Bilbao’da Ne Yenir Ne İçilir

Eğer gittiğiniz yerde eşsiz bir mutfak deneyimi yaşamayı ve yeni lezzetler tatmayı seviyorsanız Bilbao sizin için doğru bir rota olacaktır.

Bask bölgesi, İspanya’nın mutfak konusundaki en zengin noktaları arasında bulunuyor. Bilbao da komşusu San Sebastian gibi zengin bir mutfakla ziyaretçilerini karşılıyor. Eğer siz de Bilbao’da ne yenir ne içilir diye merak ediyorsanız yazımızın devamını okumanızı öneriyoruz.

Bilbao’da Ne Yenir Ne İçilir

Bilbao’da txikiteo alışkanlığı oldukça fazladır. Txikiteo, Bilbao’daki Pintxos barları sırayla dolaşarak içki eşliğinde çeşitli tapasları yeme şeklinde gerçekleştirilen bir gelenek ve insanlar özellikle akşam iş çıkışlarından sonra bunu hayli fazla yapmaktadır.

Tapasların yanı sıra şehirde bulunan pek çok Michelin yıldızlı restoranlarında çok çeşitli ve özel lezzetleri denemeniz de mümkün olmaktadır.

Muhteşem deniz ürünleri tadabileceğiniz şehirde çok özel pastaneler, çikolatacılar ve birçok bar olduğunu da belirtelim. Şehirdeki kızarmış biberler ise İspanya’daki yiyebileceğinizin en güzelleri arasında diyebiliriz.

Bilbao’da Gidebileceğiniz Lezzet Durakları

Pintxos Barlar

Bu barlarda uygun fiyatlara çeşitli içkiler içebilir ve pek çok tapasın tadına bakabilirsiniz. Bu barların çoğunluğu Plaza Nueva ve Eski Şehir bölgesinde bulunmaktadır.

Bu bölgelerde bulunan Victor Montes, Goza Tu, Gure Toki; şehir merkezindeki muhteşem deniz ürünlerinden tapasları olan Los Candiles gidebileceğiniz başlıca önemli pintxos barlar olarak karşımıza çıkıyor.

Casa Rufo

Casa Rufo

En güzel zeytinyağıyla yapılmış muhteşem Bask yemeklerini ve yıllanmış şarapları tatmak istiyorsanız bu eski usul ama çekici mekanı ziyaret etmenizi öneriyoruz. Özellikle biftek konusunda mekanın eline su dökecek başka bir yer olduğunu düşünmüyoruz. Mekan aynı zamanda bir şarküteri olarak pişmemiş ürünleri de satmaktadır.

Larruz Bilbao

Larruz Bilbao

Nervion Nehri kıyısında bulunan bu mekanda etkileyici Akdeniz mutfağının en güzel örneklerini tatma şansını yakalayabilirsiniz. Mekan aynı zamanda şehirdeki paella deneyebileceğiniz en özel yerlerden biri.

Cafe Iruna

Cafe Iruna

Özellikle yerli halk tarafından iş çıkışlarında sıklıkla tercih edilen mekanda çok çeşitli pintxosları atıştırarak açlığınızı yatıştırma şansını yakalayabilirsiniz.

Nerua

Nerua

Nervion Nehri kıyısında bulunan restoran sahip olduğu Michelin yıldızı ile ziyaretçilerine gurme lezzetler tattıracağının garantisini veriyor.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin