Bordeaux Yeme İçme Rehberi

Fransa’nın 5. büyük şehri olarak kabul edilen Bordeaux, ülkenin sakin, kendine has ama mutlaka görülmesi gereken yerlerinden biri.

Şehir, ziyaretçilerine yeme içme konusunda da oldukça cömert davranıyor. Dünyanın en güzel şaraplarının üretildiği şehirde eşsiz lezzetler deneyebileceğiniz pek çok durak bulunuyor.

Bordeaux’a geldiğinizde yeme içme konusunda sıkıntı çekmeyeceğinizi söyleyebiliriz. Domuz etinin yanı sıra şehirde pek çok kültüre hitap eden lezzetler de bulmak mümkün olabilmektedir.

Bordeaux’ta Ne Yenir

Bordeaux denince akla elbette çok çeşitli şarapları gelmektedir. Şehir şarap üretimi konusunda dünyanın önde gelen yerlerinden biri konumunda bulunuyor ve pek çok ülkeye şarap gönderiyor. Eee siz de böyle bir şehre gelmişken şarapların tadına bakmadan dönmeyin bi’ zahmet.

Şehrin mutlaka yenmesi gereken şeylerine gelince… Bir kere buraya geldiğinizde hemen hemen her restoranın olmazsa olmazlarından istiridyeyi mutlaka yemelisiniz. Canlı bir şekilde üzerine limon sıkılarak bir şey yemek kulağa garip gelse de şehrin en önemli lezzetlerinden birinin bu olduğunu söylemeliyiz. Bunun dışında kaz ciğeri de mutlaka denemeniz gereken lezzetler arasında bulunuyor. Bunu da şehirdeki pek çok restoranda bulmanız mümkün.

Unutmadan eğer tatlı bir lezzet arıyorsanız Bordeaux’a geldiğinizde canele’yi mutlaka denemenizi öneriyoruz.

Bordeaux Restoran Tavsiyeleri

Şehirde pek çok güzel restoran ziyaretçilerine özel lezzetler sunmak için çabalamaktadır. Ancak şehrin diğer olanakları gibi restoranları da diğer Avrupa şehirleriyle kıyaslandığında pahalı gelecektir. Sizler için şehirde bazı mekan önerileri hazırladık. Dilerseniz vakit kaybetmeden bu mekanları birlikte inceleyelim.

1. La Boite a Huitres

La Boite a Huitres

Bu güzel restoran özellikle istiridyede en başarılı olan yerlerin başında geliyor. Siz de bu şehre gelip bu yumuşakçanın tadına bakmak isterseniz bu mekanı gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz.

2. La Petit Commerce

La Petit Commerce

Eğer deniz ürünleriyle aranız iyiyse bu restorandan yüzünüz gülerek ayrılacağınızı garanti edebiliriz. Restorana geldiğinizde oldukça taze deniz ürünleri ile keyifli bir akşam yemeği yiyebilirsiniz. Özellikle midyeyi sevenlerin bu mekana hayran kalacağınız söyleyebiliriz.

3. La Tupina

la tupina

Şehre geldiğinizde Bordeaux’da yapılacak şeyler listenize La Tupina’a Fransız mutfağını denemek maddesini de eklemenizi öneriyoruz. Mekanda özellikle kaz ciğerinin damaklarda muhteşem bir tat bıraktığını belirtmemiz gerek.

4. Le Cheverus Cafe

Le Cheverus Cafe

Eğer kaldırım kenarında atıştırmalık bir şeyler yeyip bir şeyler içmek istiyorsanız bu retro tarzda döşenmiş mekan sizi memnun edecektir.

5. Baud Et Millet

Baud Et Millet

Sade bir dükkan olan Baud Et Millet, 140’dan fazla peynir çeşidi ve lezzetli şarapları ile gurme tatlar keşfedebileceğiniz mutlaka ziyaret edilmesi gereken noktalardan biri.

6. Le Chapon Fin

le chapon fin

1825 yılından bu yana hizmet veren mekan abartılı rokoko iç tasarımı ve gastronomik lezzetleriyle dikkat çekiyor. Eğer siz de farklı bir ortamda muhteşem bir havyar, kaz ciğeri ve diğer lezzetleri tatmak isterseniz listenize bu mekanı da alabilirsiniz.

7. A Cantina Comptoir Corse

Gece geç saatlere kadar yiyecek bulabileceğiniz bu mekan özellikle birçok restoranın kapandığı saatlerde leziz atıştırmalıklar ve fast food tarzı yemeklerle sizi aç yatmaktan kurtarıyor.

8. Tante Charlotte

Tante Charlotte

Kendine has bir havası olan mekan özellikle yerli halkın sıklıkla tercih ettiği mekanlardan biri. Eğer bir yere gittiğinizde o yerde yerli halk da yemek yiyorsa o mekanın hem fiyat anlamında hem de lezzet bakımından sizi memnun edeceğinden şüpheniz olmasın. Bu nedenle bu mekanda da en azından bir öğününüzü yemenizi öneriyoruz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin