Bratislava’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 6 Nefis Lezzet

Slovakya’nın geleneksel lezzetlerini tadabileceğiniz kenti Bratislava’da ne yenir sorusuna cevaplar aradık..

” Bratislava’da Ne Yenir , Ne İçilir?” başlıklı yazımızda sizlere kentte mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Kentte aç kalmayacağınızdan eminiz. Slovak mutfağı, bizim damak tadımıza uyan pek çok lezzete sahip. Diğer yandan Bratislava restoranlarında dünya mutfağından birçok lezzeti bulabilmeniz de mümkün..

Listenin ilk sırasında;

1- Bryndzové Halušky

Bryndzové Halušky

Slovakya’nın ulusal yemeklerinden biriyle karşınızdayız.. Bu lezzetli yemeğin ismi Bryndzové halušky… 

Patates, koyun peyniri, domuz  yağı ve domuz pastırması gibi malzemelerin birleşiminden oluşan bu lezzet, kentin en sevilen yemeklerinden biri..

Aynı zamanda ülkede hemen her evde yapılan bir ana yemek. Denemenizi tavsiye ederiz.

2- Kapustnica

Kapustnica

Bratislava akşam yemeklerinin en sevilen başlangıçlarından biri Kapustnica.. Çorbanın ana besin maddesi lahana..

İsteğe bağlı olarak mantar, balık ve domuz yağı da eklenebiliyor. Bazen içerisinde domuz eti parçalarına da rastlayabilirsiniz.

3- Skalický Trdelník

Skalický Trdelník

Bratislava geziniz sırasında yoruldunuz ve kan şekerinizin düşmeye başladığını hissediyorsanız, sizlere önerebileceğimiz en lezzetli ayak üstü atıştırmalığın ismi Skalický trdelník…

Şeker, hamur ve cevizdan yapılan bu lezzetli tatlı, Çek Cumhuriyeti ve daha pek çok ülkede de oldukça ünlü.. Tadına bakmanızı şiddetle tavsiye ederiz.

4- Strapačky

Strapačky

Avrupa’da, ana yemeklerin yanında genellikle lahana turşusu servis ediliyor. Bu lezzetli Slovak yemeğinin adı ise Strapacky.. 

İçerisinde halusky adını verdikleri köfte ve bol miktarda lahana turşusu yer alıyor. Köfte ise zaman zaman domuz etinden zaman zaman da dana etinden hazırlanıyor. Denemeden önce sormanızı tavsiye ederiz.

5- Zemiakové

Zemiakové

Slovak mutfağının lezzetli öğle yemeklerinden birinde karşınıza Zemiakove Placky, çıkarsa şaşırmayın deriz.

Bizdeki mücvere oldukça benzetilen bu lezzetli patatesli kreplerin içerisinde; un , yumurta ve patates dışında başka bir malzeme yer almıyor. Tadı ise oldukça lezzetli.

6- Şnitzel

Şnitzel

Bratislava restoranlarında sıklıkla göreceğiniz ana yemeklerden biri de Şnitzel..

İsteğe bağlı olarak seçilen tavuk, dana, koyun ya da domuz etinin incecik dövüldükten sonra una ve yumurtaya bandırılarak kızartılmasından oluşan bu lezzetli et dilimlerinin tadı, Slovakya’da bir başka güzel.

Bir akşam yemeğinizi bu lezzetli et tabaklarından birini deneyerek geçirmenizi tavsiye ederiz. 🙂

*Bratislava Gezilecek Yerler için..

Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin