Bisikletle Siem Reap Turu

Siem Reap, Angkor Wat Tapınağı’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesiyle birlikte Kamboçya’nın turizm merkezi olmuş en hareketleri yerlerinin başında geliyor.

Her ne kadar daha gelişmiş Asya şehirleri ile kıyaslanamayacak olsa da Siem Reap, hoşça vakit geçirebileceğiniz, güvenlik sorununun olmadığı ve oldukça uygun fiyatlı bir destinasyon olması nedeniyle tercih edilebilecek bir şehir.

Bisikletle Siem Reap Turu

Diğer birçok Asya şehrinde olduğu gibi Siem Reap’ta da şehri gezmek için benzer seçenekleriniz bulunuyor.

Siem Reap’ta en popüler ulaşım araçlarının başında Asya’da çok yaygın olarak kullanılan tuktuklar geliyor. Dilerseniz tuktukları günlüğü ortalama 15-20$ ücretle kiralayarak şehrin görülmesi gereken yerlerini gezme şansına sahip olabilirsiniz. Ancak tuktuklar biraz gürültücü taşıtlar olduğundan bütün gün bu araçların sesi sizi biraz rahatsız edebilir. Eğer şehir içi belirli bir yerden bir yere ulaşım için tuktukları kullanacaksanız şehrin hemen her yerine 1-2$ gibi bir ücretle gidebilirsiniz.

Tuk tuklar Siem Reap’in her yerinde 🙂

Tuktuk dışında tercih edebileceğiniz araç seçenekleri ise bisiklet ve motosiklet kiralamak olacaktır. Tuktuklara göre daha uygun fiyatlara bu araçları kiralamayı tercih edebilirsiniz. Bisikletle Siem Reap turu yapmak sizin için hem fiyat anlamında hem de sessiz bir ulaşım yolu olması açısından isabetli olacaktır.

Bisikletle Siem Reap gezisi

Siem Reap Nehri bisikletle turlayarak keşfe çıkmak için oldukça ideal bir rota. Nehrin bir yakasında bulunan Wat Po Caddesi ilgi çekici duraklardan biri. Burada bulunan Wat Bo Tapınağı ise görülmeye değer. Buradan ayrılarak turunuza Old Market denen şehrin en eski bölgelerinden birine geçiş yapabilirsiniz. Çeşitli dükkanların bulunduğu ve bölgesel dokuyu iyi bir şekilde yansıtan Old Market’te birçok farklı eşya, el yapımı ürünler vs. bulmak mümkün olabiliyor.

Old Market, Siem Reap

Şehrin tarihini ve yaşamını en iyi yansıtan yerlerden biri olan Angkor Ulusal Müzesi ise şehrin önemli ziyaret noktalarından biri. Burada Kamboçya kültürüne ve tarihine ait birçok eseri inceleme fırsatını yakalayabiliyorsunuz. Müze, 10$’ın üstündeki giriş ücretiyle şehirde gerçekleştireceğiniz en pahalı etkinliklerden biri.

Angkor Ulusal Müzesi

Siem Reap’ta bulunan havaalanından ise tuktuklara binerek 10 dakikalık kısa bir yolculuğun ardından ortalama 5$ karşılığında şehir merkezine geçiş yapabilirsiniz. Tuktuk şoförüyle pazarlık yapmayı ihmal etmeyin 🙂

Yorum yapın

Bizi Takip Edin