Bodo’da Gezilecek 9 Yer | Detaylı Anlatım

Norveç’in Nordland ilçesine bağlı bir belediye olan Bodo, Salten bölgesinin bir parçasıdır ve Nordland’in başkentidir.

Kuzey Kutup Dairesi’nin kuzeyindeki en büyük kentsel alan Bodo’ya ait. Aynı zamanda Kuzey Norveç’teki en büyük ikinci şehirdir. Geçmişi 1816’ya dayanan Bodo, zaman içinde gelişmiş fakat İkinci Dünya Savaşı sırasında tahrip edildi. Savaştan sonra tekrar inşa edilen şehir gelişimini sürdürüyor. Norveç’in tarihi yerlerinden olan Bodo’yu yakından tanımanız için, Bodo gezilecek yerler listesinde önemli noktaları sizlere aktardık.

#1 Bodo Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Kjerringoy Trading Post

Kjerringoy Trading Post

Bodo’nun 40 kilometre kuzeyindeki Kjerringoy’de, girişimci Zahl ilesi önemli bir ticaret istasyonu kurdu. 19. yüzyılda yapılan ticaret yeri yerel balıkçılara av karşılığında malzeme sağladı. Merkez binadan içeri girdiğinizde 20 dakikalık görsel ve işitsel sunuma katılabilirsiniz. Norveç’te balıkçılığın geldiği noktayı biliyorsunuzdur. Bugünlere gelmenin altında yatan temellerden biri de burasıdır.

2- Norsk Luftfartsmuseum

Norsk Luftfartsmuseum

Norveç’in 10 bin metrekarelik havacılık müzesi, uçuş ve havacılık geçmişine dair eğlenceli bilgiler veriyor. En az yarım gününüzü burada geçireceğinizi düşünerek planlarınızı yapın. Zaten ana müze binasının uçak pervanesi şeklindeki tasarımını görünce heyecanlanacaksınız.

Müzenin içerisinde bir de simülator yer alıyor. Özellikle çocukların ilgisini çektiğini epey çekmekte. Pilot olma hayali kuran çocuğunuz varsa veya pilot olmak isteyip de olamadıysanız simülasyonu denemelisiniz.

3- Nordlandmuseet

Nordlandmuseet

Bodo’nun küçük bir tarihini anlatan müze, hem eğlendiriyor hem öğretiyor. Balıkçılık, Sami kültürü gibi şeyleri belgelerle hatırlamak istiyorsanız gezi listesine kesinlikle burayı da dahil etmelisiniz.

4- Bodin Kirke

Bodin Kirke

Şehir merkezinden yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki büyüleyici küçük soğan kubbeli taş kilise, yaklaşık 1240 yılına dayanıyor. Lüteryan Refermasyonu, bir kulesi de dahil olmaz üzere dış cephede önemli değişiklikler meydana getirdi.

5- Bodosjoen Friluftsmuseum

Bodosjoen Friluftsmuseum

Bodosjoen Camping yakınındaki açıkhava müzesi şehirden 3 kilometre uzakta yer alıyor. 4 hektarlık alanda tarihi evler, çiftlik binaları, tekne tutamakları, 2. Dünya Savaşı Alman sığınakları bulacaksınız. Binaların içine girmek için önceden izin almanız gerekli.

6- Bodo Domkirke

Bodo Domkirke

1956’da tamamlanan çarpıcı, aynı zamanda sade yapı, dayanıklı bir kuleye ve mızraklara sahip. Ters çevrilmiş bir geminin gövdesi gibi şekillendirilmiştir.

7- Saltstraumen

Saltstraumen

Dünyanın en güçlü gel-git akımı burada gerçekleşir. Saltenfjord ve Skjerstadfjord’u birbirine bağlayan yerde altı saatte bir med-cezir yaşanıyor. Hızı saatte 40 kilometreye kadar çıkıp 10 metreye kadar yükselebiliyor. Doğal süreci izlerken güvenli yerde durduğunuza emin olun.

8- Mjelle

Mjelle

Buz gibi suda yüzmek istemeyeceğinizi biliyoruz. Ancak kristal berraklığındaki suyu izlemek, su üstünde elinizi gezdirmek Norveç denizinde iz bırakmanızı sağlayabilir.

9- Nordlandsbadet

Nordlandsbadet

Norveç’in en modern ve gösterişli hamamlarından biridir. Havuz, su kanalı, mağara, jakuzi gibi çeşitleri var. Birkaç saati kendinize ayırarak burada vakit geçirebilirsiniz.

*Norveç’e ilk kez geliyorsanız ve tüm ülkeyi dolaşmaya niyetiniz varsa, başlangıcı Bodo ile yapabilirsiniz. Çünkü, diğer şehirler gibi büyük değil ve insanı yormuyor. Daha büyük şehirlere geçmeden önce Bodo ile Norveç insanını tanımak ilerleyen günler için avantaj sağlayacaktır. Bodo’nun gezilecek yerlerine ek bildiğiniz turistik noktaları, bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin