Brüksel Yeme İçme Rehberi

Avrupa‘nın en özel başkentlerinden biri olan Brüksel, zengin bir kültürel çeşitliliğe sahip. Bu zenginlik şehrin yeme içme kültürüne de yansımış durumda. 

Brüksel’e geldiğinizde yöresel yemeklerin yanı sıra başta Fransa ve İtalya olmak üzere pek çok ülkenin yemek kültürünü de tatma şansına sahip olabiliyorsunuz. Hazırlamış olduğumuz Brüksel yeme içme rehberi ile sizlere bu konuda daha detaylı bilgiler vermeyi amaçladık. Siz de yorum kısmından Brüksel’deki yemek kültürü ile ilgili tecrübelerinizi bizlerle paylaşarak rehberimize katkıda bulunabilirsiniz.

Brüksel Yeme İçme Rehberi

Dediğimiz gibi Brüksel’de pek çok Avrupa kültürüne ait yemekleri bulmanız mümkün olabilmektedir. Ülkede bulunan birçok Türk restoranı da Türk yemeklerinden vazgeçemeyenler için oldukça iyi bir seçenek oluyor.

Brüksel’de yemek yemek bir kültür göstergesi ve insanlar burada yaşamak için değil keyif almak için yemek yiyor. Bu nedenle yemeklerin sunumlar vs. çok özel oluyor. Yani ülkemizdeki gibi tıka basa doymak için yemek yiyene bu şehirde pek rastlayamıyorsunuz.

Şehirde yemek yiyebileceğiniz çok özel restoranlar bulunuyor

Şehirde birbirinden keyifli ve çoğu şehir manzarasına sahip olan yüzlerce mekan bulunuyor. Bu da çok geniş bir seçim yelpazesine sahip olduğunuz anlamına geliyor. En keyifli mekanlar için özellikle Place du Chatelain, Rue Saint Boniface ve Place Stephanie bölgelerini tercih etmeniz uygun olacaktır.

Fiyatlara gelecek olursak kaliteli bir restoranda keyifli bir yemek için 25€’dan başlayan ve tercihlerinize göre yukarılara çıkan bir ücretlendirme olduğunu söyleyebiliriz. Gelen hesaba çoğunlukla servis bedeli ve bahşiş de eklenmiş olduğunu belirtelim; ancak siz gene de bahşiş bırakmak isterseniz bırakabilirsiniz. Buna kimsenin itirazı olmaz.

Brüksel’de Ne Yenir

Gelelim Brüksel’e geldiğimizde neler yiyebileceğinize… Öncelikle Brüksel’in tam bir çikolata cenneti olduğunu söylememiz gerek. Buraya geldiğinizde birbirinden farklı ve lezzetli çikolataları deneme şansına sahip olabiliyorsunuz. Çikolatalar aynı zamanda ülkenize dönerken oldukça güzel bir hediyelik de olmaktadır.

Belçika çikolatanın anavatanı olarak kabul ediliyor

Brüksel’de çikolatanın dışında midye, waffle ve patates kızartması da oldukça yaygın tüketilmektedir. Şehirdeki patates kızartmaları o kadar lezzetli ki bunu sade bir öğün olarak tüketmek de mümkün olabiliyor. Size tavsiyemiz Brüksel’e geldiğinizde bu lezzetleri denemeden şehirden ayrılmayın.

Dayanılmaz lezzet: Waffle

Yukarıda bahsettiğimiz ve evrensel olarak bilinirliği olan lezzetler dışında Brüksel Yeme İçme Rehberi dahilinde bahsetmemiz gereken bir de yöresel lezzetler var. Bu lezzetler her damak tadına hitap etmeyeceği için yeni lezzetlere açık olmayanlara çok uygun olmayabilir. Şehirde başta bira ve peynir olmak üzere tadabileceğiniz çok çeşitli lezzetler bulunuyor. Eğer yeni lezzetlere açıksanız Brüksel’in yöresel lezzetlerini de tadarak şehrin yemek kültürü konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin