Beyrut’da Ne Yenir, Ne İçilir? | Enfes Yöresel Yemekler

Lübnan’nın yöresel yemeklerini deneyimleyeceğiniz muhteşem kenti Beyrut’a doğru lezzetli bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz?

” Beyrut’da Ne Yenir , Ne İçilir?” başlıklı yazımızda sizlere kentte mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Beyrut sokaklarında dolaşırken asla aç kalmayacağınızdan eminiz. Kentte yer alan restoranların hemen hepsine yöresel lezzetlerin tadına bakabilir, Türk mutfağına özgü lezzetler de karşılaşabilirsiniz.

Listenin ilk sırasında;

1- Falafel

Falafel
Falafel

Öğütülmüş nohut ve fava fasulyesinden yapılan bu dünyaca ünlü lezzetin adı Falafel.. Ana vatanı  Ortadoğu olan bu lezzeti Beyrut’taki hemen her restoranda bulabilmeniz mümkün..

2- Shawarma

Shawarma

Bizdeki et dürüm ile neredeyse aynı özelliklere sahip bu lezzetin ismi Shawarma..  İçerisine isteğe bağlı olarak kuzu, tavuk, hindi, sığır veya dana eti katılarak hazırlanan bu lezzetli dürümler, Beyrut restoranlarının favori yemekleri arasında.

3- Humus

Humus

Arap dünyasının şöhretli yiyeceklerinden biri olan Humus, Beyrut mutfağının da vazgeçilmezlerinden biri haline gelmiş. İçerisinde pürelenmiş nohut ve tahin olan bu lezzet, akşam yemeklerinin favori mezelerinden biri.

4- Kıbbet Batata

Batata

Lübnan usulü içli köfte olarak tarif edebileceğimiz Kıbbet Batata, Beyrut geziniz sırasında denemeniz gereken lezzetlerden biri. Bulgur, tarçın, kıyılmış soğan ve ince kıyılmış yağsız sığır etinden yapılan bu lezzet bazı bölgelerde deve veya keçi etinden de yapılabiliyor.

5- Baba Ganoush

Baba Ganoush

Közlenmiş patlıcan ve tahin ile yapılan bu lezzetli mezenin adı Baba Ghanoush.. İçerisinde zeytin yağı ve pek çok baharat yer alıyor.. Tadı ise oldukça lezzetli.

6- Meghli Tatlısı

Meghli

Un ve pirinçten yapılan bu pudingin ismi Meghli.. Tatlı krizlerinin sonunu getirecek lezzetli tatlı ülkede özel günlerin vazgeçilmezi haline gelmiş. Hindistan cevizi, badem, ceviz ve çam fıstığı ile tatlandırılan bu lezzetli tatlının tadına bakmadan dönmemenizi tavsiye ederiz.

7- Baklava

Baklava

Aynı Türk mutfağında olduğu gibi Beyrut’unda şöhretli tatlısı baklava. İsteğe bağlı olarak cevizli, fındıklı ve fıstıklı yapılan bu lezzetli tatlı; ülkeye gelen turistlerin favori yiyecekleri arasında. Beyrut usulü baklavayı denemenizi tavsiye ederiz.

* Beyrut Gezilecek Yerler için..

Beyrut’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin