Bremen’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 9 Leziz Yöresel Yemek

Alman mutfağına konuk olacağınız Bremen’in yöresel yemeklerini sizler için listeledik…

” Bremen’de Ne Yenir , Ne İçilir?” başlıklı yazımızda kentte mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Bremen’nin kendine has yöresel lezzetleri ile tanışacağınız kentte, Almanya’nın yemek kültürü hakkında da derinlemesine bilgi sahibi olacaksınız.

Bu harikalar kentinde aç kalmayacağınızdan eminiz. Sizler için yararlı olabileceğini düşündüğümüz bir lezzet rehberi çoktan oluşturduk bile.

Listenin ilk sırasında;

1- Calenberger Pfannenschlag

Calenberger Pfannenschlag

Dana etinden yapılan bu et yemeği, Grützwurst adı verilen Alman sosisinden yapılıyor. Bremen’de ne yenir sorusuna nefis bir yanıt olan lezzet, yüksek ateşte kavrularak  pişiriliyor. İsmi ise Calenberger Pfannenschlag…

Yanında haşlanmış patates ve turşu eklenerek servis edilen lezzetli yemek isteğe bağlı olarak domuz etinden de yapılabiliyor.

2- Brunswick

Brunswick

Hindi etinden yapılan bu lezzetin adı Brunswick… Bremen’de çoğu restoranın yıldız yemeklerinden biri. Kente gelen turistlerin hayran kaldıkları bu yemek, mutlaka bir akşam yemeğinde tüketilmesi gereken lezzetlerden biri. Diğer yandan Bremen’in meşhur lezzetlerinden.

3- Birnen, Bohnen ve Speck

Birnen, Bohnen ve Speck

Hamburg eyaletinin popüler yemeklerinden biri de Birnen, Bohnen ve Speck… Bu doyurucu tabağın içerisinde pişirilmiş armut, fasulye ve domuz pastırması yer alır.

Ayrıca haşlanmış patates de eklenince oldukça lezzetli bir hale geldiğini duyduk. Almanların bayıldığı bu akşam yemeği Bremen’deki hemen her restoranda bulabileceğiniz lezzetlerden biri.

4- Bratwurst

Bratwürst

Dana, sığır ya da domuz etinden yapılabilen bu sosisli sandviçlere Bratwurst ismi verilmiş ve Bremen’de  ne yenir diye düşünürken sokak yemeği denince akla gelen ilk lezzetlerden biri. Sokak satıcılarından çok uygun fiyatlara satın alabileceğiniz bu lezzeti bizdeki sosisli sandviçle bağdaştırabiliriz.

5- Braunschweiger

Braunschweiger

Almanya’nın en meşhur yiyeceği elbette ki bir çok çeşitteki sosisleri diyebiliriz. Braunschweiger, domuz etinden yapılan Almanların ve yabancı turistlerin bayıldığı bir lezzet.

Genellikle şişman ekmeklerin üzerine hardal ve peynir ile birlikte servis edilen bu Alman usulü fast food, Bremen’de deneyebileceğiniz en farklı lezzetlerden biri.

6- Spargel

Spargel

Bremen’de kuşkonmaz çok sevilen sebzelerden biri. Vejeteryanlar için de oldukça uygun olan bu sebze yemeğine Almanya’da Spargel deniyor.

Herhangi bir restoranda sipariş ettiğiniz spergel tabağında ise muhakkak haşlanmış patates ve pastırma da yer alıyor. Diğer yandan bazı restoranlarda kuşkonmazın özel bir sos ile tatlandırıldığını görürseniz şaşırmayın..

7- Kassler

Kassler

Alman mutfağının domuz eti üzerine kurulu bir mutfak olduğundan bahsetmiştik daha önce.. Kassler yemeği de tamamen füme domuz etinden oluşan sıcak veya soğuk servis edilebilen lezzetli bir yemek.

Bol lahana turşusu ve patates püresi ile servis edilen bu yemeği, Bremen’deki hemen her restoranda bulabilmeniz mümkün. Bazı restoranlar bu yemeğin tavuk etinden yapılmış versiyonunu da servis ediyor. Yemeden önce iyi araştırma yapmak da fayda var.

8- Schlachteplatte

Schlachteplatte

Schlachteplatte’nin görüntüsü bize çok cazip gelmese de müdavimi oldukça fazla. Bizdeki karışık ızgaranın Alman versiyonu bu geniş tabakta sunulan domuz ve dana etinden yapılmış çeşit çeşit sosisler. Diğer yandan yemeğe patates bazlı krepler, lahana turşusu ve yoğun baharatlar eşlik ediyor.

9- Welf Pudding

Welf Pudding

Kent geziniz sırasında canınız tatlı çekti ve Bremen’de ne yenir diye düşünüyorsanız tüm endişelerinizi ortadan kaldıracak muhteşem Alman pastaları ve çikolataların tadına baktıktan sonra Welf pudingini de deneyebilirsiniz.

Yumurta, süt ve vanilya ile yapılan tatlıyı diğer pudinglerden ayıran en önemli özelliği ise içerisine biraz limon suyu biraz da beyaz şarap eklenmesi. Oldukça farklı bir aromatik tat alacağınız bu lezzetli pudingi, kentteki hemen her restoranda bulabilmeniz mümkün.

Bremen’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin