Budva’nın Gezilecek 7 Yeri

Adriyatik Denizi’nin kıyısında küçük bir kasaba olan Budva, Karadağ’ın gözde tatil mekanlarından biri.

‘’Karadağ’ın Miami’si’’ olarak anılan şehir, incecik kumlarıyla, masmavi ve temiz deniziyle özellikle Avrupalı turistlerin tatil için tercih ettikleri popüler noktalardan. Gidenlerin tekrar görmek istediği Budva, sizi kendine hayran bıraktıracak bir güzelliğe sahip. Dilerseniz bu şirin kasabaya gittiğinizde gezebileceğiniz birbirinden güzel yerler neresiymiş ”Budva’nın Gezilecek Yerleri” yazımızda göz atalım.

Old Town

Budva Old Town

Budva’nın en merkezi noktası olan Old Town, birçok kafe, restoran ve otelin bulunduğu popüler noktalar arasındadır. Şehre gittiğinizde Old Town’u ziyaret ederseniz hediyelik eşya dükkanlarını ve dünyaca ünlü markaların mağazalarını ziyaret edebilirsiniz. Eski evleri, tarihi noktaları ve dahasıyla Budva’ya gittiğinizde Old Town’da oturup, deniz manzarasına karşı bir kahve içmenizi öneririz.

Sveti Stefan

Sveti Stefan

Adriyatik kıyısında bulunana Budva’yı gezmeye başladığınızda ilk olarak dünyaca ünlü starları konuk eden Sveti Stefan Adası’nı görmenizi öneriyoruz. Kırmızı halıda görmeye alışık olduğumuz birçok yıldızla bu ada üzerinde karşılaşırsanız şaşırmayın.

15.yüzyılda Budva’yla kara bağlantısı bulunmayan Stevi Stefan, günümüzde karayla bağlantılı ve gezmek isteyenlerin ziyaret edebildiği bir cazibe merkezi haline gelmiştir. Halka açık plajların bulunduğu adanın hepsini gezmek istiyorsanız öncelikle ada üzerinde bulunan otellerde konaklamanız gerekiyor. Keşfedilecek noktalarıyla meraklıları kendine çeken Sveti Stefan’ı ziyaret etmelisiniz.

Budva Şehir Müzesi

Budva Şehir Müzesi

Arkeolojik çalışmalar sonucunda Budva civarında gün yüzüne çıkarılan eserlerin sergilendiği Budva Müzesi, 4.000’e yakın esere ev sahipliği yapmakta. Eski dönemlere ait orijinalliğini koruyan ve hasar görmemiş birçok parça arasında; günlük kullanım eşyaları, silahlar, kıyafetler ve av aletleri bulunmaktadır. Karadağ’ın ve Budva’nın eski dönemlerine şahitlik etmek isterseniz, hafta içi saat 09:00’dan itibaren müze içerisinde keyifli bir gezintiye çıkabilirsiniz.

Tara Kanyonu

Tara Kanyonu

Budva’nın su sporları için tercih edilen popüler noktalarından birine geldi sıra. Bahsettiğimiz yer sıradan bir yer değil, dünyanın en derin ikinci kanyonu olma özelliğine sahip. UNESCO’nun koruma altına alığı Tara Kanyonu, sadece su sporlarıyla ilgilenenlerin değil gezmek ve temiz bir hava almak isteyenlerin de gözde seyahat noktaları arasında yer alıyor. İsterseniz kendiniz gidebileceğiniz gibi isterseniz de turlarla anlaşarak nehir üzerinde rafting heyecanını tadabilirsiniz.

Budva Aquapark

Budva Aquapark

Budva’yı yaz döneminde ziyaret ediyorsanız sıcaklarla başa çıkmakta zorlanabilirsiniz. Sıcaklara karşı en güzel çözümse ebetteki kendinizi serin sulara bırakmak. Şehrin harika plajları olduğu gibi sadece denize girmek istemeyenlerin ziyaret edebileceği Budva Aquapark’ı da mevcut.Su kaydırakları, dalga havuzları ve su oyunlarının olduğu merkez içerisinde sadece serinlemekle kalmayıp oldukça keyifli bir gün de geçirebilirsiniz.

Jaz Beach

Jaz Beach

Budva’dan bahsederken çoğunlukla sahillerine değindiğimizi fark etmişsinizdir. İşte bu kadar çok bahsetmemizin sebebini anlayabileceğiniz en güzel noktalardan biri, Jaz Beach. Kumlara uzandığınızda sizi rahatız edecek tek şey rüzgârın sesi olacak.

Uçsuz bucaksız maviliklere doğru ayaklarınızı uzatabileceğiniz bu plaj, yaz aylarında Hollandalı ve İngiltereli turistlerle dolup taşıyor. Ayrıca şehre gittiğinizde ziyaret edebileceğiniz diğer plajlar arasında; Mogren Beach,Becici Beach,Queens Beach,Milocer Beach bulunuyor.

Kotor

Kotor

Aslında başlı başına anlatılması gereken Kotor, Budva’ya 30 dakikalık bir mesafede bulunuyor. Budva’nın gezilecek yerlerini gördükten sonra Kotor’u ziyaret edip körfezi ve tarihi yapıları görmenizi öneriyoruz. Tarihi 12.yüzyıla kadar dayanan Kotor’da gezebileceğiniz noktalar arasında;Kotor Körfezi, Aziz Trifun Katedrali, Kotor Kalesi gibi eşsiz yerler bulunuyor. Yakında görmeden ihtişamını anlayamayacağınız yapıları ziyaret etmenizi ve sevdiklerini küçük hediyeler almayı ihmal etmemelisiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin