Birbirine Karışmayan Nehirler, Denizler ve Okyanuslar

Dünya üzerinde bulunan bazı denizler, okyanuslar ve akarsuların birbirine karışmaması veya belirli bir yerde farklı tonlardaki suların kesişmesi etkileyici manzaraların oluşmasını sağlıyor. Biz de sizler için Dünya’da bu şekilde bulunan ve ziyaretçilerine heyecan vericili görüntüler sunan bu su kaynaklarını listeledik.

Eğer sizlerin de bu şekilde bildiğiniz doğal güzellikler varsa bizlerle yorum kısmından paylaşmayı unutmayın. Dilerseniz vakit kaybetmeden sizi listemizle baş başa bırakalım.

Birbirine Karışmayan Nehirler, Denizler ve Okyanuslar

1.Tuna, Ilz ve Inn Nehirleri, Almanya

Passau Bölgesi

Üç Nehrin Şehri” şeklinde de tanımlanan Passau bölgesindeki bu muhteşem görüntünün sebebi de işte bu üç nehir. Üç nehir tarafından sarmalanan Passau, turistler tarafından oldukça ilgi görüyor.

2.Tobol ve İrtiş Nehirleri, Rusya

Tobol ve İrtiş

İrtiş Nehri’nin sol kolu olan Tobol 1591 km. uzunluğa sahip. Nehrin İrtiş’le kesiştiği noktada ise bu muhteşem görüntü sizi karşılıyor.

3.Siyah ve Beyaz Aragvi Nehirleri, Gürcistan

Siyah ve Beyaz Aragvi

Aynı isimde yan yana akan iki nehir… Biri siyah akıyor diğeri ise beyaz… Kafkasya Dağları’ndaki bu muhteşem manzarayı mutlaka görmelisiniz.

4.Rhone ve Arve Nehirleri, İsviçre

Rhone ve Arve

Fransa’nın en uzun ikinci nehri olarak yolculuğuna başlayan Rhone Nehri, kendi kolu olan Arve Nehri ile kesiştiği noktada bu muazzam görüntünün ortaya çıkmasını sağlıyor.

5.Mosel ve Ren Nehirleri, Almanya

Mosel ve Ren

Mosel Nehri’nin Ren Nehri’ne döküldüğü Koblenz, bu güzel köşe başı görünümüne sahip. Koblenz bu özelliğinden dolayı “Alman Köşesi” olarak da biliniyor.

6.Kisha ve Belaya Nehirleri, Rusya

Kisha ve Belaya

Rusya‘nın bu iki nehri ne kadar da uyum içinde akıyor değil mi?

7.Jialing ve Yangtze Nehirleri, Çin

Jialing ve Yangtze

Çin‘de bulunan Jialing ve Yangtze Nehirleri yıllardır uyum içinde ve yan yana…

8.Green ve Colorado Nehirleri, ABD

Green ve Colorado

Colorado Nehri’nin ana kolunu oluşturan Green Nehri’nin Colorado’ya birleştiği nokta kanyonlar arasından böyle harika bir görüntü sunuyor.

9.Drava ve Tuna Nehirleri, Hırvatistan

Drava ve Tuna

Hırvatistan’da buluşan Drava ve Tuna kuş bakışı gerçekten etkileyici görünüyor.

10.Chuia ve Katun Nehirleri, Rusya

Chuia ve Katun

11.Alaknanda ve Bhagirathi Nehirleri, Hindistan

Alaknanda ve Bhagirathi

Hindistan‘ın bu iki nehri de yan yana ne oldukça uyum içinde görünüyor.

12.Rio Negro ve Solimoes Nehirleri, Brezilya

Rio Negro ve Solimoes

İki nehrin birleşerek Amazon Nehri‘ni oluşturduğu noktada nehirlerin birleşim çizgisi insanı hayrete düşürüyor. Manuas bölgesinde bulunan nehirlerden Solimoes açık ve berrak iken Rio Negro oldukça bulanık ve çamurlu bir görünüme sahip.

13.Kuzey Denizi ve Baltık Denizi

Kuzey Denizi ve Baltık Denizi

İki denizin birleştiği noktada mavinin iki farklı tonunu gözlemliyoruz. Gerçekte hayret verici ve hayran olunacak bir görüntü.

14.Karayip Denizi ve Atlantik Okyanusu

Karayip Denizi ve Atlantik Okyanusu

Karayip Denizi ile Atlantik Okyanusu’nun yan yana poz verdiği bu kare gerçekten görenleri büyülüyor.

“Birbirine Karışmayan Nehirler, Denizler ve Okyanuslar” üzerine 8 yorum

  1. Neml Sures, 61. ayette bahsediliyor: ” Yoksa yeri bir karargah yapıp şurasına-burasına nehirler serpiştiren üzerine dayanıklı dağlar konduran ve iki deniz arasına bir engel yerleştiren mi hayırlı? allah’ın yanınd başka bir ilah mı var?! Hayır! Ama onların çokları ilimden nasipsizliği sürdürüyorlar.”
    ,

    İnanıyorum ki bilimsel açıklamasını da insanlara Allah’ım nasibeder.

    Yanıtla
    • İki denizi birbirlerine kavuşmak üzere salıvermiştir. Aralarında bir engel vardır, birbirlerine geçip karışmıyorlar.” (Rahman Suresi 19-20) Denizler için bu ayet ama nehirleride alakadar ediyor

      Yanıtla
    • Seda Hanım; sahip olduğunuz bilgileri paylaşmanızdan oldukça memnunuz. Keyifli okumalar. 🙂

      Yanıtla
  2. Suyun renklerinden bellidir ki içerisinde farklı maddeler çözünmüş, doğru diyorsunuz Seda hanım, fakat difüzyon kuralı gereği bunu eşitlemek için sıvıların karışması gerekiyor. Aslında kısmen karışıyorlar. Yoğunluk farkı, tuz derişimi, moleküler yapıları, sıcaklıkları, etkisinde bulundukları akıntılar, eylemsizlik momentleri ve benimde bilmediğim durumların, hepsinin kritik bi seviyede bulunmalarından dolayı hem nadir görünüyor hem de karışmıyorlar. Bu durumların birinin bile değişmesi, dengede bulundukları konumu değiştiriyor. Bu yüzden kısmen karışıyorlar.

    Yanıtla

Yorum yapın

Bizi Takip Edin