Bilecik Gezilecek Yerler Listesi | 28 Farklı Rotayı Keşfet!

*Hap Niteliğinde Bilgiler

Şehir Hakkında: Türkiye’nin en küçük şehirlerinden biri olmasına rağmen, yemyeşil doğasıyla görenleri büyüleyen Bilecik’i hemen keşif turuna çıkın! Bir yanında Bursa, diğer yanında koskoca Anadolu… Osmanlı Devleti’nin kuruluş temellerinin atıldığı, önemli konuma sahip şehirlerden biri olan Bilecik, birbirinden güzel doğal miraslara ve gezi noktalarına ev sahipliği yapıyor. Sadece 4.307 kilometrelik bir alana sahip olan bu küçük ama önemli şehri mutlaka yakından görmelisiniz!

Kaç günde gezilir: Bilecik gezinizi ortalama 1 – 2 günde tamamlayabilirsiniz.

Ziyaret için en uygun zaman: Bilecik’e gidilecek en iyi zamanın Eylül – Ekim aylarıdır. Üstelik bu zamanlarda şehirde birbirinden renkli pek çok festival düzenlenmektedir. Bu sayede seyahatinize festival tadında bir eğlence katabilirsiniz!

Müze kartı: Bilecik’teki pek çok müzeye girmek için Müzekart veya Müzekart+ (Müzekart Plus) gibi giriş kartlarını kullanabilirsiniz. Kültür Bakanlığı’na ait olan ve Türkiye’nin hemen her şehrinde geçerli olan bu kartlar sayesinde birçok kuruma indirimli veya ücretsiz olarak giriş yapabilirsiniz.

Ne Yenir: Bilecik’in yöresel lezzetlerini yakından tanımak için tıklayın: Bilecik Yöresel Yemekler | 17 Meşhur Lezzet!

*Bilecik Gezilecek Yerler Videosu

*En Popüler Yerler

– Simgesel Yerler/Sembolik Yapılar

1. Şeyh Edebali Türbesi

Şeyh Edebali Türbesi

Burası Neresi? Bilecik denildiğinde akla ilk gelen yer, hiç şüphesiz Şeyh Edebali Türbesi’dir; zira söz konusu türbe şehirle neredeyse özdeşleşmiştir. Dolayısıyla Bilecik gezilecek yerler listesindeki ilk durağımız: Şeyh Edebali Türbesi! Ahilik geleneğinde yetişen ve bir Ahi şeyhi olan Edebali (1206 – 1326), İslam ilahiyatçısı, din bilgini olarak Osmanlı Devletinin kuruluş yıllarına damgasını vurmuştur.

Şeyh Edebali, aynı zamanda Osmanlı Devleti’nin kurucusu olan Osman Gazi‘nin kayın babası ve akıl hocasıdır. Bundan ötürü Şeyh Edebali, Osmanlı Devleti’nin manevi kurucusu sayılmaktadır.

Neden Gitmeliyim? Bilecik’in fethiyle birlikte, ölümünden sonra buraya defnedilen Şeyh Edebali’nin türbesi hem Türklük geleneği hem de Müslümanlık için oldukça değerlidir. Şeyh Edebali’ye ait olan türbenin yapılış tarihi kesin olarak bilinmemekle birlikte; Osman Gazi’nin oğlu Orhan Gazi döneminde inşa edildiği tahmin edilmektedir. Şeyh Edebali Türbesi’nde kendisi dışında, yine kendi neslinden olduğu düşünülen altısı büyük, dördü küçük toplam on kişiye ait kabir daha bulunmaktadır. Türbe genel anlamda Sanduka odasıyla birlikte toplam üç odadan oluşmaktadır.

Türbenin hemen yanında Osman Gazi’nin eşi Bala Hatun’un ve annesinin mezarlarının yer aldığı küçük bir türbe daha yer almaktadır. Kesin olmamakla birlikte; her iki türbenin yapılış tarihinin birbirine çok yakın olduğu ön görülmektedir. Türbenin bulunduğu alan içerisinde ayrıca yiyecek ve içecek hizmeti sunan çay bahçesi, hediyelik eşya stantları ve wc alanları bulunmaktadır.

Bunların yanı sıra türbenin hemen dışında Bilecik Belediyesi Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi ve 16. Türk İmparatorluğu olan Osmanlı İmparatorluğu’nda hüküm sürmüş 36 padişahın hayatını ve yapmış oldukları eserleri anlatan bir açık hava müzesi yer almaktadır.

Kaçırmayın! Ayrıca Bilecik’in fethinin 3D teknolojiyle anlatıldığı bir gösteri salonu yine türbe alanında hizmet vermektedir. Tüm bu alanlara giriş ücretsiz olup; söz konusu türbe yıl içerisinde milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilmektedir.

  • Adres: İstiklal, A. Refik Öztürk Cd. No: 87, 11000 Bilecik Merkez/Bilecik
  • Tel: (0228) 212 11 68
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 22.00 *Her gün açık
  • Giriş ücretsiz
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

– Müzeler

2. Bilecik Müzesi

Bilecik Müzesi

Burası neresi? Bilecik’in şehir merkezinde yer alan müze, ilk olarak 1874 yılında jandarma binası olarak kullanılması için iki katlı bir yapı olarak inşa edilmiş. Daha sonradan 1921 yılında yaşanan Yunanistan‘ın işgali nedeniyle istila edilen ve tamamen yıkılan yapı, Kurtuluş Savaşı sonrasında aynı temel üzerine yeniden yapılmış. Yine iki kat olarak inşa edilen bina, alt katı hapishane, üst katı ise adliye olarak uzun yıllar hizmet vermiş.

Neden gitmeliyim? İçerisinde oda, koğuş, hücre, ambar ve hamamın yer aldığı yapıda, iki ayrı avlu da yer alıyor. Avlulardan birisi sanıklar, birisi ise hükümlülere verilmiş. Kurtuluş Savaşı’ndan 1995 yılına kadar hapishane olarak kullanılan bina, 1996 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilmesiyle birlikte restore edilerek 2007 yılında müze olarak hizmete açılmış.

Kaçırmayın! Bilecik en önemli ve en bilinen müzesi olduğu için, gelmişken Bilecik Müzesi’ni muhakkak ziyaret etmenizi öneriyoruz! Dolayısıyla bu şahane müzeyi Bilecik gezilecek yerler listenize mutlaka ekleyin.

  • Adres: İstiklal, Alirıza Özkay Cad. No:25, 11200 Merkez/Bilecik Merkez/Bilecik
  • Tel: (0228) 212 80 81
  • Çalışma saatleri: 08:30 – 17:30 *Her gün açık
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

3. Yaşayan Kent Müzesi

Yaşayan Kent Müzesi

Burası neresi? Bilecik’in yeni müzelerinden biri olan Yaşayan Kent Müzesi, şehirde en çok ilgi çeken gezi noktalarından ve Bilecik gezilecek yerler deyince aklımıza ilk gelenler arasında. Bilecik’in tarihi dokusunu, gelenek ve göreneklerini anlayabilmek, kültürel dokusunu hissedebilmek için en uygun yer olan müze, Kültür Bakanlığı tarafından 2017 yılında hizmete açılmış.

Neden gitmeliyim? Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan müze, iki katlı bir yapının içerisine kurulmuş. Çok kolay bir ulaşıma sahip olmasıyla da sıklıkla tercih ediliyor.  Özellikle, şehir merkezinden kalkan otobüslerle ya da güzel bir yürüyüş yaparak ulaşmanız mümkün.

Kaçırmayın! Bal mumu heykellerinden, sergi salonlarına kadar şehri yakından tanıyabileceğiniz unsurların yer aldığı müze, kesinlikle görülmeye değer!

  • Adres: Bahçelievler, Eskişehir İstanbul Asfaltı No:15, 11000 Bilecik Merkez/Bilecik
  • Tel: (0228) 212 82 08
  • Çalışma saatleri: 08:30 – 17:30 *Perşembe günleri kapalı
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

4. Söğüt Ertuğrul Gazi Müzesi

Söğüt Ertuğrul Gazi Müzesi

Burası neresi? Bilecik’te gezebileceğiniz, şehri daha yakından tanımanızı sağlayacak müzelerden birisi de Söğüt Ertuğrul Gazi Müzesi. Yapım tarihi net olarak bilinmeyen bina, tarihi verilere göre 1900’lü yıllarda inşa edilmiş. Memiş Ağa tarafından yapıldığı düşünülen bina, yapıldığı ilk yıllarda sargı evi olarak kullanılmış. Harika bir ahşap işçiliğe sahip olan yapı, kemerli kapıları ve pencere pervazlarıyla da oldukça dikkat çekiyor.

Neden gitmeliyim? Tam bir eski Osmanlı evi mimari özelliklerini gösteren bina 2001 yılında müze olarak hizmete açılmış. İçerisinde şehirde yaşamış olan Yörüklerin kültürel simge ve motiflerinden, pek çok tarihi esere kadar önemli eşyaların sergilendiği müzeyi, Söğüt ilçesine geldiğinizde mutlaka ziyaret etmelisiniz.

  • Adres: Orta, Curabey Cd. No:33, 11600 Söğüt/Bilecik
  • Tel: (0228) 361 30 27
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 17.00 *Pazar günleri kapalı
  • Giriş ücretsiz
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

– Ulusal ve Milli Parklar

5. Küçükelmalı Tabiat Parkı

Küçükelmalı Tabiat Parkı

Burası neresi? Bilecik’e geldiğinizde mutlaka uğramanız gereken doğal güzelliklerden birisi, Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde yer alan Küçükelmalı Tabiat Parkı. Bozcaarmut Göleti’ne giden yol üzerinde kalan tabiat parkı, aynı zamanda yılda ortalama 100 bin kişi tarafından ziyaret edilen oldukça güzel bir mesire alanı.

Neden gitmeliyim? İçerisinde piknik masalarından, mangal barbekülerine kadar piknikte ihtiyacınız olabilecek sosyal ihtiyaçlara ve lavaboya sahip olan tabiat parkında, çocuklarınız parkta oynarken, siz de doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Tabiat parkının içerisinde yer alan 3,5 km uzunluğundaki gölde yürümek de oldukça keyifli bir alternatif olacaktır.

  • Adres: 11800 Küçükelmalı, Pazaryeri/Bilecik
  • Tel: (0312) 207 50 00
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücreti: Şahıs 2,5 TL – İndirimli 1 TL – Bisiklet 2,5 TL – Motosiklet, ATV 3,5 TL – Otomobil, Kamyonet 7 TL – Minibüs 22 TL – Midibüs 37 TL – Otobüs 67 TL
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

6. Pelitözü Gölpark

Pelitözü Gölpark

Burası neresi? Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, 1980’li yıllarda sulama amaçlı yapılan gölet, ağaçlarla zenginleştirilerek bir doğa harikası oldu. Ayrıca Pelitözü Gölpark’ı, şehir merkezine sadece 7 km uzaklıkta olması sayesinde de herkes tarafından çok sık ziyaret ediliyor.

Neden gitmeliyim? Gölde ve çevresinde yapacağınız o kadar çok aktivite var ki… Neredeyse her şey düşünülmüş! Burada; çadır kurabilir, piknik ve mangal yapabilir, yürüyüş yapabilir, bisiklet sürebilir ve daha yapılacak pek çok şey bulabilirsiniz.

Kaçırmayın! Gölet çevresinde bulunan restoran ve kafelerden birine oturup, manzara karşısında bir çay için.Bu yetmez derseniz, bisiklet ya da kano kiralayabilirsiniz. O zaman Pelitözü Gölpark’ı Bilecik gezilecek yerler listenize unutmadan ekleyin!

– Kültür ve Sanat Merkezleri

7. Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi

Burası neresi? Bilecik gezilecek yerler listesindeki en önemli duraklarımızdan bir diğeri de Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi! Bir şehre geldiğinizde keyifli vakit geçirebileceğiniz alanlardan birisi de şehrin kültür merkezleri oluyor. Şehir merkezinde yer alan kültür merkezi, 2013 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından inşa edilmiş.

Neden gitmeliyim? İçerisinde sinema ve tiyatro salonundan, çok amaçlı sergi salonuna, 650 kişilik konferans salonundan, oldukça geniş bir terasa kadar pek çok sosyal alan bulunuyor. Konserden, sergiye, şehirde gerçekleşecek kültürel etkinliklere ev sahipliği yapan kültür merkezini, etkinlikleri takip ederek ziyaret edebilir, verimli bir Bilecik gezisi gerçekleştirebilirsiniz.

8. Bilecik Açık Hava Tiyatrosu

Bilecik Açık Hava Tiyatrosu

Burası neresi? Bilecik’e geldiğinizde keyifli vakit geçirebileceğiniz yerlerden birisi de Bilecik Açık Hava Tiyatrosu. Listemizin üst maddelerinde bahsettiğimiz Pelitözü Göleti içinde yer alan tiyatro, şehrin simgelerinden biri haline gelmiş.

Neden gitmeliyim? 510 kişilik kapasitesiyle, şehirde gerçekleşecek olan konser ve tiyatro gibi etkinliklere ev sahipliği yapan amfi tiyatroda, Pelitözü Göleti’nin harika manzarası eşliğinde unutmayacağınız bir gün yaşayabilirsiniz.

– Kaplıcalar

9. Söğüt Çaltı Kaplıcası

Söğüt Çaltı Kaplıcası

Burası neresi? Bilecik gezilecek yerler arasına mutlaka eklenmesi gereken yerlerden biri de Söğüt’te bulunan Çaltı Kaplıcası… Söğüt ilçesinin Çaltı beldesinde bulunan kaplıcanın suyu 30 kilometre mesafedeki bir kaynaktan geliyor. Kaplıcanın suyundan banyo ve içme şeklinde yararlanılabiliyor.

Neden gitmeliyim? Söğüt Çaltı Kaplıcası’nın suları; mide rahatsızlıkları, deri ve romatizma hastalıklarına, nevrit, polinevrit ve kadın hastalıklarına iyi geldiği için sık sık ziyaret edilen kaplıcalardan birisi olarak karşımıza çıkıyor.

Kaçırmayın! Kaplıcanın olduğu alanda pek çok tesis ve otel yer aldığı için, dilerseniz günübirlik, dilerseniz de konaklamalı bir şekilde kaplıcayı ziyaret edebilirsiniz.

  • Adres: 11602 Çaltı, Söğüt, Bilecik/Türkiye
  • Tel: 0537 876 84 51
  • Yol tarifi al >

*Doğal Güzellikler

– Kanyonlar

10. Harmankaya Kanyonu

Harmankaya Kanyonu

Burası neresi? Bilecik’e geldiğinizde doğayla iç içe olabileceğiniz en uygun noktalardan birisi de, Harmanköy’ün sınırları içerisinde yer alan Harmankaya Kanyonu, 2013 yılında Türkiye’nin 174. Tabiat Parkı olarak kabul edilmiş. Binlerce yıldır Frigyalılardan, Romalılara kadar pek çok medeniyete de ev sahipliği yapan Harmanköy’de yer alan kanyon, 4 kilometrelik uzunluğuyla görenleri büyülüyor.

Neden gitmeliyim? İçerisinde küçüklü büyüklü şelalelerin ve mağaraların yer aldığı kanyonda, trekking ve dağcılık gibi pek çok doğa sporu gerçekleştirilebiliyor. Kanyonun başından sonuna bir keşif gerçekleştirmek isterseniz, Yenipazar ilçesinden başlayarak İnhisar ilçesinde yer alan Harmanköy’e kadar yürüyüş yapabiliyorsunuz.

Kaçırmayın! Özellikle bahar aylarında suyun yükseldiği kanyonda buz gibi suyun tadını çıkarabilir, gizemli mağaralarda eğlenceli keşifler yapabilirsiniz.

Uyarı! Kanyon her ne kadar güzel olsa da, tamamen doğal bir ortam olduğu için rehbersiz keşif turuna çıkanlar için bazı noktalarda tehlikeli olabiliyor. Bu nedenle kanyonda tam tamına bir gezi ve spor gerçekleştirmek istiyorsanız, yanınızda en azından bölgede ya da doğa sporlarında bilgili olan birinin rehberliğinin olmasını öneririz.

  • Adres: 11780 Karahasanlar, Yenipazar/Bilecik
  • Tel: (0228) 212 16 33
  • Yol tarifi al >

– Mağaralar

11. İnhisar Mağarası

İnhisar Mağarası

Burası neresi? Doğayı keşfetmeyi sevenler için en ilgi çekici ve gizemli noktalardan biri olan mağaralar, doğal zenginliklerle dolu ülkemizin çoğu şehrinde yer alıyor. Bilecik’in bilinen en meşhur mağaralarından olan İnhisar Mağarası, tam olarak turizme açılmış olmasa da, doğa tutkunları tarafından oldukça iyi biliniyor. Bilecik’in İnhisar ilçesinde yer alan mağara, ilçeye 1,9 km uzaklıkta yer alan bir yamaçta bulunuyor.

Neden gitmeliyim? 350 metre rakımlık bir tepede bulunan mağara, 170 metre uzunluğu ve 40 metrelik yüksekliğiyle büyük diyebileceğimiz bir alana sahip. Sayısı binleri bulan yarasa kolonilerinin yaşadığı mağarayı ziyaret etmek isterseniz, İnhisar’dan Eskişehir yönüne giden yolu takip ettiğinizde, 1 km sonra tabelaları takip ederek belli bir noktaya kadar araçla, daha sonra ise yaya olarak ulaşabiliyorsunuz.

– Barajlar

12. Dodurga Barajı

Dodurga Barajı

Burası neresi? Dodurga Barajı, şehir merkezine 1 saat uzaklıkta yer alan şehrin önemli barajlarından. Barajların olduğu neredeyse her yerde olduğu gibi, Dodurga Barajı’nın göletinin etrafı da mesire alanı olarak kullanılıyor.

Neden gitmeliyim? Henüz piknik masası, WC gibi ihtiyaçların düzenlemelerinin yapılmadığı barajda, genellikle amatör balık avcılığı yapılıyor. Kendi oltasını ve sandalyesini kapıp gelenin balık tutmaya başladığı barajda, isteyenler de piknik yapıyor.

Uyarı! Barajın manzarası ve sakinliği oldukça güzel, ancak baraja gelen eleştirilerden birisi de ziyaretçilerin etrafta çöplerini bırakıyor olması. Kırık cam şişeleri ve mangal kömürleri gibi çöplerini bırakan ziyaretçiler yüzünden kirlenmeye başlayan mesire alanında, çöp torbanızı yanınıza almanızı ve eğer ki mangal yapmayı düşünüyorsanız mangalınızı iyice söndürmeniz gerektiğini hatırlatırız.

  • Adres: 11300 Darıdere, Bozüyük/Bilecik
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

– Şelaleler

13. Kınık Şelalesi

Kınık Şelalesi

Burası neresi? Bilecik’e geldiğinizde gezip görebileceğiniz keyifli doğa harikası duraklardan biri olan Kınık Şelalesi, şehrin merkezine bağlı olan Kınık Köyü’nün sınırları içerisinde yer alıyor. Suyun dinlendirici sesini sevenler için harika bir gezi noktası olan şelaleyi ziyaret etmek isterseniz, şehir merkezinden yaklaşık 25 kilometrelik bir yolu gitmeniz gerekiyor. Şelaleye 200 metre kalana kadar araçla gidebilir, kısa bir yürüyüş sonrası ise şelaleye ulaşabilirsiniz.

Neden gitmeliyim? 360 metrelik rakımda yer alan şelale, özellikle de bahar aylarında oldukça gür bir şekilde akarak görsel bir şölen oluşturuyor. Şelalenin olduğu alanda güzel bir piknik yaptıktan sonra, çevreyi dolaşmak için yürüyüşe çıkabilir, doğayı keşfe dalabilirsiniz.

– Yaylalar

14. Sofular Yaylası

Sofular Yaylası

Burası neresi? Doğanın en güzel nimetlerinden biri olan yaylalar, şehirden kaçanların bol bol nefes alabildiği, hatta çoğu zaman geri dönmek istemediği yerlerden biri oluyor. Eski geleneklerimizde Yörüklerin mevsimlik olarak kullandığı yaylalar, günümüzde festivallerin ve kamp turizminin en sık uğradığı yerlerden biri haline geldi. Bilecik’in Bozüyük ilçesinde yer alan Sofular Yaylası da bu doğa harikası yaylalardan bir tanesi. İlçe merkezine 25 km mesafede yer alan yayla, yemyeşil doğası ve manzarasıyla görenlerin içini açıyor.

Neden gitmeliyim? 1600 metre rakımda yer alan yayla, ilk geldiğinizde başınızı döndürebilir, zira mis gibi oksijeniyle insanı sarhoş edebiliyor. Köknar ağaçlarından, çam ağaçlarına oldukça geniş bir habitat oluşturan yaylada, her yıl Temmuz ayında şenlikler de düzenleniyor.

Kaçırmayın! Kömürsu Yaylası ile aynı yol üzerinde yer alan yaylayı, sırtınıza kamp takımlarınızı alıp, tek başınıza da ziyaret edebilirsiniz.

15. Kömürsu Yaylası

Kömürsu Yaylası

Burası neresi? Yine Bilecik’in Bozüyük ilçesinde yer alan doğa harikası yaylalardan bir diğeri de, ilçe merkezine 28 km mesafede yer alan Kömürsu Yaylası. Yaylaya ilk geldiğinizde sanki yeşilin en güzel tonuyla yapılmış bir tablonun içerisindeymiş gibi hissedebilirsiniz. Zira buranın Kayın ağaçlarından, Karaçamlarına kadar binlerce çeşit bitkileriyle çizdiği manzara sayesinde doğal bir cennetteymiş gibi bir hisse kapılıyorsunuz.

Neden gitmeliyim? İçerisinde yer alan 4 kaynak suyuyla, kamp yapmak için en uygun noktalardan biri olan yayla, kampçıların ve doğa sporlarıyla ilgilenenlerin ilgisini çekiyor. Yazın ayrı, kışın ayrı bir güzelliği olan Kömürsu Yaylası’nı, hayatınızda bir kere de olsa, mutlaka gözlerinizle görmenizi ve doğanın tadını çıkartmanızı dileriz.

16. Çiçekli Yaylası

Çiçekli Yaylası

Burası neresi? Bozüyük ilçesinde yer alan Çiçekli Yaylası, Camili Yayla ismiyle bilinen köyün sınırları içerisinde bulunuyor. Oldukça kolay bir şekilde ulaşabileceğiniz yayla 1906 metre rakıma sahip.

Neden gitmeliyim? Bol bol oksijene doyabileceğiniz, içerisinde büyüklü küçüklü göletlerin yer aldığı bu doğa harikası yaylada, kekiklerin mis gibi kokusunu içinize çekebilir, belki de birkaç gün küçük bir çadırla, doğanın keyfini sürebilirsiniz.

17. Uzunçam Yaylası

Uzunçam Yaylası

Burası neresi? Bilecik’in Pazaryeri ilçesine 14 km gibi yakın bir mesafede bulunan yayla, Bilecik’e geldiğinizde mutlaka keşfetmeniz gereken doğal yerlerden birisi. Mis gibi havasıyla ve harika manzarasıyla sanki eski bir pastoral romanın içerisinde yer alıyormuş gibi hissedebileceğiniz yaylaya araçla da kolaylıkla ulaşabiliyorsunuz.

Neden gitmeliyim? Yolda giderken dahi doğal güzelliklerin karşısında dura dura ulaşabileceğiniz yaylanın yolu, sadece yağmurlu günlerde biraz zorlayıcı bir hal alabiliyor. 1170 metrelik rakımında, doğayla baş başa kalabileceğiniz Uzunçam Yaylası’nı, sıkı bir çanta yaparak ziyaret edebilirsiniz.

– Göletler

18. Bozcaarmut Göleti

Bozcaarmut Göleti

Burası neresi? Bilecik’te yer alan doğanın tadını çıkarabileceğiniz göletlerden birisi de, Bozcaarmut Göleti. Burası aynı zamanda Türkiye’deki en güzel kamp alanlarından biri olarak biliniyor. Bu gölet; Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde, göletle aynı isme sahip Bozcaarmut Köyü yakınlarında bulunuyor.

Neden gitmeliyim? Bozulmamış doğası ve harika atmosferiyle görenleri kendine hayran bırakan gölet, yaz kış fark etmeden her mevsimde ayrı bir güzellikle karşınıza çıkıyor. Özellikle sonbahar aylarında göletin üzerine yansıyan turuncu ağaç yapraklarıyla tablo gibi bir görüntü ortaya koyan bu dingin ve sessiz gölette, isterseniz yalnız başına, dilerseniz de sevdiklerinizle keyifli bir vakit geçirebilirsiniz.

Kaçırmayın! Bozcaarmut Köyü’ne sadece 3 km uzaklıkta yer alan gölet kamp için de oldukça sık tercih ediliyor. Özellikle hafta sonu daha kalabalık olan gölete, imkanınız varsa hafta içi gitmeniz daha iyi bir tercih olacaktır. Kendi kamp malzemelerinizle geldiğiniz sürece, istediğiniz gibi kamp kurabilirsiniz.

Uyarı! Göletin bulunduğu alanda birkaç çeşme dışında herhangi bir WC ve tesis olmadığını da belirtmemizde fayda var.

19. Günyurdu Göleti

Günyurdu Göleti

Burası neresi? Sulama amacıyla yapımı planlanan gölet, 1993 ve 2001 yılları arasında yapılarak şehre kazandırılmış. Bakraş Çayı üzerinde yer alan gölet, ne yazık ki bölgede yer alan köyün sular altında kalmasın neden olmuş. Ancak gölete geldiğinizde yapabileceğiniz pek çok güzel aktivite mevcut.

Neden gitmeliyim? Kendi amatör kamp aletlerinizi ve oltalarınızı getirdiğinizde, göletin etrafında yer alan alanda kamp yapabilir, ya da sakince balık tutmayı deneyebilirsiniz

20. Çavuşköy Göleti

Çavuşköy Göleti

Burası neresi? Bilecik’in şehir merkezine 18 km mesafede yer alan Çavuşköy Göleti, aslında yapay bir gölet. Çavuşköy’ün sınırları içinde bulunan gölet, 710 metrelik rakımda oldukça temiz bir havada ve yemyeşil bir doğanın içinde yer alıyor.

Neden gitmeliyim? Sulama amacıyla kurulan gölet, şehirliler tarafından mesire alanı ve off-road sporu için kullanılıyor. Off-road araçlarıyla oldukça keyifli bir parkur haline gelen gölete gitmek isterseniz, İlyasbey yolu üzerinden Karaağaç Köyü’ne, oradan da 2 km daha mesafe giderek gölete ulaşabilirsiniz.

*Bilecik’in Tarihi Yerleri

Türk tarihinde önemli bir yere sahip olan Bilecik, doğal güzelliğinin yanı sıra tarihi varlığıyla da dikkat çekmektedir. Dolayısıyla Bilecik’te gezip görülmesi gereken bir dizi tarihi yerin ve de yapının mevcut olduğunu söyleyebiliriz. Bu yerler hakkında detaylı bilgi almak için sizler için ayrıntılı ve kapsamlı olarak hazırlanan Bilecik Tarihi Yerler | Büyüleyici 20 Yer başlıklı yazımızı mutlaka okuyun!

*Bilecik’te Gezilecek Alternatif Yerler

– Eğlenceli Yerler

21. Sarar Alışveriş Merkezi

Sarar Alışveriş Merkezi

Burası neresi? Bir şehre geldiğinizde ihtiyaçlarınızı bir arada yer alan bir yerden halletmek çoğu kişinin hoşuna gider. Bilecik şehirler arası yolu üzerinde yer alan Sarar Alışveriş Merkezi, dinlenme tesislerinin bulunduğu alanda yer alıyor.

Neden gitmeliyim? Sadece Bileciklilerin değil, şehirler arası seyahat edenlerin de durup dinlendiği vakit geçirdiği bir alan. İçerisinde ünlü mağazalardan, restoran zincirlerine kadar ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz pek çok imkanın yer aldığı alışveriş merkezinde, keyifli bir mola verebilirsiniz.

  • Adres: Malhatun Cad. Çevre Yolu 3. Km., 11300 Saraycık/Bozüyük/Bilecik
  • Tel: (0228) 315 00 00
  • Çalışma saatleri: 10.00 – 22.00 *Her gün açık
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

– Çocukla Gezilecek Yerler

22. Bilecik Belediyesi Su Eğlence Dünyası

Bilecik Belediyesi Su Eğlence Dünyası

Burası neresi? Bilecik Aquapark, çeşitli etkinliklerle yazın vazgeçilmez, özellikle çocuklar için, bir adres oluyor. Yaz aylarında, bilhassa öğrencilerin yarıyıl tatillerinde, yüzme kurslarının gerçekleşmesi hem aileleri hem de çocukları sevindiriyor.

Neden gitmeliyim? Bilecek’i yaz mevsiminde seyahat ettiğinizde, biraz serinlemek ve ailecek eğlenmek için kesinlikle gelmelisiniz. Çocuklarınız, havuz kaydıraklarında vakit geçirirken, sizde ona eşlik etmek adına yüzebilirsiniz.

Uyarı! Su Eğlence Dünyası’na gelmek istediğinizde, ilk olarak yapmanız gereken şey, ilgili sağlık kuruluşlarından bir sağlık raporu getirmeniz.

  • Adres: Osmangazi, Mezbaha Yolu Sk., 11000 Bilecik Merkez/Bilecik
  • Çalışma saatleri: 09.30 – 19.30 *16.00 – 16.30 saatleri arasında temizlik sebebiyle kapalı.
  • Giriş ücreti: Yetişkin 13 TL / Çocuk 7 TL
  • Yol tarifi al >

*Bilecik Çevresinde Gezilecek Yerler

– Civar Köy ve Kasabalar

23. Harmanköy

Harmanköy

Burası neresi? Bilecik’in şehir merkezine 1 saatlik mesafede yer alan bu doğa harikası köy, şehre gelen doğa tutkunlarının ilk uğradığı noktalardan biri. Eskişehir’e de oldukça yakın olduğu için şehir dışından gelenlerin de ziyaret ettiği köy, şehrin İnhisar ilçesinde yer alıyor. Doğayla iç içe olup köy kokusunu almayı sevenlerdenseniz kısa bir mesafe yol giderek Harmanköy’e kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Neden gitmeliyim? 1994 yılında Türkiye’nin ilk köy radyosu olan Harman Fm’in de kurulduğu, oldukça açık görüşlü bir köy burası. Çok fazla kalabalık olmayan köyün merkezinde yer alan köy kahvesinde güzel bir çay içip, köylülerle sohbet ederken doğanın mis gibi kokusunu içinize çekip, şehirde yaşadığınız stresi üzerinizden atabilirsiniz.

Kaçırmayın! Harmanköy’e geldiğinizde bir alt maddemizde bahsettiğimiz Türkiye’nin en güzel doğal kanyonlarından biri olan Harmankaya Kanyonu da mutlaka ziyaret etmelisiniz.

– Yakınındaki Turistik Şehirler

24. Bolu

Bolu

Burası neresi? İstanbul ve Ankara arasında kalan Bolu, Bilecik’e de oldukça yakın mesafede konumlanmasının yanı sıra, ziyaret etmek için de güzel bir yer oluyor. Batı Karadeniz Bölgesinin önemli noktalarından biri olan Bolu, şehir olarak değil de daha çok pazar kasabası olarak biliniyor. Bilecik ile Bolu arasında 216 kilometre mesafe bulunup; otobüs ile seyahat etmeniz halinde yolculuk aşağı yukarı 2 – 2,5 saat sürüyor.

Neden gitmeliyim? Ormanlardan dağlarına, akarsulardan göllerine kadar her şeyiyle, Türkiye’de seyahat edilmesi gereken yerlerden biri. Özellikle içerisinde en bilinen Bolu Dağı, meşhur Abant Gölü ve Yedigöller Milli Parkı gibi daha birçok güzelliğe yakından şahit olabilirsiniz. Ülkemizin bacasız sanayisi turizm sektörüne büyük katkı sağlayan Bolu, ev sahipliği yaptığı Abant ve Yedigöller sayesinde her yıl yerli ve yabancı milyonlarca turist tarafından ziyaret ediliyor.

Bunların dışında da Bolu’da gezip görülmesi gereken pek çok yer bulunuyor. Göynük, Mudurnu ve Çubuk Gölü gibi birbirinden harika yerler hakkında detaylı bilgi verdiğimiz Bolu’da Gezilecek Yerler Listesi: Birbirinden Efsane 65 Yer başlıklı içeriğimizi mutlaka okumalısınız! Ayrıca Abant’a dair her bilgiyi bulabileceğiniz Abant Gezi Rehberi‘mize kesinlikle göz atmalısınız!

Kaçırmayın! Bolu’nun aşçılıkta ne denli meşhur olduğunu elbet duymuşsunuzdur. Aşçıları kadar yöresel yemekleriyle de ünlü olan Bolu’ya yolunuz düşerse bu enfes lezzetlerin tadına bakmayı sakın unutmayın! Gitmeden evvel fikir sahibi olmak için tıklayın: Bolu Yöresel Yemekler | Geleneksel 20 Tat…

25. Eskişehir

Eskişehir

Burası neresi? Öğrenci şehri olarak bilinen Eskişehir, kültürü ve ekonomisiyle ülkemizde önemli bir konuma sahip. Kentin mutfağı ve gelenekleri ayrı bir keşif olurken, şehir merkezinin tam ortasında yer alan Porsuk Nehri ise, manzarasıyla etkiliyor. Bilecik çevresinde gezilecek yerlerden biri olan Eskişehir ile Bilecik şehir merkezi arasında yalnızca 81,6 kilometre mesafe bulunup; yolculuk sadece 1 saat sürüyor. Dolayısıyla Bilecik’e gelmişken Eskişehir’e uğramadan geçmeyin!

Neden gitmeliyim? Burada bulunan restoran ve kafelerin neredeyse hepsi çok uygun fiyatlı ve Eskişehir’e kadar gelmişken, en meşhur iki yemeğini -çiğ börek ve Balaban kebabı- mutlaka tatmanızı öneriyoruz. Şehrin yöresel lezzetleri hakkında daha fazla bilgi almak için Eskişehir’in Yöresel Yemekleri | 25 Nefis Lezzet başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Ayrıca Porsuk Nehri’nde bir gondol kiralayarak, Eskişehir turu yapmaya ne dersiniz? Eskişehir’in en turistik ve en rağbet gören yerlerinden biri, Sazova Parkı, hem yalnız hem ailecek gidebileceğiniz bir eğlence yeri… Eskişehir’de yapılacak birçok şey; görülecek bir dizi yer sizleri bekliyor. ‘Peki, gitmişken nereleri ziyaret etmeliyim?’ diye merak ediyorsanız, en doğru cevapları burada bulacaksınız: Eskişehir Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 131 Nokta

Kaçırmayın! Eskişehir’de konaklamayı düşünürseniz pek çok alternatifinizin mevcut olduğunu söyleyebiliriz. Otellerden pansiyonlara, bungalovlardan, butik otellere kadar hem bütçenize hem de zevkinize uyabilecek yerleri görmek için tıklayın: Eskişehir’de Nerede Kalınır? Otel Tavsiyeleri!

26. Kütahya

Kütahya

Burası neresi? Zengin bir kültürel mirasa sahip olan Kütahya, yaklaşık 5 bin yıllık Anadolu şehridir. Dünyanın en zengin su kaynaklarına sahip olan Kütahya; 35 farklı değerli madene ev sahipliği yapıyor olması ve yine dünyanın en büyük seramik, porselen ve cam sanayilerinin burada mevcut olması gibi etkenler sayesinde ülkemizdeki önemli şehirlerden biridir. Tarihi zenginlikleriyle de öne planda olan şehir, Bilecik’e fazlasıyla yakın bir mesafede konumlanmaktadır.

Bilecik ile Kütahya arasında 111 kilometre mesafe bulunup; özel araçla yola çıkıldığında yalnızca 1 saatlik bir yolculuk sonrası Kütahya şehir merkezine ulaşmak mümkündür. Şehirlerarası otobüslerle, Bilecik Kütahya arası yolculuk yaklaşık 1 saat 24 dakika sürmektedir.

Neden gitmeliyim? Kütahya’da Antik Kent, Zeus Tapınağı, köprü ve camiler, kale ve çarşılar gibi pek çok turistik ve tarihi yer keşfedilmeyi bekliyor! Tüm bu yerlerle ilgili en detaylı ve en doğru bilgiye sizler için hazırlanan Kütahya Gezilecek Yerler | 16 Görülesi Yer ve Kütahya Tarihi Yerler | 27 Tarihi Nokta başlıklı içeriklerimizle ulaşabilir, seyahatinizi en verimli şekilde planlayabilirsiniz. Ayrıca Kütahya’nın yöresel mutfağı ve doğal yaşam alanlarıyla da harika bir gezi noktası olacağına eminiz.

Kaçırmayın! Yukarıda da söylediğimiz gibi Kütahya enfes lezzetlerin yer aldığı yöresel bir mutfağa ev sahipliği yapıyor. Dolayısıyla buralara kadar gelmişken bu lezzetlerin tadına bakmadan dönmek olmaz! Gitmeden evvel az çok fikir sahibi olmak istiyorum diyorsanız, tıklayın: Kütahya Yöresel Yemekleri | 15 Nefis Lezzet…

27. Bursa

Bursa

Burası neresi? Türkiye’nin en büyük dördüncü şehri olan Bursa, neredeyse her şehirden kolaylıkla ulaşım sağlayabileceğiniz bir konumda yer alıyor. Popüler noktaların oldukça yakınında yer alan şehrimiz, özellikle Uludağ Kayak Merkezi ile birçok turisti kendisine çekmeyi başarıyor. Az önce de belirttiğimiz gibi kolay ulaşılabilir bir lokasyonda konumlanan Bursa’ya hem karadan, hem denizden hem de havadan ulaşılabiliyor.

Bilecik’ten Bursa’ya doğru yola çıkacak olanların kara yolunu tercih etmesi gerekiyor. Yolculuk için dilerseniz şehirlerarası otobüslerden yararlanabilir veya özel aracınızı kullanabilirsiniz. Gel gelelim Bilecik ile Bursa arasında yalnızca 97,6 kilometre mesafe bulunup; yolculuk ortalama 1,5 saat sürüyor.

Neden gitmeliyim? Geçmişten günümüze birçok farklı topluluğa yer veren Bursa, bu imparatorluklardan kültürel ve sanatsal değerleri kaparak, daha da önemini artırmış. Çok sayıda sosyal kompleksler, camiler, Türk hamamları, kervansaraylar, hanlar, türbeler ve saraylar bulunuyor. Her biri Bursa’nın tarihini, kültürünü ve ihtişamını yansıtıyor.

Gölyazı, Cumalıkızık, Tirilye ve Mudanya gibi hem doğal güzellik hem de kültürel ve tarihi açıdan fazlasıyla popüler olan destinasyonlara ev sahipliği yapan Bursa’da gezip görülmesi gereken pek çok yer sizleri bekliyor. Bu yerler hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz, Bursa’da Gezilecek Yerler Listesi | En Çarpıcı 66 Nokta ve Bursa’nın En Etkileyici Tarihi Gezilecek 64 Yeri başlıklı yazılarımızı okuyabilirsiniz.

Kaçırmayın! Bursa denilince akla ilk olarak ”İskender” gelir! Dolayısıyla gelmişken Bursa’nın meşhur iskenderinin tadına bakmayı sakın ihmal etmeyin. Bursa’ya ait iskender döner ve diğer lezzetler hakkında detaylı bilgi almak için tıklayın: Bursa Yöresel Lezzetleri | 20 Süper Lezzet…

28. Sakarya

Sakarya

Burası neresi? Türkiye’nin önemli şehirlerinden biri olan Sakarya, birçok farklı cazibe noktasına sahip. Sakarya, ünlü arkeolojik ve turistik yerleri, sahilleri, gölleri, vadileri ve ormanlarıyla hem doğal güzellik hem de tarihi varlık bakımından oldukça zengin bir şehirdir. Üstelik Bilecik’e fazlasıyla yakın olan Sakarya’ya ulaşım oldukça kolaydır.

Sakarya ile Bilecik arasında 105 kilometre mesafe bulunup; yolculuk aşağı yukarı 1 ila 1,5 saat arasında sürmektedir. Bilecik Sakarya arası yolculuk süresi 1 saatle sınırlı kaldığı için Sakarya’ya her yarım saatte bir otobüs bulmak mümkündür. Dilerseniz özel aracınızla da seyahat edebilir, süreyi daha da kısaltabilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Sakarya, Türkiye’nin en güzel göllerinden biri olan Sapanca Gölü ile tüm ülkede hatta tüm dünyada fazlasıyla meşhur. Sapanca Gölü bilindiği üzere, hemen her yere yakın ve kolay ulaşılabilir bir lokasyonda yer alıyor. Özellikle İstanbullular için mükemmel hafta sonu kaçamağı ve bir kaçış noktası olan göl ve çevresinde kahvaltı yapıp, dinlenebileceğiniz pek çok tesis bulunuyor. Tabi ki tesis restoranlarının hepsi göl manzaralı… Ayrıca Sapanca gölü üzerinde kano, kayık ve tekne turlarına çıkılabildiği gibi, göl çevresinde bisiklet turları ve doğa yürüyüşleri gibi etkinlikler düzenleniyor.

Sapanca gölü gibi turizm anlamında gezip görülmesi gereken birçok yere ev sahipliği yapan Sakarya’yı daha yakından tanımak için tıklayın: Sakarya’da Gezilecek Yerler Listesi | En İyi 66 Yer (Detaylı) ve Sakarya’nın Tarihi Yerleri | En Detaylı 21 Yer… Tüm bu saydığımız zenginlikler karşısında, dayanamayıp mutlaka gitmeniz gerektiğini düşünüyoruz. Bu özellikler sayesinde, daha da önemini artıran şehir, birçok turisti ve tatilcileri buraya çekiyor. Ayrıca en güzel yeşillik alanları ile de huzur ve sakinliğin, resmen adresi oluyor.

Kaçırmayın! Bu harika şehre yolunuz düşerse, yöresel lezzetlerinin tadına bakmayın unutmamalı ve gitmeden evvel Sakarya’nın Yöresel Yemekleri | 18 Enfes Lezzet başlıklı yazımıza mutlaka göz atmalısınız.

*Bilecik Gece Hayatı

Bilecik’te maalesef hareketli, hızlı ve eğlence dolu bir gece hayatı bulunmuyor. Lakin yine de üniversite öğrencilerinin de katkısıyla birkaç eğlence mekanı bulmak mümkün. Tüm bu mekanları detaylıca anlattığımız Bilecik Gece Hayatı başlıklı içeriğimiz sizler için hazırlanıyor.  Bilecik’in gece hayatı çok yakında burada olacak; yalnızca beklemede kalın!

*Bilecik’te Alışveriş

Bilecik’ten neler alabilirim, şehrin en meşhur ürünleri neler diye merak ediyorsanız, doğru yerdesiniz. Lakin biraz beklemeniz gerekiyor. Zira Bilecik’te Alışveriş rehberimiz henüz hazırlanma aşamasında! Sizler için ayrıntılı olarak hazırladığımız Bilecik Alışveriş Rehberi çok yakında burada olacak…

*Bilecik’te Yapılacak Şeyler

– Yapmadan Dönmeyin!

Müzelerini ziyaret ederek, Bilecik’in kültürünü ve tarihini yakından tanıyın! Pelitözü Gölpark’ta bisiklet kiralayın ve yürüyüşe çıkın! Doğa güzelliklerinin manzarasını seyre durun!

– Günübirlik Turlara katılarak Bilecik’i ve çevresini keşfedin! 

*Şehir İçi Ulaşım

Bilecik, küçük bir şehir olduğundan, toplu taşıma olarak minibüs, dolmuş ve otobüs gibi vasıtaların kullanıldığını söylersek yanılmayız. Bunların yanında taksi gibi daha rahat vasıtaları kullanabileceğiniz gibi şehir merkezinden özel araç kiralayabilirsiniz. Minibüslerin güzergahları ve hareket saatleri için kafanıza takılan bir şey veya herhangi bir şikayetiniz olursa, ALO 153 Zabıta hattını arayabilirsiniz.

Bilecik gezilecek yerler listemiz burada sonlanıyor. Eksik gördüğünüz herhangi bir şeyi bizimle paylaşmak için aşağıdaki kutucuğa yorumlarınızı yazabilirsiniz. Hem bu sayede içeriğimizi geliştiren kişi siz olabilirsiniz! 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin