Fotoğraflarıyla Birlikte Braga’da Gezilecek 7 Yer

Portekiz’in tarih kokan şehirlerinden biri olan Braga’yı ziyaret ettiğinizde fotoğraftakilerden çok daha güzel bir şehirle karşılaşacağınızdan emin olabilirsiniz.

Braga Portekiz’in 4. büyük şehri ve bünyesinde bulunan Minho Üniversitesi sayesinde şehre gelen pek çok ülkeden öğrenciyle oldukça kozmopolit ve yaşaması, gezmesi zevkli olan yerlerden.

#1 Braga Gezilecek Yerler

1. Bom Jesus do Monte

Bom Jesus do Monte

Şehrin tepe noktalarından birinde inşa edilen kilise, hem mimari yapısıyla hem de şehrin muhteşem manzarasının seyredilebilecek yer olmasıyla Braga gezilecek yerler arasında önemli bir yere sahip. Kilisenin bulunduğu yerde otel, restoran ve cafe gibi yerler de bulunuyor.

2. Biscainhos Müzesi

Biscainhos Müzesi

Temelleri 16. yüzyılda atılan müze, bünyesinde bulunan çeşitli sergilerle şehrin ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri. Müzenin bahçesi ise gezinize mola vermeniz için değerlendirebileceğiniz huzur veren bir yer.

3. Raio Sarayı

Raio Palace

18. yüzyıldan kalma bu saray şehrin en önemli mimari yapıları arasında bulunuyor. Saray sahip olduğu Barok mimari özellikleri sayesinde şehre gelenlerin mutlaka uğradığı yerlerden biri olmayı başarmıştır.

4. Mosteiro de Sao Martinho de Tibaes

Mosteiro de Sao Martinho de Tibaes
blog tibaes monastery

12. yüzyıldan kalma manastır, günümüzde kamu yararı için hizmet vermektedir. Tarihi dokusu ve mimari yapısı ile bina, Braga gezilecek yerler listesinde bulunması gereken yerlerden biri.

5. Se Katedrali

Se Katedrali

Braga, Portekiz’in dini anlamda en önemli şehirlerinden bir tanesi. Bu nedenle şehirde pek çok dini yapı görmeniz mümkün. Bunlardan en önemlisi ise Se Katedrali. Kiliseleri gezmeyi çok fazla sevmeseniz bu katedrali listenize eklemenizde fayda var.

6. Cumhuriyet Meydanı

Cumhuriyet Meydanı

Braga’nın en önemli noktalarından biri olan Cumhuriyet Meydanı, çevredeki cafelerle ziyaretçilerin çok keyifli zamanlar geçirebileceği bir alan. Zaman zaman meydanda gerçekleştirilen kutlamalara denk gelirseniz gezinizin çok daha eğlenceli hale gelebileceğini de belirtelim.

7. Fonte do Ídolo

Fonte do Ídolo
Escultura rupestre e inscripción en latín del yacimiento romano en la antigua Bracara.

Şehirde Roma döneminden önce kurulan bu su hendeği olan Fonte do Ídolo’yu da Braga gezilecek yerler listenize ekleyerek şehrin bu özel yapısını da ziyaret etme şansını yakalayabilirsiniz.

*Eğer bu güzel yerleri görmek isterseniz Braga’ya gitmek için ülkemizden gerçekleştirilen Porto seferleri seçeneklerini değerlendirebilir ve buradan aktarma yapabilirsiniz.

*Braga gezilecek yerler hakkında fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin