Birleşik Arap Emirlikleri Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 14 Yer

Tam gaz gelişimiyle, yüksek binaların ikonik görüntüsüyle, dünyaca ünlü plajlarıyla Birleşik Arap Emirlikleri lüks tatiller için vazgeçilmez seçim olmaya devam ediyor.

Gökdelenler, alışveriş merkezleri, parıltılı sular, hayran bırakan mimari yapılar, ışıltılı sokaklar görmek isterseniz Birleşik Arap Emirlikleri tercihler arasında olmalı. Örnek gösterilen yapılarak sahip olan ülke, turistleri her seferinde çok iyi ağırlıyor. Genel bir bakış atacak olursak, Birleşik Arap Emirlikleri gezilecek yerler şöyle:

Burj Khalifa

Burj Khalifa

Burj Khalifa, Birleşik Arap Emirlikleri’nin en ünlü yapılarından biri ve Dubai’nin simgesidir. Dünyanın en uzun yolculuk yapan asansörünün burada olduğu iddia ediliyor. Dubai’nin panoramik manzarasına sahip olan gözlem güvertesine yapılan gezi çoğu turistin anlata anlata bitiremediği anlar yaşatıyor.

Sheikh Zayed Camii

Sheikh Zayed Camii

Şeyh Zayed Camisi çağdaş tasarım ve eski işçilik kullanılarak yapılmış bir eserdir. Bu cami İslam mimarisinin yeni bir yorumudur. Modern ve eski stilleri, teknikleri uyumlu bir şekilde harmanlıyor.

Hacer Dağları

Hacer Dağları

Birleşik Arap Emirlikleri’nin pürüzlü yollarından çöle uzanan bir dağdır. Yolu takip ederek küçük yerlere ulaşım sağlayabilirsiniz. Kuru nehir yatakları, vadiler keşfetmek eğlenceli ise doğaseverler burada yürüyüş gerçekleştirebilir.

Sharjah Sanat Müzesi

Sharjah Sanat Müzesi

Emirates’te sanatlara adanmış en önemli müze olan Sharjah, Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki en çeşitli sanat koleksiyonuna sahiptir. Müze, Arap sanatçıların yaptığı eserlerle ve Arap dünyasını resimleme konusunda uzmanlaşmış Avrupalı sanatçıların önemli eserleriyle tanınmaktadır. Ayrıca yıl içinde geçici sergi programları da oluyor.

Jebel Hafeet

Jebel Hafeet

Jebel Hafeet’in zirvesi muhteşem bir manzara vadediyor. Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki en yüksek ikinci zirve noktasında geniş bir çöl seyri yapabilirsiniz. Bükümlü dağ yolları biraz zorlayıcı olabilir ama manzarayı görmeye değer 🙂

Bastakia

Bastakia

Dubai’nin Bastakia bölgesi kaçırılmaması yerlerden. Gökdelenler gökyüzünü ele geçirmeden önce kentin nasıl olduğuna buradan bakabilirsiniz. Orjinal Dubai kent surunun ayakta kalan küçük bir kısmını da görebilirsiniz.

Çöller

Çöl

Macera arıyorsanız çöle yönelin. Araba veya deve tercih edebilirsiniz. Kendinizi çöl atmosferine kaptırmak istiyorsanız deve daha etkili olur 🙂 Bu gezi sırasında tatmadığınız lezzetler önünüze gelecek.

Plajlar

Jumeirah Sahili

Birleşik Arap Emirlikleri’nde herkes için bir kumsal vardır. Dubai sahilinde yüksek katlı gökdelenler önünde denize girebilir, Abu Dhabi’nin altın kumlu kumsallarında güneşlenebilir, Ajman ve Jujairah Emirliği’nin vahşi kumsallarında macera arayabilirsiniz. Size de bol seçenekler arasından bütçenize göre hangisi uygunsa onu seçmek kalıyor.

Dubai Nehri

Dubai Nehri

Dubai Nehri’nde Arap yelkenlileriyle keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Özellikle güneş batarken muazzam bir görüntü oluşuyor. Gezi sonrası çevredeki restoranlarda akşamın ilk dakikalarını yaşayabilirsiniz.

Al-Badiyah Camii

Al Badiyah Camii

Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki en eski cami olan Al-Badiyah, ülkenin en önemli tarihi yerlerinin başında geliyor. Orantılı mütevazı olan caminin orjinal özellikleri hala görülebiliyor. Tarih meraklıları için Al-Badiyah vazgeçilmezlerden olmalı.

Çarşılar

Ülkeye gelen birçok turist için alışveriş yapmak, başlıca aktivitelerden biridir. Düzinelerce alışveriş merkezlerinde gösterişli ürünler bulabilir, yerel üretimleri yakından inceleyebilirsiniz. Pazarlık ederek fiyatları biraz daha aşağı çekebilirsiniz 🙂

Sharjah İslam Medeniyeti Müzesi

Sharjah İslam Medeniyeti Müzesi

İslam tarihine ve kültürüne derinlemesine giren en iyi müzelerdendir. İslam Medeniyeti Müzesi, İslam İmparatorluklarının Asya ve Afrika‘ya ve bugüne kadar nasıl yayıldığını gösteriyor. Nadir bulunan el yazmalarını ve dini belgeleri hemen fark edeceksiniz. Bilgi panoları iyi düzenlendiği için anlamak zor değil.

Sharjah Akvaryumu

Sharjah Akvaryumu

2008’de açılan Sharjah Akvaryumu, ziyaretçilerini mavi sularda derin bir yolculuğa çıkarıyor. Çeşitli deniz canlılarını keşfetmek ve Sharjah‘ı tarihi kıyı alanları hakkında bilgi sahibi olmak için buraya gelebilirsiniz.

Akvaryumun kurulmasında başrol oynayan düşünce, denizin önemini anlatmak ve korunması için bilinçlendirmek. Yaklaşık 9 yıldır aynı vizyon devam ettiriliyor.

Ferrari Dünyası

Ferrari Dünyası

Araba tutkunu veya F1 takipçisiyseniz Ferrari Dünyası tam size göre. Ferrari’nin yarattığı dünya içinde hız treni, simülasyonlar, meşhur araçlar gibi şeyler var. Unutulmayacak bir gün için Birleşik Arap Emirlikleri’ne gelmişken Ferrari merkezinde de bir tur atmalı 🙂

Yorum yapın

Bizi Takip Edin