Buenos Aires Gezilecek Yerler Listesi

Güney Amerika bölgesinde görülebilecek en özel yerlerden biri olan Buenos Aires, etkileyici mimarisi ve sıcakkanlı insanlarıyla tatilcilerin ve gezginlerin gözde destinasyonlarından biri olmayı başarmış durumda. Sizler için hazırladığımız Buenos Aires gezilecek yerler listemizde şehrin önemli turistik bölgelerini listeledik.Listemizin ilk sırasında;

 9 Temmuz Bulvarı

9 Temmuz Bulvarı

Ortasında Buenos Aires’in kuruluşunun 400. Yılını simgeleyen obelisk bulunan, yeşillikler içindeki 16 şeritli bu bulvar dünyadaki örnekleri arasında en bilinenlerden biri. Bulvar, Buenos Aires gezilecek yerler listesinde ilk sıralarda olması gereken bir nokta.

 Plaza Del Mayo

Plaza Del Mayo

Arjantin’in tarihin tanıklık eden Plaza Del Mayo, cunta döneminde kaybolan çocuklarını arayan annelerin her hafta gösterilene de ev sahipliği yapmaktadır.

Palermo

Palermo

Kentin en aktif ve keyifli duraklarından biri olan Palermo, hareketli ve eğlenceli yapısıyla ziyaretçilerin burayı sık sık görmek istemesine neden oluyor. Kentte bulunan Japon Bahçeleri ve Palermo Ormanı gibi yerler özellikle ziyaretçilerin beğenisini topluyor.

Casa Rosada

Casa Rosada

Plaza Del Mayo’nun hemen yanında bulunan Casa Rosada, “Pink House” olarak da biliniyor. Arjantin siyasetinin önemli bir parçası olan bina, içinde bulunan pembe heykel ve dekorasyonda kullanılan pembe renginden dolayı bu şekilde anılmaktadır. Bina Arjantin siyasetinin en önemli yapılarından biri olarak şehirde görülmesi gereken yerlerin başında geliyor.

Puerto Madero

Puerto Madero

Madero Limanı, kentin en popüler zaman geçirme ve yeme içme mekanlarının başında geliyor. Birbirinden şık cafe ve restaruntların bulunduğu, tasarımıyla dikkatleri üzerine çeken Puenta De La Mujer Köprüsü ile gezinizin yorgunluğunu atabileceğiniz bu hoş mekanı mutlaka Buenos Aires gezilecek yerler listenize dahil etmelisiniz.

La Boca

La Boca

Şehrin ilk limanı olma özelliğini taşıyan La Boca, Buenos Aires’in en renkli noktalarından biri. Zamanında buraya gelen göçmen İtalyanlar ellerine ne geçtiyse bunlarla barınacak evler yapmış. Günümüzde bu evler oldukça renkli görüntüleriyle ziyaretçileri bu bölgeye çekiyor. Ancak bölge geceleri pek güvenli olmadığı için gezinizi çok geç saatlere bırakmamanızda fayda var.

Recoleta

Recoleta

İstanbul’un Nişantaşı’na benzeyen hoş mağazaların ve cafelerin bulunduğu Recoleta görülmesi gereken yerlerden biri. Burada bulunan Recoleta Mezarlığı ise ev şeklindeki mezarlarıyla hayli ilgi görüyor. Akıllardaki soğuk mezarlık düşüncesinin silinmesini sağlayan mezarlığa gömülmenin ne kadar pahalı olduğu ise ülkede “Ömür boyu lüks ve şatafat içinde bir yaşam sürmek, bu mezarlıkta yatmaktan daha ucuz” sözüyle açıklanıyor.

Bölgede bulunan Recoleta Güzel Sanatlar Müzesi ise sanata merak duyan ziyaretçilerin görmeden bölgeden ayrılmaması gereken önemli bir diğer nokta.

San Telmo

San Telmo

Kentin en eski yerleşim yerlerinden biri olan San Telmo, eğlenmek ve hoşça vakit geçirmek isteyenler için şehirdeki doğru adreslerden biri. Burada gerçekleşen tango gösterileriyle müziğe ve dansa doyabilir, açılan antika sergileriyle birçok özel eşyayı bulabileceğiniz bu yeri mutlaka görmelisiniz.

Florida Caddesi

Florida Caddesi

Trafiğe kapalı bir şekilde ziyaretçilerini ağırlayan Florida Caddesi, lüks mağazaları, alışveriş merkezleri, sokaklarındaki sokak sanatçılarının performansları ile kentin hareketli caddelerinin başında geliyor.

Floralis Generice

Floralis Generice

Doğadaki çiçeklerden ilham alınarak çelik ve alüminyumdan yapılan Floralis Generice gece kapanan ve sabahları açılan yapraklarıyla oldukça ilgi çekici bir yapı. Güzel Sanatlar Müzesi’nin hemen yakınındaki geniş parkta bulunan bu özel yapıyı görmenizi tavsiye ediyoruz.

Buenos Aires, Güney Amerika turu yapmak isteyenlerin mutlaka uğraması gereken şehirlerden biri. Siz de bu özel kente ziyaret düşünüyorsanız yurt dışı uçak bileti fırsatları için sitemizi ziyaret edebilir ve çok uygun fiyatlara Buenos Aires’e uçma şansını yakalayabilirsiniz. Siz de hemen biletbayi.com adresini ziyaret edin ve biletinizi hemen ayırtın.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin