Bozcaada’da Nerede Kalınır? Otel Tavsiyeleri

Sit alanı ilan edilerek koruma altına alınan Bozcaada, ülkemizin tatil yapmak için en ideal adalarının başında gelmektedir. Ada özellikle şehir karmaşasından birkaç gün de olsa uzaklaşmak isteyenler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

Adaya sık sık gelenler mutlaka burada beklentilerini karşılayabilecek bir otel seçeneğini düzenli olarak tercih etmektedir ancak adaya ilk defa gelenler için “Bozcaada’da nerede kalınır?” sorusunun cevabını bulmak çok önemli olmaktadır. Yazımızda ziyaretçilerimizin bu sorunun cevabını bulmalarına yardımcı olmak için adanın konaklama olanaklarını inceledik.

1-Bozcaada’da Nerede Kalınır?

Bozcaada’da çoğunlukla yerli halkın işletmiş olduğu birçok butik otel konseptinde kendine has samimiyeti bulunan konaklama seçenekleri bulunmaktadır. Bu seçeneklere son yıllarda adaya sonradan yerleşenlerin açmış olduğu farklı otellerde eklenmiştir. Böylece adaya gelenlerin tercih edebileceği farklı tarzlara ve zevklere hitap eden konaklama alternatifleri artmıştır.

Bozcaada Konaklama

Adaya gelenler adanın merkezinde bulunan işletmeleri tercih edebilecekleri gibi merkeze uzak olan tesisleri de tercih etme şansına sahip olmaktadır. Genellikle yerli halkın işlettiği butik işletmelerin bulunduğu ada merkezi hem mekanlara yakınlığı hem de ulaşım anlamındaki kolaylığı ile tercih edilmektedir.

Merkeze uzak bölgelerdeki bağ evi, çiftlik evi gibi seçenekler ise ulaşım anlamında kısıtlı imkanlara sahip olmasına rağmen sakinliği, doğa ile iç içe olması gibi nedenlerle sıklıkla tercih edilmektedir.

Ada özellikle yaz aylarında ve tatil zamanlarında büyük ilgi görmektedir. Adadaki konaklama seçeneklerinin kapasiteleri ise sınırlı olduğundan özellikle yoğun zamanlarda adayı ziyaret etmeyi planlıyorsanız rezervasyonunuzu birkaç ay öncesinden yaptırmanız faydalı olacaktır.

Kısaca adadaki konaklama fiyatlarına değinecek olursak birçok adada olduğu gibi Bozcaada’da da fiyatların ziyaretçilere yüksek gelebileceğini belirtmemiz gerek. Bunda adadaki otellerin çoğunluğunun butik tarzda işletmelerden oluşması ve işletmelerdeki ikramların, yiyecek ve içecek hizmetlerinin çoğunun doğal ürünlerden oluşması etkili olmaktadır.

2- Bozcaada Otel Tavsiyeleri

#1 Hotel Fahri

Hotel Fahri

Bozcaada’nın ilk otellerinden biri olan mekan bölgenin yerlilerinden Ali Bey tarafından işletiliyor. Odalarındaki ahşap kaplamalarla sıcak ve doğal bir ortam sunan otelin bahçesinde ise çok keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Büyük şehirlerin karmaşasından uzaklaşmak isterseniz adanın liman kısmına yakın olan bu özel konaklama seçeneğini mutlaka seçenekleriniz arasına almalısınız.

#2 Kaikias Otel

Kaikias Otel

Pek çok ünlü ismin adada konaklamak için tercih ettiği otel, adanın en popüler tesisleri arasında bulunuyor. Güneşlenmek isterseniz kendi iskelesi de bulunan otel, kale manzarası ile ziyaretçilerini büyülerken, keyifli kahvaltı menüsü ile de misafirlerinin güne muhteşem başlamasına olanak tanıyor.

#3 Apollon Hotel

Apollon Hotel

Butik konseptte hizmet veren otelde sadece 21 oda bulunuyor. Bu da kendinizi evinizdeymiş gibi hissetmenize olanak tanıyor. Otel feribot iskelesinden sadece 150 metre mesafede bulunuyor. Bu da feribottan iner inmez odanıza geçmenize olanak tanıyor 🙂

#4 Mavi Karga Bozcaada

Mavi Karga Bozcaada

Büyük bir özenle düzenlenmiş bir peyzaja sahip olan otel, ziyaretçilerine sunmuş olduğu ambiyansla, misafirlerinin kendilerini çok rahat ve huzurlu hissetmelerini sağlıyor. Doğanın keyfini çıkarmak ve biraz rahatlamak istiyorsanız Bozcaada’da nerede kalınır? sorusu için bu oteli seçenekleriniz arasına dahil etmenizi öneriyoruz.

#5 Bozcaada Su Otel

Bozcaada Su Otel

Eğer adanın merkezinde konaklamak isterseniz Vapur İskelesi’ne yakın konumda bulunan bu oteli tavsiye edebiliriz. Özellikle akşamları dışarı çıkıp adanın meyhanelerinde felekten bir gece geçirmek için burayı tercih edebilirsiniz.

Bozcaada’ya ulaşım konusundaki merak ettikleriniz için de Bozcaada’ya nasıl gidilir? başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin