Fotoğraflarıyla Birlikte Bordeaux Gezilecek Yerler

Fransa‘nın en iyi seyahat rotalarından biri olarak kabul edilen bu sevimli ve özel şehir, her gezginin mutlaka listesinde bulunması gereken bir nokta. 

İnsanların biraz mesafeli ancak hayli saygılı olduğu bu Fransız şehri, çok fazla gezilecek yeri bünyesinde barındırmasa da ziyaretçilerine oldukça keyifli bir tatil imkanı sunuyor. Ancak gene de şehre geldiğinizde hatırı sayılır miktarda görmeniz gereken yer olduğunu belirtmekte fayda var.

Bordeaux Gezilecek Yerler

1. Place de la Bourse Meydanı

Place de la Bourse Meydanı

Şehrin en önemli meydanlarından biri olan Place de la Bourse Meydanı, ziyaretçiler için oldukça keyifli bir nokta. Meydan etrafında bulunan 18. yüzyıldan kalma pek çok yapı görenleri kendisine hayran bırakıyor.

2. Pierre Bölgesi

Pierre Bölgesi

Şehrin en güzel zaman geçirilecek yerlerinden biri olan Pierre Bölgesinde pek çok cafe ve restoran bulunuyor. Siz de Boreaux gezilecek yerler listesine alarak eğlenebileceğiniz ve arkadaşlarınızla hoşça vakit geçirebileceğiniz yerlerden biri. Burada bulunan Pierre Köprüsü de görülmesi gereken yerlerden.

3. Belediye Binası (Hotel De Ville)

Hotel de Villa

Belediye Binası olarak kullanılan yapı 18. yüzyıldan bu yana şehrin önemli binaları arasında bulunuyor. Bina içinde hizmet veren Güzel Sanatlar Müzesi ise şehrin görülmesi gereken müzelerinden biri.

4. Mirror D’eau

Mirror D'eau

Özellikle fotoğraf tutkunları için muhteşem kareler yakalama imkanı sunan Mirror D’eau, ziyaretçiler tarafından unutulmaz bir eğlence imkanı sunuyor. 3 bin metrekarenin üzerinde bir alana yayılı bir şekilde kurulan bu su yansıması havuzu 2006 yılından bu yana ziyaretçilerini ağırlıyor.

5. Aziz André Katedrali

Aziz Andre Katedrali

Şehrin en önemli ziyaret noktalarından biri olan Aziz André Katedrali, dünyadaki en güzel katedrallerden biri olarak kabul ediliyor. Büyük bir kısmı 12. yüzyıldan kalma olan yapı özellikle taş oyma işçiliğiyle dikkat çekiyor.

6. Şarap Müzesi

Şarap Müzesi

Şaraplarıyla ünlü Bordeaux’a gelip de Şarap Müzesi’ni görmeden olmaz tabi ki. Eğer şaraplara meraklıysanız bu özel müzeyi mutlaka görmenizi öneriyoruz.

7. Pey Berland Kulesi

Pey Berland Kulesi

Tek seferde 19 kişinin çıkmasına izin verilen çan kulesi’nin tepesine çıkmak için 231 merdiveni geçmeniz gerekiyor. Ancak bu merdivenler gözünüze fazla görünmesin çünkü tepeye çıktığınızda sizi şehrin muhteşem panoramik manzarası karşılıyor. Tavsiyemiz şehre geldiğinizde Bordeaux gezilecek yerler listenize bu çan kulesini de almanız yönünde olacaktır.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin