Brugge Gezilecek Yerler Listesi

“In Brugges” filminde de pek çok güzelliğini izleme şansına sahip olduğumuz Brugge şehri, ziyaretçilerini Orta Çağ’da keyifli bir yolculuğa çıkarıyor. 

Şehirde bulunan pek çok Orta Çağ eseri günümüze kadar zarar görmeden gelmeyi başarmış bulunuyor. Bu da şehri daha özel kılan etmenlerden bir tanesi. Hazırladığımız Brugge gezilecek yerler listesi ile bu keyifli şehrin görülmesi gereken yerlerini sizlerle paylaşmaya çalıştık.

Brugge Gezilecek Yerler

1. Büyük Meydan

Büyük Meydan

Şehrin önemli eğlence ve gezi mekanlarının başında gelen Büyük Meydan, birçok arkadaş buluşmasının da başlangıç noktası. Meydan çevresinde bulunan pek çok cafe ve restoran sayesinde burada çok keyifli vakitler geçirebilir, etkinliklere katılarak eğlenme şansını yakalayabilirsiniz.

2. Brugge Çan Kulesi

Brugge Çan Kulesi

Büyük Meydan’da bulunan Büyük Çan Kulesi şehrin simge yapılarından biri olarak kabul edilmektedir. 13. yüzyılda inşa edilen çandan 47 farklı ses çıkmaktadır. Büyük Meydan’a geldiğinizde bu özel çan kulesini mutlaka görmeli ve fotoğrafını çekmelisiniz.

3. Ten Wijngaerde

Ten Wijngaerde

Katolik inancına bağlı bir tarikat topluluğu olarak yaşamını sürdüren kadınların bulunduğu yan yana dizilmiş beyaz evler, Brugge gezilecek yerler listesinde olması gereken bir yer. Evler UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde de yer alıyor.

4. Kutsal Kan Kilisesi

Kutsal Kan Kilisesi

Burg Meydanı’nda bulunan Kutsal Kan Kilisesi, etkileyici vitray süslemeleri ile şehrin mutlaka görülmesi gereken dini yapılarının başında geliyor.

5. Bizim Lady Kilisesi

Bizim Lady Kilisesi

Dünyadaki tuğladan yapılan en uzun ikinci kilise olan kilise, 122 metre yüksekliğiyle de şehrin en uzun yapısı konumunda bulunuyor.

6. Groeninge Müzesi

Groeninge Müzesi

Belçika’nın tarihine ışık tutan sanat eserlerinin sergilendiği müze, şehrin sanatsal anlamda önemli duraklarından biridir.

7. Burg Meydanı

Burg Meydanı

Şehrin çeşitli resmi binalarının bulunduğu Burg Meydanı, oldukça keyifli bir nokta. Meydandaki faytonlarla dilerseniz tur atabiliyorsunuz. Dilerseniz Dijver Nehri’ne kadar yürüyerek buradaki botlarla nehir turu da yapabilirsiniz.

8. Minnewaterpark

Minnewaterpark

Şehrin huzur veren noktalarından biri olan Minnewaterpark, keyifli bir Brugge gezisinin ardından gelerek dinlenebileceğiniz ve doğanın tadını çıkarabileceğiniz bir nokta.

9. Aziz John Hastanesi

Aziz John Hastanesi

11. yüzyılda faaliyet gösteren Aziz John Hastanesi, Avrupa‘daki en eski hastanelerden biri olarak kabul ediliyor. Hastane içinde pek çok eski tıbbi cihazı inceleme şansına sahip olabiliyorsunuz.

10. De Halve Maan Bira Fabrikası

De Halve Maan Bira Fabrikası

Belçika‘daki en ünlü bira markalarından biri olan De Halve Maan, müşterilerine musluktan bira içme fırsatı sunuyor. Bira fabrikasını rehberler eşliğinde gerçekleştirilen turlarla ziyaret etmek mümkün olabilmektedir.

11. Gruuthusemuseum

Gruuthusemuseum

15 ile 19. yüzyıllar arasında şehrin lordlarına ev sahipliği yapan Gruuthusemuseum, günümüzde müze olarak ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Zengin saray yaşamını merak edenler burayı mutlaka Brugge gezilecek yerler listesine dahil etmesini öneriyoruz.

12. Aziz Salvator Katedrali

Aziz Salvator Katedrali

Yapımı 300 yıl süren ve günümüzde şehrin en önemli kilisesi konumunda bulunan Aziz Salvator Katedrali etkileyici mimarisi ile şehirdeki görülmesi gereken yerlerden biri.

13. Belediye Sarayı

Belediye Sarayı

Burg Meydanı’nda görülmesi gereken önemli yapılardan biri olan Belediye Sarayı, etkileyici mimarisi ile görenleri kendisine hayran bırakıyor.

14. Çikolata Müzesi

Çikolata Müzesi

Belçika deyine elbette akla ilk gelen şeylerden biri çikolatalar oluyor. Peki, o ağızda dağılan, lezzetiyle insanı büyüleyen çikolatanın nasıl yapıldığını merak ediyor musunuz? Cevabınız evetse Brugge’deki Çikolata Müzesi‘ni mutlaka ziyaret etmeniz öneriyoruz.

15. Historium

Historium

Teknolojik imkanlarla şehrin geçmişinde keyifli bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz? Büyük Meydan’da bulunan Historium Brugge ile keyifli bir sanal gerçeklik deneyimi yaşamanız mümkün.

Sizler için hazırlamış olduğumuz seyahat rehberinde Brugge gezilecek yerler hakkında bilgilendirme yapmaya çalıştık. Siz de Brugge’de görülmesi gerektiğini düşündüğünüz yerleri yorum kısmından bizlerle paylaşarak yazımızın daha faydalı olmasını sağlayabilirsiniz.

Brugge’ye Nasıl Gidilir

Eğer Brugge’yi merak ediyor ve listemizdeki yerleri görmek istiyorsanız biletbayi uçak bileti sayfamızdan öncelikle başkent Brüksel’e gitmeniz gerekiyor. Buraya geldikten sonra Brugge’ye gitmek için trene binmeniz gerekiyor. Eğer tren saatinize daha çok varsa Brüksel gezilecek yerler listesindeki bazı yerleri de görebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin