Bled Gezilecek Yerler | 5 Muhteşem Yer

Slovenya’nın başkenti Ljubljana’ya 1,5 saat mesafede bulunan bu sevimli Bled Kasabası, gezilecek yerleriyle dikkat çeken Slovenya’ya yolu düşenlerin mutlaka uğraması gereken yerlerden biri.

Eğer siz de birkaç gün huzur dolu bir tatil geçirmek isterseniz Bled’i keşfe çıkabilirsiniz. Bled gezilecek yerler yazımızda kendinizi masalsı bir dünyanın içinde hissedebileceğiniz bu kasabanın görülmesi gereken yerleriyle ilgili bilgilere ve fotoğraflara yer verdik.

Bled Gezilecek Yerler

1. Bled Gölü

bled gölü

Kartpostallardan fırlamışçasına bütün güzelliğiyle duran Bled Gölü, şehrin en önemli doğal güzelliklerinin başında geliyor. Suyu oldukça temiz olan gölde yüzme şansına da sahip olabiliyorsunuz. Gölde motorlu araçların çalıştırılmasına izin verilmediği için insan gücüyle çalışan tekne tarzı araçlarla gölün üzerinde dolaşmak buradaki en keyifli ve huzur veren etkinliklerin başında geliyor.

2. Triglav Ulusal Parkı

triglav ulusal parkı

Bled Gölü’nün de içinde bulunduğu Triglav Ulusal Parkı, Slovenya’nın en önemli doğal ve turistik değerleri arasında bulunuyor. Park içinde çok keyifli yürüyüşler yapabilir, doğanın tadını sonuna kadar çıkarabilirsiniz.

3. Bled Kalesi

bled kalesi

11. yüzyılın başında inşa edilen Bled Kalesi size 130 metre yükseklikten Bled Gölü’nün ve çevresinin en güzel manzaralarını seyretme ve fotoğraflama imkanı sunuyor. Kaleye ulaşmak araçla yaklaşık 5 dakika sürmektedir. Kalenin kendisi çok ilgi çekici olmasa da bu muhteşem manzarayı seyretmek ve fotoğraflamak için bizce değer.

4. Bled Adası

bled adası

Bled Adası, gölün tam ortasında bulunuyor ve adada St. Martin Kilisesi bulunuyor. Kiliseyi görünce insanın aklına Van Gölü ve Akdamar Adası geliyor ister istemez. Kilisede 99 basamak bulunuyor ve inanışa göre evli bir erkek gelini kucağında bu merdivenleri çıkabilirse bunun onlara iyi şans ve güzel bir hayat getireceğine inanılıyor. Adaya gitmek için dilerseniz ücretli teknelere binebilir ya da teknenizi kiralayarak kendiniz gidebilirsiniz. Bizce ikinci seçenek hem daha ekonomik hem de daha eğlenceli.

5. Bohinj Gölü

bohinj gölü

Bled’e 1 saatlik mesafede bulunan Bohinj Gölü, milli park statüsü altında koruma altında bulunuyor. Göl, Bled Gölü’nden daha büyük ve çoğu Sloven tarafından Bled Gölü’nden daha çok beğeniliyor. Su sporları yapmak ve biraz sakinlik bulmak için bu gölü de Bled gezilecek yerler listenize eklemenizi öneriyoruz.

 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin