Bozburun Yöresel Yemekleri | Ne, Nerede Yenir?

Ege lezzetlerini doya doya tadabileceğiniz yerlerden biri olan Bozburun’da, deniz ürünlerinin yanında bölgenin çok çeşitli yöresel tatlarını da deneyebiliyorsunuz.

Temiz havası ve el değmemiş doğasının eşliğinde Bozburun yöresel yemekleri damağınızda hoş bir tat bırakacak. Dilerseniz birbirinden lezzetli o yemekleri bir bir inceleyelim;

#1 Bozburun Yöresel Yemekleri

Listenin ilk sırasında;

1- Kahvaltı

Bozburun’da muhteşem deniz manzarası eşliğinde tamamen organik ürünlerle her sabah harika bir kahvaltı yapabilir, güne zinde başlayabilirsiniz. Konakladığınız otel ya da pansiyonda kahvaltı seçeneği mevcut olsa da, arada bir değişiklik yapıp farklı mekanlarda kahvaltı etmenizi tavsiye ederiz.

Beldede kahvaltı yapabileceğiniz pek çok mekan varken bize göre Bozburun Yat Kulübü’nün kahvaltısını denemeden dönmemek gerek…

1.1 Bozburun Yat Kulübü

bozburun yat kulübü

Bozburun’un mis gibi sabahlarından birine uyanırken temiz havadan olsa gerek biraz karnınız acıkmış olabilir. Kahvaltı edilecek bir yer arayışına girdiyseniz, Bozburun Yat Kulübü sizin için biçilmiş kaftan olacaktır. Onlarca çeşit kahvaltılığın hepsi yöresel hepsi organik… Beyaz peynir ve reçel çeşitleri, körpecik yeşillikleri tam da Ege kahvaltısına yakışır cinsten.

Adres: Adatepe Mah. Yeşilova Cad. 155/1 Bozburun

Telefon: 0252 456 2192

2- Tatlılar

 *Çıtırmak

çıtırmak

Susam, badem, bal ve şeker karışımıyla yapılan kurabiyeye benzer bir tatlı olan çıtırmak, Bozburun’da tadabileceğiniz lezzetlerden biri. Çay veya kahve eşliğinde de tüketebileceğiniz hafif bir kaçamak istiyorsanız mutlaka deneyin.

*Lokma Tatlısı

lokma tatlısı

” Lokma tatlısı, Ege’den başka yerde yenmez! ” diyen Ege halkına hak veriyor ve Bozburun seyahatinizde yeni pişmiş lokmaların tadına bakmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.

*Dondurma

dondurma

Dondurma tatil beldelerinin vazgeçilmez serinleticilerinden biri. Yazın tatile gidip de dondurma yemeden dönen yoktur herhalde. Bozburun’un sorbe dondurmaları da oldukça meşhur… Bu dondurmayı yapan ve adını tüm Marmaris’e duyurmuş bir mekan var ki hayran kalacağınızdan emin olabilirsiniz.

pin emoji1.1- Limon Ağacı Cafe

limon ağacı kafe

Yaz aylarında Bozburun’da dondurmanın tek adresi olarak gösterilen Limon Ağacı Kafe, el yapımı dondurmaların servis edildiği şirin mi şirin bir işletme. Doğallık ve samimiyetin yıllardır kan kaybetmediği işletmenin ünü tüm Marmaris’i sarmış. Yazları sorbe dondurmaları ve fresh limonatlarıyla hizmet veren kafe, kış aylarında ev yapımı sahlep, boza ve şaraplarıyla adından söz ettiriyor.

Adres: Kordon Caddesi, Bozburun, No: 53 Marmaris

1.2- Okyanus Unlu Mamülleri

okyanus unlu mamulleri

Sabah deniz keyfinin ardından Okyanus Unlu Mamülleri’nde bir tatlı molası vermenin tam da sırası… Pastahanede acıbadem kurabiyesi, profiteröl gibi birbirinden lezzetli tatlıların yanı sıra meşhur mu meşhur kıymalı börek var. Denemenizi şiddetle tavsiye ederiz.

Adres: Bozburun Mahallesi, 48710 Marmaris/Muğla Province

3- Deniz Ürünleri

deniz ürünleri

Marmaris, ülkenin en güzel sahillerine ve bereketli denizlerine sahip olunca denizden çıkan her şeyi yiyebiliyorsunuz. Heleki Bozburun’un tazecik deniz ürünlerinin lezzetine doyamayacaksınız.

pin emoji3.1- Kandil Restoran

Denize sıfır konumu ve birbirinden lezzetli deniz ürünleriyle Bozburun’un fevkalede restoranları arasında yer alan Kandil Restoran, misafirlerine lezzet şöleni sunuyor. Ahtapot, mevsim balıkları, kalamar, karides ve daha pek çok deniz ürününe menüsünde yer veren Kandil Restoran’da keyifli saatler geçireceğinizden emin olabilirsiniz.

Adres: Kordon Caddesi, Bozburun Marina Kordon, Marmaris

Telefon: 0531 741 51 80

3.2- Buena Vista Restoran

buena vista

Şirin ve daha salaş bir mekan arayışında olanlar için Buena Vista Restoran, lezzetleriyle misafirlerini kendine hayran bırakıyor. Deniz ürünlerinin incelikle pişirildiği bu tatlı restoran aynı zamanda Bozburun Otel’in belirli bir kısmını kaplıyor. Şanslıysanız deniz kenarında yer alan iki üç masadan birine önceden rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Adres: Cumhuriyet Caddesi #35, 48710 Muğla

Telefon: (0252) 456 25 99

3.3- Filika Restoran

Filika Restoran’ın yıldız yemekleri arasında güveç karides ve ahtapot yer alıyor.  Güveç karidesin namı ise dilden dile dolaşıyor. Özellikle gün batımı saatlerinde bir akşam yemeği rezervasyonu yaptırmanızı kesinlikle tavsiye ederiz. Böylelikle gökyüzünün nasılda usul usul kızılın her tonuna büründüğünü rahatlıkla seyredebilirsiniz.

Adres: Bozburun Mahallesi, Cumhuriyet Cd., 48710 Marmaris/Muğla

Telefon: (0252) 456 20 40

3.4- Pera Restoran

pera restoran

Birbirinden lezzetli deniz ürünleri ve ızgara et çeşitleriyle dikkatleri üzerinde toplayan Pera Restoran, muhteşem atmosferi, zarif garsonları ve lezzetli menüsüyle Bozburun’da sevilen restoranlardan bir diğeri… Gündüzleri serinletici kokteylerini tadıp tavla oynayabileceğiniz mekanda akşamları lezzetli yemeklerin  tadına bakabilirsiniz.

Adres: Merkez, 48710 Bozburun/Marmaris/Muğla

Telefon:  0532 211 96 80

*Diğer Restoranlar

3.5- Orfoz Restoran

Adres: Adatepe MevkiBozburun, Muğla

Telefon: (0252) 456 22 09

3.6- Bozburun Yat Kulübü

Adres: Adatepe Mah. Yeşilova Cad. 155/1 Bozburun

Telefon:  0252 456 2192

3.7- Fisherman House

Adres: Merkez, Kordon Cd., 48710 Bozburun/Marmaris/Muğla

pin emojiBozburun merkeze gelmeden 7 km. önce Söğüt Köyü’ne uğrayabilir, aşağıdaki restoranlarda lezzetli mi lezzetli deniz ürünlerinin  tadına bakabilirsiniz

3.8- Octopus

Adres: Kızılyer İskele Mahallesi, Söğüt Köyü Marmaris / Muğla

Telefon:  0252 496 5047

3.9- Deniz Kızı Restoran

Adres: Söğüt Mahallesi, Marmaris/Muğla

Telefon: 0542 601 52 77

Akvaryum Yat Kulübü, Osman’ın Yeri ve daha pek çok restoran Bozburun’un tazecik deniz ürünlerinin tadına bakabileceğiniz mekanlar arasında yer alıyor.

4- Salatalar

ege salataları

Ege şehirlerinde her sofrada mutlaka bir çeşit salata bulunur. Tatil keyfinizi bu şehirlerden birinde çıkarıyorsanız, onlarca yeşillikle ve bu yeşilliklerin zeytinyağıyla hazırlanmış soslarla buluştuğu salatalarla tanışacaksınız.

pin emojiBozburun’un hemen her restoranında bölgeye has yeşillikler ve organik ürünlerle donatılmış salataların tadına bakabilirsiniz. 

5- Otlar

bozburun ot yemekleri

Bozburun şifalı otların her yerde bittiği, onlarca farklı ot çeşidiyle karşılaşabileceğiniz bir kasaba. Bölge halkı bu otları bazen yemeklerine tat vermek bazen de otların çayını demleyip şifa bulmak için kullanıyor. Özellikle kekik, nane ve adaçayından bir tutam yanınızda da götürün.

pin emoji5.1 – Kocabahçe Glam Camping

kocabahçe glamcamping

Bölgenin bostanlarından ve bahçelerinden toplanan tap taze otlar ve sebzelerle hazırlanan yemekleri, siz değerli müşterilerine sunan Kocabahçe Glam Camping, sağlıklı ve lezzetli yemek arayışında olanlar için biçilmiş kaftan. Doğa harikası bir alan üzerine kurulmuş restoran aynı zamanda kamp alanı olarak da hizmet veriyor. Denemenizi şiddetle tavsiye ettiğimiz lezzetleri arasında ise onlarca çeşitte ot yemeği, mücver, mantı ve denizden taze tutulmuş balık çeşitleri geliyor.

Adres: Kocabahçe Koyu, Bozburun, Marmaris, Muğla

Telefon: 0532 341 50 17

6- Ev Yemekleri

*Çiğ Börek

çiğ börek

Deniz keyfi sonrası karnı zil çalanlara, midelerini bayram ettirecek bir diğer lezzet de çiğ börek.. Çıtır çıtır bu lezzetin Bozburun için yeri bir ayrı. Çiğ böreği en güzel yapan yerler arasında ise Lokum Mantı Evi geliyor.

*Çıntar Kavurması

çıntar kavurması

Çoğu bölgede melki olarak bilinen yabani mantarın; yağ, peynir, yumurta ve sarımsakla kavrularak yapıldığı yemeğin Bozburun’da namı çıntar kavurmasıdır.

6.1 Lokum Mantı Evi ve Ev Yemekleri

lokum mantı evi

Bozburun’da ev yemeği denince akla gelen Lokum Mantı Evi ve Ev Yemekleri, parmak ısırtan lezzetleri sizlere sunuyor. Restoranın simgesi olarak gösterebileceğimiz lezzetli lokum mantıların yanı sıra çıtır çıtır bir lezzet olan çiğ böreği de denemeden dönmemenizi tavsiye ederiz. Diğer yandan yaz mevsimine uygun günlük sulu yemeklerinde hazırlandığı restoranın en çok tercih edilen lezzetleri arasında; Arnavut ciğeri, kuru fasulye ve portakallı enginar, çıntar kavurması geliyor.

Adres:  Cumhuriyet Cad. No: 29, Bozburun, Marmaris, Muğla

Telefon: (0252) 456 22 88

pinBozburun’un yöresel yemekleri listesine ek tavsiye geleneksel lezzetleri ve bu lezzetleri deneyimleyebileceğimiz restoranları aşağıda yer alan yorumlar kısmındna bizlere iletebilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin