Budapeşte’den Ne Alınır? | 9 Şirin Öneri

Budapeşte Orta Avrupa’nın en özel şehirlerinin başında geliyor. Ülkemizden ulaşımın kolay olması ve şehrin ucuz olması Türk ziyaretçiler için bu şehri çok daha cazip bir rota haline getiriyor.

Budapeşte alışveriş konusunda da Budapeşte’den ne alınır ,  sorusuna cevap olarak başta el sanatlarıyla ilgili ürünler olmak üzere ziyaretçilerine çok geniş imkanlar sunuyor. Hazırladığımız liste ile şehirden ayrılmadan önce alabileceğiniz hediyelik eşyalarla ilgili sizlere fikir vermek istedik.

1- Budapeşte’den Ne Alınır?

#1 Seramik hediyelikler

Seramik Hediyelikler, Budapeşte

Kendiniz veya sevdikleriniz için değerli bir hatıra almayı planlıyorsanız seramikten yapılmış el yapımı ürünleri tercih edebilirsiniz. Bu tür porselen hediyelik eşyaların şehirde tercih edebileceğiniz en pahalı seçeneklerden biri olduğunu söylememiz gerek.

#2 Turo Rudi Çikolatası

Turo Rodi Çikolatası

Eğer sevdiklerinize tatlı bir sürpriz yapmak istiyorsanız Turo Rudi çikolatası sizin için iyi bir tercih olacaktır. Şehirde oldukça meşhur olan çikolatayı hediyelik eşya dükkanlarının birçoğunda bulabilirsiniz.

#3 Tokaji Şarabı

Tokaji Şarabı

Hediye alacağınız kişinin şaraplarla arası ise ise bir şişe Tokaji şarabı çok ideal bir hediye olabilir. Şehirde oldukça fazla sevilen bu şarabı birçok dükkandan uygun fiyatlara satın almanız mümkün olmaktadır.

#4 Palinka

Palinka

Geleneksel bir içki olan Palinka şehirden alabileceğiniz bir diğer içki seçeneği. Meyve aromalı bir içki olan Palinka şehirde hayli fazla seviliyor. İçkinin alkol oranı %86’ya kadar çıkmaktadır.

#5 Geleneksel giysiler

Geleneksel Giysiler

Günlük hayatta çok fazla giyemeyeceğiniz bu giysiler hatıra olarak saklayabileceğiniz türden hediyelikler. Eğer bu tarz ürünleri seviyorsanız tavsiye ederiz ancak çok fazla aranız yoksa fazla yer kapladığını da düşünürsek bu seçenek çok mantıklı olmayabilir.

#6 Nakışlı masa örtüleri

Nakışlı Masa Örtüsü

İlla şehre özgü geleneksel işlemeli bir şeyler satın almak isterseniz geleneksel giysilere göre daha küçük ebatlarda olan masa örtülerini tercih edebilirsiniz. Fiyatları ise ortalama olarak 30€’dan başlıyor.

#7 Paprika

Paprika

Macar mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan kırmızı biber (paprika) şehirde hediyelik eşya olarak da satılıyor. Dilerseniz yemeklerinizde kullanmak için dilerseniz de sevdiklerinize hediye etmek için paprika satın alabilirsiniz. Tabi ülkemizde Şanlıurfa gibi isot cenneti bir yer varken paprikayı tercih eder misiniz bilemeyiz 🙂

#8 Unicum

Unicum

Macaristan genel anlamda baharatlarla arası iyi olan bir şehir. Bunu ülkenin yemek kültüründe çok rahat bir şekilde görebiliyorsunuz. 40’tan fazla baharattan üretilen unicum isimli likör ise şehrin en özel içeceklerinden. Dilerseniz minik boylarda satılan bu içki de gezinizin ardından güzel bir anı olarak yanınıza alabileceğiniz şeylerden.

#9 Diğer hediyelikler

Hediyelik eşya

Şehre geldiğinizde Budapeşte temalı pek çok farklı hediyelik eşya bulmanız mümkün olmaktadır. Bunların başında magnetler, kartpostallar, çantalar, anahtarlıklar gibi küçük ama gezinizi hatırlatacak hediyelikler gelmektedir.

Eğer şehirde görülmesi gereken yerleri merak ediyorsanız Budapeşte gezilecek yerler yazımıza göz atabilirsiniz. Budapeşte’den ne alınır yazımız hakkındaki görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşmayı unutmayın.. 🙂

Yorum yapın

Bizi Takip Edin