Brindisi’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 7 Yöresel Yemek

İtalya’nın muhteşem lezzetlerini deneyimleyeceğiniz Brindisi’ye doğru lezzetli bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz?

‘’Brindisi’de Ne Yenir, Ne İçilir?’’ başlıklı yazımızda sizlere kentin yöresel lezzetlerini derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Öncelikle Brindisi’de asla aç kalmayacağınızdan eminiz. Kentin muhteşem sokaklarını dolaşırken karnınız acıktığında hemen bir restorana girip şehrin yöresel lezzetlerini tatma şansı elde edebilirsiniz.

Listenin ilk sırasında;

1- Ravioli

ravioli

İtalyan mantısı olarak tarif edebileceğimiz bu lezzetli makarnanın adı Ravioli.. İçerisinde kıymalı ve soğanlı harika bir harç var. Onu lezzet bombası haline getiren de zaten incecik hamuru ve kıyma.. Et suyu ile birlikte pişirilen makarna, Brindisi’deki hemen her restoranda mantı sosu ile birlikte servis ediliyor. Lezzeti ise taktire şayan..

2- Tarallini

taarallini

Kenti gezerken karnınız acıktı ve akşam yemeğine daha çok var. Atıştırmalık bir şeyler arayışına düştünüz. Sizler için önerebileceğimiz en lezzetli atıştırmalık elbette ki Tarallini olacaktır.

Tatlı ve tuzlu olmak üzere iki ayrı çeşitte karşımıza çıkan bu kraker, İtalyanların günlük tükettikleri harika aperatifler arasında.  Tuzlu olanın içerisinde ise buğday unu, maya, su , zeytinyağı, rezene tohumu, karabiber ve tuz yer alıyor.

3- Lazanya

lazanya

İtalya’nın en ünlü yemeklerinden biri olan Lazanya, Brindisi için ayrı bir öneme sahip.

Halkın çok sevdiği ve sürekli pişirdiği bu yemek kent restoranlarının tamamında da servis ediliyor. Lezzetine gelince tarifi epey zor. İlk lokmanızda damağınızda oluşacak lezzet patlamaların kendinizi şimdiden alıştırın deriz.

4- Badem Ezmesi

badem ezmesi

Öğütülmüş badem ve badem unundan yapılan bu tatlının ismi Badem ezmesi.. Brindisi’de hemen her dükkanda bulabileceğiniz muhteşem lezzetlerden biri. Dövülmüş yumurta, krema ve mısır şurubuyla tatlandırılan bu tatlının çikolata soslu olanları da çokça tercih edilenler arasında. Mutlaka deneyin!

5- Limoncello

limoncello

İtalya’nın güneyinde çok meşhur olan bu içeceğin adı Limoncello..  Brindisi’de pek çok evde yapılan bu lezzetli limon likörü, 100 yıllık tarihe sahip yöresel içkilerden biri. İçerisinde genellikle %25 ila %30 oranında alkolde bulunabiliyor.

6- Badem Sütü

badem sütü

Brindisi’nin yöresel içeceklerinden biri olarak gösterebileceğimiz Badem sütü, kentte en sevilen içeceklerden biri. İçerisinde badem özü ve fındık aroması yer alan bu sütün çok lezzetli olduğunu şimdiden belirtelim. Şekerli, şekersiz, vanilyalı ve çikolatalı olmak üzere pek çok çeşitte üretilen bu lezzetin bağımlısı olacağınızı ön görüyoruz. 🙂

7- Brindisi Şarapları

brindisi şarapları

Kentte dünyaca ünlü İtalyan şaraplarını tadacağınız pek çok restoran zaten var. Dilediğiniz marketten satında alabileceğiniz bu şaraplar, ülkenin en meşhur içeceği.. Diğer yandan Brindisi’nin kendi markası olan bu şaraplarda kentteki,tüm market ve restoranlarda yer alıyor. İsmi ise Malvasia Nera di Brindisi.. Denemenizi tavsiye ederiz.

Brindisi Gezilecek Yerler için..

Brindisi’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin