazla kişi tarafından ziyaret edilir.

Neden Gitmeliyim? Oldukça uzun olan Bükreş gezilecek yerler listesi, tatil yaparken bir yandan yorulmanıza sebep olabilir. Aslında dengeli yaşam için oldukça zararlı olan stres ve yorgunluğu vücudunuzdan atmak önemlidir. Bunu yapmak için Bükreş’in kuzeyinde bulunan Therme Bükreş, gidilebilecek en sağlıklı konsepte sahip noktalardan biri oluyor. Artırma sistemleriyle birlikte ozonlama sürecinden geçiren suları için 10’dan fazla havuzuyla ziyaretçilerine hizmet veriyor. Yıl boyunca 33 derecede olan suyun sıcaklığı ve bir yandan da içerisindeki 80.000’den fazla bitkiyle kendinizi adeta suni bir cennette gibi hissedebilirsiniz.

Bükreş Therme, üç farklı bölüme ayrılmış olup, dilediğiniz bölüm için giriş yapıp hizmet alabilirsiniz. Ziyaret edebileceğiniz bölümler arasında;

  • Palmiye (16+)

Palmiye alanı içerisinde; tropikal bir bahçe, hidromasaj yatakları, dinlenme havuzları, restoranlar, teraslar, havuz barları, ıslak saunalar ve kumlar bulunuyor. Bu bölgede aqua şekli, hidrobalans, yoga, pilates, yüz maskeleri, canlı müzik, DJ setleri, termoterapi ve daha fazlası dahil olmak üzere çok çeşitli etkinlikler düzenlenmekte olup, daha eğlenceli ve keyifli bir alandır. Buraya girmek için şart olan 16 yaşından büyük olma kuralını unutmayın!

Fiyatlar 3 yetişkin için 59 Lei’den başlıyor (yaklaşık £ 11.36)

  • Elysium (16+)

Elysium kısmı, Palmiye alanı içerisinden erişilebilen sağlıklı yaşam alanıdır. Elysium alanı içerisinde; temalı saunalar, dinlenme havuzları, teraslar, havuz bar, masaj olanakları ve restoran kısmını bu alanda bulabilirsiniz. Burada gerçekleştirilen aktiviteler arasında yoga, pilates ve stres karşıtı masaj alanları yer almakta… Elysium fiyatlarına Palm ve Galaxy bölgelerine ücretsiz erişim dahildir.

Fiyatlar 3 saat için yetişkin başına 79 Lei’den başlıyor (yaklaşık 15.21 £)

  • Galaxy – Aileler için En İyisi

Galaksi alanı, Bükreş’te aile tatili için harika bir yer! Çocuklarla seyahat ediyorsanız, Elysium ve The Palm daha çok yetişkinlere yönelik olduğu için ailecek bir nokta için Galaxy kısmı tercih edilmelidir. Bu alan içerisinde; dinlenme havuzu, dalga havuzu, su kaydırakları, dinlenme alanı, restoran ve snack bar, galaksi plajı, kütüphane, ıslak saunalar, hidro masaj yatakları, kızılötesi yataklar, havuz bar, interaktif su oyun alanı, konsol ve teraslı oyun istasyonu alanı gibi saymakla bitmeyecek daha birçok aktivite yer alıyor… Zamanın nasıl geçtiğini anlamayacağınız bu alanda stresten uzak bir hayatın tadını çıkartın. 🙂

Fiyatlar 3 saat için yetişkin başına 49 Lei’den başlıyor (yaklaşık £ 9.44)

  • Konum: Calea Bucureşti 1K, 077015, Romanya
  • Telefon: +40 31 108 8888
  • Çalışma Saatleri: 09:00 – 23:30
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

-Botanik Bahçeler

27. Bükreş Botanik Bahçesi

Bucharest Botanik Bahçesi

Burası Neresi? Bükreş Botanik Bahçeleri, 1860 yılında kurulmuş olup, 10.000’den fazla bitki türüne ev sahipliği yapan ekolojik bir alandır.

Neden Gitmeliyim? Herkes için gezmek binaları ve mekânları görmekten ibaret değildir… Gezinize doğayla iç içe olan, kokusuyla baş döndüren mis gibi bir alan eklemek isterseniz Bükreş Botanik Bahçeleri tam noktası. İçerisinde binlerce tür çiçeğin yanında su bahçesi kısmında minik ördekleri de barındıran bu harika egzotik bahçe içinize huzur dolduracağı için Romanya gezilecek yerler listenize eklemenizi tavsiye ediyoruz.

  • Konum: Șoseaua Cotroceni 32, București, Romanya
  • Telefon:+40 21 410 9139
  • Çalışma Saatleri: 08:00-20:00
  • Giriş ücretleri: 10 Lei
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

*Bükreş’te Yapılacak Şeyler

Bükreş’te yapılacak şeyler için size şimdilik birkaç öneri sunabildik ancak çok yakında bununla ilgili çok detaylı bir listemiz sizlerle olacak, beklemede kalın. 🙂

-Turlar&Geziler

28. Romen Şarap Tadımı Turu

Romen Şarap Tadımı Turu

Neden Gitmeliyim? Romanya, dünyanın ne büyük şarap üreticilerinden biri olmasının yanı sıra yüksek kaliteli şaraplarıyla da üne sahiptir. Ülkenin en çok satan şaraplarının topraktan raflara uzanan sürecini incelemeniz için yapılacak en güzel etkinlik, Bükreş’ten başlayan Romanya Şarap Tadım Turu’na katılmak olacaktır.

Tur içerisinde şarap üretim tesislerini gezebiliyor, rehberler sayesinde ülkenin şarap üretimi hakkında bilgilere ulaşıyor ve şarapların tadına bakabiliyorsunuz. Mahzenlerin gezildiği bu turda Roman şaraplarının tüm tarihine hakim olabilirsiniz. Şarap ve alkol ürünlerini sevenler için eşsiz bir tur olacaktır.

29. Drakula’nın Şatosu’na Ziyaret

Drakula’nın Şatosu’na Ziyaret

Neden Gitmeliyim? Ürkütücü hikayeleriyle bilinen Kont Vlad Drakula’nın, Romanya’nın Transilvanya’da bulunan şatosuna heyecan dolu bir tura ne dersiniz? Bükreş’ten başlayan yolculuklarla Erdel’e ulaşıp günübirlik turlarla Drakula’nın tüm hikayelerini dinleyebiliyorsunuz.

Aslında batıl inançlardan yola çıkarak hikayeleştirilen bu karakter yine de korku salmaya devam ediyor. Doğu Avrupa’da yaşayan bir vampir olduğu düşünülen Dracula’nın hikayeleri, halk arasında kulaktan kulağa yayılarak daha inandırıcı hala gelmekle beraber hem bölge de hem de dünyada efsanelere konu olmuştur. Bu tur sayesinde hem şatonun bulunduğu bölgeyi, bölgedeki doğal alanları keşfedip, sonrasında şatoyu gezip rehberli turlarla tüm ilgi geçici detaylara kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

*Bükreş’te Çocukla Gezilecek Yerler

Ebeveyn olarak tatile çıkmanın püf noktaları ve avantajlı ipuçlarına yer verdiğimiz Bükreş’te Çocukla Yapılacak Şeyler yazımız en kısa zamanda sizlerle olacak.

-Eğlence Parkları

30. Children’s Town Bucharest

Children’s Town Bucharest

Burası Neresi? Burası, herkes için eğlenceli bir nokta olmayı amaçlayan çok sayıda aktivite noktasını barındıran bir etkinlik noktasıdır.

Neden Gitmeliyim? Bükreş gezilecek yerler listesinin olması gereken en eğlenceli noktalarından biri de Children’s Town Bucharest’tir. Çocuklar için mükemmel olan bu merkez sadece küçükleri değil onlarla gezen ebeveynlerini de düşünmüş…

Oldukça büyük olan bu alanda öncelikle Romanya Ulusal Köy Müzesi’ni gezerek başlayabilirsiniz. Çocuklar için Romanya’nın geleneksel köy evlerini tanıtan bu yollarda köy hayatının tadını miniklere ve kendinize hissettirebiliyorsunuz. Sonrasında hemen yakınında bulunan Herastrau Parkı ve Tineretului Parkı görülmeye değer noktalar arasında. Bu muhteşem doğal alan içerisinde çocuklarınızla keyifli ve eğitici bir gün geçirerek Bükreş gezinizi onlar içinde daha unutulmaz kılabilirsiniz.

Aklınızda Bulunsun! Park içerisinde birçok noktada bisiklet kiralayabileceğiniz noktalar bulunuyor. 16 yaş altı çocuklar için ücretsiz kullanım hakkı bulunuyor ancak büyükler için saatliği 4 leyi olarak belirlenmiştir. Kimliğinizi yanınıza almayı unutmayın!

  • Konum: București 041701, Romanya
  • Telefon:+40 730 034 678
  • 24 saat açık
  • Yol Tarifi Al >

31. Divertiland Water Park

Divertiland Water Park

Burası Neresi? Bükreş’te bulunan muhteşem bir su parkıdır.

Neden Gitmeliyim? Yaz ve bahar aylarında Bükreş’i ziyaret ediyorsanız, şehrin karasal iklimi sebebiyle sıcaklıklar sizi bunaltabilir. Tam böyle bir anda yapılacak en iyi şey güneşlenirken bir yandan eğlenip yüzebileceğiniz Divertiland Su Parkı oluyor.

Farklı derinlikteki havuzları, çocuk oyun alanları, su parkı atraksiyon aletleri ve restoran kısmıyla aradığınız her türlü eğlence bir çatı altında. Küçükten büyüğe herkesin ilgisini çekecek park içerisinde, çocuk yüzme havuzları bulunduğu sadece kaydıraklarla ulaşabileceğiniz derin havuzlar da yer almaktadır.

Özellikle kaydırakların ve diğer su oyuncaklarının yer aldığı havuzlar çok ilgi çektiği için yaz aylarında buralarda kuyruklar oluştuğunu görebilirsiniz. Biraz serinleyip güneşin tadını çıkartmak için en eğlenceli aktivitelerden olan Diverland Su Parkı’nı ziyaret edin…

  • Konum: Strada Divertismentului 1, Chiajna 077040, Romanya
  • Telefon:+40 21 9446
  • Çalışma Saatleri: 10:00-20:00
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

32. State Circus Park

State Circus Park

Burası Neresi? Park, 1961 yılında Valentin Donose tarafından yapılmış olup şehrin nefes alınabilecek doğal alanlarından biridir.

Neden Gitmeliyim? Bükreş halkının rahatlamak ve dinlenmek için ziyaret ettiği Circus Park, yeşil alanların yoğunlukta olduğu doğayla iç içe bir alandır. İnsanların genellikle yürümek ve göl manzarasını seyretmek için geldiği park genellikle yoğun olmakla beraber, güzel havalarda çimlerde dinlenen bir sürü insan görmeniz mümkündür. İçerisindeki Circus Gölü ve üzerindeki lotus yaprakları muhteşem görüntüsüyle parka hoş bir hava katıyor. Ördek, kuş ve su sesinin yeşille birleştiği bu yeşil alan vaktinizi geçirebileceğiniz harika bir yer…

*Bükreş Gece Hayatı

Eğlenceli ve dinamik yapısıyla göze çarpan Bükreş gece hayatı yazımız en kısa sürede güncellenip, sizlerle olacak. Şimdilik sevdiğimiz bir Bükreş mekanıyla devam edelim…

33. Pura Vida Sky Bar

Pura Vida Sky Bar

Burası Neresi? Pura Vida Sky Hostel’in çatı katındaki şık ve alkollü bir mekandır. Gece hayatı için tercih edilen şık mekanlardan biri.

Neden Gitmeliyim? Kapalı eğlence alanlarını sevmeyenler için yaratılmış Vida Sky Bar, gökyüzünü görebileceğiniz spot ışıklarından uzak havalı bir eğlence noktası. Sky Hotel’in en üst katında yer alan bar hem gündüz saatlerindeki enfes manzarasıyla hem de akşam saatlerindeki nezih eğlence tarzıyla Bükreş gece hayatında öne çıkıyor. Bar, şehrin en hareketli noktalarından olan Bükreş Üniversite Meydanı’na yakın olmasıyla da avantajlı.

*Alışveriş Noktaları

Bükreş Alışveriş Rehberi yazımızın en detaylı hali çok yakında sizlerle.. Şuan en hesaplı ürünlerden tutun da en şık markalara aradığınız her şeyi bulabileceğiniz bir liste hazırlamakla meşgulüz. 🙂

-Caddeler / AVM

34. Unirea Shopping Center

Unirea Shopping Center

Burası Neresi? Romanya’nın en büyük alışveriş noktalarından biri olan Unirea Shopping, 1976 yılından Bükreş’te açılmış olup içerisinde 250’den fazla hizmet noktası barındırmaktadır.

Neden Gitmeliyim?  Bükreş gezisi esnasında aradığınız her şeyi bulabileceğiniz Bükreş’te alışverişin en kapsamlı noktası olarak Unirea’yı önerebiliriz. Dört kattan oluşan alışveriş merkezi Romanya’da hizmet veren marka mağazalarının yanı sıra; H&M, ZARA, Adidas, Bershka gibi mağaza zincirleri bulunan global markalara da burada ulaşabiliyorsunuz. Mağazaların yanı sıra restoran-kafe katı ve kişisel bakım hizmeti veren güzellik salonları sayesinde burayı farklı ihtiyaçlarınız içinde ziyaret edip, hizmet alabilirsiniz.

Aklınızda Bulunsun! Unirea, Bükreş’te alışveriş için tercih edebileceğiniz en iyi yerler arasında olup, bu gözde alışveriş merkezi içerisinden geleneksel Romanya hediyelik ürünlerine göz atmayı unutmayın.

  • Konum:
  • Telefon:+40 21 311 6166
  • Çalışma Saatleri: 10:00-22:00
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

35. Obor Market

Obor Market

Burası Neresi? Obor Market, Romanya’nın en eski ve büyük marketlerinden biridir. Market, raflarında çoğunlukla köy ve çiftlik ürünlerine yer veriyor.

Neden Gitmeliyim? Bükreş kültürünü daha iyi anlamak istiyorsanız, bunu yapabileceğiniz yerlerden biri de Obor Market’i ziyaret etmekten geçiyor. En iyi ürün çeşitliliğine sahip olan bu markette, tarımla uğraşan insanlar ekinlerini bu tezgahlarda satıyor.

Pazar tamamen organik ve doğal ürünlerle dolu olan marketin ilk katında; meyve-sebzeler gibi taze ürünler, ikinci katta süt ürünleri ve konserve ürünleri bulabilirsiniz. Pastörize edilmemiş inek sütü ve taze sıkılmış portakal suyu seçeneklerinden birini seçip, bu muhteşem market içerisinde gezmenin keyfini çıkartın. 🙂

  • Konum: Strada Ziduri Moși 4, București 077085, Romanya
  • Telefon:+40 21 243 3045
  • Çalışma Saatleri: 07:00-19:00
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

36. Pasajul Macca

Pasajul Macca

Burası Neresi? 19. yüzyılın sonunda inşa edilmiş Pasajul Macca, muhteşem mimarisi ile göz dolduran süslü bir yapıdır. Pasaj olarak inşa edilen yapı Xavier Vilacrosse tarafından yapılmış olup, iç detay süslemeleri, oymaları ve tavandaki boyama camlardan yapılmış çatısıyla nefes kesen bir güzelliğe sahip.

Neden Gitmeliyim? Görsel yönü, şık mimarisiyle öne çıkan pasaj Bükreş’in ilk alışveriş merkezi olma özelliğine sahiptir. Eski dönemlerde daha çok mücevher satan mağazalara ev sahipliği yapan merkez, günümüzde daha farklı ve çeşitli mağazalara yer veriyor. Bugün Mısır temalı bir restorana, birkaç bara, Çin restoranına ve şarap barlarına ev sahipliği yapıyor. Açık ve kapalı yemek alanları, hediyelik eşya dükkanları ve butik mağazalarıyla Macca Pasajı, hala popüler bir alışveriş noktasıdır.

  • Konum:
  • Telefon: +40 745 034 604
  • 24 saat açık
  • Yol Tarifi Al >

37. Calea Victoriei

Calea Victoriei

Burası Neresi? Burası Bükreş’in en önemli ve en eski caddelerinden biri. İsim anlamı olarak Zafer Bulvarı anlamını taşıyan sokak Bükreş’in eski evlerine sahiplik yapan ancak yeni alışveriş mağazalarıyla süslenmiş uzun bir cadde.

Neden Gitmeliyim? Bükreş gezilecek yerler listelerinin olmazsa olmazı niteliğinde, halk arasında ‘’ küçük Paris’’ olarak adlandırılan bir yerden bahsediyoruz… Bulvar boyunca minik dükkanlar bulunuyor ancak burada keşfedilmesi gereken en önemli şey cadde boyunca karşınıza çıkacak olan anıtlar.

Her anıtı altında kim olduğu ve açıklaması yazıyor ancak burada dikkatinizi çekecek bizce en önemli anıt Atatürk Büstü’dür.. Büstün üzerinde Türkçe ve Rumence yazılmış olan ‘’Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’’ yazısını okuduğunuza tüylerinizin diken diken olacağına eminiz. Bükreş’in 16. Yüzyıla kadar ilk ve tek caddesi olan Calea Victoriei’nin 4 km uzunluğundaki yolunu gezmek için kendinize 1,5 saat ayırmanızı öneriyoruz.

38. Manuc’s Hanı

Manuc’s Hanı

Burası Neresi? Han, 1808 yılında Ermeni bir Lord olan Emanuel Marzaian tarafından kervansaray olarak inşa ettirilmiştir. Eski bir ticaret merkezi olan han günümüzde konaklama ve restoran kısımları için ziyaret edilmekte.

Neden Gitmeliyim? Han’dan bir halk meydanına dönüşmüş olan Manuc’s Hanı, bugün ki haliyle restoranları ve özel organizasyonlar için ziyaret ediliyor. Bükreş halkının misafirperverliğini görebileceğiniz restoranlarında Romanya’nın geleneksel yemeklerini deneyebilirken bir yandan Avrupa’nın en eski geleneksel hanını görmenin tadını çıkartabilirsiniz. Ayrıca Manuc’s Hanı, iç dizaynı ve oyma işlemelerine dokunulmadan düzenlenen odalarıyla da Bükreş’te konaklama tavsiyesi arayanlar için otantik bir seçenek olabilir.

*Yakınındaki Tatil Yerleri

-Turistik Şehirler

39. Köstence

Köstence

Burası Neresi? Köstence, Romanya’nın Karadeniz kıyılarında yer alan bir liman şehridir. Şehirde Romanyalıların yanı sıra Türk-Tatar bir azınlık bulunmaktadır.

Neden Gitmeliyim? Karadeniz’in en büyük liman kentlerinden olan Köstence, ülkenin başkenti Bükreş’ten sonra en çok ziyaret edilen noktalardan biridir. Geleneksel yapının diğer şehirlere göre daha fazla korunması ve sakin bir tur için Köstence tercih edilmektedir.

Etnik çeşitliliğin olduğu bu şehir modern şehirlere oranla daha samimi bir atmosfere sahip olmasıyla da insanlara sıcak geliyor. Bükreş’i keşfettikten sonra dilerseniz yakınında bulunan Köstence’nin gezi noktalarını keşfedebilirsiniz. Köstence gezilecek yerler arasında bulunan; Büyük Sinagog, Köstence Sanat Müzesi, Ion Jalea Müzesi, Ovidius Meydanı ve daha birçok noktayı Köstence gezilecek yerler yazımızda gitmeden önce detaylıca inceleyebilirsiniz.

Tabi etnik azınlık olarak Türklerin bulunduğundan da bahsettiğimiz şehirde Türklerin etkisi mimaride olduğu gibi yemeklerinde de etkisini gösteriyor. Romanya’nın geleneksel yemeklerine biraz Türkiye esintisi katan Köstence’nin geleneksel yemeklerini yemeye doyamayacağınıza eminiz. Ülkenin en büyük şehrinin yemeklerinin tadını bakıp; sahillerinin, plajlarının ve gezi noktalarının tadını çıkartıp, Romanya’nın gizli cevheri Köstence’yi keşfetmenizi öneriyoruz.

Köstence- Bükreş Arası Mesafe : 225 km / 2 saat 15 dk.

40. Cluj (Kaloşvar)

Kaloşvar

Burası Neresi? Kaloşvar, Romanya’nın en popüler şehirlerinden biri olup, etnik çeşitliliğin fazla olduğu bir şehirdir.

Neden Gitmeliyim? Kaloşvar, genellikle öğrencilerin yaşamasıyla bir üniversite şehri olarak bilinmektedir. Öğrenci sayısının daha çok olması sebebiyle dinamik bir yapıya sahip olan şehirde renkli bir gece hayatı ve çok sayıda eğlence mekânı bulunmaktadır.

Tabi bu şehir renkli mekanları kadar kültürel noktalarıyla da dikkat çekiyor. Cluj’da gezilecek yerler arasında; Central Park Simion, Napoca Botanical Garden, Unirii Squara, Cetatuia Park ve Transylvania Etnik Müzesi önemli alanlar bulunuyor. Görülmesi gereken yerlerin devamını Cluj gezilecek yerler yazımızdan inceleyip, vakit bulursanız Bükreş seyahatinizden bir günü Kaloşvar’a ayırabilirsiniz.

Bükreş’e göre daha geleneksel sayılabilen bu şehirde aslında Romanya’nın en lezzetli yemeklerini tatmanız da mümkün. Damak tadınıza yeni renkler kazandırmayı seviyorsanız Cluj’da Ne Yenir? Ne İçilir? yazımız sayesinde şehrin keşfedilmeyi bekleyen yemeklerini öğrenebilirsiniz. Doğaya olan saygısını kaybetmemiş ancak yaşamaktan da vazgeçmeyen bu şehirde eğlenceye katılıp, vaktin su gibi aktığına şahit olun!

*Şehiriçi Ulaşım

Metro: Bükreş’te Avrupa şehirlerinde olduğu gibi gelişmiş bir metro ağı bulunmaktadır. Bükreş’in popüler noktalarına ulaşım sağlayabileceğiniz metro hattı; M1, M2, M3, M4 olarak ayrılmakla beraber metro haritalarına şehir büfelerinden veya önerdiğimiz yardımcı appler kısmındaki uygulamadan ulaşabilirsiniz. Metro biletleri de uygun sayılmamakla beraber çoklu kullanım biletlerinden alırsanız daha karlı oluyorsunuz. Bükreş metro bileti 2 kullanımlık 5 RON, 10 kullanımlık 20 RON olarak satılmakta.

Bükreş Metro Haritası 

Otobüs / Tramvay: Avrupa şehirlerinde metro daha aktif kullanılırken, Bükreş’te otobüs ve tramvay daha çok tercih ediliyor. Bunun getirisi olarak daha kalabalık olan bu araçlarla şehrin neredeyse tüm noktalarına ulaşım sağlamanız mümkün. Çok geniş bir ulaşım hattı sağlayan otobüs ve tramvayların bekleme noktalarından haritalar sayesinde durakların tümünü öğrenebiliyorsunuz. Biletler ise duraklardaki makinelerden alınan Activ veya Multiplu Kartlarla yapılabiliyor ve bir bilet 1,5 Ron civarında ediyor.

Taksi: Şehirdeki taksi hizmetleri gelişmiş olup rahatlıkla bir taksi bulabiliyorsunuz. 1,6 ve 3 RON arasında başlayan taksimetrelerde aynı şekilde kilometre başına 1,6 RON alınmaktadır. Taksilerle ilgili en dikkat etmeniz gerekense ‘’PO’’ ve ‘’P’’ harfleriyle işaretlenmemiş olmasıdır. Bu işaretin bulunduğu taksiler özel şirket taksileri olmakla beraber oldukça pahalıdır. Hangi taksiyi kullanırsanız kullanın, yolculuğa başlamadan önce gideceğiniz yeri ve tahmini tutarı sormayı unutmayınız.

*Bükreş’e Yakın Havalimanları

  • Craiova Havaalanı (178km)
  • Köstence Kogalniceanu Havaalanı (190km)
  • Varna Havaalanı (203km)
  • Sibiu Havaalanı (208km)
  • Bacau Havaalanı (226km)

*Temel İrtibat Bilgileri

-Konsolosluk Bilgileri

Bükreş Türk Konsolosluğu
  • Büyükelçi: Füsun Aramaz
  • Adres: Calea Dorobantilor 72, Sector 1 Bükreş / Romanya
  • İletişim: +40-21 206 37 00
  • Çalışma Saatleri: Hafta içi – 9.00 -12.00 // 16.00 -17.00

-Acil Durum Numaraları

İtfaiye / Ambulans / Polis : 112

-Turistler için Telefon Kullanımı

-Yurtdışında Arama Nasıl Yapılır?

En çok kafa karıştıran durumlardan biri de aslında yurtdışında telefon kullanımıdır. İşin içine çok fazla rakam girmesi kafa karıştırabilir ancak yapacağınız tek şey, arayacağınız numaranın başına ülkenin kodunu eklemektedir.

Örneğin, Romanya’nın ülke kodu ” +40 ” olduğu için, oradayken yapacağınız aramalarda +4005390000000 şeklinde, yani numaranın önüne sadece kodu getirerek arama tuşuna basmanız yeterli olacaktır. Tabi bunun için Türk operatörü kullanıyorsanız, öncelikle hattınızı yurt dışında kullanıma açtırmanız gerekiyor.

-Hattımı Yurtdışında Nasıl Kullanabilirim?

Bu fiyatlar size pahalı geldiyse Türk hattınıza yurt dışı kullanım paketi yükleterek belki daha uygun fiyatlara konuşmaya devam edebilirsiniz. Konuşmaya devam edebilmek için her şeyden önce bu adımları takip etmelisiniz;

TurkcellTürk Telekom ve Vodafone, Türkiye hattına sahip vatandaşlar yurt dışı seyahatlerinde hattını kullanıma açtırmak isterlerse GSM şirketlerinin mobil uygulamalarından bu işlemi gerçekleştirebilirler. ( Ayarlar > işlem merkezi > Yurt dışı işlemleri > Yurt dışı kullanımı /açık olarak seçmeniz yeterli olacaktır.

“Bükreş Gezilecek Yerler | En Popüler & Turistik 40 Yer!” üzerine bir yorum

Yorum yapın

Bizi Takip Edin