Bremen Gezilecek Yerler | 21 Turistik Nokta

Werder Bremen ve Bremen Mızıkacıları ile hafızalarımıza kazınan Bremen şehri, Almanya’nın gezilecek yerleriyle ünlü önemli turizm bölgeleri arasındadır.

Bu yazımızda Bremen gezilecek yerler listesini inceleyeceğiz. Ama bu şehrin ticaret merkezi ve önemli sanayi hamleleri olduğunu da unutmayın. Bremen’in kültürel aktiviteleri çok eskiye dayanıyor. Müzik festivali, film galası, sempozyum gibi şeyler yıl içinde birçok kez organize edilir. Şimdi biraz şehrin içlerine girip Bremen’de gezilecek yerler nerelermiş öğrenelim.

#1 Bremen Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Schnoor

Schnoor

Bremen’in eski bölgesinin bir parçası olan bu mahalle, klasik Alman yerleşimidir. Dar Arnavut kaldırımlı sokakların her iki yanında 16. ve 17. yüzyıldan kalma ahşap evler bulunuyor. Schnoor’un dilimizde karşılığı “dize”dir. Binaların bir şiirin dizesi gibi akıp gitmesi güzel bir görüntü oluşturuyor. Gezerken dükkan, kafe, restoran gibi yerlerde lokal lezzetlerin tadına da varabilirsiniz.

2- Bremen Belediye Binası

Bremen Belediye Binası

Nadir bulunan bir eser arıyorsanız belediye binası tam aradığınız yer. İlk inşa edildiği tarihten bu yana hiç yıkılmamış! Orta Avrupa’da değiştirilmemiş tek belediye binası olarak biliniyor. Gotik mimarinin hayranlık uyandıran işçiliği ile 15. yüzyılda inşa edilmiş.

Bremen’in en önemli siyasi olaylarının çoğu, bu belediye binasının duvarları arasında gerçekleşti. Rehberli turlardan daha çok bilgi alabilirsiniz. Ayrıca UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndedir.

3- Aziz Peter Katedrali

Aziz Peter Katedrali

Katedralin 99 metre yüksekliğindeki iki kulesi Bremen’in görkemli manzarasını izlemek için ideal noktalardan. İlk zamanlarında Romanesk olan yapı, 15. yüzyılda Gotik çizgilere kavuştu.

Bremen kiliseleri yıkılıp yeniden inşa edilmesiyle ünlüdür. Bu kilise de İkinci Dünya Savaşı’nda ağır hasarlar almıştır. Daha sonra yenilenmiştir. Gotik çizgilerinden bir şey kaybetmemiştir.

4- Burgerpark ve Şehir Ormanı

Burgerpark

Her şehir cennet niteliğinde bir parka sahip olmalı. Bremen’in de Burgerpark’ı var. 202 hektarlık alanda belediye parkı ve ormanı var. Almanya’nın en büyük dördüncü parkıdır. Yürüyüşe gelen insanlar, bisikletçiler, hayvanlarını gezdirenler burada toplanır. Bazen konser ve sahne performansları da yakalayabilirsiniz.

5- Ubersee Müzesi

ubersee museum

Doğa tarihi ve etnografya müzesi 1887’de kuruldu. Sürekli sergilerin çoğu; Asya, Afrika, Okyanusya ve Amerika‘ya odaklanmaktadır. Sergiler, eserleri sunma konusunda yaratıcı işlere imza atmıştır.

Evrensel konulara eğilen interaktif sergi kısmı da fazlasıyla ilgi görüyor. İklim değişikliği, iletişim, cinsiyet, insan hakları, göç, küresel ekonomik gibi önemli konuları Ubersee’de sorgulayabilirsiniz.

6- Boettcherstrasse

Boettcherstrasse

Bremen’in eski şehir kısmındaki 10 metrelik cadde gerçekten büyüleyici. Mimari ve tuğla kullanımı sanatçıların ifadesini yansıttığı güzel bir yol olmuş. Burada gördüğümüz binaların çoğu 1920 ve 1930’larda inşa edilmiştir. Ayrıca Ludwig Roselius ve Paula Modersohn-Becker Müzesi olmak üzere iki sanat galerisi vardır.

Paula Modersohn-Becker Müzesi dünyadaki ilk kadın ressam müzesidir. Bununla birlikte, sanatçı Bernhard Hoetgers’in yaptığı heykeller de dahil olmak üzere geniş bir koleksiyonu barındırır.

Ludwig Relius Müzesi ise 1902’de kahve tüccarı Roselius tarafından satın alınan bir evdir. Kuzey Avrupa çevresindeki güzel dekoratif sanatların örnekleri bulunur.

7- Kunsthalle Bremen

Kunsthalle Bremen

1823’te inşa edilen müze binasında Fransız ve Alman eserleri sergileniyor. Sanatçılar arasında Claude Monet, Edouard Manet, Vincent van Gough, Paul Cezanne, Lovis Corinth, Max Libermann, Max Beckmann ve Paula Modersohn-Becker gibi usta isimler bulunur. Daha çok 14. yüzyıldan günümüze kadar eserler Avrupa çıkışlıdır. Bugün, bu eserlerin seri üretimlerini medya araçlarında görebilirsiniz.

8- Beck’s Bira Turu

Beck's Bira Turu

Beck’s, Almanya’nın en çok satan bira markası. Bu turda Beck’s biralarının nasıl üretildiğini yakından deneyimleyeceksiniz. Tur sonunda ise bira tadımları sizi bekliyor. Normal bir bira fiyatının yarısı kadar ücret ödeyip farklı biralardan içme fırsatınız var.

9- Rhododendron Park

rhododendron park

Bremen’in en güzel yerlerinden olan Rhododendronpark, dünyanın en büyük açelya bahçelerinden biridir. 550’den fazla çiçek türünü burada gözlemleyebilirsiniz. Ve tabi ki bahar aylarında yeni açan çiçekleri görmek kadar güzel bir şey olamaz.

10- Universum Bilim Merkezi

Universum Bilim Merkezi

Oldukça fütüristik görünümlü müzenin 250 interaktif sergisi; insan, dünya ve evren konularına eğiliyor. Binanın kendisi de etkileyicidir.

11- Bremer Geschichtenhaus

Bremer Geschichtenhaus

Burası çok sıra dışı bir tarih müzesidir. Müze için “canlı” kelimesinin kullanıldığını fark edeceksiniz. Çünkü canlandırmalar müzenin yapısında önemli yer tutuyor. Bremen Katedrali’nin yakılması, 17. yüzyıl veba hastalıkları gibi olaylar etkili biçimde ziyaretçilere anlatılıyor.

12- Schutting

Schutting

16. yüzyılda inşa edildiği sıralarda Alman esnafı için esnaf birliği binası olarak hizmet verdi. 1849’da Bren’in Ticaret Odası’na dönüştürüldü. Bugün ise çok iyi bira içebileceğiniz bir bar/restoran olmuş.

13- Focke Müzesi

Focke Müzesi

Bremen tarihine farklı bir gözden bakmak isterseniz Focke Müzesi emrinize amade. 1200 yıl içinde Bremen topraklarında neler olduğunu müzenin koleksiyonlarından yola çıkarak, hiç zorlanmadan öğrenebilirsiniz. Avrupa’daki en güzel müzelerden biri olduğu söylenir.

14- Knoops Parkı

knoops park

Daha çok çiçek türlerinin yetiştiği parkta 500’den fazla bitki çeşitliliği görmek mümkün. Yakınında bulunan nehir Knoops’un atmosferini daha da güzel yapıyor. Öğle saatlerinde bu taraflara gelirseniz çocukların etrafta koşturduğunu, ağaçlara tırmandığını görebilirsiniz.

15- Neues Weserburg Bremen Müzesi

Neues Weserburg Bremen Müzesi

Bu modern sanat müzesi 1991’de açılmış ve Almanya’nın en büyük müzeleri arasındadır. İkinci Dünya Savaşı’nda tahrip edilen binaya aslında müze denmesi pek doğru değil. Çünkü kalıcı bir koleksiyonu yok. Özel ve geçici sergilerle faaliyetlerine devam ediyor.

16- Tükürme Taşı

Tükürme Taşı

Şimdi gerçekten çok ilginç bir yere geldik. Domshof Meydanı’nda insanların yere tükürdüğünü görürseniz endişelenmeyin. Kimse kafayı yemedi. Muhtemelen Tükürme Taşı’na yakın bir noktada bulunuyorsunuz. İnsanlar buradaki taşa tükürüp yoluna devam edebiliyor.

Gesche Gotfried 1813-1828 yılları arasında arsenik ile 15 kişiyi öldürmüş ve idam cezası verilmiş. İşte tam bu noktada idam sehpası duruyordu. Almanlar da buradan geçerken sembolik olarak tepkisini ifade ediyor.

17- Serbest Düşüş Kulesi

Serbest Düşüş Kulesi

Ağırlıksız ve serbest düşüş içeren araştırmalar için muazzam bir kuledir. 123 metre yüksekliğindeki kule 9.3 saniyelik serbest düşüş sağlıyor. Astrofizik, biyoloji, kimya, yanma, akışkan dinamikler, temel fizik, uzay yolculuğu alanındaki araştırmalar için dünyanın her yerinden bilim adamları buradan yararlanmaktadır. Serbest düşüşe meraklı değilseniz de kulenin tepesine çıkıp Bremen’in nefes kesici manzarasını izleyebilirsiniz. Ayrıca düğün törenleri için de popüler bir yerdir.

18- Historische Altstadt

Historische Altstadt

Burası erken yerleşimlere tanıklık eden tarihi bir merkezdir. Kasaba, cadde, meydan vb. belirgin şehir manzaraları ile planlandı. Turistlerin hâlâ görebileceği ve görünce eski çağın hissine kapıldığı birçok kamu binası var.

19- Alman Deniz Müzesi

Alman Deniz Müzesi

Bremerhaven’in eski limanında bulunan Alman Deniz Müzesi, ülkenin zengin denizcilik tarihine adanmış mükemmel bir müzedir. Ticaret gemileri, savaş gemileri, tarih öncesi çağlardan günümüze kadar gelişen denizcilik teknolojisi gibi şeylerle karşılaşacaksınız.

20- Dom St. Petri

Dom St. Petri

1200 yaşındaki katedral ana meydanda tüm heybetiyle durmaktadır. İç kısımdaki boyalı detaylar oldukça etkileyicidir. Girişler, eğer özel bir etkinlik yoksa ücretsiz oluyor.

21- Roland Heykeli

Roland Heykeli

1404 yılında tasarlanan Roland Heykeli, Almanya’nın ticari ve hukuki alandaki özgürlüğünü temsil ediyor. Heykeli incelediğimizde iki unsur göze çarpıyor: Kılıç ve kalkan. Roland’ın elinde tuttuğu kılıcın adı Durendart’tır ve adaleti sembolize eder. Kalkan ise kartal motifleriyle süslenmiş ve Almanya’yı işaret etmektedir. 2004’te UNESCO tarafından koruma altına alınmıştır.

*Bremen’deki tarihi yerler ve kültürel noktalar turistler için çekim noktası niteliğinde. Bira içiyorsanız veya bira markalarını araştıran biriyseniz Beck’s’in doğduğu topraklarda Alman birasının sırrını keşfedebilirsiniz. Avrupa’nın siyasi haritasında dalgalanmalara neden olan ülkenin mutlaka bu konularda da söyleyeceği birkaç şeyi var. Bremen’deki müzeler ve kalıntılar geçmişle gelecek arasında köprü kuruyor.

*Bremen tatili için kafanızda her şeyi tamamladıysanız, sıra uçak bileti almaya geldi demektir. En uygun uçak biletini almak için site site dolaşmadan Bremen uçuşları en ekonomik şekilde görüntüleyebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin